Bunaldım bunaldım sizce haklı kim?

Ben biraz sert olacağım ama bu yenge kendini ne sanıyor tam bir saygısız
Genç bir kadınsın kendine hayat kuracaksın iş bulacaksın, abinin çocuğuna bedava bakmak için mi doğurdu ailen seni
Çocuğu yapan bakmayı da bilecek
Ben olsam ortalığı ayağa kaldırırdım bidaha teklif bile edemezlerdi

Ben biraz sert olacağım ama bu yenge kendini ne sanıyor tam bir saygısız
Genç bir kadınsın kendine hayat kuracaksın iş bulacaksın, abinin çocuğuna bedava bakmak için mi doğurdu ailen seni
Çocuğu yapan bakmayı da bilecek
Ben olsam ortalığı ayağa kaldırırdım bidaha teklif bile edemezlerdi
İnan artık o raddeye gelmeme ramak kaldı

Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.
Buna mecbur değilsiniz istemiyorsanız gitmeyin çalışıyor musunuz

İnan artık o raddeye gelmeme ramak kaldı
Kibarca seninde bi hayatın olduğunu kimsenin bakıcısı hizmetçisi olmadığını söyle bence
Aynı şehirde olsan arada ilgilenirsin edersin elbette ama genç bir kadının kendini başkasının çocuğuna adamasını istemek çok bencilce
Bence herkesin ağzını kapat bidaha herkes haddini bilsin

Kendi annesine veya kardeslerine de ayni teklifi sunmuş mu? Bence de sadece cocuk bakmakla bitmez . O cocuk ayaklandigi anda evi dagitacak toplamazsaniz size laf sokulacak. Yetisemedim deyip yemek birakmadan ise gidilecek sizden surekli cocugun yiyebilecegi seyler yapmaniz beklenecek. Sonra bu cocuk nedense gelismio yemiyo mu falan diye soylenmeler baslayacak. Vallahi ben kendi cocuguma yarim gun bakiyorum calistgm icin o surede bile pertim cikiyo ve asla yaranamiorum kimseye. Cunku cocuklar konusunda nedense herkes bi taraftan ahkam kesiyor durmaksizin.

Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.
Merhaba, yeğen bu tabi insan kıyamaz ama sizin uyarılarınıza rağmen kendi bildiğini okuduysa sonucunada katlanmalı. Hiçbirimiz başkalarına güvenip çocuk yapmıyoruz. Ben sinir oluyorum illa benim istediğim olacak diyen tiplere ki yengenizde öyle bir tip sanırım.Ben ne zaman istersem o şey o an olacak düşüncesinde. Kusurada bakmasınlar kimse sizi zorlayamaz. Özgür bir bireysiniz ve kendinize ait hayatınız var. Eğer ailenizde sizi bakmanız için zorluyorsa onlara karşıda tavrınızı net bir şekilde gösterin. Yoksa daha çok başınız ağrır..

inanilmaz sinir bozucu.

kesinlikle kabul etmeyin, ama bu kesin hayirinizi nasil soylersiniz o sizin karakterinize kalmis.

ben hayir dedikten sonra bir daha kim ne derse desin cevap vermem mesela, zaten cevabimi bildirmisim diye dusunurum.
Artik ondan sonra kafasindan planlar yapan kendi derdine yansin.

siz de belki kendi anne/babanizla once netlestirebilirsiniz. onlar abinizle konusurlar ve kararinizi soylerler.

Delirmişler heralde. Tam senin en güzel yaşların bu zamanda iş bulup çalışmaya başlamazsan sonra da yaşın büyük tecrüben yok diye işe almazlar. Birikim yapamazsın ne arkadaşın kalır ne bir şey eve kaparlar seni. Bıktım şu kızlarını oğullarına hizmetçi diye gören ailelerden. Anneniz babanız sağ mı bilmiyorum ama onların da müdahale etmesi gerekiyor böyle bir haksızlığa ve duygu sömürüsüne. Herkes yeğenini sever ama bu çok fazla. Bu kadar bakıcıya vermek istemiyorsa yengen yada abin kendi ya işi bıraksın yada ücretsiz izin alsın. Ailede bir tek sen mi kaldın? Kendi kardeşi anası babası yok mu ondan istesin bakalım ne cevap verecekler. Akıl var mantık var. Oldu olacak yeğeni sana göndersinler kendileri orda yaşasın senin çocuğun olsun kökünden çözün problemi. 🙄 Bedava annelik güzelmiş ya oh mis.

Ohh hanımefendinin keyfine bak; diyoki sen kalk gel oralardan benim cocuklarıma bak. İnsanlardaki bencilliğe gel ya.. uygun bi dille söyleyin bence. Sizin de bir hayatınız var sonuçta ne münasebet

Herkes çalışmıyor musun diye sormuş da isterse evinde boş boş oturur yani bakmak istemiyor mu istemiyor bitti bu kadar. Size güvenip çıkmasalarmış yola, kimsenin çocuğuna bakmak zorunda degilsiniz yegeniniz bile olsa. Ayrıca kendi düzeniniz kendi eviniz de değil adapte olması orada yaşaması kolay değil, bambaşka bir çevre ortam abiniz ve yengeniz dışında kimseniz de olmayacak. Pılını pırtını topla bambaşka şehre git ha deyince yapılacak şey mi Allah aşkına. Anne babanız nasıl razı oluyor bu duruma ben ikiz kardeşimden böyle bir şey istesem babam önce bana kızar senin bakıcın mı kardeşin onun da hayatı var boş yere okutmadık biz sizi parana kıy tut bakıcını der yani.

E bakıcı tutacakmış tı ya tutsun.Baskasina güvenerek çocuk yapmasaymış.Ucret karşılığında gidin ama diğer türlü gitmeyin.Sizde kaç yaşındasınız artık bir hayat kurmak zorundasınız.

Bu hafta bu çocuklu ailelerin amma saçma işleri var ya. Benim bir arkadaş da ev tutmuş, 6 ay kendi ailesi 6 ay çocuğun ailesi gelip bakıyormuş. Kendi evine de almıyor, yakında ev tutmuş. Yatılı bakıcı alsa daha uyguna gelecek ama insanların düzenlerini bozmak paha biçilemez.

Benim çocuğuma ailem aşıktır. Çok isterler kalsın bizde haftasonu, bizimle tatile gelsin cart curt. Göndermem, işim olduğunda da rica minnet göz kulak olurlar. Severler ederler ama her gün okul çıkışı sizde yarım saat kalsın desem kabul etmezler mesela. Ben de söyleyemem zaten. Ayıp çünkü.

25 yaşında iş bulacak gezip tozacak insana şehir değiştir de gel bak ne Allah aşkına? İnsan içinden geçirse yapamaz bu teklifi. Kesinlikle gitme. Hatta sert çık ne münasebet diye.

Ücretsiz izin alsın veya işi bıraksın otursun evinde çocuğuna baksın, millete yük olmak marifet mi

Back
X