• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalıma, yorgunluk, bebek

Bende aynısını düşündüm ya🤣 arada ki detay şunu atlamayın ama🤣 : 3 aylık bebek ,6 haftalık hamile (belkide 7 dir )
Valla okudum da şaşırdım, benimde bebeğim 1 yaşında,herkesin özeli elbet durumu farklıdır ama daha 3 aylık cocukla 6 haftalık hamileseyseniz çokta yorgun durumda deilsiniz demek ki kendimi düşününce ☺️ he tabi derseniz sanane diye ama bu bile bı gosterge bence. Hazır enerjiniz yerindeyken ,cocuk küçükken ikisinede bakarsınız yaşınız genç.

3 aylik bebek
Daha lohusalik yeni yeni bitiyor
Iyi enerji var sevismek icin
Sahsen ben dogumdan sonra bi 9 ay kuku tatili yapmak isterdim
Enerjinize guvenin 🤩😵‍💫

Bende bebeğim 7 aylıkken hamile kalmıştım çok ağlamıştım ama o yaşasın diye de folik asit balık kuruyemiş doktorun önerdiği her şeyi yapmıştım aldırmak aklımın ucundan geçmedi günahıyla beraber vicdan azabı cekecektim ama kendiliğinden düştü demek ki zaten yiyecek aşı suyu yokmuş herşey nasip . Umarım sağlıkla kucağına alırsın hayırlısıyla

Merhaba hanımlar, bayadir bu siteyi takip ediyordum ama ilk kez bı derdimi paylamak için üye oldum. ben 3 ay önce doğum yaptım ilk bebeğim ve daha 22 yaşındayım sorunum şu ki 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim, korunuyorduk ama belliki yetersiz kalmış. Eşim bebeği doğurmami istiyor fakat ben çok yorgun hissediyorum kendimi bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum daha toparlanamadim bile şuan ki bebeğime zor bakarken bir tane daha bu halde hayal bile edemiyorum ama aldırmayı düşününce de tuhaf oluyorum ne yapmam gerekiyor bana bı akıl verin inanin yıpranmış durumdayım
Arkadaşım aynı senin aylarda hamile kaldı 2. Bebeğine doğurdu evet zor oldu ama şuan ikiz gibi büyüttü tadını çıkarıyor o da tek başına kimsesi yoktu kocası akşamdan akşama yardımcı oluyordu. 3. Çocuktan sonra da spiral taktirdi ikisini 1. Sınıfa yollayana kadar yapmam diyor 😂

İki ucu ... değnek kimse aldır yada aldırma diyemez ama her halükarda iki cocuktan birinin hakkına gireceksiniz, yeterince korunmamissiniz bu duruma düşmemek icin on kat daha dikkatli olmak gerekiyor
Aldırma dersek, şuan ki 3 aylık bebek sütten kesilecek en önemli besin kaynağını alamayacak, enerjiniz olmayacak mide bulantısı vb çocuk bakımsız kalacak ciddi şekilde. İlk çocuk çok hevesle büyütülür sizinki bundan mahrum kalacak hakkına gireceksiniz
Aldır dersek, bir süre sonra ikinciyi yapalım diyeceksiniz o zaman bu çocuk yok yere canından olmuş olacak, yaşınız genç enerjiniz ikisine yetebilir birkaç yıl idare etmeniz gerekecek. Sizin vereceğiniz karar
Tandem emzirme yöntemi ile bir sağlık sorunu yoksa emzirmeye devam edebilir. Doktorlar bunu açıklar zaten.

Bisey deyimmi ilk seneler zorlanır ama sonrasi o kadar güzel ki potansiyel oyun arkadaşı oluyor bence ikiz anneleri daha şanslı
3üz gibi büyüdük. Oyun şöyle dursun sürekli kıskançlık krizleri yaşanırdı. Annem birini sevsem biri kıskanıyo diye hiçbirimizi de ah canım yavrum diye sevmezdi. Sadece en küçüğümüzle çok ilgilendi. Diğerleriyle ilgilenemedim bari buna annelik yapayım dedi.
Ben anneme hep söylerim madem ilgilenebilcek kapasiten yoktu korunacaktın. Benim çocukluğumu yakmaya hakkın yoktu diye

3üz gibi büyüdük. Oyun şöyle dursun sürekli kıskançlık krizleri yaşanırdı. Annem birini sevsem biri kıskanıyo diye hiçbirimizi de ah canım yavrum diye sevmezdi. Sadece en küçüğümüzle çok ilgilendi. Diğerleriyle ilgilenemedim bari buna annelik yapayım dedi.
Ben anneme hep söylerim madem ilgilenebilcek kapasiten yoktu korunacaktın. Benim çocukluğumu yakmaya hakkın yoktu diye
Bilemiyorum ki farklı ve doğru bir bakış açısı olabilir ama kız erkek farklıysa iş değişiyor aynı cins olsa sanki daha güzel oyun kurulur kolay olabilir ya

