Bulimia :((

Selam ablalarim,

2 senedir bulimia hastasiyim, ne yaptiysam nereye gittiysem kurtulamadim aklimdan cikaramiyom bu hastaliktan nasil kurtulurum. Cogu zaman pisman oldugum icin cok yedigim zamandan sonra kusmuyorum kendime kizdigimdan ama o yuzden de kilo aldim, kiloluyum su an gercekten. Bu yaziyi yazdiktan sonra kusmaya gidicem cunku yine evet yine yedim. Bana akil verin lutfen saglik denen bisey kalmadi bende cok gucsuzum, sevdigim kisi beni umursamiyo, kendimden biktim igreniyorum

hepsini kusmanssn dogal olark ondan kilolusun ..pskiyatri pskolog diyetisyen git

Ben hamileyim ve kumak kadar kötü bir şey yok. Lütfen psikoloğa falan gidin. Bu çok kötü bir rahatsızlık, önünü almanız lazım. Kendinizi olduğunuz gibi sevin, lütfen.

Selam ablalarim,

2 senedir bulimia hastasiyim, ne yaptiysam nereye gittiysem kurtulamadim aklimdan cikaramiyom bu hastaliktan nasil kurtulurum. Cogu zaman pisman oldugum icin cok yedigim zamandan sonra kusmuyorum kendime kizdigimdan ama o yuzden de kilo aldim, kiloluyum su an gercekten. Bu yaziyi yazdiktan sonra kusmaya gidicem cunku yine evet yine yedim. Bana akil verin lutfen saglik denen bisey kalmadi bende cok gucsuzum, sevdigim kisi beni umursamiyo, kendimden biktim igreniyorum
ben anlayamadım kilonuz fazla hatta zayıf değilsiniz. çok yediğinizde kusmak istiyorsunuz kilo almamak için ?

ben anlayamadım kilonuz fazla hatta zayıf değilsiniz. çok yediğinizde kusmak istiyorsunuz kilo almamak için ?

Daha fazla kilo almamak icin, evet oncelerde daha zayiftim ama asiri zayif olmadim hicbir zaman surekli kontrollu kustum.
Asiri cok yiyorum ve pisman oluyorum o yuzden bazen kusmadigim oluyor, sonra dusundugum oluyor neden kusmuyorum yoksa daha fazla kilo alicam diye

Psikiyatriste gidemem.. Ailemin haberi yok, bi kere psikiyatriste gitmek 50 euro.. Buda ortalama 200 lira yapiyor. Ben bir ogrenciyim bukadar parayi odeyemem surekli..

Bunu yasamadan anlamaniz zor. Ailem nasil bakacak bana neler dusunecek, bu gercekten bizi daha cok yipraticak..
evet seni anlayamam ama bu şekilde kendini daha çok yıpratıypsun. sağlığna zarar veriyosun. ailen seni kaybederse daha çok üzülmezmi

evet seni anlayamam ama bu şekilde kendini daha çok yıpratıypsun. sağlığna zarar veriyosun. ailen seni kaybederse daha çok üzülmezmi

Cok haklisiniz.. Kendim herseyin farkindayim, burdaki yorumlari okudukca agliyorum uzuluyorum kendimi nasil bi duruma soktuguma. Ama sabredicem, insAllah basaricam..

Psikiyatriste gidemem.. Ailemin haberi yok, bi kere psikiyatriste gitmek 50 euro.. Buda ortalama 200 lira yapiyor. Ben bir ogrenciyim bukadar parayi odeyemem surekli..

Sisyphe Sisyphe cok guzel yazmis . O yorumu okudun mu. Cevap yazdiysan da gormedim.

Boyle boyle kacamazsin sorunundan. Bu tur konularda yorum yapmaktan kacinirim. Yanlis bir sey soylerim diye. Mantik olarak daha fazla kusmaman gerekiyor. Gunde uc kere kusuyorsan ikiye indir yavas yavas azalt sonra birak kusmayi. Kendini boyle kabul et artik. Baskalarini da bahane etme. Yok sevgilim bana ilgi gostermiyor, yok tencerenin dibi yandi. Sonunda olacak sana oluyor. Mineral, vitamin eksikligi vucutta uzun donemde cok fazla hasar birakir.

