Bunalıyorum.....

millet dediğin senin kocan babnın evinde çekmezsin çekersin kimse sorgulamaz ama evlenince mecbur çekceksin çekmesen kapıyı gösterirler kimse gözünün yaşına bakmaz kusura bakma o adam çalışıyo akşam eve gelince oflayan puflayan eş deil annesi bile olsa ters teper erkak bunlar ona sorarsan o bütün sorumluklarını yapıyo akşam geldiğinde güler yüz bekliyo sen nekadar kızssanda bana erkekler hep böyle her söyledğine karşı çıkan kadınlardan sürekli dert yakınan kadınlardan erkekler soğur senin eşin seni seviyordur ben bilemem ben genel olarak konuşuyorum böyle devam edersen kusura bakma ama eşini kendinden uzaklıştırırsın dışarı çıkmasına pencereden bakmasına izin vermeyen eşler var saçma sapan şeylerden evde kavga çıkarn eşler bi diğer konularada bak istersen belki biraz hayata daha zor pencerden kadınlar var onlar gibi olmak zorunda deilsin ama en azından seni biraz olsun rahatlatır ben senin için konuşuyorum seni bilinçlendirmek adına kötü amaçlı değil anlıyomusun beni

uzaklşaşırsa uzaklaşsın kim kimi kapıdan atıyor...erkek bekler ama kadın bekleyemezmi yani bumudur..okadarda yüz vermeyin şunlara..güçlü olun..

millet dediğin senin kocan babnın evinde çekmezsin çekersin kimse sorgulamaz ama evlenince mecbur çekceksin çekmesen kapıyı gösterirler kimse gözünün yaşına bakmaz kusura bakma o adam çalışıyo akşam eve gelince oflayan puflayan eş deil annesi bile olsa ters teper erkak bunlar ona sorarsan o bütün sorumluklarını yapıyo akşam geldiğinde güler yüz bekliyo sen nekadar kızssanda bana erkekler hep böyle her söyledğine karşı çıkan kadınlardan sürekli dert yakınan kadınlardan erkekler soğur senin eşin seni seviyordur ben bilemem ben genel olarak konuşuyorum böyle devam edersen kusura bakma ama eşini kendinden uzaklıştırırsın dışarı çıkmasına pencereden bakmasına izin vermeyen eşler var saçma sapan şeylerden evde kavga çıkarn eşler bi diğer konularada bak istersen belki biraz hayata daha zor pencerden kadınlar var onlar gibi olmak zorunda deilsin ama en azından seni biraz olsun rahatlatır ben senin için konuşuyorum seni bilinçlendirmek adına kötü amaçlı değil anlıyomusun beni

kızmıyorum bakıs acısı bu. ama insan kanım doyuyo evim kendimin deyip mutlu olmak durumunda degil. bu benim durumumun bi level altı için gecerli. cünkü ben görücü usulü evlenmedim.bişiler yasadım beklentim normal die düsünüyorum.:34: ki sorun söylediginz yerde. kendimi ifade edememişim demek. ben esime farklı davranmıyorum. ben yine eskisi gibi davranıyorum. eve gelişini dört gözle bekliyorum tam saatinde yemegi hazır misafirlerini ultra agırlıyorum. kıyafetleri ütülü temiz vs vs. o yüzden oda bana eskisi gibi davranmaya calısmalı enazından. benimle vakit gecirmeye calısmalı, biraz hassas olmalı.yada onu yapamıyosa anlamaya calısmalı en azından yapmak istedigime destek vermeli ki kendimi iyi hissedeyim. aramızda 10 yas var o beni idare etmeli biraz. hayat müsterek sonucta.

uzaklşaşırsa uzaklaşsın kim kimi kapıdan atıyor...erkek bekler ama kadın bekleyemezmi yani bumudur..okadarda yüz vermeyin şunlara..güçlü olun..

güçlü olmak yuva yıkmakmıdır akıl vermek kolay kocasını sevmese tamam seviyosa kolaymı bukadar öyle güçlü olcaz die boşanmalar arttı aile kavramı die bişey kalmadı eşi dövmüyo kızmıyo sadece biraz romantik deil oda belki kişiliğidir onu değiştiremezssin ona güler yüz gösterirsen oda sana gösterir bağırsa çağırsa bende dicem katlanma sadece bu hayata alışamadığı için bunalmış saçma sapan şeylerle kafasını doldurunca ne olur biliyonmu akşam kocası geldiğinde güçlü olmaya çalışır ve al sana kavga sebebi ozaman sen arkalarında durabilcenmi nerde olcan sen ozaman

