Bugünü unutmayacağım..

Branşın ne ? Bende metalürji ve malzeme mühendisiyim. Kalite Kontrolcü olarak çalışıyorum. Hem fiziksel hem de bedenen bitiyorum. Çok sıkıntılı bi departman.
Kimya mühendisi benim bölüm de. Kendi başına yoğun bir departman zaten bir de iki üç görevi bir arada yürütmeye çalışınca..

senden buyuk bir muhendis olarak seninle gurur duydum canim benim. benim birsuru kimya muh arkadasim var. olaylara hakimim. ilk comez yilinda bastan lab kurup sistem oturtmak herkesin harci degil. zaten bu yasananlar senin sucun hic degil. kurumsal bi firmada calismamissin sadece. ha sunu soyliyim seni ezmek isteyen birsuru insan olacak hangi iste olursan ol. basarilarinda mutevazi olup milletin gozune sokmazsan ne yazikki birileri senin basarilarini ustlenip kuyunu kazar. sektorde bu kadinlara daha cok uygulanan bir politikadir haberin olsun. asla ozguvenini kaybetme. ilk yillarimda yaptigim hatalardan eve gelip kendimi hasta edecek kadar uzdugumu hatirliyorum. ha bir de sen hata yapmasan da patron kisminin gerekli gereksiz cemkirme kismi var. ona yapilacak hic bisey yok. uzme kendini. sen kendine guven ve asla boyun egme. dogru bildigin ne varsa onun arkasinda ol. birdahaki is yerinde sana net fayda saglamayan abidik gubidik vizyonsuz islere seni sokmaya calisirlarsa direk reddet. bu seni ustlerinin gozunde daha degerli yapar benden tavsiye

Yazdığınız bu mesaj beni çok duygulandirdi. Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için yok olan ozguvenimi yerine getirdi... Zaten herkesin ortak yorumu herşeyin sorumluluğunu üstlenmem veya bir şekilde bana yıkılması. İş yapmak öğrenmek istedim ben de... O kişiye belki zarar verdim istemeyerek peki dün onun benim ruhumda açtığı manevi yaraların karşılığı var mı... Haketmedigim muameleye maruz kaldım, halbuki söylense bana hiç yüz göz olunmadan giderdim ben zaten... Çok kırgınım yaralarım nasıl gececek bilmiyorum...

Özel sektöründe kapitalistlerinde Allah belasını versin
İnsanın canina okurlar sonra bes kurussuz atmanin derdine düşerler
Tek bir tane Allahtan korkan iscilerine saygılı patron görmedim bugune kadar

Sigortasiz işçi calistiriyorlarsa ihbar et
Kolay kolay kimsenin siyrilamadigi tek konu bu

hic sıkmayin caninizi. o evragi imzalamamakla iyi yapmissiniz, ne yapacagi belli olmaz bu insanlarin. biraz zaman gecsin yeni is bakin kendinize. bu kisileri de hic tanimamis gibi davranin. 8s gorusmesinde sorarlarsa "aile sirketiydi, prensiplerde anlasamadik ayrildim" dersiniz. ozel sektor boyle iste. cok gecmis olsun.

hangi hakla hele de herkesin içinde hakaret edebiliyor siz de olayı anlamaya çalışırken sessiz kaldınız galiba.
madem daha önce kovmaya niyetlenmiş niye beklemiş pislik insan tabii tazminat verecek ya...
olayı unutmak için arkadaş ortamında takılın biraz bundan sonra böyle insanlara denk gelmezsiniz umarım.

Her kelimesinin altına imzami atarim

Bazen insanin kendinden çıkmaz ama ailesinden kızından oğlundan çıkar
Belki gittiğin yerde daha mutlu olacaksın üzülme

Özel sektöründe kapitalistlerinde Allah belasını versin
İnsanın canina okurlar sonra bes kurussuz atmanin derdine düşerler
Tek bir tane Allahtan korkan iscilerine saygılı patron görmedim bugune kadar

Sigortasiz işçi calistiriyorlarsa ihbar et
Kolay kolay kimsenin siyrilamadigi tek konu bu
Evet bu insanlar da sizin tahmin edebileceğiniz gibi sözde hak hukuk yemeyen, kül bırakmayan ama yabancı işçi çalıştırıp, sigortadan devlet divanindan yırtıp, Allah'ın divanında sınıfta kalmış insanlar. Daha önce şikayet edilmiş burası , yine eski çalışanlardan biri ama bunlar bir şekilde elemanları saklayıp yirttilar. Kadının bağlantıları var araya çok rahat bakan koyabiliyor.

