• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım artık, yeter!

Dizzy

Adım adım..
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2011
1.075
18
158
Ankara
Buranın müdavimi olmaktan nefret ettim artık. Daha önce abimle ilgili bir konu açmıştım, geçen hafta intihara teşebbüs etti, bilmeyenler için. Bunun dışında da tartışmalarımız olmuştur hep. Sinirini kontrol edebilen bir insan değil. (Psikolog kendisi!) Sürekli tartışan kardeşler değiliz ama kavga ettiğimiz zaman da çok yıpratıcı oluyor. Bu akşam da gayet şakalaştık falan beraber yemeği hazırladık. Bu arada ikimiz kalıyoruz. Tam sofraya oturduk, bir şeyden bahsederken sesini yükseltti, tersledi falan ben de suratımı astım haliyle. Yani bunu isteyerek yapmadım, tutamıyorum kendimi. Son zamanlarda fazlasıyla doldum zaten, dokunsanız ağlayacak hale geliyorum. O da öyle yapınca suratım asılmış. Bu sefer de haydi burdan başladı kavga. Kalktım elimi yüzümü yıkayacağım, başladı otur şuraya bilmem ne. Küfürler falan. Kola şişesini fırlattı, tekmeledi. Etrafındakileri vurup, kırmaya başlıyor hemen. Ben de korkuyorum haliyle. Oturdum sofraya ama dayak mı yedim yemek mi yedim bilmiyorum.. Artık dayanamıyorum.. Buraya yazıyorum çünkü biraz daha içime atarsam artık ben kendime zarar vericem. Geçen dönemki derslerimden kaldım, bu dönem evden çıkmak istemiyorum. Düşünün sınav günü giyinip kapının önünden geri döner mi insan? Ne dışarı çıkmak ne de biriyle konuşmak geliyor içimden artık. Bana bir akıl verin nolur, artık kendiminkini kullanamıyorum. Bunları yazarken bile su gibi aktı gözlerimden yaş.. :43:

Bence abin başkalarına yardım etmeden önce kendisi yardım almalı
Durumu hiç açıcı görünmüyor
Seninde psikolojin bozulmuş belli ki depresyona girmişsin
Bir süre uzaklaşma şansın var mı evden?

Son düzenleme:
Bence abin başkalarına yardım etmeden önce kendisi yardım almalı
Durumu hiç açıcı görünmüyor
Seninde psikolojin bozulmuş belli ki depresyona girmişsin
Bir süre uzaklaşma şansın var mı evden?

Ben de düşündüm. Okulu bırakıp memlekete gitmeyi düşündüm ama ben.

Biz normalde 3 kardeş kalıyorduk.
Aralıkta diğer abim askere gitti, bir ay sonra dönecek.
O döndüğünde onunla kalacağım.
Bu kadar sorun olmuyordu onunlayken.
Şimdi her şey bana kaldı sanki.
Evle zaten ben uğraşıyorum ki şimdiye kadar böyle bir sorumluluk almamıştım.
Üstüne bir de böyle sorunlar yaşayınca kaldıramıyorum.

Abiniz tedavi görüyor mu?

Ne zaman doktora başvurulacağını en iyi psikolog bilir, umarım benim ihtiyacım yok demiyordur.

ilk bakısta gozuken tek cozum sankı ayrı yasamanız gıbı geldı bana...gorunen o kı; bırlıkte yurutemıyorsunuz bu ışi...haa kendısı daha ıyı bılır ama 1 psıkatrıste gıdıp durumunu anlatsa, en azından depresyon ve ofke kontrolu ıcın ılac kullanmaya baslasa daha ıyı olmaz mı sence de?

Son düzenleme:
abini yalnız bırakma, başka eve çıkma. yaşını bilmiyorum ama suyuna gidip alttan al. onun sana çok ihtiyacı var gibi hissttim. sonra çok pişman olursun....

Dediğim gibi susuyorsam onun için zaten.
Ben de ona uyarsam kıyamet kopar evde..
Geçen sene kahvaltılıkların kapaklarını masaya sert atıyorum diye tartışmaya başlamıştı.
Düşünün artık..
Kimseye bir şey diyemeyip evde bana mı patlıyor anlam veremedim.

