Bunaldım

Portakalmarmelat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
2.081
3.747
63
22
Merhaba kk'nın güzel ruhları
Sorunum şu ki ailem beni fazlasıyla bunaltmaya başladı heleki annem , sürekli kıyas içinde daha yeni üniversiteye başladım ama neden öğretmen olmadın boşa okuyorsun diyor kuzenimle karşılaştırıyor bak o sözleşmeli öğretmen olarak anlaşmışlar kontrat imzalamış teyzen anlatıyor sende bi halta yarasaydında öğretmen olsaydın diyor . E ben öğretmen olmak istemedim hiçbir zaman bu yüzdende tercih etmedim sürekli sürekli 4 yıl oku ders çalış işin gücün olsun utandırma bizi diye diye dün gece bunalttı beni bu yüzden hiç ders çalışasım gelmiyor artık derslere girmek istemiyorum bişey yapmak istemiyorum kimseyle konuşasımda yok şimdide neden derslere girmiyorsun senden bi halt olmaz diyor gerçekten yorucu şu karşılaştırmalardan itilip kakılmamdan böyle sevilmememden herşey para kazanmama bağlı muameleden sıkıldım annemden daha fazla nefret etmeye başladım onunla konuşasım gelmiyor artık beni bir kere gerçekten sevdiğine saydığına inanmadım psikolojim bozuldu artık ne kuzenlerimmiş onları sahiplensin artık beni birşeye zorlamalarından bunaldım artık ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum.

imkan varsa annenle beraber bi psikoloğa gidebilirsin
sonuçta arkadaş ya da uzaktan tanıdık değil annen illa ki iletişiminizin devamlı olması gereken bi insan
bakma benim de sorunlarım oldu annemle, berbat dönemler geçirdik, ama yaşananlarla ve yaşla beraber aştık bi çoğunu

Annenizin bu kadar baskısı ters tepebilir.
Ama sen akli basinda davran
Annenin yapamadığı olgunluğu sen yap
Hayatına odaklan hayallerini gerçekleştir
Gayretli ol

İnsan sadece para kazanınca mı değerli olur? Bu düşünce bana doğru gelmiyor. Anne çocuğunu her şartta sevip kabullenme, bana böyle davranan birinden ben soğur uzaklaşırım. Birilerini kıyaslamak çok çirkin

Annem psikoloğa hayatta gitmez deli miyim ben der bana hiç kulak vermez öyle bir kadın kendisi herşeyi doğru yaptığına onun doğru olduğuna inanır beni ise hep yanlış görür hiç bir konuda bana hak vermiyor o yüzden zorlanıyorum aşırı umursamaz ve ilgisiz bir ailem var babamda dahil.

Evet insanların değeri para ile beni her şartta ve koşulda sevecek bir annem yok bu duruma alıştım tabi ama bu aralar sürekli bunalıyorum işte

Evet insanların değeri para ile beni her şartta ve koşulda sevecek bir annem yok bu duruma alıştım tabi ama bu aralar sürekli bunalıyorum işte
Böyle hissetmen çok normal kimseyi memnun etmek için değil kendin için çalıştığının farkında ol, başarılı olamazsan bile en azından elinden geleni yaptığın için rahat olursun.

ah kuzum kıyamam, o halde onun senin hakkındaki düşüncelerini umursama, kadının yapısı bu.
belki onun da çocukluğunda yaşadığı travmalar var, bilemeyiz. tabii ki sana öyle davranmasını haklı çıkarmaz asla ama yapılacak tek şey var o zaman, duymazdan görmezden gel, okulunu bitir iş bulup hayatını kur

O zaman annenize "o kadar övdüğün yeğenine annelik yap" deyin. Ayrıca sözleşmeli öğretmen olmak yetenek değil.
Onu duymazdan gelebiliyorsanız gelin. Psikolojik tedaviyi de kabul etmiyorsa, yapacaklarınız kısıtlı.

Daha yeni üniversiteye başlamışsınız.
Neden anneniz "neden öğretmen olmadın" diyerek dövünüyor?
En azından üniversite bitince sorsaydı bu soruları olmazmıydı?

Ne okuyorsunuz? Annenizin tavrı çok yanlış onda hemfikiriz ama ortalık işsizlikten kırılıyor. Öğretmen ve sağlık görevlileri bi tık dah şanslı iş bulma konusunda bunu kabul edelim kendinizi garantiye almanız için böyle saçmalıyor olabilir. Tavrı yanlış ama düşüncelerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum artık. Hayallerimizin peşinde koşabileceğimiz bir ülkede yaşamıyoruz sad but true.

Duygu sömürüsü yapın
" Anne beni sevmediğini biliyorum öğretmen olsaydım o zaman da neden kuzenim şu gibi şöyle olmadın diye başka sebep bulacaktın, sen beni sevmiyorsun anne sorun seçtiğim meslek değil ben" deyin mesela dokunaklı şekilde, belki içine oturur da yapmaz

Çoğu böyle, hemen hemen herkesin annesi "bir şey bilmiyormuşsun" gibi davranıyor, hep kendi bildiği doğru vs. Al karşına konuşmayı dene, değişmezse tavırları kulaklarını kapat, duyma, bir şey söylediği zaman umursama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…