Bulduğum Cep Telefonu Yüzünden Başım Dertte.

Fuldem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
74
0
36
İstanbul
Merhaba..

2 gündür allak bullak oldum bugün sırf bu konu yüzünden işime gidemedim çünkü kendimi çok kötü hissediyorum. Avukat yada hukukla ilgilenen bir tanıdığım yok o yüzden belki sizin yakınlarınız vardır diye sormak istedim. Dün ailemi bir polis memuru aramış ailemde bana ulaştı "sana ulaşamamışlar, seni arıyorlar" diye bende hemen beni arayan numarayı onlardan alıp ulaştım. Bir polis memuru beyfendiyle görüştüm karakola gelmemi istedi sebebini söylemedi "çok önemli bir durum değil" şeklinde konuştu.

Bende hiç bir kızartıcı suç işlemediğimden gayet kendine güvenir bir şekilde gittim. Karakolda bana daha önce böyle bir "falancamarka" telefon kullanıp kullanılmadığım soruldu. Bende 7-8 ay önce mağazanın birinde soyunma kabininde kıyafetlerin altında yerde bir telefon bulduğumu ve telefonun kapalı olduğunu belirttim. Çalışmadığını düşünerek aldım. İşte bu alma kısmında hatalı olduğumun farkındayım ama çok pahalı yada iyi bi telefon olmadığı için önemsemedim açıkcası. Eve gelip telefon çalışıyormu diye hattımı takarak denedim. Çalışıyordu bende kapattım, 1-2 hafta ne yapacağımı bilemedim. Kullansam başkasının malı çalışır durumda, götürsem neden bulduğun anda getirmedin diyecekler diye utancımdan bende götürdüm sattım telefonu. Durum vaziyet bu. Telefon sahibi "kabinde telefonumu unuttum şeklinde" bi beyanatta bulunmuş. Dün ifade verdim karakola ve çıktım evime geldim.

Yanlız bundan sonraki sürece aklım takılıyor. Güven timinden bir arkadaşım mahkemeye gider bu durum dedi. Çünkü telefon bulunamadı. Mahkemeye giderse ertelenmiş bir suç olarak devam eder dedi. Ve bu benim sicilime işleyecek sıkıntısı içindeyim. Mahkemede uzlaşma sağlanabilir mi? Karşı tarafla uzlaşma sağlanırsa adli sicil kaydı ve arşiv kaydı oluşurmu lütfen yardımcı olun. Kpss'ye girmek istiyorum yanlız böyle bir durumda devlet memuru olmam imkansız..

evet sanırım telefonu almakla çok yanlış yapmışsınki artık IMEI diye birşey var ve heryerden yerini tespit edebilirler.
Soruna gelice bence direk telefon sahibi ile irtibata geçmelisin, onunla görüşüp telefon parasını iade edersin oda şikayetini geri alır ve davadan vazgeçer. Böyle olmalı diye düşünüyorum ama yanlış bilgi vermiş olabilirim.

Senin olmayan bir telefonu alıp üstüne satmışsın. Bence hiç küçük bir suç değil bu. İsterse 10 TL'lik bir telefon olsun başkasının malını çalmışsın resmen.

Telefon sahibi kişiylede konuşmaya utanıyorum. Şu an kimsenin yüzüne bakacak durumda değilim telefon sahibi kişiye nasıl ulaşacağımıda bilmiyorum. Telefonu sattığım yerin adresini gösterdim polislere onlarda orda telefonu bulamadılar. Ne yapabilirim bilmiyorum, kafam durdu.

Sicil kaydı demek hayatımın bitmesi demek, iş bulamamak demek, en basitinden vizeye bile başvuramamak demek. Polislerden telefon sahibine ulaşmak istediğimi belirtsem bana bilgisini verirlermi dersin?

satmak ne demek keşke aldığınız yere goturseydınız ..dılerım bu işten sorunsuz bır sekılde atlatırsınız...kolay gelsın...

Senin olmayan bir telefonu alıp üstüne satmışsın. Bence hiç küçük bir suç değil bu. İsterse 10 TL'lik bir telefon olsun başkasının malını çalmışsın resmen.

Ben durumun ve durumumun farkındayım, bir şey savunma peşinde değilim. Burda konu açmamın sebebide yardım almak mahkeme kurup yargılanmak değil. Lütfen bilirkişiler, yada yardımcı olabilicek akıl verecek kimseler yazsın

memuriyetten men edilme durumu olur mu inceliğini detayını bilmiyorum, oluyorsa bu durum mu zorlar seni yoksa telefonun sahibi ile aynen burada anlattığın gibi samimice anlatmak mı?

hoşgörülü birisiyse uzlaşma sağlarsınız gibi,

çalışsın çalışmasın size ait olmayan bir telefonu ne gibi bir gerekçeyle aldıqınızı ve sonrada sattıqınızı anlamak mümkün deqil...

