Bugün sanki her şey üstüme üstüme geliyor

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
Merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın bugün sizinle dertleşmek istedim. Bu sabah 11 yaşındaki kızımı ve5,5 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm. Oğlumu alerji bölümüne götürdüm yaklaşık 6 aydır o bölümde tedavi görüyor. Yapılan alerji testinde alerji çıkmadı, fakat gece başlayan öksürük ya da uykudan öksürerek uyanma ve sabah saatlerinde de devam etmesi, tekrar götürdüm birkaç tahlil daha yapıldı akciğer filmi alındı ve sonuç alerjik astım. Fıs fıs verdi doktor ve bir de aparat yazdı onu aldık medikal ürünler satan yerden. 5 gün kullanacak o fısfısı ama düzenli olarak burun spreyi ve akşamları yatmadan önce çiğneme tableti verdi. Ne kadar süre kullanacağı henüz belli değil. Kızımı da daha önce konu açmıştım kilolu diye endokronolojiye götürdüm geçen yıl haziran ayında, tahlillerde bir sıkıntı yoktu yediklerine dikkat etsin demişti. Bu sabah tekrar götürdüm çünkü göz üstlerinde noktalar çıktı ve kolesterole bağlı olabileceğini düşündüm. Tahlilleri yeniden yapıldı ve sonuç kolesterol yüksek, damarlardaki yağ oranı yüksek ve şekeri yüksek çıktı. Diyetisyene götürmemi söyledi doktor kilo vermesi şart dedi. Yarında diyetisyene götüreceğim. Kızım 48 kilo şu an, boyu 147. Anne olarak her iki yavrum için çok üzülüyorum.

geçimiş olsun her iki evladınada.bende küçük yaşta alerjik astıma yakalanmışım 6-12 yaşında geçebilir denmiş 12 yaşında 4 yıl hiç ilaç kullnamadım ama ondan sonra alerjik rinit başladı hala devam ediyor gece öyle öksürürdümki küçükken vciğerlerim sökülecek sanırsın köh köh ama ağrı sızı olmuyor.inşallah kızınında tez zmanda sağlığına kavuşur allah başka dert vermesin acil şifaalr.

Çok geçmiş olsun.Alerjik astım bende de var fakat inanın sadece belli başlı mekanlarda nüksediyor..Ananemin evi mesela sürekli havasız çünkü..Orda hep tıkanıyorum fıs fısa ihtiyacım oluyor ayda yılda 1..Profesyonel voleybol oynadım halbuki hiç bir sorun yaşamadım..Tamamen kapalı ortamın havasından oluyor.
Kızınızın durumunu okuyunca kardeşim aklıma geldi 140 a 41 kilo..Yeme dedikçe yiyor sanki daha 9 yaşında:KK43:( napacağımızı bilmiyoruz.

geçimiş olsun her iki evladınada.bende küçük yaşta alerjik astıma yakalanmışım 6-12 yaşında geçebilir denmiş 12 yaşında 4 yıl hiç ilaç kullnamadım ama ondan sonra alerjik rinit başladı hala devam ediyor gece öyle öksürürdümki küçükken vciğerlerim sökülecek sanırsın köh köh ama ağrı sızı olmuyor.inşallah kızınında tez zmanda sağlığına kavuşur allah başka dert vermesin acil şifaalr.

Amin çok teşekkür ederim. İşin en zor tarafıda henüz neye karşı alerjisi olduğunu bilmiyoruz, doktor yaşı küçük olduğu için anlayamıyoruz. Yiyeceğe, polene, toza karşı değil ama neye karşı onu bilsem en azından ona göre dikkat ederim. Doktorun tavsiyesi siz de gözlemleyin koştuğu zamanlar mı artıyor, parfüm ya da deterjan kokusu olunca mı ya da kalabalık bir ortama girdiğinde mi? dedi.

Biraz para ver oglunu iyi bir docent profa gotur derim.oksururken basinda zonklama da olabilecegini dusunuyorum.iyi bir doktor ismi bul ona goster.fisfisla olmaz.gecmis olsun

geçmiş olsun.

Allah dermansız dert vermesin.

alerjik astım konusunu bilemiyorum umarım ilaçla düzelen bir şeydir, kronik değildir.

kızınız için de, tam gelişme döneminde.
biz bu yaşta zayıflıyoruz , kolestrol, şeker normal seviyelere iniveriyor.
o daha çocuk. bir kaç kilo versin hepsi kendiliğinden düzelir inşallah ..

