• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalıma, yorgunluk, bebek

Özel hastanelerin büyük çoğunluğu isteğe bağlı kürtajı hiçbir koşulda yapmıyor ki,eşinizin imzası olsa bile yapmıyorlar. özel kliniklere gidiyor insanlar. Oralarda da imza vs istenmiyor.
ben özel hastanede eşimin imzasıyla ancak girebilmiştim gecenin bir yarısı. Oda gebeliğimi takip eden hastane olduğu için

Bu soruyu burada sormanız ve insanları vebal altında bırakmanız çok sakıncalı.
Dini tarafını ne kadar önemsiyorsunuz bilmem ama ben yine de bildiğimi söyleyeceğim dinen aldırmanız günah.
Tavsiye isterseniz eğer ikinci çocuğu düşünüyorsanız yaşınız daha çok genç ve enerjiniz daha fazlayken ikisini bir büyütüp rahat edersiniz.
Yoksa ilk çocuk büyüdükten sonra aynı sıkıntılı süreci bir o kadar sene daha yaşamak bana açıkçası çok zor geliyor. Birde yaş geçtikçe insanın hem enerjisi hem tahammülü azalıyor. Şöyle düşünün birinci büyüdü tam oh diyeceksiniz sonra ikinci çocuk telaşı, tekrar aynı süreç sil baştan.

Konunuzu okuduğum için ve vebali üstüme kalsın istemediğim için yorum yaptım, dikkate almayabilirsiniz.

Alintiladiginiz yorum sadece vicdani yuk bindirmekle ilgili yapmış oldugum yorum.kadinin ustune hep bi yük bindiriyolar. Ikili tarama testimdw orta risk ciktigi icin herkes "aman sanki aldiracak misin, kiyabilecek misin, diger testleri bosver" deyip omzuma binmisti. Bana bunu diyenler cocuguma bakmama yardimci olacak miydi? Hayir. O yuzden dini konulardan anneyi vurmayi dogru bulmuyorum ben. Vebalini alabilecek misin denmesi karar mekanizmasını buyuk olcude etkiliyor. Onemli olan cocuga bakip bakamayacagi. Yaparsin, ben yaptim diye cesaret verilebilir buna itirazim yok benim.
Canım burda bi konu açılmış ve ben sadece kendi fikrimi söyledim. Sizin yaptığınızı da onaylamıyorum ama bu sadece benim fikrim ve kimseye de dayatma yapmadım yapamam da. Çocuk düşünülmüyorsa dikkat edilmeli her türlü tedbir alınmalı. Çünkü bir candan bahsediyoruz hatta kendi canınızdan kendi kanınızdan bi can. Yanılmıyorsam konu sahibi de kazanın farkına varmış ama önlem almamış. Ertesin gün habı içip bebeğine birkaç gün mama içirebilirdi.

Ben aldırmazdım ama eşim tüm gece + gündüz 6 saat bebekle ilgileniyor annem de yanımda. Sizin böyle destekleriniz yoksa bilemedim. Gerçi ben olmasa da aldırmazdım. Bebek olamayan yumurtalarıma falan üzülüyorum, şu an tamamen ana modundayım. Görüşlerime çok da güven olmayabilir şu dönemde.

kültür ve eğitim farklı şeylerdir. İnsanların seni yargılamasını istemiyorsan burda cahil cahil şeyler yazmazsın olur biter. Yani şu yazdığın bile iq seviyeni gösteriyor da neyse...
Siz beni yargılasanız ne olur yargılamasanız ne olur. İstediğim yerde istediğim yorumu yaparım bu da sizi hiç enterese etmez. Benim ıq mu ölçecek ıq da olduğunuzu düşünmediğim için sizi hiç de kaale almıyorum.

Kendinize inanarak ve müslüman olarak uygun davranacaginiza eminim böylesine hayati onemli sorulari sizi hiç tanimayan hakkinizda bilgi sahibi olmayan kişilere sormaniz sağlıklı değil siz kendinizi iyi motive edecek şeylerle uğraşın eşinizi çocuğunuz seviyorsanız ilerde 2 çocuk yapacak saniz neden şimdi böylesine bi karari burdaki yorumlara gore versiniz sizin kalbinizden geçen size yol gösterecektir okuduğum için cevap yazdım herşeyin caresi var ölümden baska aldirirsan tekrar hamile kalirsan ayni bebeğin doğmayacak 3 bebegin olacak kim bilir yani ALLAH vermisse vardır bir hikmet güç bulup kendiini topla bundan sonrasi için faydali ol kendine ve ailene iyi bak

Çok kişisel bir soru bu. Bakış açınıza bağlı.

Yaşım genç. İlk çocuğumla her anlamda ilgilenmek istiyorum. Yardım edenim yok altından kalkamam diyorsaniz aldırın.

Yok zaten 2.cocuk istiyorum, hazır evdeyim, 2.ye de yetisirim diyorsanız dogurun.

Benim teyzemin size benzer bir durumu olmuş. Aldırmış. Sormuştum pişman mısın diye. Hayır demişti. O esnada maddi ve manevi yetişemezdim demisti. Sonra kendi istediginde bir çocuğu daha olmuş.

Ve hangi kararı verirseniz verin. Geriye dönmeyin.
Bugün size vicdan diyenler( ki biri de evli değil, çocuğu yok) ilk cocugunuza ilgi göstermediğinizde ilk cocugunuza karşı vicdani yükümlülük olmaz mı?

Ben olsam sizin yaşınızda, enerjinizde dogurabilirdim. Tabi eşle olan ilişkiniz de var. Oturmamış bir ilişkiye ustuste 2 çocuk. Çok kişisel bir soru.

Bunu okuyunca geri çekilme prezervatif yırtılmasına dönüşebilir ahsjsjs. Ne güzel valla. Dikkat etme, sonra ben bakamam deyip aldır. Üç sene korunduk, hiç de kaza olmadı. Kazalar ne hikmetse geri çekilenlerde oluyor hep, Allah’ın işi işte…
Prezervatif ile mi korunmuştunuz

Back
X