Bunaldım artık

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.188
30
Herkese merhaba
Size artık patlamak üzere olduğum bi derdimi anlatmak istiyorum.
Kendimi sabırsız biri zannederdim. Ama sanırım sabır taşı olsa çatlardı bunlar için..
5 yılı devirmiş bir ilişkim var. 3 sene önce mezun oldum. Kendisi ise 3 yıl okulu uzatarak geçen sene mayıs ayında mezun oldu. Okulu uzattığı dönemde destek oldum. Ben işe girince, para kazandığımı görünce hırslanır diye düşündüm fakat yanıldım
3 yıldır çalışıyorum böyle bir hırs göremedim.
Mezun oldu dil öğrenmek istedi saygı duydum 4 ay yurtdışında yaşadı ve pandemiden dolayı mart ayının sonunda gelmek zorunda kaldı.
Neredeyse 6 aydır evde oturuyor. Her yere başvuru yaptığını söylüyor. Şuan ekonomik bir krizin içerisindeyiz hemen iş bulmasını beklemiyorum zaten ama 28 yaşındaki adamın da öğlen 12de kalkıp boş boş vakit geçirmesi beni çok rahatsız ediyor. Haftada 1 gün 1 saat dil için bir yere gidiyor. Ben çok bunaldım evde olmaktan gibi konuşmalar yaptık ve bende artık geçen gün aldım karşıma ve dedim ki cambly indir pratik yap, bilgisayarda çizim programı öğren, maddi durumun var istediğin bir mesleki kursa git dedim. Arkadaşımızın iş yeri var ve mesleğimiz ile alakalı. Git orada vakit geçir iş akışını öğren üretim planlama öğren iş bulana dek staj gibi degerlendir dedim. Ya benim önceliğim iş bulmak vs dedi. Tamam o zaman iş bulana dek diyorum dedim. Tamam konuşacağım dedi neredeyse 1 haftadır konuşmadı ve çabalayacağım demesine rağmen hiç birşey göremedim henüz.
Allah aşkına ne yapayım siz söyleyin. O yaştaki bi insanın bu yaşantısı artık beni çok rahatsız ediyor. Daha ne kadar tahammül etmeliyim?
 
Ne dilmiş öğren öğren bitirememiş... Cambly de az para değil ki onu nasıl ödeyecek? Allah size sabır versin ama evlilik fikrini bir 5-6 sene daha düşünmeyin bence bu adamla.
 
Yani bende neyi anlamıyorum biliyor musun? Daha sevgiliyken kendini belli etmiş kişilere bu tahammül neden ? Belli ki sorumsuz biri. Sen ona annelik mi yapacaksın. Bunu bıraksan elini sallasan ellisi. Bırak annesi babası uğraşsın. Olmayan şeyleri oldurmaya çalışmayın sonra daha çok yıpranırsınız
 
Bi şeylere mecbur değilim havasında yan gelip yatyr valla Allah yardımcın olsun bununla bi ömür geçer mi bilemedim
 
Bak benim akrabam hala 50 yaşındaki adama annelik yapıyor ve kadın bitti!!!! Çok zor ne bağın var bununla????
 
Ki ben bu forumdaki ayrıl ayrıl diyen tayfayı da çok sevmeyen biriyim. Ama bugün 2. ayrıl diyişim bir tane de nişanlı kıza söyledim. çünkü bu işler karakter meselesi maalesef değiştiremezsiniz çok zorlanırsınız kendinizden verirsiniz!!!
 
İsterse sonsuza kadar çalışmasın yan gelip yatsın.

Ama ben böyle hayata dair hiçbir hırsı olmayan, ot gibi yaşayan, yuvarlanıp gideyim yeter diyen bir insanla yapamazdım. Çünkü bu bana göre sorumsuz bir karakterin göstergesidir. :KK51:
 
Maddi durumları iyi. Ve 27 yaşındayım. 5 6 sene sonra evlenmek istemiyorum
Ne bu acelen evlilik icin? Karsında daha sorumluluk almamış hic çalışmamiş alın teri ne Ev gecindirmek ne? Bilmeyen bir adam var! Ana baba parasına guvenıyor anladık evlendiginde sana kaynana kaynata mı bakıcak Valla senin yerinde olsam hic acele etmem adam işe girsin en az 3 yıl bir çalıssın ezilsin keyıfle oturmasın. ADAM olsun sorumluluk alsın Bır dene bakalım
 
İşini gücünü kurmuş kişileri değerlendir. Sürekli yön vermeye çalıştığın sana mantıksız gelen biriyle mutlu olamazsın ki.
 
X