görüştüğüm kişi ailesinin tek oğlu..ciddi düşünüyoruz..sizden şu konuda yorum bekliyorum..bu aldığı maaşı ailesine veriyormuş..evlenirken de ailesi buna yardım edecekmiş..yani eşyalarını felan babası alcakmış..bir evin bir tek oğluyum tabi babam alacak bir de ben mi alacam dedi bana..ses çıkarmadım tamam dedim..sonra devam etti..babam çok pazarlıkçı bir insandır bir şeyde indirim yapmadan almaz onu dedi..ben mesela bir şeyi çok beğendim ve onun türkiye geneli fiyatı heryerde aynıdır ve indirim yapılması imkansız olsa da almaz mı dedim...almaz dedi..nasıl ya dedim..bu çeyiz alışverişinde de böyle şey olurmuymuş dedim..olur dedi..sorun çıkarmaman lazım dedi bana..çok beğendiysen farkı sen üstüne koyar alırsın dedi..kızlar ben öğretmenim..ben ek derslerle 2.200, o ise 1.500 alıyor..işi garantide değil ayrıca..maaşını felan sorun etmedim yeter ki insan olsun dedim ama bunları söyledi şimdiden..ne diyorsunuz??
aldığı maaşı ailesine veriyormuş bunu biraz açarmısın neden veriyor maaşını hala onların evlerinde yaşıyor diye hani yiyecek içecek oda masrafı gibi mi :) yoksa ciddi bi sorun bi hastalık mı var?
hastalık gibi bi durumsa sorun değil ama aksi sebep ne olursa olsun çok tuhaf bi durum üstelik evlenme yaşına gelmiş bi erkekten söz ediyoruz
parasını idare edemediği için mi aile alıyor acaba bu da kötü
vardır böyle evlatlarını çalıştıran ne yapıyorsak sizin için deyip maaşları toplayan babalar
ne güzel çalışıyorsun artık herşey kolayca alınabiliyor şaşalı bi düğün yapmazsın da nikah yaparsın kredi çekersin tek bi yere borçlanırsın tüm eşyalar tam olacak salon misafir odası yatak odası diye bi zorunluluk yok
ben 2 koltuk bi pamuk yatakla evlendim + beyaz eşya ve işte kız çeyizi bardak çanak çarşaf yorgan
ama kimseye eyvallahım yoktu dünyanın da en mutlu kadınlarından oldum
babası gibi kendi de pazarlıkçı anladığım kadarıyla beğendiğin şey babama pahalı gelirse almaz sen üstüne koyarsın alırsın demesi bunu ispatlıyor
daha sonra birlikte yaparız bazı şeyleri demesi daha uygun olurdu bu kadarını bile düşünemiyorsa ben uzaklaş derim, derim de bunu da demek ne kolay bizim için değil mi?
ben sana dedim demek için en baştan açık açık konuşmuş bu da başka bi açıdan bakınca dürüstlük tabi
sana yaşatacakları ortada
ben çok zorlanacağın hissine kapıldım çok üzülecek gibi gözüküyorsun şansın açık olsun
mutluluklar