bunalıma girdik bebek yüzünden...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.798
15.490
408
hayırlı geceler arkadaşlar
hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
2 yıldır da bebek istememize rağmen bebeğimiz olmadı nasip değilmiş daha. .
eşimde Varikosel çıktı. .
ameliyatı oldu ve Sperm sonuçları çok iyi çıktı çok şükür. .
ama bu 1 sene içinde bunalıma girdik. .
doktora gittimizde infertilite olduğunu söyledi büyük bi şok yaşadık resmen kağıtlar da kısır yazıyor du..
Eşim çok üzüldü gizli gizli ağladı yarım hissetti hep kendini açıkçası bende düzelme olmayacak diye çok korkuyordum zor günler yaşıyoruz hala.
Çünkü son asamadayiz benim herseyim normal ama tüpler e bakılması lazım..
Eğer tüp ler kapalı ise sadece tüp bebek şansımız kalıyor..
tüpler kapalı ise çok üzülürüm diye konuşmuştuk eşimle korkumdan hsg yaptiramiyirum piskolojim bozulur diye.
geçen gün büyük bi tartismamiz oldu bana ve aileme küfür etti ki konumuzun ailemle hiç bir ilgisi yok tu. .
bende dayanamadim senin Ailene diye bende ona ilettim aynısını. .
terbiyesizlik yapma ceneni kapat diye bağırdım. .
sonra bundan sonra başına gelecekleri bekle sen dedi. .
senden korkmuyorum dedim. .
ben bişey yapmiycam ki sen kendini yiyip bitireceksin dedi.. Tüp lerin kapalı olmasını kastediyor.. hoşuna gidecekmis benim üzülmem. .
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşimden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu süreçte. .
Bu durumda olanlar nasıl atlattiniz bu kötü günleri.. çok etkileniyoruz biz her ay hüsran ve tartışma.. evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızın tek merkezi..

Son düzenleme:
hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
doktora gittimizde infertilite olduğunu söyledi büyük bi şok yaşadık resmen kağıtlar da kısır yazıyor du..
Eşim çok üzüldü gizli gizli ağladı yarım hissetti hep kendini açıkçası bende düzelme olmayacak diye çok korkuyordum zor günler yaşıyoruz hala.
tüpler kapalı ise çok üzülürüm diye konuşmuştuk eşimle korkumdan hsg yaptiramiyirum piskolojim bozulur diye.
geçen gün büyük bi tartismamiz oldu bana ve aileme küfür etti ki konumuzun ailemle hiç bir ilgisi yok tu. .
ben bişey yapmiycam ki sen kendini yiyip bitireceksin dedi.. Tüp lerin kapalı olmasını kastediyor.. hoşuna gidecekmis benim üzülmem. .
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşinden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu
Öncelikle ınfertılıte hastası olarak yazıyorum. Yasınız kac?
Bu durumu ilişkinize neden bu kadar negatıf yansıttıgınızı anlamıyorum. Evet cok zor bır sınav . Mesela esımde ve bende hıcbır sorun yok . Olsa neolurkı? Bız zaten bır aıleyız boyle bır mucadele edecegımız bır sınav var ve bırbırımızı tuketmeden tedavıye odaklanıyoruz. İlk denememız dusukle sonuclandı. Bırlıkte agladık bırlıkte dustuk bırlıkte kalktık. Bır bırlık olmazsa bu surec sızı yorar.
Tedavıye baslamadan; hsg, genetık testler,trombofılı paneli yaptırmayı unutmayın.
Ayrıca 2 yıl suresınce normal yolla olmuyorsa klomen ve asılama cok buyuk sans vermıyor. Tup bebek en dogru yol!

Normal degıl canım, ınsanı elınde olmayan bı kusuruyla vurmak.. Daha ortada fol yok yumurta yok.. Ben kısır çıktım ınsallah onunda tuplerı kapalıdır tarzı bır yaklaşım tarzı çok cırkın :(

Normal degıl canım, ınsanı elınde olmayan bı kusuruyla vurmak.. Daha ortada fol yok yumurta yok.. Ben kısır çıktım ınsallah onunda tuplerı kapalıdır tarzı bır yaklaşım tarzı çok cırkın :KK43:

bende öyle söyledim çok ağladım ..
Özür diledi ne dediğimi bilmiyorum piskolojim çok bozuldu dedi.. çok etkileniyoruz bu sınavdan allah yardımcımız olsun zor. ..

hemen konuma geleyim. .

