• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalıma, yorgunluk, bebek

Vebalini de sen alacaksın heralde

Dikkat ederseniz ben siz yazıyorum, aynı şekilde de karşılık almayı beklerim. Konu ben değilim, siz önce cevap verip sonra bana soru sorarsanız daha iyi olur. Fetva meclisi sanıyorsunuz sanırım kendinizi. Herkesin vebali kendine. Sİz kendi veballerinizle ilgilenin başkasının vebalini düşünmenize gerek yok

Merhaba hanımlar, bayadir bu siteyi takip ediyordum ama ilk kez bı derdimi paylamak için üye oldum. ben 3 ay önce doğum yaptım ilk bebeğim ve daha 22 yaşındayım sorunum şu ki 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim, korunuyorduk ama belliki yetersiz kalmış. Eşim bebeği doğurmami istiyor fakat ben çok yorgun hissediyorum kendimi bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum daha toparlanamadim bile şuan ki bebeğime zor bakarken bir tane daha bu halde hayal bile edemiyorum ama aldırmayı düşününce de tuhaf oluyorum ne yapmam gerekiyor bana bı akıl verin inanin yıpranmış durumdayım
Bilemem
Eşinle kendi kararın

Vebalini de sen alacaksın heralde

Daha gecen hafta forumda "kurtaj olma, dogur" diye desteklenen bir kadinin gebeyken trafik kazasında öldüğü bebegininse engelli kaldigi, gazetelere ciktigi haberleri paylasildi. O konuda kadina dogur diyenler cocuga bakti mi, tedabi masraflarini ustlendi mi? 2 gun sonra burada olmayacaksiniz bile.insanlara dini konularda vicdani yukler bindirirken 2 defa düşünün olur mu?

Oglum 13 aylikken ikinci ogluma hamile kaldim. Bile isteye ama. Kazaylen hamile kalsam da aldirmazdim. Ama bunun bas sebebi esim cocuk bakimi konusunda benim kadar ugrasir. Yani esinizin destegi ne kadar var orasi önemli. Bebeklerin arasi az olunca ilk sene daha da yipratici oluyor. O yüzden iyi hazirlik hersey. Sahsen bütün hamilelik boyunca emzirdim (bu normal bir hamilelik sürecinde ve iyi beslenirken münkün. Birde hamilelik vitaminleri aliyordum tabi). Dogumdan sonra ilk süre ikisini de emzirdim. Ikinci oglum cok süt oldugu icin bir iki icer hemen uyuyakalirdi :D yani bu süreci yönetmeniz mümkün. Asil soru siz hazirmisiniz?

Daha gecen hafta forumda "kurtaj olma, dogur" diye desteklenen bir kadinin gebeyken trafik kazasında öldüğü bebegininse engelli kaldigi, gazetelere ciktigi haberleri paylasildi. O konuda kadina dogur diyenler cocuga bakti mi, tedabi masraflarini ustlendi mi? 2 gun sonra burada olmayacaksiniz bile.insanlara dini konularda vicdani yukler bindirirken 2 defa düşünün olur mu?

Hangi konuydu ki o?

Ben senin düşüncene saygı duymakla beraber katılmıyorum. Her an hepimiz bu yoldan gecebiliriz.engelli kalabilir ya da ölebilirdik Zaten aldırma niyeti olan birinin kafası karışık olmaz duygusal olarak aldırmak istemediği için yapabilirsin bunlar da geçecek benim ya da cebremdekilerin başına geldi büyüdü gibi sözlere ihtiyaci olduğunu dusunuyorum. Ki 3 aylık bebekli ve çok zor durumda kalan birinin tek korunma yöntemiyle kalmayacağını düşünüyorum ben oğlanın kırkı ciktiginda spiral taktırdım ona rağmen dongumu takip edip yumurtlama döneminde kondom kullandim. Doğumdan sonra saglikocagindaki ebe bana bunları önerdi ben de bilgisizdim nasıl korunma gerekiyor diye sordum oturdu anlattı.

