Bunaldim yeter artik

keskelerveben

bittercikolatam
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.074
954
53
Herhalde anne olanlar beni daha iyi anlar diye dusunuyorum .... Ya belki hata bende bilmiyorum ama bir de size sorayim ... 4 yasinda bir kizim var acayip hircin sinirli surekli sikildim modunda ama surekli hicbirseyden memnun kalmiyor su an bile koltukta bir o yana bir bu yana donuyor agliyor sıkıldım diye yanina arkadslari geldi bugun oynamiyor kimseyle resmen benmerkezci bir cocuk hep bna hep bna yaaa cok bunaltiyor biktim artik gercekten hicbir sekilde mutlu olmuyor surekli istedigi olsun ben hep onunla oynayayim hicbirsey yapmayaym istiyor Ben napim yaaa resmen bunalima girdim artik napacagmi bilmiyorum .. oyuncaklarinin yüzune bakmiyor hic oynamiyor tv izlemiyor ne yapmya calisiyor bu cocuk yaaa

Benimde 3 cocugum var ve hele son numara cok zor bir canavar ) Bir tane cocuk olunca tabi bütün ilgiyi ona veriyorsun ve cocuklar cok, cok kurnaz...senin sInIrlarini deniyor. Bence biraz yüz verme, hic görmemezlikten, duymamazliktan gel...tabi hic ilgilenme demiyorum ama her istedigni yapma be bacim.
Kolay gelsin sana ;-)

Biktim yaaa valla 5 senelik evliyim birey oldugumu unuttum benim de mutlu olmaya ihtiyacim var biraz kendime de zamn ayirmak istiyorum artik yanlis mi bu yaaa

Canim benim yeğenim de öyleydi. Ona belirli kurallar koy. Ağlasa bile zamanla alışacaktır. Bu hem senin icin hem de onun için çok iyi olacak. Baslarda seni epey zorlar. Allah bahtindan guldursun minigin

Canim benim yeğenim de öyleydi. Ona belirli kurallar koy. Ağlasa bile zamanla alışacaktır. Bu hem senin icin hem de onun için çok iyi olacak. Baslarda seni epey zorlar. Allah bahtindan guldursun minigin
Aminnn ... artik vallahi delirecek kivama getirdi beni yahu surekli sıkılan bir cocuk olabilir mi yaa surekli ama gercekten yatana kadar sıkıldim diye agliyor yahu napim ben gunde 1 saat oynuyoruz saklambac ebe vs vs . Boya yapiyoruz daha napicam bn doymuyor cocuk

32 yaşına giricem bende böyleyim üzgünüm
Huyum bu sıkılıyorum...
Muhtemelen sizinki de o hesap

İyi düşünün sıkılmakta haklı mı?
Yoksa şımarıkça bir sıkılma mı söz konusu?

Hani hep aynı oyuncaklar, aynı oyunlardan sıkılması normal bence.

Çocuklara farklı etkinlikler sunmak gerekiyor..
İnternet elimizin altında farklı oyunlar üretmeniz kolay.
Elinizden geleni yapıyor musunuz?

Bir padagoga götürmeyi düsünürsen (devlet hastanesi bile olur) cok yararini gorecegine eminim. En azindan cocugunun psikolojisi hakkinda daha fazla bilgi sahibi olabilirsin. Cunku fazlaca ilgi bekleyen bir yavrun var. Bu cok zor. Onu da anlaman gerekiyor

Üzerine çok ilgi ve sürekli bir mutlu etme çabası olunca böyle yapıyor çocuklar yani doyumsuzluk hissi başlıyor.Sen kesinlikle kararlı olmalısın hayır dediğin şeyleri o size ağlama ,hırçınlık vb..şeyleri yaptığı zaman kesinlikle o hayır kesin olarak evete dönüşmüyeceğini bilmeli yoksa okadar zekiler ki yeneceğini bildiği için (nasılsa annem ben böyle yapınca istediğimi yapar diye daha da çok yapıyorlar)benim oğlumda aynı tarifinizdeki gibiydi ben belli kurallar koydum ağlayınca yenilmedim ödülleri o da güzel davrandığı zamanlarda verdim tabiki zor ve uzun sürdü ama başardım şükür şimdi böyle sıkılmalar isyanlar yok malesef büyüdüğü zaman dünya böyle olmuyor kimse onların etrafında dönmüyor bunu bu yaşta ileride üzülmemesi için öğrenmeli

Şu an okuduğum bir kitap var ve orada 4 yaşına kadar çocuklarda güvenli bağlanma sağlanamazsa çocuk yaramaz ve hiçbir şeyden zevk almayan bir birey haline gelirmiş. Yani yaramaz ve şımarık çocuk yoktur diyor Adem Güneş, annesine güvenli bağlanamayan çocuk vardır, ya da bakıcısına ya da anneannesine falan.
Biraz pedagoji kitapları okumanızı tavsiye ederim. Ben hamileyim ve eğer bir çocuk dünyaya getiriyorsam en güzel şekilde bakmalıyım diye düşündüğüm için bir sürü kitap okuyorum.

Şunu ayırt etmeniz gerekiyor. Çocuğunuz duygusal bir boşluktan, sizin haberinizin olmadığı ya da idrak edemediğiniz yaşadığı kötü bir olaydan etkilenmiş de bunları yapıyorsa o zaman ilgiye ihtiyacı vardır çocuğun. O duygusal boşluğu doldurmadan duzelmez. Ama böyle bir sebep yok da sırf çocuk oldugundan sizinle böyle bir mücadeleye girmiş ve anlamsız şeyler yapıyorsa o zaman taviz vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…