Bulantı Yüzünden Zofer Ya Da Zofran Kullananlar?

Allah herkese yardim etsin cok zor bi durum ben 13 haftalik hamileyim neredeyse hergun 3 4 kes kusuyorum ve 3 kilo verdim doktorum hem dramamine hemde zofer verdi bugun basladim kullanmaya insallah iyi gelir...

Arkadaşlar, 9 haftalık hamileyim şu an, doktor bana yurtdışı seyahatimin rahat geçmesi için ZOFRAN yazmıştı. Geçen hafta Belçika'ya gittiğimde eczacıdan ilacı istedim. Hamileler için çok sakıncalı bir ilaç nasıl olur da bunu verir dedi. POSTAFENE diye bir ilaç verdi hamileler kullanıyormuş. Hemşire olan bir arkadaşım da çok mecbur kalmadıkça hamilelikte ilaç içme dedi. Geçirebiliyorsanız leblebi ve krakerlerle geçirin. Herkesin Allah yardımcısı olsun.

Gecmis olsun diyorum oncelikle.
benimde profilime bakarsan kusma ile ilgili bulanti ile ilgili cok yazim var. Hatta konu dahi actim. Suanda 19 haftalik gebeyim. Gercekten cok zor... gectimi dersen, tam olmasa da gecti sayilir. Ne zaman gecti dersen, 17. Haftada. Nasil gectigiine gelince, 17. Haftamda dahi her yedigim aninda geri cikarmakla sonuclaninca dr bana mecburen zofran zydis verdi. Zoferin benzeri dedi. 9 gun kullandim. Oyle gecti. Bir kez daha cikardim ama artik bitmisti sukur...

Neler cektigime gelince; o gunleri hatirlamak bile aci veriyor. Sabahtan aksama kadar ölu gibi yatiyordum. Tansiyonum 9/5 falan cikiyordu. Hatta bazen 9/4. ..
6. Haftada baslayan ve 24 saat suren bulanti ve kusmalar... su icsem saniyesinde cikariyordum. Hersey ama hersey midemi bulandiriyordu. Tv'den tut,cep telefonuna kadar... aldigim serumlarin haddi hesabi yok. Ama serum sadece 1 gun kusturmuyordu. Sonra yine basa donuyordum. 17. Haftaya kadar tam 9 kg verdim ilk kiloma gore. Ne yemek ne icmek... agliyordum, wc ye apalayarak gidiyordum. Kusarken bayiliyordum. Defalarca esimin kollarinda bayildim. Kovaya egilmek bile zor geliyordu artik... annem bakiyordu bana ve esim... daha ne anlatayim bilemiyorum. Bic ama hic birsey gecirmiyor. Sadece zofran zydis gecirdi. Dr son care olarak verdi. Bebeklere bisey olmaz dedi. Bu arada ben ikizlerimi bekliyorum. Rabbime hamdolsun iyiler simdi kuzularim...
Simdi de bulantim var ama en azindan yemek yiyebiliorum icebiliorum. Bulanirsa bulansin napayim... icini ferah tut geciyo...

MERHABA FORUM ÇOK ÖNCE AÇILMIŞ AMA OKURSANIZ YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
ben de 6 haftadan beri çekiyorum 2 kere hastanede yattım bu süre zarfı içinde çok ağır çok kötü geçiyor
şuan 14 haftalığım hala devam ediyor zofran içiyorum birde çalışmak zorundayım mahvoldum
benim sorum şu tamamen geçiyormu gerçekten ???
ve zofran kullananlar doğan bebeklerinizde bir sıkıntı oldumu ??:110::110::110::110:

slm bende hamileliğin de zofran kullananlardan ım ama son raddede ve yarım içiyordum .kanserliler için olduğundan çok tereddütle içtim ve bir kutuyu bitirdim .buradaki arkadaşlar gibi gece gündüz yatar 3 gün yemek yemediğini bilirim .kızim da bir sıkıntı varmı derseniz yok maşallah turp gibi tabi her çocuk gibi hastalıklar geciriyor

teşekkür ederim cevap veridğin için doktor artık bana içmemelisin dedi ama çalışıyorum içmek zorundayım çalışmayı geçtim nasıl yemek yicem
zofran içince iki lokma bişi yiyorum şimdi artık onuda yiyemiceğim çok zor inşallah bebeğime bişi olmaz

ben yarım içiyordum 3 günde bir dayanmaya çalışıyordum allah YARDIMCINIZ olsun

ben de 6 haftadan beri çekiyorum 2 kere hastanede yattım bu süre zarfı içinde çok ağır çok kötü geçiyor
şuan 14 haftalığım hala devam ediyor zofran içiyorum birde çalışmak zorundayım mahvoldum
ve zofran kullananlar doğan bebeklerinizde bir sıkıntı oldumu ??:110::110::110::110:

