Bunalımdan nasıl kurtulurum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik halininde getirdiği bir bunalım halı varki sormayın.Bakis açınızı degistirmediginiz sürece mutlu olamazsınız.Maddi kayginiz yoksa eğer ilahiyat mezunuymussunuz en azından cocuklara veya kadınlara kuran dersi verebilirsiniz.En azindan manevi bir rahatlama yasarsiniz

Peki anlatayım. Bugün güvenlik kursuna kayıt olmak için aradım. Kurs haziranda başlıyor yani şu 1 ay hiçbir şey yapamam ücretli öğretmenlik için tekrar başvurucam okul Eylül de açılıyor yani bu süre zarfında başka ne iş yapabilirim

27 yaşında ilahiyat mezunu atama bekliyor hiç çalışmamış. Böyle hatırlıyorum ben çok konu açtı bunlarla ilgili. Önerilerin de hepsine bir bahanesi vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Artık atama beklemiyorum hiç çalışmadigimi nerden cikarttiniz

hayatı değiştirme yönünden iş güç vs. gibi tavsiyeler haricinde kendine bir defter edinin ve her bunaldığında ona koşup hislerini dök ve sonra başka bir zaman otur oku kendine dışarıdan bak. ayrıca kitap oku, roman ile başla özellikle ki kafanı başka dünyalara sürüklesin. bir de hayıt tohumu, meyan kökü, kekik çay olarak öneriyorum. alkali beslenme (karbonatlı su) ve bağırsak detoksu öneriyorum. bağırsak sağlığına dikkat et.

Bakış açısını değiştirme denilen şey nasıl oluyor mesela bi anlatır mısınız herkeste değişti bir tek bende değişmedi mesela ne diyeyim kendime oh ne güzel nefes alıyorum dermansız hastalığım yok bu gibi şeylerle mi kendimi motive edeyim

Gerçekten 27 yaşında isen bu yaşın büyük bir kırılma noktası olduğuna inanan biriyim nedendir bilmiyorum çoğu kişinin 27.yaşı zor geçer.
Etrafımızdaki insanların çoğunun aynı şeyi yapması bizde bu durumları normal algılamamıza sebebiyet veriyor örneğin 30 yaş öncesi evlenme yada evlenecek kişiyi bulmuş olma hissiyatı neden hala olmadı hissi. Bu durum etraftaki herkes yapınca geri kalmış onlar normalde siz anormal gibi hissetmenize neden olabilir. Fakat nihayetinde bunun bir yaşı olmadığını tamamıyla nasip işi olduğunu kabul etmeniz lazım. Evlilik yanına tik atılacak bir görev değil, yaşı belirlenmiş olan belirli yaştan sonra olmayan bir durumda değil. Kaldı ki 27 yaşında gencecik insanın bunun yoksunluk hissiyatına üzülmesi asıl üzücü olan durum emin olun 22 yaşında birisi gelip size ben evlenemedim hala iş bulamadım depresyona giriyorum dese saçmalama kalk bir aynaya bak daha genceciksin gidecek upuzun yolun var dersin. İşte aynı şekilde 32 yaşında birisi olarak yazıyorum sana bunu ben yazsam bana da 40 yaşında olan birisi gelip bu cümleleri kurabilir çünkü bu işin yaşı yok. Yaşanmaya değer kadar güzel olmayacaksa zaten olmasın kafasında olmak en makulü ne kadar bu konu üzerine düşünmeden dertlenmeden yaşarsan o kadar güzeli gelip seni buluyor.

İnsanlarla tanışıp kaynaşabileceğin günlük haftalık tarzı işler senin için daha uygun olabilir şu dönem için.

Mutsuz olmanızın kaynağını bir soran biri olsa karşınızda ilk nedenini ne olarak söylersiniz?

Özel ders vermeyi denediniz mi alanınız nedir

gölge çalışması araştırın

Kendim olamamak diye cevap verirdim

Anlaşılamamak derdim çünkü bu yaşıma kadar en büyük problemim beni anlayan birilerinin olmamasıydı. Anlaşılmadıkça yalnız kaldım yalnız kaldıkça mutsuz oldum. Daha çok konu hayal kırıklığı varda bayaa uzun olur

Burada anonim olarak verilen manevi tavsiyeler yeterli olmayacaktır sizin için sanırım.
İş odaklı tavsiyelere yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.

Engelleyen nedir?
Suçu kime yiksam bilemedim sanırım hayat. Ne istedim biliyor musunuz en çok Allah tan arkadaşım çevrem olsun ne olur beni eve tıkma . Çok sıkılıyorum çok bunalıyorum diye dualar ettim çabaladım baktım ki olmuyor pes ettim. Benim problemim eve kapalı yaşamak. Hep çıkıp gezmek istedim cafelerde arkadaşlarimla buluşup story atmak istedim ama baktimki yalnizlastim. Koskoca bir yalnızlık yalnız insan ne yapabilir ki . İnanın çevrem olsa her gün çıkar gezerim net üşenmem ev demek benim için kafes gibi bir şey bense kuş olup uçmak istiyorum

Sizin sanırım aile içinde sorunlarınız var tetikleyen onlar evden uzak kalmak istiyorsunuz bu nedenle.
Hiç bir şey yapamıyorsanız bu sıralar deprem için bilgilendirici seminerler yada gönüllülük eğitimleri mevcut katılın. Tanışın adımlar atın. Zaten sizi tanımıyor olacaklar istemezseniz görüşmesiniz isterseniz belki yeni iş kolları açılır yada yeni arkadaşlıklar olur. Hiç biri olmazsa bir sertikanız olur.
Tek başınıza adım atabilmek çok güçlü bir davranış. Bir mucize olup birşeyler düzelmeyecek. Siz yola çıkın yol size görünür.

Yumurtaliklarimda kist var . 26 yaşındayım. Arkadaş çevrem yok . Ancak yalnızlığımdan bir nebze olsun kurtulmak için evlenmek istiyorum
İnsanın nasıl arkadaş çevresi olmaz yaa
Ot gibi yaşamışsınız bu yaşa kadar
Suç sizin
İnsan biraz kendini geliştirir, ruhuna renk katar

Eskiden arkadaşım dostum olsun sevgilim olsun diye isterdim ancak şimdi işim olsun param olsum yeter diyorum. Hiçbir şeye inancim umudum kalmadı bu hayatta. Hep umut beslemekten yoruldum
İlahiyat mezunu birinin bu cümleleri kurması ne kadar üzücü. Umut konusundan bahsediyorum. Bizden daha iyi biliyor olmanız lazım.

Sizin yapacağınız tek şey çalışmak. Hem kafanız dağılır hem de çevreniz olur.

Oturduğunuz yerden şikayet ederek ancak depresyonu köpürtürsünüz o kadar.

Evet ailevi sorunlarım var sürekli evdeler bazen isyan edesim geliyor sürekli evde mi olacağız diye

Bende evlenmek istemem hatta şu an çocuk da istemem. Ancak en azından tutunacak biri olsun istiyorum bu hayatta. Derdime derman olsun yaralarıma merhem olsun elimden tutsun belki hayallerimizi beraber yaşarız

26 yaşındayım. Benim evlenmek istememdeki tek sebep bu yalnızlığımdan kurtulmak . Tutunacak biri olsun istiyorum. Yoksa rahatima düşkünüm çocuk da istemem. En azından bir olsaydı bu hayatta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…