Merhaba hanımlar, bayadir bu siteyi takip ediyordum ama ilk kez bı derdimi paylamak için üye oldum. ben 3 ay önce doğum yaptım ilk bebeğim ve daha 22 yaşındayım sorunum şu ki 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim, korunuyorduk ama belliki yetersiz kalmış. Eşim bebeği doğurmami istiyor fakat ben çok yorgun hissediyorum kendimi bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum daha toparlanamadim bile şuan ki bebeğime zor bakarken bir tane daha bu halde hayal bile edemiyorum ama aldırmayı düşününce de tuhaf oluyorum ne yapmam gerekiyor bana bı akıl verin inanin yıpranmış durumdayım
Karar senin canım bakacak olan sensin 🥰sende kendini hemen salmışsın gıı yorgunum diye 🙈 nice dertleri sıkıntıları olupta hala ayakta evlatları için duran anneler var 🥰 Hayatı bu yaşında tek başına yüklenmişsin , biraz annenden yada kayınvalidenden yardım al onlar biraz yükünü hafifletsinler .

Duygusal açıdan bişey ifade etmese bile, hastaneye gittiğinde özelde bile olsa eşi imza atmadan kürtaj başlatılmıyor. Benim kalbi durmasına rağmen, eşim otogara annemi almaya gitmişti. Doktor imzamın yeterli olmadığını eşimin imzasını bekleyeceğimizi söylemişti..
Özel hastanelerin büyük çoğunluğu isteğe bağlı kürtajı hiçbir koşulda yapmıyor ki,eşinizin imzası olsa bile yapmıyorlar. özel kliniklere gidiyor insanlar. Oralarda da imza vs istenmiyor.

Sana 3 aylık bebeğini öldür deseler öldürebilir misin? Karnındakininde ondan hiç bi farkı yok. Veren Allah gücünü de verir.

Çok farkı var hanımefendi. Böylesine cahilce bir cümleyi bir de çok biliyormuşsunuz gibi yazıyorsunuz ya deli oluyorum. Bebeği doğursa siz mi bakacaksınız?

Bilemiyorum ki farklı ve doğru bir bakış açısı olabilir ama kız erkek farklıysa iş değişiyor aynı cins olsa sanki daha güzel oyun kurulur kolay olabilir ya
Olabilir ben tek kızım. Babam sadece beni severdi. Oğullarını pek sevmezdi. O yüzden az biraz sanslıyım:)

Bebeğim 4 aylıkken hamile kaldım. Korktum, aldıracaktım. Eşim müsade etmedi. Ben de ilerde çok vicdan yaparım diye doğurdum. Çok mu zorlanıyorum, evet hayatımda bu kadar zorlandığım bir dönem olmadı. Ama iyi ki doğurmuşum. İki çocuğum da bana Allah’ın nimeti. İnşAllah ilerde de birbirlerinin en yakını, sığınacak limanı olurlar.
Aldırıp aldırmamak sizinle eşinizin beraber karar vereceği bir konu. Onun gönlü olmadan aldırırsanız ileride karşısınıza çıkacağını da bilin. Benim eşim bana doğur dediği için çok yardım ediyor. Allah razı kimseye muhtaç etmiyor. Ama sizin evliliğinizi bilemem.

Ee ikiz anneleri ne yapsin o zaman bu mantikla tekini aldirsin mi? Dogurursun sonra ria taktirirsin. Yazik o da senin evladin

Karar sizin olmali.

Ben olsam aldiririm. 37 yasindayim. Bu konuda kararim net.
Sizin arada kalmaniz cok normal, yasiniz cok genc. Daha neyi istediginizi, neyi kaldirip kaldiramaginizi kesfetmemissiniZ.

Psikolojiniz kaldiracak mi, vucudunuz kaldiracak mi, evliliginiz kaldiracak mi bunca yuku, bunlari sizin bilmeniz lazim.

Ben olsam hayatimi bu denli riske atmazdim bu kadar genc yasimda.

Annenin psikolojik durumu yetersizse dogurmamasi gerektigine inaniyorum. Baba eger gece kalkip bebegi besliyor, uyutuyor, doyuruyorsa dogum konusunda soz hakkina sahip olur. Ben işe gidiyorum, uyumam lazim deyip devrilip yatiyosa, fedakarlik etmiyosa, hadi ben cocuga bakayim sen git bikac saat uyu demiyosa soz hakki yok bence.

Ooo çok fena gerçekten. Esiniz korunsaydi en kesin o bence. Allah yardımcınız olsun

Back
X