Geçmiş olsun.. Karakola gidin ve muhattabınız olan kişi ile uzlaşma sağlamak istediğinizi bu yüzden telefonunu istediğinizi söyleyin belki verirler vermez iseler oraya çağırabilirler. Durumu anlatın ve değeri ne ise ödeyeceğinizi bildirin. Umarım kötü niyetli birii değildir sizden para koparma peşine düşmez sadece bir telefon ister.

satmak ne demek keşke aldığınız yere goturseydınız ..dılerım bu işten sorunsuz bır sekılde atlatırsınız...kolay gelsın...

Çok teşekür ederim iyi niyetli mesajınız için.

Gerçekten durum müşkül. Kanun diyor ki; Bir yerden bulunup alınan mal bir başkasının hükmüne geçiyor. Oyüzden şu anda muallak bir durum söz konusu. Aynı zamanda Samimi bir şekilde anlattığım için ve daha önce hiç bir adli kayda hatta karakolda bir defa bile ifade vermek için gitmediğimden dolayı Savcı sizin halinizde bir kimsenin herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmayacağını yanlız 5 yıl içinde aynı durum tekrarlanırsa bu kez ceza alabiliceğim kararı oluşabiliceğini belirtti.

Ama ne kadar ama ne kadar yanlış bilmiyorum..

Şuan sırtımın üstünde çok ağır bir kambur var. Telefon sahibine bu durumu nasıl izah ediceğimi bile bilemiyorum. Bana ulaşan polis memuru arkadaşı arıycam öğle vakitlerinde ulaşabilirsem ulaşıcam. Karşı tarafın mağdur olduğunun farkındayım bu yüzden telefonun ederi neyse ödemeye hazırım.

Zaten telefonu satma sebebim parası için DEĞİLDİ parası 100liraydı onunla ne zengin olurum ne fakir. Elimden çıksın gitsin diye sattım telefonu..

Son düzenleme:

Bence de telefonun sahibine durumu izah etmeyin, çünkü yaptığınız şeyin hiçbir izahı yok.

Kabinde telefon buluyorsunuz. Demek ki biri giysi denerken falan düşürmüş ya da bir şekilde orada unutmuş. Telefonun çalışmadığına ne şekilde karar verebildiniz bilemiyorum, ama kullanılmayacak durumda bir telefon olsaydı sanırım sahibi tarafından taşınmaz ve bir talihsizlik sonucu bir yerlerde düşürülmez ya da unutulmazdı.

"Telefon sahibi telefonunun yokluğunun farkına varıp mağazaya geri döner nasılsa, ben bunu mağaza sorumlularına bildireyim aralarında halletsinler" diye nedense düşünemeyip "100 lira bir şey zaten" diye aşağıladığınız telefonu resmen çantanıza atmışsınız. Sonra da satmışsınız.

Bütün bu olaylar dizisinin mantıklı bir açıklaması yoksa bence hiç aramayın, siz üzülürsünüz. Olay telefonun ederi falan değil çünkü, bildiğimiz hırsızlık.

Çok meraklısınız değil mi insanları yaftalamaya. Olay hırsızlıkla vuku bulunmuş olsa idi şuanda bilgisayar başında BİLENKİŞİLERDEN yardım yada akıl istiyor olmazdım. Lütfen haddinizi bilerek konuşun kimse sizden ağır ceza mahkemesi kurmanızı beklemiyor..

İstediğim ve dilediğim avukat yakınlarından, avukatlardan, hukukçulardan, akıl verebilecek olgun kimselerden yardım istemekti. Burda o izlediğiniz dizilere yorum yapar gibi yorumlar yapmayın. Bir insanın hayatı söz konusu kaldı ki durumdan pişmanlığımı belirterek hafifletici bir gerekçe aradığımıda dile getirmiyorum. Samimi bir dille olduğu şekilde anlatıyorum. Yargı yasama yürütme yetkisine sahip değilsiniz lütfen ithamlarınızı kendinize saklayın..

hem suçlu hem güçlü sizin gibilere demişler.... sizde gayet iyi biliyorsunuzki bulduqunuz telefonu maqaza sahibine teslim etmeniz gerekirdi... ama bunu yapmadınız...size ne cazip gelmiş olmalıki o telefonu çantanıza atıp eve götürme gereqi duyuyorsunuz... hemde çalışmıyor sanmıştım diyorsunuz..madem çalışmadıqını düşündünüz neden aldınız o zaman ?? siz bunları yazarak bizleri deqil ancak kendinizi kandırırsınız...zaten gidip hapishaneye bakın herkes ben suçsuzum diyor....herkes işlediqi suçalara bir kılıf uydurmuş kendini suyun yüzüne çıkarmaya çalışıyor... aklı mantıqı ahlakı olan herkes bulduqu bir şeyi karakola teslim eder..velevki siz maqazada bulmuşsunuz neden maqaza sahibine teslim etmek yerine çantanıza atıp eve götürme gereqi duydunuz...
bende arkadaşa sonuna kadar katılıyorum..nekadar farklı yöne çekmeye çalışsanızda bu düpedüz hırsızlık.... kendisine ait olmayan bir malı hangi sebeple olursa olsun alan kişiye hırsız denir...

