Bunalıyorum.....

bendede var bu durum
istanbulun merkezinde oturuorum eşimin işi dolayısı ile burdayz
ama tamamen kültürden yoksun bir yer aşırı muhafazakar
bende ailemden böyle yetişmedm yetişmediğim içnde çok mutluyum
ve sokağa bile çıkmıorum yalnız eşim izin vermio genelde ama
çıksak bile giysilerim süslü püslü olmam burdakilere garip gelio onları küçümsemiyorum
ama onlar beni uzaydan gelmişim sanıolar
sanki kötü biriymişim ya da çok ayrı bir dünyadan gelmişim gibi bakıyorlar
komşularda öyle bu yüzden kapı komşumun ismini dahi bilmiyorum öğrenmekte istemiyorum
tam 1 yıl oldu evleneli ve evde bu forumda takılmaktan başka yaptığım faaliyet yok tüm çevrem ailem arkadşlarım hepsi edirnede kaldı
kimseyi tnaımıorum burda ve seninle aynı durumdayım
ama eşime hiç saldırmadım bu yüzden beni anlamıyorsn die
sonuçta evlenmeden önce seni alıp bebek caddesinde oturtucm demedi
neyin ne olduğunu bilinçli olarak evlendm evlenirken farkındaydm herşeyini sevdim kabullendim o yüzden çok fazla takmamaya çalışıyorum
ama eşim ilgisiz olsaydı kesin boşanmıştık katlanamzdım
eşim günde 4 saat çalışıyor geri kalan tüm saatlerini bana ayırıyor bende çalışmıyorum zaten
haftada 1 gün arkadaşlarıyla buluşuyor onun haricinde çıkıyoruz geziyoruz sevgililer gibi cafeye bile gidip oturuyoruz hediye delisiyiz tanışma günümz ilk öpüşme günümz sevgilier günü doğum günü yıl dönümü vs. vs. hep evde şık yemek masası hazırlayıp içeriz sabaha kadr sohbet ederiz günleri kutlamak bahane maksat oturup sohbet etmek
canım cicim ayları biter 3 ayda dediler bitmedi biteceğinide sanmıorum inşallah
evlenirken herşeyi enine boyuna düşünmek gerek

hıh işte bu.durumumuz birebir sadece biz o beraber vakit gecirme durumunu kaybettik. hep onun ailesiyle birlikteyiz. kahvaltıya gidelim dedim gecen hafta evlendigimizden beri yalnız bir yere gitmedik. tamam dedi. sonra annemi cagırayım dedi. annesi ablanı da cagırsanız iyi olur demiş. 5 ablası var o onu o onu derken bi anda 20 kişi olduk yine. onlarıda seviyorum ama yalnız kalamıyoruz hiç. hafta sonu die mutlu oluyorum yegenini alıyo getirio. cocuk tek basına yatamıo korkuo 3 kişi uyuyoruz. sabah 7 de uyanıo cocuk sonucta al hafta sonu gitti. zaten esim eskisi gibi vakit gecirse benimle o zaman bu kadar sıkılmam

kültür farkını okullla bagdastıran sizsiniz. benimde doktor arkadasım ayrıca temizlik sirketinde calısan ilkokul mezunu arkadasım var arklı sehirlerde. kültür okulla alakalı degildir. kendi söylediginizle celişiosunuz
bırakın allah aşkına laf salatası yapmayı çok güzel beceriyosunuz etrafınızdaki herkesmi öleki bitane arkadaş bulamadınız bence lafı çarpıtan sizsiniz hep kendinizi doğru buluyosunuz hiçmi eksiğiniz yok sizin biryerlerde bir eksik varki bu durumdasınız eşiniz hatalıysa onu siz idare edin ozman okadar çok biliyosanız eşinizde o semtte oturuyosa o insanlarda demektir onu sevmişsiniz neden etrafını sevemiyosunuz çevre kötü kayınvalidedende pek hoşnut değilsiniz anladığım kadar eşiniz anlayışsız bir tek sizmi mükemmel

hıh işte bu.durumumuz birebir sadece biz o beraber vakit gecirme durumunu kaybettik. hep onun ailesiyle birlikteyiz. kahvaltıya gidelim dedim gecen hafta evlendigimizden beri yalnız bir yere gitmedik. tamam dedi. sonra annemi cagırayım dedi. annesi ablanı da cagırsanız iyi olur demiş. 5 ablası var o onu o onu derken bi anda 20 kişi olduk yine. onlarıda seviyorum ama yalnız kalamıyoruz hiç. hafta sonu die mutlu oluyorum yegenini alıyo getirio. cocuk tek basına yatamıo korkuo 3 kişi uyuyoruz. sabah 7 de uyanıo cocuk sonucta al hafta sonu gitti. zaten esim eskisi gibi vakit gecirse benimle o zaman bu kadar sıkılmam