Ben lise mezunuyum diye karamsarlığa düşme..herşey üni okumakla olmuyor..bende lise mezunuyum..iş bulabilirsin...

tecrübem magazacılık olduu için hep o alanda arıyorum işte. ama magaza müd. koodinatör vs olmak için eksik gibiyim. ingilizce ögrenerek belki bunu asabilirim. malum büyük bi dil problemi var yurdumda

bi cevabinizda etegi pardesuyu ustune geçirmis garip tipler goruyorum yorumu yapmissiniz.... yazik bence çok ayip etmissiniz.. ne yani sizin gibi makyaj yapip, saçlarina fon çekmiyorlar diyemi garip oluyorlar sizin gozunuzde?? bu nasil bir dusunce tarzidir?? yazik ya gerçekten yazik size... bu sekilde ocu gibi bakarsaniz insanlara , dogal olarak kendinize çevre edinemeyecek vede arkadas bulamayacaksiniz...çokda normal bence!!!!!!!:47:

güçlü olmak yuva yıkmakmıdır akıl vermek kolay kocasını sevmese tamam seviyosa kolaymı bukadar öyle güçlü olcaz die boşanmalar arttı aile kavramı die bişey kalmadı eşi dövmüyo kızmıyo sadece biraz romantik deil oda belki kişiliğidir onu değiştiremezssin ona güler yüz gösterirsen oda sana gösterir bağırsa çağırsa bende dicem katlanma sadece bu hayata alışamadığı için bunalmış saçma sapan şeylerle kafasını doldurunca ne olur biliyonmu akşam kocası geldiğinde güçlü olmaya çalışır ve al sana kavga sebebi ozaman sen arkalarında durabilcenmi nerde olcan sen ozaman

romantikligin dısında anlayısı eksik.empati kuramadıgı için kavga ediyoruz biz.kulak arkası etmese sorun olmaz. evin kücük oglu oldugu için baskasını idare etmek ögretilmemiş askitoma. ama tekrar söylüyorum ben kocamı sikayet etmekten ziyade kendi ataletimi mutsuzlugumu anlattım. ve benim için tavsiyelerde bulunuolar. olay nasıl kır dizini otur a geldi anlamadım. bide unutmusum. siz onların seviyesine inin demişsiniz. hor görme demek istiyosanız öyle bişi yok selam sabah veririm ben herkese ama biz baska bişi paylasamayız. cünkü aynı pencereden bakmıyoruz sonucta. cocuk degil ki bu onunla cocuk olasın

bi cevabinizda etegi pardesuyu ustune geçirmis garip tipler goruyorum yorumu yapmissiniz.... yazik bence çok ayip etmissiniz.. ne yani sizin gibi makyaj yapip, saçlarina fon çekmiyorlar diyemi garip oluyorlar sizin gozunuzde?? bu nasil bir dusunce tarzidir?? yazik ya gerçekten yazik size... bu sekilde ocu gibi bakarsaniz insanlara , dogal olarak kendinize çevre edinemeyecek vede arkadas bulamayacaksiniz...çokda normal bence!!!!!!!:47:

etek pardesüden kasıt tesettürlü anlamında degil. ben türbana evet diyenlerdenim. sonucta dini islam bi ülkede yasıyoruz. insanlarıntesettürlenmesi kadar dogal bişi yok. orda anlatmak istedigim o degildi. kndimi ifade edememişim. yanlıs anlasıldıysa özür dilerim.

kızmıyorum bakıs acısı bu. ama insan kanım doyuyo evim kendimin deyip mutlu olmak durumunda degil. bu benim durumumun bi level altı için gecerli. cünkü ben görücü usulü evlenmedim.bişiler yasadım beklentim normal die düsünüyorum.:34: ki sorun söylediginz yerde. kendimi ifade edememişim demek. ben esime farklı davranmıyorum. ben yine eskisi gibi davranıyorum. eve gelişini dört gözle bekliyorum tam saatinde yemegi hazır misafirlerini ultra agırlıyorum. kıyafetleri ütülü temiz vs vs. o yüzden oda bana eskisi gibi davranmaya calısmalı enazından. benimle vakit gecirmeye calısmalı, biraz hassas olmalı.yada onu yapamıyosa anlamaya calısmalı en azından yapmak istedigime destek vermeli ki kendimi iyi hissedeyim. aramızda 10 yas var o beni idare etmeli biraz. hayat müsterek sonucta.
belki eşinizin yapısı bu bence beklentileriniz çok yüksek oyüzden mutlu olamıyosunuz kendinizi hangi pozisyonda görüyosunuz bilemem ama bence sizin yaptığınız çocukca evlenmişsiniz artık ve değişmiyo memnun değilseniz o hayattan bitirn ozaman çözüm deil sizin dersiniz haklısınız dememizi bekliyosunuz bence bundan güç alıyosunuz