Illa da gidemiyorum diyorsan bulimia hakkinda bir suru kitap var, bir kitapciya git onlardan al.

Gecmis olsun.

Canım ben de aynı senin yaşadıklarını yaşadım. Biliyorum çok zor. Eşim aldattı ve boşandım o dönemlerde manasizca yemek yemeye başlamıştım. Ben çok spor yapan yediklerinixi çok dikkat eden biri olmama rağmen birsürü şey yiyordum ve kusuyordum. Hiç unutmam bir gün pizza yedim üstüne künefe üstüne döner sonra git kus aynen bunları yaşadım.

Bu yapma etme demekle geçmiyor. İnsanın elinde olmuyor. Birsey yiyorsyb sonra daha çok daha çok yiyebilir kusabilirim diyorsun. İçimizdeki aciyi saçma sapan bastirdigimizi zannediyoruz böyle. Gerçekten bir uzman desteği şart. Ben destek aldım ve bana ilk söylenen her yediğini yaz dedi. Nerede hata yaptığımı anlamama sebep oldu. Çok şükür yıllardır bitti geçti o iğrenç alışkanlığı m.

Senden daha degerlisi yok bil. Ve bunu yaşayan tek kişi sen değilsin.

Sisyphe Sisyphe cok guzel yazmis . O yorumu okudun mu. Cevap yazdiysan da gormedim.

Boyle boyle kacamazsin sorunundan. Bu tur konularda yorum yapmaktan kacinirim. Yanlis bir sey soylerim diye. Mantik olarak daha fazla kusmaman gerekiyor. Gunde uc kere kusuyorsan ikiye indir yavas yavas azalt sonra birak kusmayi. Kendini boyle kabul et artik. Baskalarini da bahane etme. Yok sevgilim bana ilgi gostermiyor, yok tencerenin dibi yandi. Sonunda olacak sana oluyor. Mineral, vitamin eksikligi vucutta uzun donemde cok fazla hasar birakir.

Illa da gidemiyorum diyorsan bulimia hakkinda bir suru kitap var, bir kitapciya git onlardan al.

Gecmis olsun.

Okudum tabi, ama diyecek bisey bulamiyorum cunku surekli ayni seyi diyorum ve diyecegim galiba..
Cok sukur bugun ilk gunumu atlattip ve hic kusmadim. Vitaminler de aliyorum..
Sagolunn

Canım ben de aynı senin yaşadıklarını yaşadım. Biliyorum çok zor. Eşim aldattı ve boşandım o dönemlerde manasizca yemek yemeye başlamıştım. Ben çok spor yapan yediklerinixi çok dikkat eden biri olmama rağmen birsürü şey yiyordum ve kusuyordum. Hiç unutmam bir gün pizza yedim üstüne künefe üstüne döner sonra git kus aynen bunları yaşadım.

Bu yapma etme demekle geçmiyor. İnsanın elinde olmuyor. Birsey yiyorsyb sonra daha çok daha çok yiyebilir kusabilirim diyorsun. İçimizdeki aciyi saçma sapan bastirdigimizi zannediyoruz böyle. Gerçekten bir uzman desteği şart. Ben destek aldım ve bana ilk söylenen her yediğini yaz dedi. Nerede hata yaptığımı anlamama sebep oldu. Çok şükür yıllardır bitti geçti o iğrenç alışkanlığı m.

Senden daha degerlisi yok bil. Ve bunu yaşayan tek kişi sen değilsin.

Sizi gercekten cok iyi anliyorum, sanki beni anlatiyorsunuz..
Simdilik bir uzman destegi alamiyacam, sabrediyorum sabredicem..
Cok sagolun desteginiz icin

Okudum tabi, ama diyecek bisey bulamiyorum cunku surekli ayni seyi diyorum ve diyecegim galiba..
Cok sukur bugun ilk gunumu atlattip ve hic kusmadim. Vitaminler de aliyorum..
Sagolunn

Kutuphanelerde de vardir kitaplar. Oradan odunc alabilirsin ya da orada okuyabilirsin. Daha yolun uzun. Kendi kendine nedenini ogrenmen zaman alir. O yuzden arastirmayi birakma.