cnm ben seni anlıorum keşke evlenmeden önce eşinle konuşsaydınız ayrıntılı olarak ben evliliğimzde şunlar bunlar olsun istemiyorum falan diye gerçekten çok daha sağlıklı bir evliliğinz olurdu yinede geç kalmış sayılmazsınz 7 ay olmuş oturun konuşun birbiriniz yapmasını yapmamasını istediği şeyleri dile getirin ve sonrada 1-2 gün düşünme vakti tanıyın birbirinze eşinde düşününce belki sana hak verecektir ve herşey yoluna girecektr
benmde eşimin kardeşi var ama biz yeteri kadar başbaşa vakit geçirdiğimzden dolayı ben özellike bazı dışarı çıkmalarımzda evde gece sohbet yemeklerimzde kardeşinide arıyorum hadi sende gel diye çünkü herşey dozunda o yüzden kimse kimseden sıkılmıo

arkadşlar burası birbiriniz sorunlara çözüm getrmek içn
yardımcı olabilmek için var
eleştiri yağmuruna tutmanız için değil
arkadşn yazısı hoşunuza gitmediyse sayfayı kapatın
kavga yasak yasak yasak
adminlerime bildirdim durumu ben tatlı dille uyarımı yaptım olmadı bence tartışmayı artık kesin ya da hepiniz siteden uzaklaştırılacaksınız ve yazdıklarınz hiçbir işe yaramamş olacak

Son düzenleme:
bırakın allah aşkına laf salatası yapmayı çok güzel beceriyosunuz etrafınızdaki herkesmi öleki bitane arkadaş bulamadınız bence lafı çarpıtan sizsiniz hep kendinizi doğru buluyosunuz hiçmi eksiğiniz yok sizin biryerlerde bir eksik varki bu durumdasınız eşiniz hatalıysa onu siz idare edin ozman okadar çok biliyosanız eşinizde o semtte oturuyosa o insanlarda demektir onu sevmişsiniz neden etrafını sevemiyosunuz çevre kötü kayınvalidedende pek hoşnut değilsiniz anladığım kadar eşiniz anlayışsız bir tek sizmi mükemmel

ilksah hanım tartısmayın dedi o yüzden son kez cevap veriyorum zaten anlamamk için direniosunuz. ben kaynanam kötüde demedim bilakis seviyorum diede belirttim. siz saptırıosunuz. amacınız ne anlamadım. esimde bu semtte oturmuo bende burayı daha önce görmedim. burda insaat yapıyorlar. bende kendi evimiz masraf olmasın kira ödemeyelim die geldim oturdum. o sabah gidip aksam geliyor sonucta. kapnın önüne 50 cift ayakkabı seren insanlarla anlasmıyorum ve anlasmıycamm.. sizin tarzınız demek kii iastediginizi yapın bi dahada yorum yapmayın lütfen. niyetiniz üzüm yemek degil bagcı dövmek

bi cevabinizda etegi pardesuyu ustune geçirmis garip tipler goruyorum yorumu yapmissiniz.... yazik bence çok ayip etmissiniz.. ne yani sizin gibi makyaj yapip, saçlarina fon çekmiyorlar diyemi garip oluyorlar sizin gozunuzde?? bu nasil bir dusunce tarzidir?? yazik ya gerçekten yazik size... bu sekilde ocu gibi bakarsaniz insanlara , dogal olarak kendinize çevre edinemeyecek vede arkadas bulamayacaksiniz...çokda normal bence!!!!!!!:47:

bencede size katılıyorum..... yasamıs oldugu sıkıntılar yuzunden pardesulu ınsanları garıp tıpler olarak nıtelendıremezsın ben sahsen kapalı olmaktan gurur duyuyorum herkeze nasıp olmazzzzz keske sıze de nasıp olabılseydı!!!!

son kez yazıyorum karşılıklı atışmalarda kavgayı başlatan veya yanlış cümle kuran değil cevap yazan tüm tartışmacılar ceza alıyor ayırım yapılmıyor bunu düşünerek cevaplayın

benim nietim kavga çıkarmak bağcıyı dövmek deil sadece yardım istediği konuları çözmekti iyi niyetle başlıyan konu uzndıda uzandı gelinen duruma bakın benim cvbımda son

bencede size katılıyorum..... yasamıs oldugu sıkıntılar yuzunden pardesulu ınsanları garıp tıpler olarak nıtelendıremezsın ben sahsen kapalı olmaktan gurur duyuyorum herkeze nasıp olmazzzzz keske sıze de nasıp olabılseydı!!!!