Eninde sonunda geciyor... hic gecmicek saniyorsun ama gececek merak etme. Icenlerin cocuklarinda bir problem cikmamis. Eczaci arkadasim 4. Ay ile 8 ay arasi icilebilir dedi. Son ay ve ilk uc ay onemli oldugundan vermioruz hamilelere dedi. Merak etme ama 8 mg'lik iciyorsan eger onun yarisini icmeni oneririm o da yeter. Kır ikiye bi yarisini ic, sonra diger yarisini da obur gun al. 8 mg agir cunku.
Gelmis gecmis olsun. Geciyor merak etme. Herkes kendini bilirmis ben de kendimi biliorum ne cektigimi biliorum. Benimki gectiyse herkesinki gecer merak etme. Calisiyor olman da ayri basari. Ben calisamadim. Raporluydum hep. Sonra da zaten isten ayrildim rahat gebelik gecireyim diye.
saglikla al evladini kucagina canim. Ve sunu sakin unutma; kusuyor olmamis bebeklerimizin gelistigi anlamina geliyor.

canım zofran bana fayda etmedi dramamıne iyi geldi.hala hapı bırakınca kusuyorum:KK43:ben de hamileliğimin başlarında kusmaktan ateşlenip 2 kere acillik olup serum yemiştim.çok kötü bi şey bilirim o çekileni.Allah yardımcın olsun.benim 5. ayda hafifledi bulantılarım ama geçmedi.kiminin 4. ayda geçiyormuş.İnşallah senin geçer...ha bu arada zofranı yarım iç demişti doktorum.

Benimde geçtiğimiz pazartesi bulantılarım başladı. Cumadan beride yediğim hiç bir şey midemde kalmıyor.
Doktor bana da zofran verdi. Prospektüsünü okuduğumda hamileler için önerilmez yazıyordu. Doktor verdiyse güvenmem lazım biliyorum ama bir türlü içime sinmedi kullanamadım. Uyku problemini ben de yaşıyorum. Dayanmakta çok zorlanıyorum.

Arkadaşlar merhaba,bana da dr.um zofran onerdi ama kendim de eczacıyım ve kesinlikle kullanılmasını önermiyorum.https://www.facebook.com/eczaciraporu bu linkten de okuyabilirsiniz.Yazı şu şekilde:

ZOFRAN, SAKAT DOĞUMLARA NEDEN OLDUĞU İDDİASIYLA DAVALIK OLDU

FDA tarafından sadece ameliyat sonrası ve kemoterapi sırasındaki mide bulantıları için ruhsat alan Zofran® (ondansetron) isimli ilaç, Türkiye dahil birçok ülkede "off-label" yani endikasyon dışı olarak hamilelik bulantısı için de yaygın bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

CBSDFW'nin haberine göre, ABD'de çok sayıda anne, Zofran'ın üreticisi GlaxoSmithKline (GSK) ilaç firmasına sakat doğumlar nedeniyle dava açıyor.

Dava vekillerinden Kay Van Wey, GSK'nın sakat doğumlara ilişkin bu sorunları 1992 yılından beri bildiğini, advers etki raporlarını ve araştırma sonuçlarını bilerek sakladığını; ancak ilacı ticari kazanımlar için ruhsat aldığı endikasyonun dışında (off-label olarak) pazarlamaya devam ettiklerini iddia ediyor.

GSK'nın 2012 yılında, Zofran dahil birçok ilacı ruhsat dışı endikasyonlar için pazarlamaktan dolayı yaklaşık 3 milyar dolar ceza aldığı belirtiliyor.

Doğum anomalileri arasında yarık damak (cleft palate), kalp ve böbrek defektlerinden bahsediliyor.

Sanıldığının aksine üretici firma GSK, Zofran'a ait kendi ürün monografında ilacın hamilelerde kullanımını önermediklerini ifade ediyor.