Dikkat ederseniz ben siz yazıyorum, aynı şekilde de karşılık almayı beklerim. Konu ben değilim, siz önce cevap verip sonra bana soru sorarsanız daha iyi olur. Fetva meclisi sanıyorsunuz sanırım kendinizi. Herkesin vebali kendine. Sİz kendi veballerinizle ilgilenin başkasının vebalini düşünmenize gerek yok
Karşındakine cahil deyip, sana siz diye hitap etmemi istiyorsun. Ayrıca biliyorum ki konuşuyorum. Konuyu açan fikrimizi sormuş, bende kendi fikrimi söyledim. Konuyu niye bu kadar benimsedin anlamış da değilim açıkçası🤔

Ne alaka ya☺️

Ben senin düşüncene saygı duymakla beraber katılmıyorum. Her an hepimiz bu yoldan gecebiliriz.engelli kalabilir ya da ölebilirdik Zaten aldırma niyeti olan birinin kafası karışık olmaz duygusal olarak aldırmak istemediği için yapabilirsin bunlar da geçecek benim ya da cebremdekilerin başına geldi büyüdü gibi sözlere ihtiyaci olduğunu dusunuyorum. Ki 3 aylık bebekli ve çok zor durumda kalan birinin tek korunma yöntemiyle kalmayacağını düşünüyorum ben oğlanın kırkı ciktiginda spiral taktırdım ona rağmen dongumu takip edip yumurtlama döneminde kondom kullandim. Doğumdan sonra saglikocagindaki ebe bana bunları önerdi ben de bilgisizdim nasıl korunma gerekiyor diye sordum oturdu anlattı.

Alintiladiginiz yorum sadece vicdani yuk bindirmekle ilgili yapmış oldugum yorum.kadinin ustune hep bi yük bindiriyolar. Ikili tarama testimdw orta risk ciktigi icin herkes "aman sanki aldiracak misin, kiyabilecek misin, diger testleri bosver" deyip omzuma binmisti. Bana bunu diyenler cocuguma bakmama yardimci olacak miydi? Hayir. O yuzden dini konulardan anneyi vurmayi dogru bulmuyorum ben. Vebalini alabilecek misin denmesi karar mekanizmasını buyuk olcude etkiliyor. Onemli olan cocuga bakip bakamayacagi. Yaparsin, ben yaptim diye cesaret verilebilir buna itirazim yok benim.

Ben olsam evde olmuş olsaydım doğururdum. İkisi bir arada büyür işte bir daha da herhalde yapmazsınız tabii sizin bileceğiniz iş ama. Çünkü aradan 5-10 sene geçince tekrar başa dönmek bayağı zor oluyor yaşta ilerliyor hiç çekilmiyor.

Benim iş dolayısıyla kariyer dedik hiç düşünmedim ama sonra da pişman oldum bayağı bir yaş farkı da var benim de yaşım tabii ilerliyor, şimdi tekrar başa dönmek zor şimdiki aklım olsaydı keşke 2-3 yaş arayla yapardım.

Karşındakine cahil deyip, sana siz diye hitap etmemi istiyorsun. Ayrıca biliyorum ki konuşuyorum. Konuyu açan fikrimizi sormuş, bende kendi fikrimi söyledim. Konuyu niye bu kadar benimsedin anlamış da değilim açıkçası🤔

Karşımdakine cahil demedim cümleniz cahilce dedim. Hala da öyle düşünüyorum. Okuduğunu anlamak konusunda problem yaşadığınız hala ısrarla sen yazmanızdan belli. Burası bir forum sitesi herkes herkesi alıntılayıp yorum yazabilir gayet normal, bir şey yazmışsınız bari arkasında durabilin. Ne biliyorsunuz bize de anlatın madem biz de bilelim. Fikrinizi savunduğunuz bir cümle yok. Başka yerlere çekip laf sokmaya çalışıyorsunuz habire. Konuyu benimsediğim yok ama canım ister benimserim, illa anlamanız şart değil anlamasanız da olur.

