Bunalımdan nasıl kurtulurum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
26 yaşındayım. Benim evlenmek istememdeki tek sebep bu yalnızlığımdan kurtulmak . Tutunacak biri olsun istiyorum. Yoksa rahatima düşkünüm çocuk da istemem. En azından bir olsaydı bu hayatta
Kendi kendine mutlu olamayan başkasıyla da mutlu olamaz, o istediğin şey olsa bu sefer başka şeyler isteyip yine mutsuz olursun falan diyorlar ama hiç de öyle olmuyor valla.hayata bakış açın 180 derece değişiyor.hayata bağlanıyorsun resmen.kaliteli, sağlıklı bir ilişkiden bahsediyorum tabi ki.kaç yaşına gelmiş insanlarız teselli olsun diye inanmadığım şeyler yazmak istemiyorum.bu ev, araba, tatil değil ki? ilişki yaşamak, seks yapmak temel ihtiyaçlara giriyor.benim de çok çok zor geçen yıllarım oldu.o boşluk hissi, anlamsızlık, amaçsızlık delirtecek gibi oluyor insanı gerçekten.hepsini dibine kadar yaşadım maalesef.şimdi düşününce bile kötü oluyorum.ne diyeyim Allah kolaylık versin, bahtını açık etsin, güzel gelişmeler tez zamanda yaşansın diye dua edebilirim ancak.herkesin oluyor neredeyse sizin de olur elbet.sınavı yok ki çalışasın işte.

Son düzenleme:
Canim evlen hemen de cocuk yap oturacak vaktin bile olmasin bunalim falan kalmaz bunalacak vakit olmayinca.
Kan degerlerin düşükse depresyona girersin, güneş görmezsen d vitaminin düşer yine depresyon. Sen bi değerlerine baktır takviye al her sabah 1 saat temiz havada gün doğarken yürü. Kendine gelirsin

Tövbe estağfurullah.

Öncelikle sizi çok iyi anladığını söylemek isterim ben de benzer psikolojideyim. Yillardir bekarim, bosandim. Allah bizi birçok olguya ihtiyacımız olarak yaratmis diye düşünüyorum. Hayatta kendimizi mutlu, tatmin olmuş, başarılı ve huzurlu hissetmemiz cok önemli bir tatminkarlik ve bu duygulari besleyen bir durum eksik olunca ister istemez bu kendimizi zamanla yarımız diye hissettiriyor. Boylece mutsuz ve zamanlada umutsuz oluyoruz malesef.

Insanın her gün kalkıp gideceği bir işinin olmaması aslında başlıca insanın psikolojisinin bozulmasına bir sebep. Tabii ki her insan çalışmıyor ama o insanların ya evde çok fazla vazifeleri oluyor işte çoluktu, çocuktu evdi, yemekti vs ve artı komşuları ile ilişkileri oluyor, kendilerine arkadaşları ile birlikte of zamanları oluşturabiliyorlar. Ama bütün bunlardan da yoksun olunca çalışmamak resmen ceza gibi bir şey çünkü benim başımda da var çok iyi biliyorum. Emekliligimi kaybetmemek icin calisamiyorumda ve basari hissinden uzak bir hayat insanı bunaltiyor. Ayrica zaten çalışmak sosyal hayatın icinde olmak demek.

Hayat arkadaşını bulamamak belki de bunların en önemlilerinden biri. Dolayısıyla bu psikolojinizi anlıyorum. Tabii ki sağlık zaten ilk sırada diye düşünüyorum evlatlarımızla birlikte. Doktor kontrolunde bir an once rahatlarsiniz, kan degerleriniz hap ve tedavi ile yoluna girecek inşallah. Allah korusun ne saglimizin nede baska hiçbir şeyin eksikliğini vermesin.

Hayatimizi anlamlandirmak zorundayiz ve inanin belirli olcude kendi elimizde. Yoksa iyice ellerimizle hayatimizi zorlastirmis hatta cikmaza sokmus oluruz.
Yapay zekadan sizin hayatınızı daha anlamlı kılmanız için nasıl bir günlük rutin oluşturabilirsiniz bu konuda fikir alın. Çünkü içimiz nasılsa dışarıyada öyle bir enerji yansıtıyoruz fark etmeden. Zaten beyin öyle bir mekanizma ki kandırılabiliyor yani atıyorum yolda yürürken böyle biraz kafamız dik yürüdüğünüzde moralinizin yerinde olduğunu düşünüyor ve bu da psikolojimizi pozitif olarak etkiliyor .
Bazen insan kendini mi kandıracağım diye düşünüyor ama inanın ufak ufak bu taktikler sonra bizi uzun vadede daha tatminkar daha mutlu kiliyor.
Ben size bu fikirleri verdim ama kendimde daha tam olması gerektiği gibi uygulayamasam da en azından bir şeylerin önemli ölçüde benim elimde olduğunu bilmek bile çok rahatlatıcı bu hayatta. Önce Allah sonra kendimiziz diye düşünüyorum bize yararı dokunabilecek.

Inşallah sizin ve bizim durumda olan herkesin hayatı bir an önce guzellessin vede cok güzel olsun

Son düzenleme:
Karşındaki kişinin neler yaşadığını bilmeden ne travmalar yaşadığını bilmeden böyle önyargılı yorumlar yapman ne kadar itici
Ne yaşamış olursan ol, kendine acımayı bırak
Yaşadıklarını bahane etmeyi bırak
Mağdurum da mağdurum diye ağlayacağına hayatının iplerini eline al

Böyle insanlar çocuk yapıyor düşünmeden etmeden
Depresif ve asosyal hallerine bakmadan

Sonra onların yetiştirdiği çocuklar sokağa çıkıyor
Sokaklar psikopat dolu

27 yaşında ilahiyat mezunu atama bekliyor hiç çalışmamış. Böyle hatırlıyorum ben çok konu açtı bunlarla ilgili. Önerilerin de hepsine bir bahanesi vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Bi kac saniyede butun sorulari aydinlatanlar süper gercekten

Bende evliyim iki çocuğum var ama artık yalnız kalıp kendimle başbaşa vakit geçirmeyi o kadar çok istiyorum ki. Evlilikte çözüm değil inan. Sağlığın sihhatin yerindeyse kendine hobi alanları oluştur iş bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…