arkadasım cildin yaglı bile olsa her cildin nemlenmeye ihtiyacı vardır
cildim yaglı diye nemlendirici kullanmamak olmaz
benımde cildim yaglı ama ben yagı dengeleyebiliyorum
eminim biryerlerde yanlıslık yapıyorsun
sen cildim yaglı diye sürekli kuru tutuyorsun
cildinde normal yag seviyesine dönmek için sürekli yag üretiyor boylece cildin daha yaglı oluyor.
halbukı yuzunu yıkadıktan sonra normal nemini karsılasan cildin yaglanmayacak
bunun için ben limon sabunu kullanıyorum. ardından gece yatmadan once acı badem sütü
ayrıca kullandıgın nemlendirici SU BAZLI olmalı. paradan kaçmadan cok iyi bir su bazlı nemlendirici almanı tavsiye ederim...
buna dikkat et..
Nemlendiricimi buldum diyebilirim.hihoyyyt
Loreal'in hydra pure yağlı ciltler için olan nemlendiricisi.
ben kışın bile nemlendirici kullanamazdım.
Cildim yağlı ve gözeneklerim belirgin.
Ama bu nemlendirici hiç yağlandırmıyor ve gözenekleri toparlıyor.:lepi:
Vichy, bioderma, babe, la roche
Yağsız nemlendirici arıyorum, hangisini almalıyım sizce? Bir türlü karar veremedim
Ya kızlar ben kükürtlü sabun kullanıyorum aynı zamanda ayva cekirdegi kremi kullanıyorum.bunlar bnm cildimi soyuyor oda hic hos bir görüntü olmuyor.acaba yüzüme bepanthen sürsem sivilce yaparmı?size danısmak istedim:)
Canım cildin soyuluyosa ve bi hastalıgın yoksa sana gore urunler kullanmıyosun ruzgara cok maruz kalıyosun gibi seyler demektir,sanırım soyuluyo derken pul pul olan goruntuden bahsediyosun ,bende de olmustu ve bendeki sabundan kaynaklandı kurtulmak ıcın onlarca krem denedim,bence eczane den falan cilt tipini tam ogrenip ona gore urunler dene ve bepantenın de bisürü cesidi var cünkü,mesela mavisini sivilce icin sürüyolar,dıgerini nemlendirme vs.tam olarak cilt tipin ne bahsetmemisin.
yardımcı olucaksa kuru derinin sebepleri sunlarmıs:
Kuru , pullu deriyi tetikleyen faktörler nelerdir?-alıntı kozmodermo.com
* Kuru hava, özellikle kış aylarındaki düşük nem
* Düşük nem bulunan yerler, özellikle merkezi ısıtmanın olduğu kapalı alanlar, ateşe veya ısıtıcı fanlara yakın oturmak
* Rüzgara maruz kalmak
* Sık yıkanma, duş alma ve yüzme, özellikle güçlü klorlu aşırı sıcak ve soğuk suda yüzmek
* ıdrar söktürücü ilaçlar
* Kalıtsal faktörler ve artan yaş ile sebum(yağ) gibi doğal nemlendiricilerin azalması
* Atopik egzema, sedef ve ihtiyosis gibi cilt hastalıkları
* Metabolik faktörler, tiroid bezinin yeterince çalışmaması veya aşırı kilo kaybı
* Sabun, deterjan ve çözücülere maruz kalmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?