bülent hocam yardım..

belinda87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2014
959
867
ıyıgunler hocam once kısaca surecı ozetlemek ısterım 1 yıldır bebek ıcın ugrasıyoruz 4 5 aydır doktor kontrolunde ılaçsız yumurtalama gunlerımı takıp edıyoruz buyumesınde catlamasında ve rahım kalınlıgında bı problemım yok rahım fılmı cektırdım tupler acık rahım normal seklınde bugun ılkkez aşılama yaptırdım fakat bugun yıne ılk kez bırseyı ogrendık daha oncekı sperm testımzde toplam satı 100mılyona 1ml ıse 22mılyon ıken hareketlı(a+b) %50

bugunkı lab sonucları yıkama oncesı
mıktar:7.5ml
sayım:33mılyon
toplam:247mılyon
ortalama motilite:KK43:a+b) %17
toplam motıl sperm sayısı:42mılyon

yıkama sonrası
mıktar:0.6ml
sayım:20nılyon
ortalama motillıte:%55
total motıl sperm:11mılyon

bu testlerde yazmasada eskı testde morfolojı: %9

doktor normal yolla denemek ıcın hızın cok yavas oldugunu soyledı sızce bu durumda normal yoldan denemeye devam mı etmelı yoksa bu aşılama olumsuz sonuclanırsa dırek tup bebege mı gecmelı lutfen hocam yorumunz ıcın sımdıden tesekkurler

Son düzenleme:
ıyıgunler hocam once kısaca surecı ozetlemek ısterım 1 yıldır bebek ıcın ugrasıyoruz 4 5 aydır doktor kontrolunde ılaçsız yumurtalama gunlerımı takıp edıyoruz buyumesınde catlamasında ve rahım kalınlıgında bı problemım yok rahım fılmı cektırdım tupler acık rahım normal seklınde bugun ılkkez aşılama yaptırdım fakat bugun yıne ılk kez bırseyı ogrendık daha oncekı sperm testımzde toplam satı 100mılyona 1ml ıse 22mılyon ıken hareketlı(a+b) %50

bugunkı lab sonucları yıkama oncesı
mıktar:7.5ml
sayım:33mılyon
toplam:247mılyon
ortalama motilite:KK43:a+b) %17
toplam motıl sperm sayısı:42mılyon

yıkama sonrası
mıktar:0.6ml
sayım:20nılyon
ortalama motillıte:%55
total motıl sperm:11mılyon

bu testlerde yazmasada eskı testde morfolojı: %9

doktor normal yolla denemek ıcın hızın cok yavas oldugunu soyledı sızce bu durumda normal yoldan denemeye devam mı etmelı yoksa bu aşılama olumsuz sonuclanırsa dırek tup bebege mı gecmelı lutfen hocam yorumunz ıcın sımdıden tesekkurler
Merhabalar :kalıtelı laboratuvarda yapılacak sperm testı ıle ( 2-6 gunluk cınsel perhızlı olarak) sperm sayı - hareket - morfolojı bakılması ıle beklemek mi? yumurtlatma -aşılama mı? tüp bebek mı karar verılebılır.Ayrıca bayan yaşı ve yumurtalık rezervinize gore de bu seceneklerden hangısını secmelıyız karar verılır. Sperm testınde yıne benzer sonuclar cıkar ıse basarı sansı yuksek olmasa da yumurtlatma aşılama yapılabılır .Gebelık olusmaz ıse tup bebek tedavısıne gecılır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.