Derecesi falan yok gülüm,soğuk suyla,normal duş aldırma programında...pardon canım ama ıspanağı kaç derecede yıkıyosun benim makinamın en düşük derecesi 50 yapraklar büzüşüverir alimallah...
Ocağın demirleri,fırın tepsileri,ızgarasını falan ha birde çaydanlıkları bende yıkıyorum ama çiçekleri denemedim:sm_confused: Kaç derecede yıkıyon Tuliş? Benim makine 50 ve 65 derecede yıkıyor,çiçeklerim bozulursa seni dikerim vazoya haberin olsun:roflol::roflol::roflol:
Kızlar bulaşık makinanızda Bulaşıklar dışında neler yıkıyorsunuz?
Naçizane önerilerim olacak.
Mesela ben ıspanaklara ön yıkamayı burda yapıyorum.Yani duş programında.Deterjan,tuz,parlatıcı ve ısı kullanılmayan duş programında yani.Ama tabii makinada tuz kullanıyorsanız denemeyin.Ben tablet kullandığım için makina tuz bölmesi boş,bu nedenle rahatça ıspanaklara duş aldırabiliyorum.
(Not=Ispanak ön yıkama yaptırmak için ilk şart,makinada tuz kullanılmıyor olacak,yani tabletle yıkama yapıyorsanız ve tuz koyma yeriniz boş ise.Bir de parlatıcı gözünüz boş olacak,yani yine tablet kullanılmakta olan makinalardan sözediyorum.Ayrıca makinanız da boş olacak tabii,başka bulaşık olmayacak içinde.)
Deterjan koyarak ise,plastik veya kumaş çiçeklerinizi yıkayın..Pırıl pırıl çıkıyorlar.Ha bir de normal bulaşıklarla beraber sarı veya kırmızı altınlarınızı da çatala,bıçağa takarak yıkamaya bırakırsanız inanılmaz parlak ve temiz çıktıklarını göreceksiniz.Gerçi benim renkli altınım yok ama kayınvalideminkileri yapıyoruz,ışıl ışıl çıkıyorlar.Gümüş falan denemedim ama,ona kefil olamam.
Bu arada sizin önerilerinizi de bekliyorum.
ya bu maden olmayanlar nasıl olcek Tuliş danası? Yani benim kız ya az esmer yada kirlenmekten rengi koyulaştı. Diyorum ki onuda mı atsam makinaya? ama başı döner felan diye korkuyom, bulaşık makinası sankim daha uygun gibim geldi.CADIARZU ee hayat deneme yanılma yöntemiyle örğreniliyormuştatlicadiarzuYa işte bir şekilde sıcak su ve deterjanla buluşunca değerli madenler nedense pırıl pırıl oluyo...Güle güle kullan,hayat deneme yanılma ile birşeyler öğrenmekten başka birşey diil valla
................
[/B]
ben sadece fikrimi söyledim, evet ön işlem ama ben kendi adıma diyorum gene de cesaret edemem, kaynatıp yeşil suyun atılması da arıtmaya girmez labaratuvarda bazen ne gibi işlemlerle deterjanları arıtamadığımızı gördüm çünkü. ama dediğim gibi bu benim fikrim sadece fikrimi söyledim
tulişcimm sağol canım sayende birsürüü fikirr okudukk
hala neden çamaşır makinesi ve buzdolabı ile alakalı enteresan bilgiler gelmedi ona şaşırdım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?