Bir arkadaş beğenmiş

Ben de çok beğendim buldum tespitlerinize katıldığımı belirteyim diye yazdım

Hatta bu şirketlerin bir de yanına danışman avukat isteyen İK cıları var

Avukat ile sözleşme yaparken patrona avukata sorduk der işleri hallederiz diyen yani kendi yediği halta avukatı da ortak edecekmiş avukat şirketin avukatı değil de sanki İK cının işlerini yapacak alt eleman

Zamanında aynılarını yapan biri vardı
Kral gibi dolaşıyordu ortalıkta şu an hapiste
Hak divani var birde öyle bir savrulurlarki neye uğradığını şaşırır

Çok direndim. Israrla imzalatmak istediler. Allah bin belalarini versin. Tek hatırladığım bırakın artık gitmek istiyorum diye agladigim. Allah'ım doktuğum her gözyaşının hesabını sorsun onlardan. Hakkım helal değil. Bu arada geçen hafta içime mi doğdu ne. Bir iki yere başvurmustum yine aynı bölge aynı sektörün farklı dalı. Yarın gorusmem var. Yalnız şöyle bir durum var o serefsiz adamın sanırım bu gorusmeye gideceğim firmada tanıdığı falan bildiği var. Geçen hafta üretim sorumlusu arkadaşın ağzını ararken öğrendim.

Terbiyesizler ya !!!

Inşallah bu sefer alacakları eleman gercekten zarara uğratan biri çıkar.

Ihbar Kıdem vs vermediler mi.?
Kaç senedir çalışıyorsun orada ?

Aynen olayı anlamaya çalıştım anlayamadan zaten adamin bagirislarina maruz kaldım. Çok kötüydü hatirladikca içim burkuluyor. Yoksa bir şekilde kendimi savunurdum, savunmuştum da oncelerinde. Güya iki kez kovacakmis, üretim sorumlusu arkadaş gönderme demiş. O zaman niye geçen ay zam yaptı bana. Zaten muhasebeye istifa verdim, arkasindan zaten x bey az önce buraya geldi seninle çalışmak istemediğini söyledi falan dediler..

Bazen insanin kendinden çıkmaz ama ailesinden kızından oğlundan çıkar
Belki gittiğin yerde daha mutlu olacaksın üzülme
İnşallah teşekkür ederim hepimiz iyi insanlarla karşılaşalim inşallah . Zaten çocuklardan biri şeker hastası çok üzülüyorum durumuna, bu hasta anne babaya sahip oldukları için..

Terbiyesizler ya !!!

Inşallah bu sefer alacakları eleman gercekten zarara uğratan biri çıkar.

Ihbar Kıdem vs vermediler mi.?
Kaç senedir çalışıyorsun orada ?
İnşallah. Benim tek isteğim işi öğrenmek ve firmaya +katmakti. Ama iyi niyetim yüzüme gözüme bulaştı.

Kendim istifa ettim. 10 aydır çalışıyordum. Zaten firmanın uzun süreli çalışanı yok gibi birşey.

Zamanında aynılarını yapan biri vardı
Kral gibi dolaşıyordu ortalıkta şu an hapiste
Hak divani var birde öyle bir savrulurlarki neye uğradığını şaşırır
Ben anlamadım zaten neye bu kadar güvendiklerini . Sanırım arkaları sağlam ona guveniyorlar. Ama beter olsunlar

Allah kahretsin böyle insanları insanları çalışmaktan soğutuyorlar birde ne kadar verimli caliaiyormussunuz geçmiş olsun inşallah çok çok güzel bir is bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…