Son düzenleme:

Başkasına ait bir eşyayı sahiplenmek ne zamandan beri hırsızlık sayılmıyor? Ki sizinki bununla da kalmamış, bir de götürüp satmışsınız, akıl alır gibi değil. Yazdıklarımda da bir hadsizlik varsa hepsi sizin eylemleriniza ait hadsizliklerdir, zira ben sizin anlattıklarınızı sıraya dizdim, ve bunların malsahibini ikna edemeyecek nitelikte olduğunu düşündüğümü belirttim, o kadar. Neresi zorunuza gitti anlamak zor...

insanlar bişeyleri yaparken gayet soqukkanlılıkla hareket edip pişkin pişkin her türlü yanlışı yapıyorlar..ama bunu başkalarından duyduklarında tepki veriyorlar...
neye tepki veriyorsun kardeşim...senin yazdıklarının dışında bişey yazılmıyor burda...bunlar senin yaptıkların...senin anlattıkların...

Anlaşılmayan bir durum söz konusu ki;

Burda sanki yaptığımın doğruluğunu sizinle tartışıyormuşum ve kılıf arıyormuşum havası yaratılmaya çalışılıyor bu çok yanlış. Yazdığım ilk mesajdan son mesaja kadar konu hakkında müzdaripliğimi ifade ettim. Kaldıki sizin bana soru sorma hakkınız ne yazıkki yok. Bu yüzden Sevgili Hakim hazır eliniz değmişken şu sol kolumuda kesinde, sizinde yaptığınız düpedüz gaddarlık canilik.

Ben konunun hukuki boyutu birazda KALMIŞSA insani boyutunu konuşmaya değer görüyorum bunun haricinde sorularınızı kendinize saklayın.

Bana bunu söyleyin. Karşı tarafı bu durumda ikna etmeniz zor gözküyor diyin, bende bunun bi hal çaresini düşüneyim buraya kadar teşekür ederim ama geri kalan;

Kendi yorumlarınızı katarak sonunada "hırsız" yaftasını yapıştırarak konuşursanız hadsizlik olarak nitelendiririm kusurabakmayın.

Yıllar önce benzer bir olayı ben de yaşadım. Telefonumu arkadaşlarla eğlenmeye gittiğimiz bir akşam, o mekanda unutuverdim. Yolda dank etti, hemen geri döndük. İlk yaptığım şey mekan sahiplerine sormak oldu, hani biri görmüş de onlara vermiştir diye. Onlara öyle bir bildirim gelmemiş. Onların da canı sıkıldı, bütün ışıklar açıldı, arandı tarandı ama bulunamadı. O yirmi dakika içinde biri almış cebine atmış.

Şimdi bu adamın ya da kadının yaptığı hırsızlık değil mi? Çok merak ediyorum.

Muhtemelen benim telefonum da sonradan satıldı, çünkü çalıntı telefonlar genelde satılıp elden çıkarılır, telefonun çalıntı olduğunu bilmeyen bir gariban da gider onu alır, bazen başı belaya girer, falan filan...

Güzel bir aletti, peşine düştük ama bir şey çıkmadı. Ben de canım sağ olsun deyip bir bardak suyumu içtim, geçti gitti. Ama olaylar böyle gelişmeseydi, yargıya intikal etseydi, telefonumu çalan şahıs bana ulaşıp "ben sizin telefonunuzu aslında hiç beğenmedim, ama unutmuşsunuz, ben de orada öyle kalmasın diye bari çalayım dedim, sonra sattım parasını yedim, ama ben hırsız değilim, lütfen beni affedin sicilime işlenmesin" falan dese daha beter sinirlenirdim. O yüzden bence hiç öyle bir şeye teşebbüs etmeyin, hukuka bırakın olacakları. Zaten öyle bir adalet sistemimiz var ki kadına "sen de unutmasaydın, telefonuna sahip çıksaydın" falan bile diyebilirler, artık şaşmam.

Son düzenleme:
pes yaa daha neler duyacaz bakalım sen ne hakla satarsın yaaa hayır ne dusunerek sattın ustumden cıksın dıye bı mantıkmı var o zaman kabınde gordugunde hıc almasaydın bırak ne oluyorsa olsaydı arkadasların dedıgı gıbı sadece telefonun parasını odemekle kurtulursun inşallah ne aldıgını ıspat edemıycegın ıcın her halukarda ıstedıgını odettırır sana cantamda vardı ıcınde sunler sunlar var demesın dua ette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…