ben hanımefendiye cevap vermiştim ama tekrar yazayım. ordaki etek pardesüde tanımladıgım tesettürlü insanlara kasıt degildi. bilakis tesettüre evet diyenlerdenim. cünkü dini islam bir ülkede yasıyoruz o nedenle insanların tesettürlenmesi kısıtlanması söz konusu bile olmamalıdır. orda ben farklı bişi tanımlamak istedim. yanlıs anlasıldıysa özür dilerim tekrar. ayrıca tesettür nasip degil karar ve istek işidir. kişinin inancıyla ilintilidir. neyse yanlıs anlamayı dzeltiyim dedim.

tamam arkadşlar tartışma bittiyse sevindim şuna açıklık getireyim benim akrabalrımda ailemde hiç kapalı yok ne teyze ne hala ne de yenge
ama arkadşlarımın çoğu kapalı hatta siyah çarşaflı arkadşlarım var hepsiyle sohbetim gayet iyi
amaaa benim oturduğum mahallede insanlar bambaşka 2-3 eşli adamlar var komşularım içinde yaşı benm yaşımdan küçück gencecik kızlar 35-40 yaşında adamın 2. 3. karısı oluo kuma yani birdefa birini yadırgamıştım 3 eşli olmasını savunmalarıda peygamberin izinde giden müminlermiş onlar peygamberimz böyle bir adam değildi o savunmasz kadınalrla evlendiki onları koruma altına alması için öyle değilmi arkadşlar anlatabiliyormuyum istanbulda benm oturduğum mahallede bunlar var

gününüzü disipline edin derim...
Ne olursa olsun sabah kalkın, spor yapın...
Muhakkak her gün keyifli bir duş almaya bakın..
Evde kendinize ekonomik cilt bakımları yapın....
Halk eğitim kurslarına gidin..
İnternet gerçekten bazen hayat kurtarıyor orada ilginizi çeken bir çok aktivite bulabilirsiniz...
Blog yazarsınız,okursunuz, dil öğrenirsiniz, hobiler edinebilirsiniz, arkadaşlıklar kurabilirsiniz...vs...
Kendinize zaman ayırın...

20 yaşında ama evlenmiş bende 20 yaşımda evlendim ve şuan anne olmama 3 ay var çekemicekse hayalleri varsa neden evlenmiş ozaman bir kültür farkıdır gidiyo valla lise mezunu sanki 4 yıllık üni bitirmiş gibi konuşuyo kusura bakmayın ama kültür farkı deip sıklan biri çevre falan edinemez evdede sıkılmaya mahküm olur ben ona öyle dioyorum yok sen beni yanlış anlıyosun biz anladık anlıcağımızı bana ister kızın ister sövün ben yazdıklarına konuşuyorum mağazada çalışmışda müdür olcakmışta evlenmesiydi yada çıkmasaydı başında işinden şart koşsaydı herkesin kendi düşüncesi arkadaşım benim düşüncemde bu böyle düşünmeye devam ederse bunalımdan çıkamaz

ozaman öyle düşünmüş şimdi böyle düşünüyor yada düşünemediği için..isteseydim üni okurdum okumak istemiyorum sevmiyorum ders çalışmayı böyle tercih ettim.. 4 yıllık üni bitirenler benden alt kadro çalışıyor sen merak etme..isteyince herşey olur.....sen böyle erkek egomanyası altında yaşa...dur..kocandan para iste..erkeğim de seni aldatsın kır dizini otur...devir değişti emeklimisin nesin...isterse müdürde olur başbakanda..rahmetli ecevitde lise mezunuydu ama kıbrısı fethetti....:3:anlayana

Ecrin;
Ben birşeyi merak ettim arkadaşım.
Evlenmeden önce annemlerede ben baktım uzun bir dönem..demişsiniz.
Henüz 20 yaşındasınız liseyi bitirdikten sonra ne ara evlendiniz ne ara ailenize baktınız?
Biraz özel oldu sanırım.Cevaplamak zorunda değilsiniz tabiki..
Birde kültür farkına dönmüş konu.
Siz demişsiniz ki 'ben bir çok üniversiteliden daha bilgiliyimdir'
O zaman sizin bilgilerinize sığınarak söylemek istiyorum
Lütfen 'bişi'yerine 'birşey'diyelim olmaz mı?
Çünkü Türkçede henüz 'bişi'diye bir kelime yok sanırsam.
Umarım darılmadın bana:34:

bide büyük şehir belediyelerinin açmış olduğu kurs merkezleri var onlarıda değerlendirebilirsiniz ücretsiz oluyor üstelik onlar.. mesela ben konyalıym burada KOMEK adı altında bir sürü kurs merkezi var ücretsiz olarak eğitim veriyorlar birçok dalda..