Kaynaklar:
http://www.gsk.ca/en…/docs-pdf/product-monographs/Zofran.pdf
http://dfw.cbslocal.com/…/popular-morning-sickness-drug-he…/
http://montco.legalexaminer.com/…/studies-possible-link-zo…/
http://www.justice.gov/…/glaxosmithkline-plead-guilty-and-p

Kullaniyorum bende ama iki gunde bir 4 mg yetmiyor ama cok kullanmak istemiyorum. Allah saglcakla kucaimiza almayi nasip etsin evlatlarimizi insallahh cok zor bulantilar gercekten cekmeyen bilemez. Gebelikten bisey anlamadim ben sanki hastaymisim gibi hep yatiyorum psikolojimde bozuldu yata yata

Benimde geçtiğimiz pazartesi bulantılarım başladı. Cumadan beride yediğim hiç bir şey midemde kalmıyor.
Doktor bana da zofran verdi. Prospektüsünü okuduğumda hamileler için önerilmez yazıyordu. Doktor verdiyse güvenmem lazım biliyorum ama bir türlü içime sinmedi kullanamadım. Uyku problemini ben de yaşıyorum. Dayanmakta çok zorlanıyorum.

Kullanmamak için çok direndim ama mideme hiç bir damla bile su girmeyince sonunda kullandım. Çok iyi geldi anında kesti bulantıyı. İçmekten korkmamın bir sebebide eczacı olan annemdi. O da son halimi görünce içmemi söyledi. Doktoruma gittiğimde doktorunun verdiği her ilacı içebilirsin dedi. Kendisi uzun yıllardır çalışan ve sözü geçen bir doktor olduğu için içim bir miktar rahatladı. Benim gibi tereddütte olan arkadaşlarım var ise diye hbrdar etmek için yazmak istedim.

Merhaba. Bulantı sorunu yaşayan tüm anne adaylarına gecmis olsun. Allah yardımcınız olsun. Gercekten yaşamayan bilemez. 25. Haftaya kadar sürdü benim bulantı ve kusmalarim. Ustune bide tükürük birikiyodu ağzımda. Elimde peçete lama gibi geziyodum. Psikolojimde bozuldu tabiki bu süreçte. Drum banada zofran 4 mg önerdi günde iki tane. Kullanmaya başladım ama sizler gibi tereddüt ettim bende. Bir baska Dr a da gittim doçentti kendisi. Günde iki tane yetmez günlük dozu 12 mg dir etki edebilmesi icin dedi. Cok zor durumlarda 3 taneye kadar ictim. Bulantiyi tam kesmese de en azından kusmuyodum. 33.haftaya geldik sag salim cok sukur. Rabbim hepinize şifa versin bebeklerinize sıkıntısiz bi avazda kavuşmayı nasip etsin.

kullanmayın hiç bi hap arkadaslar..dogru duzgun biise yaramıo sabredn..zaman lazım ... halıları tırmalayarak agladıgımı bılırım bulantıdan hatrlamak bile ıstemiorm ama cok sukur guzeller guzelı ogllsum var sımdı

Benim de devam ediyor bulantılar. Bu kez 8 mg zofran zydis yazdı. Kullanıyorum mecbur. Hiç bir şey yiyemem üstüne sürekli bulantı. Artık bebeğimin beslenmesi lazım. Mecbur kullanıyorum. :/

Benim de devam ediyor bulantılar. Bu kez 8 mg zofran zydis yazdı. Kullanıyorum mecbur. Hiç bir şey yiyemem üstüne sürekli bulantı. Artık bebeğimin beslenmesi lazım. Mecbur kullanıyorum. :/
Bende bekliyorum ne zaman gececek diye bu gidisle doguma kadar bulanicak herhalde benimde :KK43: ama ilac kullanmiyorum ben oyle de boyle de bulaniyo nasil olsa .. Allah bir an once gecirsin su bulantilarimizi rahat gecenleri kiskaniyorum valla

Bende bekliyorum ne zaman gececek diye bu gidisle doguma kadar bulanicak herhalde benimde :KK43: ama ilac kullanmiyorum ben oyle de boyle de bulaniyo nasil olsa .. Allah bir an once gecirsin su bulantilarimizi rahat gecenleri kiskaniyorum valla
9 ay sürebilir dedi dr :(
Ilac azaltıyor en azından. Yoksa bir şey yiyemiyorum ben.

Back
X