• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

İşte ikilemler illa ki oluyor o süreç yaşanıyor yani kaçarı yok. Benim eşimin de bana göre iyi ve bana göre kötü tarafları vardı. Madem paradan konuşuyoruz örneği öyle vereyim cimriliği yoktu, yaptığı tüm harcamaları bilirdim, dışarı harcamazdı kendine de harcamazdı, borçlarımızı öderdi kalanı harçlığımız olurdu 20 liramız kalsa 15ini bana verir kendisi 5 lira ile gezerdi. Kötü tarafı ise benim dediğim olacak insanı olmasıydı, para bende duracak, ben karar vereceğim, borçları ben ödeyeceğim ben yapacağım ben edeceğim vs. Bir insan tamamen iyi ya da tamamen kötü olamaz o yüzden (hele sevgi varsa) hemen karar verilememesini anlayabiliyorum. Ama önemli olan kişinin önce kendini düşünmesi kendi mutluluğunu ön plana koymasıdır. Her ilişkinin dinamiği, herkesin kişiliği ve şartları farklıdır, benim şartlarım beni böyle bir karar almaya itti hamdolsun hiç pişman olmadım inşallah olmam da. Xperia da akıllı bir kadın şartlarının da farkında esasen, şu anda ikilemler yaşıyor ama hangi yönde olursa olsun eninde sonunda bir kanaate varacak ve ona göre aksiyon alacaktır.
Benim eşimi anlatmışsın...benim dediğim olacak insanı.

özür diledi, konuştunuz ve söz verdi. peki siz buna ne kadar güveniyorsunuz? çünkü bu ilk yalanı, ilk geçiştirmesi değilmiş. tekrarı olmayacağına emin misiniz? ya da bu durumdan nasıl emin olunabilir ki :(

Açıkçası esiniz size sanki çok da bi saygı duymuyor gibi geldi bana. Mesela ben saygi duyduğum birini her seferinde kırıp kırıp idareten bir özürle kandırmayı göze alamam. Çünkü kafamda oturmuyor hem saygı duy hem de önemsemeden at koştur hayatında kalbini kır vs..

Eşinizi aklamaya çalışmak yerine size soylenen açılardan bakmaya çalışın bence. Burda mühim olannpara değil elbette, mühim olan sizi hiçe sayması cok da bitaraflarına takmaması.

He siz derseniz ki ben böyle örselenip örselenip sonra 2 güzel söze kanacağim bir rutine tamamım, o zaman kimse size niye niye niye diye sormaz.

Sanırım buradaki çoğu kisinin derdi kendinizi degersiz hissetmemenizi hakettiğiniz duyguları yaşamanızı sağlayacak bir farkındalık olusturmak olur.

Çünkü "acaba beni seviyor mu bu sevistigim güldüğm aşık olduğum adam, hic hissedemiyorum" ikilemini hic kimse haketmez

Bence en büyük problem 4 senelik evlilikte bir kadının acaba beni sevdiği için mi maddi çıkarlar için mi benimle diye sorgu içinde olması
Konu sahibi maddi kısma takılmayın diyor ama bu ilişkinin dinamiği çok açık. Yani sevildiğine emin olamayan bir kadın ve bu kadınla olan evliliği sayesinde hayat standardı daha yüksek olan bir adam var. Konu sahibinin kendi şüphesi de imkanlarının karşı tarafa tatlı geldiği yönünde. Ve iyimser biri olduğu halde bu noktaya getirilmiş. Bu sebeple maddiyata geliyor konu yoksa kime ne yani.
Sevgi ve sevgi dili konusunda didaktik yorumlar naifce avuntudan başka bişey değil. Adamın tarzı ne olursa olsun sevilen bir kadının sevildiğini hissedememe sevildiğine ikna olamama ihtimali yok.

Back
X