Ama ben şu an ayrı eve çıkamam ya da onu yalnız bırakamam.
Zaten 1 ay sonra diğer abim askerden döndüğünde bir çözüm yolu arayacağız.
Asıl sorun şu ki benim o 1 ayı bekleyecek gücüm kalmadı.
19 yaşındayım ve kurduğum cümlelere ben inanamıyorum.
Ben kendimi güçlü sanırdım, artık tam tersi.
Hiçbir şeye tahammülüm kalmadı.
Olayın üzerinden 2 saat geçti, o gitti yattı.
Ben hala hatırladıkça ağlıyorum.
Neden böyle oluyor hiçbir fikrim yok.

Abine hiç bir psikolağa gitmesi gerektiğini söyledin mi?İntihara kadar gittiyse durum ciddi demektir.Onu bırakma zaten evde tek başına daha kötü olabilir.Sakin ol çünkü şuanda abinin psikolojisi hiç iyi değil.(Tabi sürekli çok çabuk sinirlenen biri değilse)
Onun yaptıklarını istemsiz olarak yaptığını düşün tamam abi,özür dilerim,haklısın gibi şeylerle yakıştırmaya çalış.Seni kırsa da bunu ona belli etme.Çünkü o da eminim isteyerek seni üzmez.
Ama mutlaka bir psikoloğa gitmesi gerekiyor.İntihara kalkışması bir daha aynı şeyi tekrarlamayacağı anlamına gelmez.Seni korkutmak için söylemiyorum.Sadece önlemini alman için söylüyorum.Şunuda belirteyim.İnsan canı çok tatlıdır ve kolay kolay hiç kimse kendi canını tehlikeye atmaz.Atıyorsa da ciddi bir sorunu var demektir.

Abinin seni sevmediğini düşünmüyorum. bunları bilerek yaptığınıda. onun hayatını etkileyen ciddi birşeyler olmuş sanırım. O gitti yattı çok rahat felan diyede üzülme. Kimbilie kafasında neler kuruyorki gündüzleri uykusuzluktan stresli oluyor sanırım. Sabret sadece. sabredeceğin kişi kanın canın insan. okadar çok öyle dönemlerim oldu yada senin de (yaşın küçük olduğu için) olacakki. insan yaptıklarına sonradan pişman oluyor. ama o anki stresle ne yaptığını bilmiyor. geçecek buna inan. anlattığın şey en basitinden sigara bırakma stresi...diyelim. abininki biraz ağır. ama ona destek gerekiyor. ileri yardım almazsa o destek sensin. çünkü kimse arkadaşlarına bu tür durumları anlatmaz bilahare arkadaşlarından uzak durur....sevgiler sana....Allah ikinizinde yardımcısı olsun

Abine hiç bir psikolağa gitmesi gerektiğini söyledin mi?İntihara kadar gittiyse durum ciddi demektir.Onu bırakma zaten evde tek başına daha kötü olabilir.Sakin ol çünkü şuanda abinin psikolojisi hiç iyi değil.(Tabi sürekli çok çabuk sinirlenen biri değilse)
Onun yaptıklarını istemsiz olarak yaptığını düşün tamam abi,özür dilerim,haklısın gibi şeylerle yakıştırmaya çalış.Seni kırsa da bunu ona belli etme.Çünkü o da eminim isteyerek seni üzmez.
Ama mutlaka bir psikoloğa gitmesi gerekiyor.İntihara kalkışması bir daha aynı şeyi tekrarlamayacağı anlamına gelmez.Seni korkutmak için söylemiyorum.Sadece önlemini alman için söylüyorum.Şunuda belirteyim.İnsan canı çok tatlıdır ve kolay kolay hiç kimse kendi canını tehlikeye atmaz.Atıyorsa da ciddi bir sorunu var demektir.

