- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
Canım bunun altında sadece maddiyat değil kültür görgü hayat görüşü farkı da var. Bak yukarda demişin arkadaşım mudodan aldı öyle yaptı böyle yaptı. Herkesin yetişme şekli başka işte. Nişanlına gelen kadar bir çok kadın için de bi şey ifade etmeyecektir mudoymuş tepeymiş. Yani bu kötü bi şey değil elbette ama o öyle büyümüş öyle görmüş öyle öğrenmiş. Sizin asıl çatışmanız burdan çıkıyor bence. El dokuması halıyla koçtaştaki naylon halıyı kıyaslamak gibi bi şey ama onlara göre halı halıdır. Naparsan yap anlatamazsın.Aynen öyle, o hiç rastlamamış etrafında onlarda da herşey en basit haliyle, alalım denmiş o an beğenip alınmış. Benim bu ay çocukluk arkadaşım evleniyor. Mudo dan orta sehpa ve küçücük bir köşe almış, hemen hemen herkes bilir mudo' nun fiyatlarını, sadece bir yemek masasına 3 bin vermiş mobilyası 20 bin masası hariç, bir tane halısı sadece 8 bin, zorla morla istediğini aldırıyormuş dediler, şoklara giriyorum sonra kendimi düşününce yani
Yetinmeme meselesi böyle bişey herhalde, hep daha fazlası bekleniyor..
Öyle, aynı sizin gibi düşünüyorum o illk heyecan, heves başkadır. Bi 5-10 yılı devirdikten sonra herşey farklı olur, heves heyecan aynı olmaz. Büyük eltim mesela öyle diyor, o da 20 senelik evli, yeni yeni bazı şeylerin sahibi oldu, aslında istekleri de var ama çokta önemsemiyor. Amaaan napiim ben bu yaştan sonra eşyayı baksana boyum kadar çocuklarım var, herşey zamanında güzel diyor.
Merhaba yorumumu yazarken nişanlının genel karakterine göre karar vermeye çalıştım. Dediğine göre önceden cimrilik takıntısı yokmuş açıkcası ailesi çok müdahil olmadan önce tepehome dan falan bakıyormuşsunuz, bu açıkca gösteriyor ki ailesinden biri (bunun kim olabileceğini sen daha iyi bilirsin) bunun beynini yıkamış, senin isteklerinle ilgili doldurmuş...
Kendinden şüphe etme isteklerin çok sıradan ve doğal...Ne kızlar var şu da olacak bu da olacak diyen...Sen taviz verme, bir erkek bir kızı istiyorsa şartlarını biraz zorlamalı...Kimsenin trink nakiti kolay kolay yok evlenirken bu zaten malum ama cogu seyi sana yıktıgı gibi ustune dusenlerden de kurtulma peşinde...Sanki zorla evleniyor...Hayır efendim istiyorsa yapacak...Tanıdığım bi erkek evlenirken maddiyatı olmamasına rağmen sırf pire için yorgan yakmayayım diye kız tarafının butun isteklerini yerine getirdi üstüne tam evlilik öncesi kızın babası bi para istemiş 2000tl bizde adettir demiş onu bile verdi düşün zar zor...Çünkü sevdiği sözkonusuydu....
Yazdıklarını okudum lüks düşkünü de değilsin, taviz verme, neyse bunlar için nişanlımı elden kaçırmiim düşüncesini senin değil onun taşıması gerekiyor...
Kız evi naz evi olur sözde hey gidi hey
Ah smuwilacım ya
Bizde de erkek tarafı cimri
Her şeyi bana çok göruyorlar
Ben çok lüks takılıyormuşum
Çok uçlarda yasıyormusum..
Zaten alınması gerekenlerin alınmasını istediğimizde neden luks takılmış oluyoruz anlamıyorum..
Ben bu işin içinden çıkamadım sen çıkabilirsen bana da söyle yolunu..
Allah yardımcımız olsun canım..
Daha da makul takılayım diyorum yaranamıyorum, taviz vermeyim diyorum bu sefer de şımarık oluyorum.. Ben bu işin içinden çıkamadım..
Bu devirde kız evi değil erkek evi naz evi olmuş mübarek.
Canım bunun altında sadece maddiyat değil kültür görgü hayat görüşü farkı da var. Bak yukarda demişin arkadaşım mudodan aldı öyle yaptı böyle yaptı. Herkesin yetişme şekli başka işte. Nişanlına gelen kadar bir çok kadın için de bi şey ifade etmeyecektir mudoymuş tepeymiş. Yani bu kötü bi şey değil elbette ama o öyle büyümüş öyle görmüş öyle öğrenmiş. Sizin asıl çatışmanız burdan çıkıyor bence. El dokuması halıyla koçtaştaki naylon halıyı kıyaslamak gibi bi şey ama onlara göre halı halıdır. Naparsan yap anlatamazsın.
Sen biraz sakinleş nişanlını karşına al konuş. Bu sizin evini sizin hayatınız. 8 binlik halı nasıl sana ütopik geliyorsa 3ü birarada 5 binlik setler de bana o kadar uzak geliyor de.
Senin çeyizine yaptığın emek ettiğin masraf bile senin buna ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Nişanlın anlamasa bile sana saygısından bazı şeylere evet diyebilmeli.
