Bunalıyorum

Saklamakutusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2017
157
130
103
41
Merhaba arkadaşlar. İçimi dökmek istiyorum çok bunaldım çünkü. Birlikte oturuyorum oturmaz olaydım aptalca aklım dursaydı. Aslında evde hiçbir sorunumuz tartışmamız yok. Kv ve kp ile anlaşıyoruz. Benim hiçbir şeyime karışmıyorlar. Kızma bağırıp çağırma azarlama baskı yok. Sorun şu ki kv rahatsız 70 yaşında yatalak değil çok şükür ayakta ama hiç bi iş yapamıyo. Ayakta 3 dk dan fazla duramıyo. Ayrıca oturduğu odada hem balkon hem oda kapısı açık olmayacak yani cereyan yapmayacak. Ben diğer tarafları açıyorum ama onun olduğu odaya giremiyorum sıcaktan. Ve bu beni bunaltıyo. Tv konusuna çözüm bulacaz çünkü tv o odada. Asıl sorun bi yere gidemiyo olmam. Annemlere 2 yada 3 ayda bir gidip 2 gece kalıp gelmek zorunda kalıyorum. Hava çok sıcak onlarda gelmek istemiyorlar kv yanında sadece cam açık oluyo yada kapı o yüzden. Millet geliyo tozuyo ben bakıyorum. Eşim çıkarmak istiyo ama onu da boş bırakmıyorlar bi türlü. İstanbul dan halam geldi geziyorlar ve bana "benim kv yok geziyorum" diye laf vurdu. İster istemez dokunuyo. Yarı kapalı cezaevinde gibiyim. Kendimi genelde motive ediyorum herkesin imtihanı başka benim ki de böyle diye. Bi kuzenimin çocuğu doğdu ve sağlığından oldu o çocuk ömrü boyunca engelli kalacak. Diğer kuzenim evlendi ve bir yıl sonra eşi vefat etti doğumda enfeksiyon kaptı. Oğluyla yalnız kaldı. Başka bi kuzenimin çocuğu olmuyo. Yani herkesin imtihanı başka buna şükür ama yine de bunalıyorum nefes almak istiyorum biraz özgür olmak istiyorum. Ev ayırmak gibi bi olasılık ancak boşanırsam. Eşim çok düşkün annesine çünkü yıllarca annesini hep hasta görmüş hiç sağlıklı halini görmemiş. Beni de çok sever ve stres atayım diye çıkarır dolaştırır maddi imkansızlığına rağmen tatil ayarlar. Ama ne bileyim yine de bunaltıyo bu durum beni çünkü genellikle evdeyim. Dört duvar arasında.

Basiret mi bağlanıyor da aynı evde oturmayı kabul ediyor kadınlar?
Evlenirken hasta değil miydi?Eş ne dedi de ikna etti?
Hiç anlamadığım için soruyorum.
Kv hasta ise hastane var,doktor var,eve sağlık hizmeti de var.
Aynı evde yaşamayı kabul etseydim bu konularda şikayetlenmeyi kendime hak olarak göremezdim sanırım.

Galiba dil bağlanıyor. Çünkü bekarken de hiç birlikte otur ak gibi bi niyetim yoktu. Eşimi tanıyana kadar. Bu yüzden dedim ya tam bi aptalım

Kayinvalideniz iyiyse ve size karismiyorsa huzurunuz esinizle yerindeyse kendinize baska dert aramayin derim burda neler goruyoruz k.v yuva yıkıyor sahsen benim evim ayri ama kv burnu hep evin icinde 4 ayda bir ayrilik derecesine getiriyor bizi keske iyi olsaydi da yanimda otursaydi ayrica sizin anneniz 70 yasinda olsaydi bi is yapamasaydi ona da ayni sekilde davranir miydiniz 70 yasindaki kadin zatem is yapmasin mumkunse onu yok gibi sayin isinizi kendiniz gorun