Ya şimdi arada bir sürü şey var bunları size burada nasıl izah edebilirim bilemiyorum.
Abim büyük bir borcun altında üniversite döneminden beri.
Daha önce anneme intihara teşebbüs edeceğine dair imada bulundu, kadın dayanamadı ödedi borcunu.
Tekrar borç yaptı. İşin içinden çıkamıyor, kendine kızıyor, hesap kitap yapıyor ama bu sefer sıkıntıdan içmeye başlıyor ve o hesaplar uymuyor birbirine.
Sonra ilişkisiyle alakalı problemleri var. Kızın ailesi çok çok üstün görüyor kendini, hani işin doğrusu öyleler de eğitim açısından falan. Kıza da bir iki kez böyle imalarda bulundu.
Yani kendini çaresiz hissettiğinde elindekini kaybetmemek, karşısındakini korkutup istediğini yaptırmak için kullanıyor bunu fikrimce.
Ama geçen hafta bunu yaptı. Perişan olduk tabiiki. Annemler korkuyor, her gün beni arıyorlar.
Yani onlar memlekete giderken beni abime değil, abimi bana emanet ettiler resmen.

Fakat ben fazlasıyla bunaldım.
Dayanırım dayanmasına belki ama bu süreci atlattığımızda benden eser kalmaz. :43:

Yazdığın şeyler senin sorunun değil. senin sorumluluğun ev ortamında abine destek olmak. atsan atılmaz satsan satılmaz....babamla öyle kötü günlerim olduki...o benim atam dedim başka bişi demedim... kaçsam gidecek yerim yokdu.. küfürlerde cabası...ben uzman doktorum ve bunları sınav zamanlarıda dahil çok yaşadım....şimd rahatım.. herşeyin başı sabır....

Abinin seni sevmediğini düşünmüyorum. bunları bilerek yaptığınıda. onun hayatını etkileyen ciddi birşeyler olmuş sanırım. O gitti yattı çok rahat felan diyede üzülme. Kimbilie kafasında neler kuruyorki gündüzleri uykusuzluktan stresli oluyor sanırım. Sabret sadece. sabredeceğin kişi kanın canın insan. okadar çok öyle dönemlerim oldu yada senin de (yaşın küçük olduğu için) olacakki. insan yaptıklarına sonradan pişman oluyor. ama o anki stresle ne yaptığını bilmiyor. geçecek buna inan. anlattığın şey en basitinden sigara bırakma stresi...diyelim. abininki biraz ağır. ama ona destek gerekiyor. ileri yardım almazsa o destek sensin. çünkü kimse arkadaşlarına bu tür durumları anlatmaz bilahare arkadaşlarından uzak durur....sevgiler sana....Allah ikinizinde yardımcısı olsun

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Gidip rahat rahat uyuduğunu düşünmüyorum, o da üzülüyor sonra gelip özür diliyor, kendince affettirmeye çalışıyor ama ben artık "tamam geçti" diyip bitiremiyorum. Tartışmadan sonra sevgilisiydi sanırım arayan, odasına geçti, ağladığını duydum. Bu sefer ben daha kötü oluyorum. Onca şeyin arasında dert oldum diye. Off çok karmaşığım da işte, yazıya dökünce bu kadar çıkıyor ortaya. Çok sağolun yorumlar için. İnşallah atlatırız bu günleri de..

Yazdiklarini okudum. Abin neden bu kadar borc yapiyor bilmiyorum. Ama sana sunu soyleyeyim. Erkekler kolay kolay intihar etmezler ama ettiklerinde cogu zaman basarili olurlar. Kadinlar ise tam tersi intihara tesebbus ederler ama cogu zaman basarili olamazlar. Abinin sorunu ne bilmiyorum. Bir psikolog kendini nasil bu duruma dusurur ona da sasiyorum acikcasi. Kiz arkadasiyla da sorunlari olabilir, seninle de, kendiyle de bunu bilemezsin. Neden boyle yapiyor diye sorgulama kendini. Kendisi bir psikologa gitse, bu zaman diliminde onun icin cok faydali olur. Zaten intihar ettiyse kontrol altinda olmasi lazim. Bu sekil psikolog olarak calissa da verimli olamaz.

Senin durumunu da iyi gormuyorum o yuzden sana soyle yap boyle yap demeyecegim ama annene, babana anlat. En azindan su bir ay sana gelsinler. Birlikte kalin. Sende 19 yasindasin biraz annen baban ceksin abinin yukunu ya da beraber cekin. Hep tek basina sirtlama butun yuku.

Son düzenleme:
Back
X