Oglum 13 aylikken ikinci ogluma hamile kaldim. Bile isteye ama. Kazaylen hamile kalsam da aldirmazdim. Ama bunun bas sebebi esim cocuk bakimi konusunda benim kadar ugrasir. Yani esinizin destegi ne kadar var orasi önemli. Bebeklerin arasi az olunca ilk sene daha da yipratici oluyor. O yüzden iyi hazirlik hersey. Sahsen bütün hamilelik boyunca emzirdim (bu normal bir hamilelik sürecinde ve iyi beslenirken münkün. Birde hamilelik vitaminleri aliyordum tabi). Dogumdan sonra ilk süre ikisini de emzirdim. Ikinci oglum cok süt oldugu icin bir iki icer hemen uyuyakalirdi :KK70: yani bu süreci yönetmeniz mümkün. Asil soru siz hazirmisiniz?
Aa sizin oğlanların arasında da mı 22 ay var. Forumda ara ara yazılarınıza denk gelirim beğenirim sizi. Oğlanlarınız arasındaki yaş farkı benimkilerde aynıymış benim küçük 1 aylık şimdi. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim . Ne zaman beraber oynarlar acaba 🙈

Karşımdakine cahil demedim cümleniz cahilce dedim. Hala da öyle düşünüyorum. Okuduğunu anlamak konusunda problem yaşadığınız hala ısrarla sen yazmanızdan belli. Burası bir forum sitesi herkes herkesi alıntılayıp yorum yazabilir gayet normal, bir şey yazmışsınız bari arkasında durabilin. Ne biliyorsunuz bize de anlatın madem biz de bilelim. Fikrinizi savunduğunuz bir cümle yok. Başka yerlere çekip laf sokmaya çalışıyorsunuz habire. Konuyu benimsediğim yok ama canım ister benimserim, illa anlamanız şart değil anlamasanız da olur.
Valla nasıl istiyorsa öyle düşün. Anlatmak zorunda da değilim ki muhattabım da SEN değilsin, konu sahibi😉

Valla nasıl istiyorsa öyle düşün. Anlatmak zorunda da değilim ki muhattabım da SEN değilsin, konu sahibi😉

Cevap yazmayın o zaman, zorla yazdırmıyoruz. Yazıp yazıp sonra muhatabım sen değilsin... Göz kırparak laf sokmak lisede kalmadı mı ya? Şu yaptığınız çocuklukla da ciddi ciddi büyük laf söyledim sanıyorsunuz galiba ama komik gözüküyor bilginiz olsun

Alintiladiginiz yorum sadece vicdani yuk bindirmekle ilgili yapmış oldugum yorum.kadinin ustune hep bi yük bindiriyolar. Ikili tarama testimdw orta risk ciktigi icin herkes "aman sanki aldiracak misin, kiyabilecek misin, diger testleri bosver" deyip omzuma binmisti. Bana bunu diyenler cocuguma bakmama yardimci olacak miydi? Hayir. O yuzden dini konulardan anneyi vurmayi dogru bulmuyorum ben. Vebalini alabilecek misin denmesi karar mekanizmasını buyuk olcude etkiliyor. Onemli olan cocuga bakip bakamayacagi. Yaparsin, ben yaptim diye cesaret verilebilir buna itirazim yok benim.
Haklısın ikili tarama testi olayını bilmiyordum eksik yorumladigim için özür dilerim. Engelli bir bebek çok çok zor bir durum anneden çok çocuk için de çok zor bir hayat o durumda daha detaylı testlerle yüksek oranlı sonuçlara göre mantık öncelikli karar verilmesi konusunda sana yüzde yüz katılıyorum. Evet dini boyutla yargılamak doğru değil karşıdaki kişinin dini boyutunu bilemeyiz zaten o da farkındadır dini boyutunun. Anlayışınız için teşekkür ederim♥️

Cevap yazmayın o zaman, zorla yazdırmıyoruz. Yazıp yazıp sonra muhatabım sen değilsin... Göz kırparak laf sokmak lisede kalmadı mı ya? Şu yaptığınız çocuklukla da ciddi ciddi büyük laf söyledim sanıyorsunuz galiba ama komik gözüküyor bilginiz olsun
😅

Aa sizin oğlanların arasında da mı 22 ay var. Forumda ara ara yazılarınıza denk gelirim beğenirim sizi. Oğlanlarınız arasındaki yaş farkı benimkilerde aynıymış benim küçük 1 aylık şimdi. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim . Ne zaman beraber oynarlar acaba 🙈

Sagolun 🤗 kücük olan da yürüyebildikten sonra daha cok beraber oynamaya basliyorlar. Simdi büyük olan 7 ve ikinci 5 yasinda hep beraber oynuyorlar. Bazen kavga ettikleri de oluyor tabi ama fazla degil. Ikisine her konuda esit davranmaya gayret ettigimiz icin aralarinda kiskanclik durumlari olmadi sükür

Back
X