herşey karşılıklıdır sev beni seveyim seni...güçlü oalbilir çalışabiliyormuş aile kavramı boşanmamaksa..napıyım öle aileyi..üstelik şuan cevap verdiğimiz kişi 20 yaşıdna henüz 20 zaten en büyük hatayı evlenmekle yapmış eskidenmiş erkek söyler kadın susar...artık devir değişti..kimse kimseyi çekmek zorunda değil..ben z<aten oturup konuşmasını önermiştim..em 20 yaşıdan kızla evlenicek hemde onu el üstünde tutmayacak...

belki eşinizin yapısı bu bence beklentileriniz çok yüksek oyüzden mutlu olamıyosunuz kendinizi hangi pozisyonda görüyosunuz bilemem ama bence sizin yaptığınız çocukca evlenmişsiniz artık ve değişmiyo memnun değilseniz o hayattan bitirn ozaman çözüm deil sizin dersiniz haklısınız dememizi bekliyosunuz bence bundan güç alıyosunuz

su konusmadan erkek misiniz diye sorasım gelio ama olamaz heralde. ya haklısınız demelerini istesem nie sorayım napabilirim diyim insanların tavsiyelerini dinleyeyim. ben esimi yerden yere carpmısım gibi konusuosunuz. insanlar evliligin ilk zamanlarında olabilir bunlar derken bu kadar farklı bi konusma sasırtıyo beni. su söylediklerime yüksek beklenti diosanız siz ne bekliyosunuz merak ediyorum. bu kadarı hakkımız bence.

herşey karşılıklıdır sev beni seveyim seni...güçlü oalbilir çalışabiliyormuş aile kavramı boşanmamaksa..napıyım öle aileyi..üstelik şuan cevap verdiğimiz kişi 20 yaşıdna henüz 20 zaten en büyük hatayı evlenmekle yapmış eskidenmiş erkek söyler kadın susar...artık devir değişti..kimse kimseyi çekmek zorunda değil..ben z<aten oturup konuşmasını önermiştim..em 20 yaşıdan kızla evlenicek hemde onu el üstünde tutmayacak...
20 yaşında ama evlenmiş bende 20 yaşımda evlendim ve şuan anne olmama 3 ay var çekemicekse hayalleri varsa neden evlenmiş ozaman bir kültür farkıdır gidiyo valla lise mezunu sanki 4 yıllık üni bitirmiş gibi konuşuyo kusura bakmayın ama kültür farkı deip sıklan biri çevre falan edinemez evdede sıkılmaya mahküm olur ben ona öyle dioyorum yok sen beni yanlış anlıyosun biz anladık anlıcağımızı bana ister kızın ister sövün ben yazdıklarına konuşuyorum mağazada çalışmışda müdür olcakmışta evlenmesiydi yada çıkmasaydı başında işinden şart koşsaydı herkesin kendi düşüncesi arkadaşım benim düşüncemde bu böyle düşünmeye devam ederse bunalımdan çıkamaz

20 yaşında ama evlenmiş bende 20 yaşımda evlendim ve şuan anne olmama 3 ay var çekemicekse hayalleri varsa neden evlenmiş ozaman bir kültür farkıdır gidiyo valla lise mezunu sanki 4 yıllık üni bitirmiş gibi konuşuyo kusura bakmayın ama kültür farkı deip sıklan biri çevre falan edinemez evdede sıkılmaya mahküm olur ben ona öyle dioyorum yok sen beni yanlış anlıyosun biz anladık anlıcağımızı bana ister kızın ister sövün ben yazdıklarına konuşuyorum mağazada çalışmışda müdür olcakmışta evlenmesiydi yada çıkmasaydı başında işinden şart koşsaydı herkesin kendi düşüncesi arkadaşım benim düşüncemde bu böyle düşünmeye devam ederse bunalımdan çıkamaz