Yaratık derken?:53:
İnsanlara böyle mi hitap ediyorsunuz yoksa arkalarından konuşurken mi bu tarz kelimeleri kullanıyorsunuz?:26:

şaşkınlığınıza katılıyorum çünkü banada "eteği pardesüyü üstüne geçirmiş garip tipler"cümlesi tuhaf geldi nedense.belkide aşırı seçicisiniz kimseyi sizinle arkadaşlık kurmaya layık bulmuyorsunuz olabilir mi acaba bir fikir.:44:

Ecrin;
Ben birşeyi merak ettim arkadaşım.
Evlenmeden önce annemlerede ben baktım uzun bir dönem..demişsiniz.
Henüz 20 yaşındasınız liseyi bitirdikten sonra ne ara evlendiniz ne ara ailenize baktınız?
Biraz özel oldu sanırım.Cevaplamak zorunda değilsiniz tabiki..
Birde kültür farkına dönmüş konu.
Siz demişsiniz ki 'ben bir çok üniversiteliden daha bilgiliyimdir'
O zaman sizin bilgilerinize sığınarak söylemek istiyorum
Lütfen 'bişi'yerine 'birşey'diyelim olmaz mı?
Çünkü Türkçede henüz 'bişi'diye bir kelime yok sanırsam.
Umarım darılmadın bana:34:

17 yasında liseyi bitirdim. tam 1 yıl büroda ön muhasebede calıstım. yasım dolduktan sonrada magazaya gectim. 1 yıl daha annemdeydim toplam 2 yıl.size kısa gelebilir ama bana göre uzun. evlenelide yedi ay oldu henüz. ki evlenmeden de 1 yıl ayrıca calıstım ama onu babacım bana bıraktı sagolsun. ben lisedede tatillerde hep calıstım. ama onlar karısık durumlar detaya inemedigim için anlayıs beklemiyorum. normalde konusurken bişi dememm. ama internette bu tarz yazısmak hosuma gidiyor. alıskanlık.msn de de böyle konusurum. ayrıca türkcede 'sanırsam' die bir kalıp ta yok. etek pardesü durumunu iki kez acıkladım ve kültür meselesinide. o yüzden tekrar yorum yapmıycam. darılmam da ayrıca sonucta herkes yorum yapabilsin die acıldı konu. ama neden bir pardesüye bir kültüre bu kadar takıldılar anlamıyorum. izmirde yasayan için bozyaka die bir örnek versem halimi anlasılır ama farklı sehirler için ne denir bilmiyorum. olay öyle bir duruma getirildi kii ben insanları hor görüyormusum, gecinemiyormusum, kendimi begenmişim gibi. sasırıyorum sadece

şaşkınlığınıza katılıyorum çünkü banada "eteği pardesüyü üstüne geçirmiş garip tipler"cümlesi tuhaf geldi nedense.belkide aşırı seçicisiniz kimseyi sizinle arkadaşlık kurmaya layık bulmuyorsunuz olabilir mi acaba bir fikir.:44:

bunada 3 kere cevap verdim. o nedenle yorum yapmıyorum. sadece merak ediyorum etrafınızdaki kimseyi yadırgamıyo musunuz diye? sasırmıyo musunuz?yada dogup büyüdügünüz yerde yasıyosunuz. o zaman duygu degişikligi yasanmıyor cünkü. zaten mutlu oluyorsunuz

Ecrin;
Teşekkürler cevabın için güzel bir açıklama yapmışsın.
Bu arada 'sanırsam' hem sözde hem yazışmada söylendiğinde en azından ne demek istenildiğini
anlatıyor bence.
'bişi'hiç bir anlam taşımadığı için onu sormak istemiştim neyse.
Ayrıca siz dediniz ben ünivlerden daha bilgiliyimdir diye..Benim öyle bir iddam olmadığı için
sanırsam da diyebilirim sanıyorum da diyebilirim:)

bunada 3 kere cevap verdim. o nedenle yorum yapmıyorum. sadece merak ediyorum etrafınızdaki kimseyi yadırgamıyo musunuz diye? sasırmıyo musunuz?yada dogup büyüdügünüz yerde yasıyosunuz. o zaman duygu degişikligi yasanmıyor cünkü. zaten mutlu oluyorsunuz

ben bu soruyu alintı yaptığım arkadaşımın yazısını okur okumaz yazmıştım ve yazmaya başlarken henüz bu size söylenmemişti ben yazana kadar sorulmuş sanırım yoksa görseydim zaten sormazdım çünkü bunu söylerken sizin ne düşündüğünüzü tam olarak anlamak için yazmıştım sizi suçlamak için değil:19:

Back
X