Bulaşık Makinem Durulamıyor

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Kızlar benim bosch marka bulaşık makinem var.

Makineyi kısa programda çalıştırıyorum ve calgonit in tablet deterjanından yarım tablet koyuyorum, hatta denemek için geçen gün 1/4 deterjan koydum ama yine aynı, bulaşıkların üstünde deterjanlı su lekesi kalıyor ve deterjan kokusu geliyor.

Ne yapmalıyım kısa program olduğu için mi böyle oluyor sizce?

cnm o dediğin deterjan lekesi değil, kireç lekesidir muhtemelen..

bendede aynı problem vardı servisi çağırdım makinenin tuz kullanım oranını yükselttiler sorun kalmadı..

şuan aynı dertten muzdaripiz..benim makinemde bosch..benimkide iz bırakıyor sanırım bende servis çağırıcam..henüz bi çözüm bulamadım.programla alakalı değildir diye düşünüorum

3 programlı bosch bulaşık makinası kullanıyorum böyle bir sorunum yok kızlar, temiz yıkıyor ne kadar bulaşıkları tıkış tıkış koyarsam koyayım memmunum..Ama şöyle garip birşey var izmir'deyken makinamdan bulaşıkları temiz almazdım..Artık şansıma makinam kötü derdim..İstanbul'a taşınınca makinam güzel yıkamaya başladı nedenini bilemiyorum ama tayzikli sudan olabilir dediler

Benim suyla ilgili değil, komşularınki pırıl pırılmış sordum:))

Bizim de bosch bulaşık makinemiz var bizde kurutmamasından şikayetçiydik servisi aradık telefondan yardımcı oldular bir ara istersen eğer o şekilde faydası olmazsa servis gelsin garantisi devam ediyormuydu?

Bizim de bosch bulaşık makinemiz var bizde kurutmamasından şikayetçiydik servisi aradık telefondan yardımcı oldular bir ara istersen eğer o şekilde faydası olmazsa servis gelsin garantisi devam ediyormuydu?

Ediyo canım daha yeni aldık zaten, önce arayıp sorayım o zaman, dün biraz inceledim ayrıca durulama düğmesi var, acaba onu da mı çalıştırmam lazım anlayamadım

canım,benim makinem de bosch
aynı sorunu ben de yaşadım. 3 kere servis çağırdım ama yok deterjandan dediler.yok sudan dediler.en sonunda da dalga geçer gibi merkeze sorunu " müşteri titizliği" diye bildirmişler.sorun olduğunu bir türlü kabul etmediler.bazen deterjan lekesini fark edemediğim de oluyordu.bardaktan su içiyorum deterjan tadı geliyordu calgonit kullanıyordum.değiştirdim.tablet kullanıyordum,sıvı deterjan denedim.ne yaptıysam olmadı.yıkama bitiyor kapağı açıyorum aynı yoğun deterjan kokusu.sonra fark ettim ki bir tek ekonomik programda sorun olmuyor.ben de artık sadece bu programı kullanıyorum.en iyi marka dedim tüm beyaz eşyalarımı bosch aldım ama bulaşık makinasından memnun değilim

Son düzenleme:

Teşekkürler canım, o zaman bugün ben de ekonomik programı deniyim olmadı tuz alıcam.

İlgilenmemeleri, daha doğrusu problemi çözememiş olmaları da ilginç doğrusu, çözemeyince müşteri titizliği deyip çıkmışlar işin içinden

Ben de bulaşık ve çamaşır makinamı bosch aldım ama ikisinden de çok memnun olduğum söylenemez.

Bazı şebeke suları kireçli olduğundan dolayı tuz kullanılması gerekiyor, bazılarında ise kullanmamak gerekiyor.Mesela bizim buralarda tuz kullanılmıyor leke bırakıyor.

Sizinde tuzsuz olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Parlatıcı kullanıyorsanız kesinlikle artık kullanmayın.Bunu herkes için söylüyorum; Parlatıcı en son püskürlütülür makina tarafından ve kurutmaya geçer durulamadan.Bile bile deterjan yutmaktır bu.

Yarım hatta çeyrek deterjan kullanılmalı ayrıca.Bunu yapıyorsunuz sizde.

Birde bir tavsiye haftada iki kere bulaşık makinasının içine biraz elma sirkesi döküp öyle bulaşıklarla birlikte çalıştırın.

Ben tuz kullanmıyorum ondan olabilir mi?

canım benım tuz kullanmadıgından olabılır ayrıca tabletı ıkıye boluyorum demıssın yanlıs okumadıysam nede böle bıse yapıyorsun benım bıldıgım tum koyuluyor yanı makınenın sucu yok kullanma hatalarınız var

guzelce tuzunu koyun parlatıcısını ekleyın tablet deterjanınızıda koyun guzelce de bulasıklarınızı yerlestırın öle sacma saban alt alta ust uste degıl duzenlı bır sekılde calıstırın normalk bır proğramda kısa olmasın
bakın bakalım hala yıkamıyormu
bırseylerı eksık yaparsanız makınede tam gucunu ortaya koyamaz

annemde yenı aldı bukasık makınesı altus onunkı oda hıc memnun degıldı ben el attım olaya guzelce tuzunu koydum annem hep tasırmıs tuzu koyarken makıneye cok zarar verır tuzu koyarken dıkkat edın
guzelce parlatıcısını koydum duzenlı bır sekıldede yerlestırdım ve calıstırdım olay bıtmıstır super yıkadı yanıı

bilmişlik taslamak ıstemıyorum yanlıs anlasılmsın bıldıklerımı yazdım bıde benım yazdıgım gıbı deneyın yıne olmazsa makınede bır sorun vardır

Bu yazdıkların hakikaten çok gerekli bilgiler birsen82. Demek ki ben kimsayasaldan göçeceğim kısa bir zaman sonra :) Toz deterjanı basarım, parlatıcı eksik etmem limonlu kokular falan da cabası :)

Dikkat edicem bundan sonra. Peki elma sirkesini nereye döküyorsun?

canım benım yazdıklarını okudum ve yenı bılgıler ögrendım elam sırkesı demıssın ne ıse yarıyor ve nasıl yapmalıyız

tesekkurler

Canım tam koyunca çok fazla geliyo deterjan bana ya, bardaklar, kaşık çatallar falan görsen felaket oluyo, yarım ya da çeyrek yıkaması için yeterli oluyo

semacım cok iyi anlıyorum seni
denediğin her seyi ben de denedim
neticede yıllardır bulaşık makinası kullanıyorum ama bosch ta boyle bir seyle karşılaştım
çamaşır makinasına gelince onda da biraz sıkıntı var
mesela bazı atletlerin koltuk altı kısmı lekeli çıkıyor
leke çıkarıcılar mı denemedim 90 derecelerde mi yıkamadım
ne yaptıysam buna bir çözüm bulamıyorum

Son düzenleme:

Evet benim de aynı canım, çamaşır suyu bile koymama rağmen malesef beyazlar istediğim gibi olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…