Bugün yaşadığım olay

pamuk musun nesin

Şimdiden başka zaman yok
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
21.487
En iyi cevaplar
1
65.380
598
Merhaba hanımlar, size bugün başımdan geçen bir olayı anlatıp fikir almak istiyorum. Bu konu sabahtan beri içimi yiyor zira.
Bugün aylik alışverişe çıkmıştık. Market kapısının önünde bir çocuk bizi durdurdu. "Mendil satıyorum 8 aylık kardeşim var. Ona mama alir misiniz" diye. Boyle şeyleri asla geri çevirmeyiz. İnanç olarak da dogru bulduğum bu. Tabii ki imkan dahilinde. Bu çocuğu da geri çevirmedik. Tam kapidan girerken "abi bir de teneke yağ alir misiniz" dedi. Once bir şaşırdım. Tabii ki yağa ihtiyaç olur her evde. Ama ısrarla 3 4 kez daha "ama bak şişe degil teneke" dedi. Bu beni şaşırtti üzdü de. Neyse markete girdik mamalar cok pahalıydı. Herkes az cok tahmin eder bir markete girip 2 parça bir sey alsak en az 3 haneli bir para ödüyoruz artik. Gerçekten gecen ayı da zor tamamlamıştık yani sıkışıklık vardı. Mama yerine bebe bisküvisi süt ve 1 litrelik yağ aldık. Eşim çocuğa vermeye gitti. Çocuk kabul etmemis. "Bundan degil" demis, "kardesim bunu yiyemez" demis ağlamiş yağı da almamiş bisküviyi de. Neye uğradığımı şaşırdım. Çok üzüldüm. Imkanimiz olsa alırdık da. Gün boyu içim içimi yedi. Alsaydik iyi mi olacakti, çocuk neden aldiklarimizi kabul etmedi, yağı israrla tenekede istedi, hani ihtiyaç sahibi olsa kabul ederdi diyorum. Acaba çocuğu büyük marketlerin önüne gonderip boyle seyler istetip onları satan bir ailesi mi var diye düşündüm. Yoksa ihtiyaç sahibiydi de gururu mu kırıldı diye yedim bitirdim kendimi. Sizin fikriniz nedir? İçimi rahatlatacak bir yorumunuz var mi? Sabahtan bu saate kadar bunun sıkıntısını çekiyorum. İçime dert oldu. Yorumlarinizi bekliyorum.

Ben de oyle düşündüm ama ağladığını duyunca mahvoldum. Gururunu mu kirdik diye.

Ben de oyle düşündüm ama ağladığını duyunca mahvoldum. Gururunu mu kirdik diye.
Ya bu çocukları çalıştıran çeteler var. Gözünü korkuttularsa ve çocuğun günlük “avlama” kotası varsa çocuk korkudan ağlamıştır. Üzmeyin kendinizi. Siz zaten iyi niyetinizden sevap kazanmışsınızdır bence.

Bana da cok masum gelmedi cocuk. Allah bilir tabi,, siz imkaniniz dahilinde zaten almissiniz, gercekten ihtiyaci olsa her türlü kabul ederdi.
Siz annesiniz bilirsiniz bazi cocuklar ozel gereksinimli doguyorlar ya hani. Diyelim ki o kardesi de oyleydi. Yutamiyordu gelisim geriligi vardi vs. Yine de sutle ezilmis bisküviyi yiyebilirdi dimi?

Cok teşekkür ederim icim rahatladi. Cocuk boyle bir durum yaşıyorsa cok üzgünüm onun icin tabii. Ama elimden bir sey gelmezdi bunun icin o an bunu dusunemedim. Insallah çete gibi bir durum yoktur.

O urunleri pazarda, sagda solda araba bagajinda uygun fiyata satacak da ondan. Aksama kadar bes kisiye aldirsa. Kâri siz dusunun. Tabi aglar o isi o cocuga yaptiran adam dayak bile atar teneke yag aldiramadigi icin.

ne guzel is ya en pahali iki urunu kestirmisler gozlerine. gercek ihtiyac sahibi olsa bir litre yagi bile havada kapardi.

Siz annesiniz bilirsiniz bazi cocuklar ozel gereksinimli doguyorlar ya hani. Diyelim ki o kardesi de oyleydi. Yutamiyordu gelisim geriligi vardi vs. Yine de sutle ezilmis bisküviyi yiyebilirdi dimi?
Kac aylik oldugunu bilmiyoruz tabi ama 4-5 aydan itibaren verenler var, kendi cocuklarim icin dusunursem eger verseydim yerlerdi evet, bide ortada imkansizlik olunca cokta dikkat edeceklerini dusunmuyorum ne yiyip icirdiklerine.. Iciniz rahat olsun, gercekten zor durum olsaydi her turlu aldiklarinizi kabul ederdi o cocuk.

Ihtiyacı olan kisi ne türüne ne de kabina bakar.Bosu boşuna uzmeyin kendinizi istedikleri piyasada pahali olan şeyler garip degil mi?

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Gerçekten icim rahatladi.
TV bir aile çıktı haberlerde internetten ve çevrelerinden durumumuz yok diye eşya yiyecek ve para toplamışlar sonra tik tok viski içiyorlar göbek atıyor tomarla para saciyorlardi böyle insanlar yüzünden asla bilmediğim birine yardım yapmıyorum

Hiç mi haberleri izlemiyorsunuz resmen dilencilik yapıyor çocuk .Üstlerine ne ev ne arabalar çıkıyor dilencilerin .En güzeli bence eğer yardim yapmak istiyorsanız tanıdık bildik çevrenizin bildiği gerçek ihtiyaç sahibi biri olsun.

Buna benzer benımde başıma geldi marketin önünde abla bana para verirmisin kardeşime pasta alacagam dedi bende dedim ki gel ben sana alayım marketten cocuk yok istemem para isterim dedi bende kendi kendime düşündüm hem para istiyor hemde pasta alayım dediğimde geri çeviriyor çoçuk dedim ama para vermediğim için içim içimi yedi acaba bir ihtiyaçimi vardı diye sizde üzülmeyin gerçekten ihtiyacı olsa onuu alırdı

Ihtiyacı olan kisi ne türüne ne de kabina bakar.Bosu boşuna uzmeyin kendinizi istedikleri piyasada pahali olan şeyler garip degil mi?
Evet ozellikle teneke teneke diye vurguladi. mama icin israrla vurgulasaydi cok gerekli herhalde derdim ama israrla teneke yaglardan istedi. 1 litrelik yağ da kısa sureli işini görürdü ihtiyaç sahibinin.

8 aylık dedi kardesi icin.

Bende direkt olarak para vermem. Boyle isteyenleri geri çeviriyorum. Daha once hiç reddeden olmamıştı. Demek ki oncekiler gercekten ihtiyac sahibiymiş.

Dogru soyluyorsunuz cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…