Biraz para ver oglunu iyi bir docent profa gotur derim.oksururken basinda zonklama da olabilecegini dusunuyorum.iyi bir doktor ismi bul ona goster.fisfisla olmaz.gecmis olsun

Her ikisini de prof. dr'a götürüyorum, ama bugün eşimde dedi başka bir profesöre daha mı göstersek diye. Sanırım başka bir doktora daha göstereceğiz tahlilleri ve filmleriyle birlikte.

geçmiş olsun.

Allah dermansız dert vermesin.

alerjik astım konusunu bilemiyorum umarım ilaçla düzelen bir şeydir, kronik değildir.

kızınız için de, tam gelişme döneminde.
biz bu yaşta zayıflıyoruz , kolestrol, şeker normal seviyelere iniveriyor.
o daha çocuk. bir kaç kilo versin hepsi kendiliğinden düzelir inşallah ..

Amin çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun, benim kardeşimde 3 yaşındayken alerjik astım tespit edilmişti ilaçlar kullandı doktor 5-6 yaşlarında hastalık tamamen geçebilir o zaman geçmezse 12 yaşlarında geçme ihtimali var dedi. 10'lu yaşlarında ilaç kullanmayı bıraktı. İnşallah iki yavrunuz da iyileşir..

Amin çok teşekkür ederim. İşin en zor tarafıda henüz neye karşı alerjisi olduğunu bilmiyoruz, doktor yaşı küçük olduğu için anlayamıyoruz. Yiyeceğe, polene, toza karşı değil ama neye karşı onu bilsem en azından ona göre dikkat ederim. Doktorun tavsiyesi siz de gözlemleyin koştuğu zamanlar mı artıyor, parfüm ya da deterjan kokusu olunca mı ya da kalabalık bir ortama girdiğinde mi? dedi.
küçükken yapılan alerji testimdede birşey çıkmadığını söylemişti annem 19 yaşında gittiğimde benimde izmirde imminoloji bölümü prof. zerrin aytül sin baktı ve alerjik rinit teşhisimi koydu ve testlerde benimde alerjim çıkmamıştı iğne ilede çözüm bulamıyacağımı söyledi ve alerjim başladığında bir hap ve sprey verdi 1 ay kullanmmamı söylemişti benim tertte bir şey çıkmadı ama çok sıcak ,soğuk hava ,toz,parfüm,detarjan,yün battaniye ,yorgan hepsi beni rahatsız ediyor sigara dumanı falan bazen oda sıcak olunca havasız gibi geliyor zor nefes alıyor gibi oluyorum bol bol evi havalandırıyorum gecede sıkı giyinip 20 derecede oda yatıyorum o zman rahat nefes alıyorum sizde odasını sadeleştirip bunlardan uzak tutun belki fayda eder.

Geçmiş olsun, benim kardeşimde 3 yaşındayken alerjik astım tespit edilmişti ilaçlar kullandı doktor 5-6 yaşlarında hastalık tamamen geçebilir o zaman geçmezse 12 yaşlarında geçme ihtimali var dedi. 10'lu yaşlarında ilaç kullanmayı bıraktı. İnşallah iki yavrunuz da iyileşir..

Amin, inşallah. Oğlum şu an 5,5 yaşında ve teşhis yeni koyuldu. Doktor da 9-14 yaşları arasında geçme ihtimali var ama kalıcı da olabilir dedi.

küçükken yapılan alerji testimdede birşey çıkmadığını söylemişti annem 19 yaşında gittiğimde benimde izmirde imminoloji bölümü prof. zerrin aytül sin baktı ve alerjik rinit teşhisimi koydu ve testlerde benimde alerjim çıkmamıştı iğne ilede çözüm bulamıyacağımı söyledi ve alerjim başladığında bir hap ve sprey verdi 1 ay kullanmmamı söylemişti benim tertte bir şey çıkmadı ama çok sıcak ,soğuk hava ,toz,parfüm,detarjan,yün battaniye ,yorgan hepsi beni rahatsız ediyor sigara dumanı falan bazen oda sıcak olunca havasız gibi geliyor zor nefes alıyor gibi oluyorum bol bol evi havalandırıyorum gecede sıkı giyinip 20 derecede oda yatıyorum o zman rahat nefes alıyorum sizde odasını sadeleştirip bunlardan uzak tutun belki fayda eder.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, mutlaka uygulayacağım. Evet koldanyapılan testlerde hiçbir şey çıkmadı, ama daha ilk muayenede alerjik astım olma ihtimali yüksek demişti, en son bir test daha yaptı kan testi çocuğun alerjisi varama neye karşı var onu bulamıyorlar, yaşı çok küçük olduğu için çıkmıyor. Yani normal rütün yiyecek, içecek, polen ya da toza karşı değil siz gözlemleyin hangi zamanlarda daha çok artıyor öksürüğü dedi.

Merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın bugün sizinle dertleşmek istedim. Bu sabah 11 yaşındaki kızımı ve5,5 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm. Oğlumu alerji bölümüne götürdüm yaklaşık 6 aydır o bölümde tedavi görüyor. Yapılan alerji testinde alerji çıkmadı, fakat gece başlayan öksürük ya da uykudan öksürerek uyanma ve sabah saatlerinde de devam etmesi, tekrar götürdüm birkaç tahlil daha yapıldı akciğer filmi alındı ve sonuç alerjik astım. Fıs fıs verdi doktor ve bir de aparat yazdı onu aldık medikal ürünler satan yerden. 5 gün kullanacak o fısfısı ama düzenli olarak burun spreyi ve akşamları yatmadan önce çiğneme tableti verdi. Ne kadar süre kullanacağı henüz belli değil. Kızımı da daha önce konu açmıştım kilolu diye endokronolojiye götürdüm geçen yıl haziran ayında, tahlillerde bir sıkıntı yoktu yediklerine dikkat etsin demişti. Bu sabah tekrar götürdüm çünkü göz üstlerinde noktalar çıktı ve kolesterole bağlı olabileceğini düşündüm. Tahlilleri yeniden yapıldı ve sonuç kolesterol yüksek, damarlardaki yağ oranı yüksek ve şekeri yüksek çıktı. Diyetisyene götürmemi söyledi doktor kilo vermesi şart dedi. Yarında diyetisyene götüreceğim. Kızım 48 kilo şu an, boyu 147. Anne olarak her iki yavrum için çok üzülüyorum.
üzülmeyin tedavi olup duzelebılecek seyler bunlar ya allah amansız hastalık verse ne olacak rabbim şifa versin

çok geçmiş olsun cnm bende aynı dertten muzdaribim :KK43:
hastanelerden bıktım usandım artık :KK61:
kendim epilepsi astım ve adını vermek istemediğim bir hastalığa sahibim :cry:
çocuğumda dikkat dağınıklığı var sürekli gidiyoruz terapi ilaç yazdırma
gözünde hassasiyet alerji vardı kaç kez gittik
şimdide tahtayı göremiyormuş :KK43: randevu aldım. götürcem :mad:

eşim beni anlamıyor çok taktığımı söylüyor ama o hiç ilgilenmediği için hastane işleriyle bilmiyor:KK43:

çok geçmiş olsun cnm bende aynı dertten muzdaribim :KK43:
hastanelerden bıktım usandım artık :KK61:
kendim epilepsi astım ve adını vermek istemediğim bir hastalığa sahibim :cry:
çocuğumda dikkat dağınıklığı var sürekli gidiyoruz terapi ilaç yazdırma
gözünde hassasiyet alerji vardı kaç kez gittik
şimdide tahtayı göremiyormuş :KK43: randevu aldım. götürcem :mad:

eşim beni anlamıyor çok taktığımı söylüyor ama o hiç ilgilenmediği için hastane işleriyle bilmiyor:KK43:

Bizde de genelde ben götürüyorum, birkaç kez o götürdü ve sonuç doktorun yanından beni arıyor hangi ilaçları kullandı tam olarak ne demişlerdi diye.

geçmiş olsun öncelikle.ben de alerjik astım hastasıyım..ayrıca alerjik rinit..
gece öksürükleri çoksa özellikle odasındaki eşyalar dikkat edin..tüylü oyuncak gibi şeyler asla olmasın.dolap üstleri raflar oyunlar çok toz tutuyor..devamlı temzilenmesi gerekli..odasını düzenli olarak havalandırın.
gittiğiniz farklı yerleri not edin..günlük diyor benim doktorum buna..testlerde herşeye bamaları münkün değil çünkü..değişik yediklerimde ya da gittiğim yerleri not ediyorum- 1-2 gün sıkıntı olursa onlara alerjim var demektir..

X