Onun disinda kisisel gelisim kitaplarina bak. Sadece bir gune odaklan. Parklarda otur , negatif enerjini uzerinden at.

Kutuphanelerde de vardir kitaplar. Oradan odunc alabilirsin ya da orada okuyabilirsin. Daha yolun uzun. Kendi kendine nedenini ogrenmen zaman alir. O yuzden arastirmayi birakma.

Onun disinda kisisel gelisim kitaplarina bak. Sadece bir gune odaklan. Parklarda otur , negatif enerjini uzerinden at.

Onerileriniz icin coook sagolun. Kesinlikle yapicam dediklerinizin.

Evin en akillisi olarak goruyorlar beni.. Bundan haberi olsa nasil bir gozle bakacak bana?

Bu cümleniz oldukça dikkat çekici. Ailenizin sizi böyle gördüğünü ve onları hayal kırıklığına uğratmak istemediğinizi söylüyorsunuz. Size ‘en akıllı en uslu’ şeklinde bir misyon yüklenmiş ve siz de sürekli bunu oynamaya çalışıyorsunuz. Aslında ne denli kendi gibi olamayan ve sıkıştırılmış bir kişilik görüyorum ben burada. Öncelikle şunu bilin ki hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Hata yapabiliriz, yanılabiliriz, düşebiliriz, kalkabiliriz yani herzaman evin ‘en akıllısı’ olmak zorunda değiliz. Kendinize genel anlamda yüklenmeyi bırakın, suçlamayı bırakın. Bu yüklenme ve suçluluk, herzaman boşalabileceği bir alan arar. Farkındaysanız siz de sürekli kusma yoluyla boşaltıyorsunuz.

Biraz rahatlamaya ihtiyacınız var sizin. Koşun, yastıkları yumruklayın, yazın.. İfade edemediğiniz öfkeyi boşaltın kısacası. Kendinize kendiniz gibi olma fırsatı tanıyın. Başkalarının, ailenizin size biçtiği kalıba girmek zorunda değilsiniz. Siz de sorun yaşayabilirsiniz ve herkes gibi yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu zayıflık değil, acizlik değil aksine gayet insani bir durum.

Türkiyeye döndüğünüzde en kısa zamanda bir psikoloğa gidin. Bu sürede de Dr. David Burns- İyi Hissetmek kitabını okuyun, ordaki alıştırmaları yapmaya çalışın.

1,65 boy için 70 kilo normal. Yeme alışkanlığından çok sizin psikiyatriste ve hatta bir psikologa gitmeniz gerekiyor. Kendinize güveniniz yok. Kendinizi değersiz görüyorsunuz. Siz kendinize değer vermezseniz başkaları hiç vermez. Hayatınız sevgilinize bağlı sanıyorsunuz. o hayatınızdan giderse yaşamak için de amacınız kalmamış sanıyorsunuz. Bunlar zan sadece. Bu ilişki bağımlılığından, kaybetme korkusundan kurtulmalısız. En önemlisi kendi değerinizi fark etmelisiniz. Resmen kendinize zulüm yapıyorsunuz. Zulüm kötüdür, ha başkası ha kendin...Resmen çocuk gibi düşünüyorsunuz. Güçlü olun. Hayatımıza bir sürü insanlar girer, bir sürüleri de çıkar. Evren boşluğu kabul etmez. Biri gidiyorsa başkası geleceği içindir. bir şeyler oluyorsa bunun bizim hayrımıza olduğu içindir. Bunu o an göremezsiniz, sonra anlarsınız. Allah bile sizi önemsemiş de yaratmış, size özenmiş bezenmiş. Siz ise kendinizi değersiz hissediyorsunuz. Sevgiliniz yanınızda olunca değer bulduğunuzu zannediyorsunuz. Değer başkasıyla olmaz, kendi değerinizi bilin. 5 para etmeyen insanlar için de kendinize zulmetmeyin. Çok üzüldüm kendinize yaptıklarınıza.

Back
X