Dubleks istiyorum onun için de zaman lazım.
Dublex bile tutsan sadece hava alırsın gezemezsin, bunları ta baştan dusunmeliydin böyle olacağını bence beterin beteri var haline sukretmelisin. Allah buyuktur herkesi birseylerle sınıyor sabrın sonu selamettir ınsallh sıkıntılarından kurtulursun

İnanın ki öyle yapıyorum kendisinin her hizmetini yapıyorum kendi annem gibi davranıyorum hatta bazen beni düşünmediği zorladığı zamanlar oluyo ses çıkarmıyorum çünkü o eşimin annesi. Bundan dolayı herkes tarafından seviliyorum. Ama ister istemez ara ara bunalıyo insan. İster istemez istediği zaman çıkmak istiyo. Nefes almak istiyo. En başta bahsettiğim gibi buna şükür. Yine de bunalıma girdiğim zamanlar oluyo.

Esiniz tek cocuk mu ? Degilse diger kardesleri de arada bir evlerine davet etsinler siz de nefes alirsiniz

Siz bastan ayri eve ciksaniz ne fark edecekti ki? Kadinin bakima ihtiyacı varmis, terk edecek haliniz yoktu yine bence esiniz yaniniza çağırırdı. O yuzden o konuya cok da takilmayin.
Esinizin baska kardesi yok mu, biraz gelip alsinlar anne babayi?

Bir de siz niye cikamiyorsunuz disari ben anlamadim? Gece kalmaya bir yere gidemiyorsunuz bakmak zorunda oldugunuz icin de gunduz çıkabilirsiniz. Halaniza siz de takilin gezin. Gun icinde ne isleri oluyor ki? Yatalak degillermis zaten.

Üç erkek daha var büyük eltim on yıl oturmuş şimdi gelmek bile istemiyor. Ortanca hiç yok gibi oğlu da öyle diğer küçük oğlu eşinin zoruyla gelip gider ama kaba davrandığı için eşim göndermek istemiyo. Büyük görümcem her yıl gider on gün kalırdı ama bu yıl gidemedi rahatsızlığından

Ya kadinin bakima ihtiyaci var, biri bakmis zaten 10 sene. Digerleri de bakmıyorsa sokaga atacak haliniz yok. Bence beraber yasamaktan baska seceneginiz yok. Ama gün icinde cikin. Her gun 2 saat bile kendi kendinize cikip iki vitrin baksaniz bir yerde oturup bir cay icseniz iyi gelir.

Aslında haklısınız kendimi tamamen eve adamış durumdayım silkelenmem lazım :-(

Biraz da bunalımın sebebi geçmişte yaşadığım zorluklar. Annemin nişanlıyken surat asmaları laf vurmaları ve beni ezmesi. Şimdi bi sıkıntım olunca paylaşamıyorum bile. En son eşime bi akraba istemişti kızımı keşke ona verseydim dediği zaman olay koptu. Kendimi yalnız hissediyorum

Aslında haklısınız kendimi tamamen eve adamış durumdayım silkelenmem lazım :-(

Ben kv ile yasamiyorum ama her gun bir 2 saat hava almazsam ben de bunalıyorum. Hicbir sey yapamazsam gidip marketten 1-2 eve lazim bir sey alip geliyorum. Onu almak icin de en uzaktakine gidiyorum. Evin cevresinde yakin bir park filan yok mu, kitabinizi alin gidip okuyun. Siz istedikten sonra yapacak cok sey bulunur. Kisisel bir sorun yasamadiktan sonra sonucta esinizin anne babasi. Sizin anne babanizin da bakıma ihtiyaci olabilirdi. Bakmak zorundayiz. Esinizle de araniz iyiymis. O yuzden kendinize evin disinda vakit ayirin.

Cocugunuz yokmu yoksa düşünün en azından cocugu hava aldırmaya bi bahaneniz olur..(park,market,oyun salonları gibi) bence cokta karamsar olmayın herşeyin çaresi var ama ölümün yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…