ben o işi kendi istegimle bıraktım cünkü mesafe cok uzak.ayrıca yasım için oldukca iyi iş tecrübem ve refransım var. 4 yıllık üniversite mezunu gibi konusuo demişsiniz ama kültür okudugun okulla ilintili deildir. ben lise mezunuyum acıkögretimden de egitime devam ediorum iyi kötü. ama eminim bi cok üniversiteliden fazla bilgiliyimdir bi cok konuda. okumak cehaleti alır derler esseklik baki kalır. her üniversite okuyan cok mu kültürlü. kendini geliştirmek farklı bişi. tabi bu sizin kültürden ne anladıgınızla alakalı.

sizde lise mezunuymussunuz sizin mantıktan yola cıkarsak sizde kültürsüz oluyosunuz..

su konusmadan erkek misiniz diye sorasım gelio ama olamaz heralde. ya haklısınız demelerini istesem nie sorayım napabilirim diyim insanların tavsiyelerini dinleyeyim. ben esimi yerden yere carpmısım gibi konusuosunuz. insanlar evliligin ilk zamanlarında olabilir bunlar derken bu kadar farklı bi konusma sasırtıyo beni. su söylediklerime yüksek beklenti diosanız siz ne bekliyosunuz merak ediyorum. bu kadarı hakkımız bence.
erkek falan değil kadınım ama ben böyle düşünceleri tasvip etmiyorum bende 21 yaşındayım bende 20 yaşında evlendim evlilik bu işte her erkek bir olmuyo hakkımız her kadının hakkı ama olmuyosa neyapcan abartmanın anlamı yok bence etrafımdakilerle kültür farkı varmış sen yapıyosun kültür farkını türbanlı dediğin insanların kültürü emin ol senden fazladır ama kimse senin gibi ortalıklarda kültür farkı die gezmiyo ben senin düşüncelerine kızıyorum eşimi kötülemiyorum dioyosun ama anlayışı eksik diosun bu kötülemek değilde ne oluyo peki soruyorum sana

sizde lise mezunuymussunuz sizin mantıktan yola cıkarsak sizde kültürsüz oluyosunuz..
ben senin gibi kültür farkı var çevremdekilerle oyüzden yalnızım demiyorum benim arkadaşım ittüde genetik mühendisi diğer arkadaşımda ilkokul mezunu ben bundan huzursuzluk duymuyorumki yerimide bilirim çok şükür

erkek falan değil kadınım ama ben böyle düşünceleri tasvip etmiyorum bende 21 yaşındayım bende 20 yaşında evlendim evlilik bu işte her erkek bir olmuyo hakkımız her kadının hakkı ama olmuyosa neyapcan abartmanın anlamı yok bence etrafımdakilerle kültür farkı varmış sen yapıyosun kültür farkını türbanlı dediğin insanların kültürü emin ol senden fazladır ama kimse senin gibi ortalıklarda kültür farkı die gezmiyo ben senin düşüncelerine kızıyorum eşimi kötülemiyorum dioyosun ama anlayışı eksik diosun bu kötülemek değilde ne oluyo peki soruyorum sana

türbana karsı olmadıgmıda o arkadasa verdigim cevapta söyledim.etek pardesüden kasıtta türban degildi dedim. türbanlı var türbanlı var. öyle hepside kültürlü degil maalesf. türbana da evet diorum.cünkü dini islam olan bi ülkede yasagı sacma buluyorum. ama bazı standartlar vardır. ayakkabını silmek gibi. lıyafetini temizleyip ütülemek gibi. disini fırcalamak gibi. küfürsüz konusmak gibi. yere tükürmemek gibi. carptıgında bi afedersin diyebilmek gibi. bunlar kücücük örnekler ama toplumun insanın gereklilikleri. hayatınızda hiç mi kimseyi garipsemediniz. etrafınızdaki herkes siz gibi mi.