Zaten komple ev döşemeyeceğim ve istediğim mobilyalar normal fiyatlar da, ha daha lüksü yok mudur? 4 sene önce arkadaşım yatak odasını 6 bin liraya almıştı nakit fiyatı üstelik, ben 4 sene sonra o kadarlık fiyatlı bişey istemiyorum. Hep bakıyorum, araştırıyorum, fiyat öğreniyorum daha ne olsun yani? Ben olabileceğinin en uygununu bile bulmuşken herhalde bedava verecek bir yer olsun istedi bu seferde, nasılsa smuwila sürekli başka bişeyle geliyor bir de anlamıyorum? Ucuz mobilya bile ne kadardır ki? 2 binden aşağı yatak odası var mıdır?
1 bucuk yıl önce biz yatak odası takımımı 2 bin liranın altında bi fiyata almıştık kilim mobilyadan. Bazen kampanyalar yapıyorlardı tesadüfen denk gelmiştik. Hemde fiyatını görmeden beğenmiştim sonra fiyatını görünce şok olduk hemen aldık. Rabbim evlenen insanlara yardım eder. Yeterki gönülde kötülük olmasın. Biz bütün evi döşedik, a dan z ye herşeyi aldık ama çok gezdik herşeyin kendimizce en güzelini en uygun fiyatıyla aldık. Benim almam gerekenleri ailem aldı, gerisini de eşim aldı, ailesinden çöp görmedik. Niyet önemli dedim ya. Ama nişanlınızın tutumu hoş değil. Anladığım kadarıyle herşeyi siz yapacaksınız. Belki nişanlınızın size söyleyemediği borcu falan vardır.
canım benimki de bu model siz ikiniz de çalışıyor musunuz.. biz ikimizde memuruz. hani öyle geçim derdimiz ödeyemezsek korkumuz yok çok şükür.. ama benim adam aynı anlattığın gibi. kendi tv si için kaç milyarı gözden çıkarıyo benim buzdolabım için incik cincik araştırıyo soruşturuyo. çok kırılıyorum bende sen gibi. ama hesaplı olması da hoşuma gidiyo bi yandan . sadece evimin eşyaları güzel olsun istediğim .. diğer geçim konusunda çok güveniyorum.. neyse ki elti derdim yok. . canım ne yapacağız biz bunlara cidden . kırıyo insanı böyle şeyler
canım benimki de bu model siz ikiniz de çalışıyor musunuz.. biz ikimizde memuruz. hani öyle geçim derdimiz ödeyemezsek korkumuz yok çok şükür.. ama benim adam aynı anlattığın gibi. kendi tv si için kaç milyarı gözden çıkarıyo benim buzdolabım için incik cincik araştırıyo soruşturuyo. çok kırılıyorum bende sen gibi. ama hesaplı olması da hoşuma gidiyo bi yandan . sadece evimin eşyaları güzel olsun istediğim .. diğer geçim konusunda çok güveniyorum.. neyse ki elti derdim yok. . canım ne yapacağız biz bunlara cidden . kırıyo insanı böyle şeyler
Sonuç olarak az bi zaman kalmış ve anladığım kadarıyla vazgeçmeyi düşünmüyorsun...nişanlınla aranda anlayış görgü kültür farkı mı var yoksa sadece düğün stresine mi girdi çok anlayamadım...yani farklılıklar özellikle ikinizin ailelerinin maddiyat farkı kültür farkı sorun olabilir ilerde...sevgiliyken hersey iyi gorunur ama farklar işler ciddiye binince gün gibi ortaya çıkar...8 yıllık sevgili olmanız bu durumu değiştirmez...
Ben olsam nişanlımın genel karakterine bakardım. Ana kuzusu mu, fazla aileci mi, baskasının lafıyla mı hareket ediyor cok mu etkileniyor yoksa ortak kararımızı mı uyguluyor, iş bitirici mi bunlara bak... cunku bu yasadıkların stresten olabilir bunları da kale al tabi ama genel resme bak oyle karar ver tabi verecegin bi karar varsa...
madem böyle herşeyden fedakarlık ettiniz, bana kalırsa yeri geldiğinde ''ben senin için nelerden vazgeçtim'' demelisiniz..
Başa kakma değil bu bence, ''değerini bil, aynı değerden banada ver'' mantığı..
sonuçta insan bir alttan alır iki alttan alır,
ömrünüz fedakarlıkla mı geçecek ?
Yavrum seni seviyorsa imkanları ölçüsünde ne istiyorsan yapmalı bence. Sonuç olarak insan sevdiğini mutlu etmek ister.elinde var da yapmiyorsa bence bir kere daha düşün derim.yok imkanları bu kadar zorluyor diyorsan ki zaten bilirsin durumunu az çok beklentini yüksek tutma...tavır çirkin tabi gönül alsa yenge filan örnek vermek çok garip
Elinde yok onu biliyorum, taksitleri var zaten, normalde eşya fazla dert değildi aşmıştık ta ki ev düşüncesi çıkana kadar. Hani ev alınırsa tapu masrafı ıvır zıvırı fazla tutuyormuş. O da elinde yok diye kolaya kaçmaya çalışıyor gibi gelmişti bana öyle imkanları zorladım ama ancak bu gibi değil, öyle olsa zaten yapıcı, düşünceli, oldukça hassas olan bir insanım, kıyamam ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?