5 yıllık evliyiz..
piskolojimiz çok kötü nerden ne durumlara geldik. .hiç huyu değildir bana böyle davranmaz aksine çok sever peşimden ayrılmaz yeni evli gibiydi. ..
neler oluyor bize kafayı yiyeceğim düşünmekten. .normal mi bu süreçte. .
Bu durumda olanlar nasıl atlattiniz bu kötü günleri.. çok etkileniyoruz biz her ay hüsran ve tartışma.. evdeki tek konumuz bebek başka derdimiz yok.. hayatımızın tek merkezi..

yaşımız 30

Gidin ve testlerinizi yaptırın.Korkmayın bir an önce öğrenin.Nasipse olur, nasip değilse olmaz.
Ama belirsizlik sizi zaten yemiş bitirmiş.
Belki de tüpleriniz kapalı değil ve mutluluğunuzu erteliyorsunuz?

Durum her ne ise bir an önce belli olmalı bence.

Gidin ve testlerinizi yaptırın.Korkmayın bir an önce öğrenin.Nasipse olur, nasip değilse olmaz.
Ama belirsizlik sizi zaten yemiş bitirmiş.
Belki de tüpleriniz kapalı değil ve mutluluğunuzu erteliyorsunuz?

Durum her ne ise bir an önce belli olmalı bence.

perşembe randevum var..
çok korkuyorum sonuçtan..
uykuyu kaybettim düşünmekten. .
inşallah kapalı değildir de..
doğal yoldan olur meleğim. .

Problemi düzelince Aslan kesilmiş saygısız eşiniz

bende aynısını düşündüm kendisine de dedim. . sinirden ne soyledigimi bilmiyorum piskolojim bozuldu Özür dilerim dedi. .bin kere Özür diledi. .
bi kere daha bana bunu yaparsan içimde biter hersey dedim söyleyeyim. ..

Bence esiniz saglik sorunu yüzünden biraz bunalımda ve ister istemez karakterine yansımış bu durum. Bazi laflarina aldiris etmeyin desteginizi yaninda hissetsin. Hersey bebek yapmak degil emin olun. Bende evliliğimin 1. ayinda hamile kaldim ama planladigim bir durum degildi ve evliligimi daha doyasıya yasayamadan kv ve gorumcem yerlesti yanima. Allah çocuğumu sağlıklı bir sekilde kucağıma almayi nasip etsin insallah tabiki . ama ben evliligimi bu sekilde hayal etmemistim icimde bir ukte kaldi

Sizi biliyorum bütün konularınız bebek üzerine sürekli bunu düşünmek zor değilmi biraz akışına bıraksanız olayları nereye kadar yıpratıcaksınız kendinizi evliliğinizi

Çok Zor aynı durumdayız zor sınavdayız ALLAH İNŞALLAH saglıklı hayırlı bi evlat nasip eder isteyen herkese

Sizi biliyorum bütün konularınız bebek üzerine sürekli bunu düşünmek zor değilmi biraz akışına bıraksanız olayları nereye kadar yıpratıcaksınız kendinizi evliliğinizi
Düşünmek Zor Ama Akıldan Çıkmıyor Malesef kendimden biliyorum :) dün elimde olmadan nerdeyse bütün gece agladım ben mesela..

Eşinizle seviye yerlerde.
Bir de eşinizdeki kine çok şaşırdım. Bu nasıl bir kin yahu...
Hayır bu bunalım, psikolojik bozukluk filan değil. Bu başka bir şey. Eşinizin sakladığı yüzünü görmüşsünüz, bir insan üzüntüden bu seviyede laf edemez, içinde varmış demek ki bir nefret, çıkmış ortaya. İnsan bir gecede huy değiştirmez ki nasıl iyi bir adammış öncesinde anlamadım.
Hayat güllük gülistanlık değil. İlişkinin kalitesi sıkıntılı zamanlarda belli olur. Sizinki de belli olmuş. Birbirinize ailelerden girmiş, bel altı vurmalardan çıkmışsınız. Yarın çocuğunuz olsa hiç mi derdiniz olmayacak... Her sorunda böyle kin ve küfür kusacaksa işiniz var. Ben olsam bu evliliği sorgulardım bebekten önce.

Çocuk olmamasını bu kadar takmayın yetimhane anasız babasız sıcak yuvaya muhtaç evlatla dolu çocuğun olmaması dünyanın sonuymus gibi yaşamayın lütfen teselli vermiyorum bizim de olmuyo çünkü iki sene tedavi gördüm tup bebekte tutmadi bıraktım en güzel yıllarımı hastane de ağlayarak geçirmek eşime hayatı zindan etmek ve maddi olarak dibe vurarak geçiremem olmazsa kader böyleymis hayatın tadını çıkarın sadece yipranirsiniz

Kiminin sınavı bebek hasretidir kiminin de bebeği ve ondan sonra hayatının alt üst olmasıdır.
Bunu hiçbir zaman unutmayın.

Bence sizde bir an önce filmi çektirip suratına çarpın. Bu ne ahlaksızlık. Sinirlenmişmiş.. inandırıcı gelmedi

Back
X