2 kere üniversite sınavına girdim.ailevi nedenlerden dolayı hiç çalısamadıgımdan 2 yıllık tuttu sadece. 7 ay öncede erkek arkadasımla evlendim. temizlik yemek yatak ücgeninde gecio hayatım. arada sülalecek kahvaltıya gidioruz.nedense 2 kişi dısarı cıkmadık evlendigimizden beri.bi kac kere aksam dısarı cıktık yine birilerini topladı.ilk dogumgünümde eve gec geldi hediyemi almayı unuttu.sevgililer gününe kandil dedi bi sap cicek bile almadı.kendi evimiz die garip bi semte tasındık. sokakta yürürken bile rahat yürüyemiyorum. heryer yokus zaten. insanlarla aramızda kültür farkı var.rahat rahat giyinemiyorum bile.evlenmedn önce calısıyordum avm oldugu ve uzak oldugu için mecburen bıraktım.simdi arıyorum daha uygun bi iş te bulamıyorum. evin içinde tıkılıp kaldım. sehir içinde arkadasımda yok liseyi baska bi yerde okudugum için. merkeze insem simit keyfinde kayınvalidemle oturuyorum ancak.napıcagımı bilemiyorum. üniversite sınavına hazırlanıyım diyorum. sonra acıkögretimden okuyorum zaten die düsünüyorum. işi bulamıyorum. ehliyet aldım bu zaman zarfında. gitmek istedigim her kurs para. kocamdan para istemeyede alısamadım henüz. durup durup aglıyorum evin içinde. asabilesiyorum esimlede kavga ediyoruz sonra. neyse ben seni bunalımınla basbasa bırakıyım dio. odunsun diyorum bende anlamıyosun beni. ev hanımlıgı denio buna dio. ev işlerinide erteliyorum artık. 13 kilo aldım bu zaman zarfında. ne yapıcagımı bilemiyorum. kendimi sıkısmıs gibi hissediyorum. :43:

bendede var bu durum
istanbulun merkezinde oturuorum eşimin işi dolayısı ile burdayz
ama tamamen kültürden yoksun bir yer aşırı muhafazakar
bende ailemden böyle yetişmedm yetişmediğim içnde çok mutluyum
ve sokağa bile çıkmıorum yalnız eşim izin vermio genelde ama
çıksak bile giysilerim süslü püslü olmam burdakilere garip gelio onları küçümsemiyorum
ama onlar beni uzaydan gelmişim sanıolar
sanki kötü biriymişim ya da çok ayrı bir dünyadan gelmişim gibi bakıyorlar
komşularda öyle bu yüzden kapı komşumun ismini dahi bilmiyorum öğrenmekte istemiyorum
tam 1 yıl oldu evleneli ve evde bu forumda takılmaktan başka yaptığım faaliyet yok tüm çevrem ailem arkadşlarım hepsi edirnede kaldı
kimseyi tnaımıorum burda ve seninle aynı durumdayım
ama eşime hiç saldırmadım bu yüzden beni anlamıyorsn die
sonuçta evlenmeden önce seni alıp bebek caddesinde oturtucm demedi
neyin ne olduğunu bilinçli olarak evlendm evlenirken farkındaydm herşeyini sevdim kabullendim o yüzden çok fazla takmamaya çalışıyorum
ama eşim ilgisiz olsaydı kesin boşanmıştık katlanamzdım
eşim günde 4 saat çalışıyor geri kalan tüm saatlerini bana ayırıyor bende çalışmıyorum zaten
haftada 1 gün arkadaşlarıyla buluşuyor onun haricinde çıkıyoruz geziyoruz sevgililer gibi cafeye bile gidip oturuyoruz hediye delisiyiz tanışma günümz ilk öpüşme günümz sevgilier günü doğum günü yıl dönümü vs. vs. hep evde şık yemek masası hazırlayıp içeriz sabaha kadr sohbet ederiz günleri kutlamak bahane maksat oturup sohbet etmek
canım cicim ayları biter 3 ayda dediler bitmedi biteceğinide sanmıorum inşallah
evlenirken herşeyi enine boyuna düşünmek gerek

Son düzenleme:
ben senin gibi kültür farkı var çevremdekilerle oyüzden yalnızım demiyorum benim arkadaşım ittüde genetik mühendisi diğer arkadaşımda ilkokul mezunu ben bundan huzursuzluk duymuyorumki yerimide bilirim çok şükür

kültür farkını okullla bagdastıran sizsiniz. benimde doktor arkadasım ayrıca temizlik sirketinde calısan ilkokul mezunu arkadasım var arklı sehirlerde. kültür okulla alakalı degildir. kendi söylediginizle celişiosunuz

arkadaşlar bende yorum yazdım bu konuya ama tartışmalarınızı görmedim lütfen uzatmayın kültür okulla olmaz tartışmaya devam etmeyiniz aksi durumda sizleri bir üst yönetime havale etmem gerekecek

Son düzenleme:
Back
X