- 2 Nisan 2013
- 4.796
- 5.397
- 248
- 33
- Konu Sahibi _bilgehan_
2 yıllık evliyimBu paraya mutlaka iş bulursun başka yerde. Bırak işi. Evleneli ne kadar oldu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 yıllık evliyimBu paraya mutlaka iş bulursun başka yerde. Bırak işi. Evleneli ne kadar oldu?
bana bu paraya cekilecek eziyet degil gibi geldi bacimortak tuvalet
Bihter misali ortalıkta dolaşmıyorum. Çalışıyorum. Bir örnek burada çaycı abla var, 1300 TL alıyor, hafta sonları da tatil, servis var, şirket yemekleri de gayet iyi.merhaba canım,senin yaptığın işi beğenmeyip sert dilde eleştiren arkadaşları gerçekten merak ediyorum ben ya...Acaba onlar ortalıkta Bihter misali mi dolaşıyor ?Günümüzde asgari ücretin atrmasını bahane ederek işten çıkarmalar artmışken,çoğu firmalar iflas erteleme almışken yeni bir iş bulmak ne kadar zor olacak düşünebiliyorlar mı acaba ??? Senin yaptığın işlerin aynısını bende yapıyorum temizlik sekreterlik pazarlama benim bulunduğum ortamda da 3 erkek var ben tek bayanım.tek fark patronlar sigara konusunda beni önemserler.Bende evliyim ve çocuğu bizde düşünüyoruz işten çıkmayı bende düşündüm ama bebek 5-6 aylık oluncaya kadar çalışmak daha mantıklı geliyo bana hem harçlığın olur hemde bebek ilk doğduğunda da bir sürü masrafın olur ve zaten bebek olunca epey bir süre çalışmazsın evde oturmaktan sıkılan arkadaşlarım var benim.ama bulunduğun ortamı bilen sensin patronlarla konuş tek bir odada yada dışarıda içilsin sigara ilerde bebeğim falan olursa zararı olur desen dinlemezler mi seni ?
Benimde kızdığım noktalar var doğal olduğunu söylemedim sadece küçümseyen kişilere kızdım.1 yerine 2 kişi çalıştıran kaç işveren var ben yapmasam o işi başka yapacak bulunur arkadaş işten çıksa onun yerine de bulunur .bayanlara doğumda verilen haklardan dolayı çevremde bulunan işverenler erkek eleman almayı düşünüyor bayan o kadar izin kullanacak ben o süreçte yeni eleman mı alacağım diye.Ben o yüzden bırakmasını en azından iş bulmadan bırakmasını tavsiye etmiyorum.Bihter misali ortalıkta dolaşmıyorum. Çalışıyorum. Bir örnek burada çaycı abla var, 1300 TL alıyor, hafta sonları da tatil, servis var, şirket yemekleri de gayet iyi.
Zor durumda ise tabi çalışacak, ama sırf azıcık daha rahat yaşayayım diye şu şartlarda çalışması tuhaf geldi, benim yorumumdur. Sizin için doğal olabilir, tercih meselesi
Zaten kuş kadar paraya razı olup hem temizlikçi hem çaycı hem sekreterin görevini üstlenenler olduktan sonra, patronlar niye 1 yerine 2 kişiyi sigortalı çalıştırsın di mi?
Kendi adıma kesinlikle küçümse gibi bir durum yok, sadece empati kurup yorum yapıyorum.Benimde kızdığım noktalar var doğal olduğunu söylemedim sadece küçümseyen kişilere kızdım.1 yerine 2 kişi çalıştıran kaç işveren var ben yapmasam o işi başka yapacak bulunur arkadaş işten çıksa onun yerine de bulunur .bayanlara doğumda verilen haklardan dolayı çevremde bulunan işverenler erkek eleman almayı düşünüyor bayan o kadar izin kullanacak ben o süreçte yeni eleman mı alacağım diye.Ben o yüzden bırakmasını en azından iş bulmadan bırakmasını tavsiye etmiyorum.
çaren işten ayrilmak.Merhaba arkadaşlar. Farklı bir üyeliğim var bu üyeliği sadece bu konu için aldım.
Son zamanlarda iş yerine gitmek istemiyorum. Asgari ücrete bir yerde sekreterlik yapıyorum. Ofiste 3 erkek tek bayanım. Üçüde sigara içiyor, doğal olarak küçücük ofiste çokk bunalıyorum. Dışarda için dedim takan dinleyen olmadı patronun kndiside içerde içiyor. Ofis küçük olduğu için bunaltıyo ortamı. Diğer bir problemim ise ofisin temizliği. Herşeyi ben yapıyorum tüm temizlik, gelen giden,telefon,evrak işleri vb.. aklınıza ne geliyorsa ben yapıyorum. Ve 3 erkek olduğu için tuçaleti filan temiz bırakmıyolar koca adamlara ne diyim o yaştan sonra temizlik dersi mi vereyim. Aldığım 3 kuruş para burnumdan geliyor. İşten çıksam eşimin maaşı geçinmemize yeter ama biraz kendimi kısıtlamam gerekivek öyle şahsi harcamalarım olmaz. Çok yorgunum sabahları işe gelmek istemiyorum. Yanlış bir karar almak istemiyorum. Ama artık çalışmamam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. En azından 5-6 ay çalışmak istemiyorum zaten bebekte düşünmeye başladık. Akıl verin işten çıkmalımıyım yoksa sabretmelimiyim.
NoT= İş yerinde öğle aram yok aynı zamanda yemek paramıda ödemiyolar.
Benden de o kadar, patronum çok cimri, üniversitede mühendislik okudum mezun olalı 4 sene oldu nerdeyse
Herkes benden bişeler bekliyordu,çok bunalmıştım,işe yaramaz hissediyordum ne olsa yaparım dedim,mesleğimle alakalı iş bulamayınca şimdiki ve mesleğimle alakasız olan bu işe girdim,sekreterlik gibi diyebilirim ofis çalışanıyım, yemek ve yol ücreti yok
İlk aylar sözde deneme diye 500 verdi,sonradan 1000 yaptı,bu 6. ayım ama bunaldım,cumartesileri de çalışıyorum haftada 50 liradan aylık 200 lırayı buluyor,yol parası yok yemek parası yok vergi iade yok verdiği maaş 1000 lira o da 6 aydır daha hiç düzenli yatmadı,15inde hiç görmedim ya 20lerinde ya da ay sonu alıyorum,çalışmaya heves bırakmadı bende,paramın nereye gittiğini anlayamadan bitiyo.
Burada okuyan cimri patronlar varsa bir tek sizin ihtiyaçlarınız yok,diğer insanların da ihtiyaçları var,en azından çalışanınızın verdi iadesini verin,bu çalışana devletin verdiği bir para,çalışanın hakkı,siz kafanıza göre devletin çalışana verdiği paranın üstüne konamazsınız,siz sadece aracısınız.