bunaltan iş - istifa mı devam mı?

teşekkür ederim, tam olarak bahsim bu,

'yiyemeyeceğim' bir parayı kazanmamın önemi ne? gerçekten her şey para değil,

teşekkür ederim

Ben olsam bu noktada asla istifa etmezdim.Şu anda en zor dönemdesiniz burada vazgeçip bırakmak olmaz.Alt kademeden belki de bi nevi sıfırdan başlamak sizi daha fazla yaralar.Evet belki işiniz rahatlar ama bu sefer de aklınız eski işinizde kalabilir.Eminim bir süre sonra hayatınızda her şey daha güzel olacak.Sadece kendinize çok baskı yapmayın sürekli kum saati gibi zamanınızın daraldığını düşünmeyin.

Yani bence burada sizin için ne daha çok önemliyse onu seçmeniz daha doğru olur gibi geliyor. Bazı insanlar için kariyeri daha ağır basar sosyal hayatlarından geri planda kalsa da önemsemezler, bazı insanlar içinse mutlu, huzurlu çalışması daha önemlidir. Eğer ki bu pozisyonunuz da rahat nefes alma, zamanla ekip oturdukça iş yükü ve stres azalma durumu olacaksa bence biraz daha sabredilebilinir. Ama iş yükünün ve stresin azalma durumu olmayacaksa da daha fazla sabretmenin bir anlamı yok bana kalırsa. Siz yılın sadece 2 haftası tatil yapacaksınız-ki siz onu bile son 1.5 senede yapamamışsınız- diğer tüm günler o stresi çekeceksiniz. Gerçekten değer mi bu kadar insanın kendisini yıpratmasına? Bu kadar stres insanı psikolojik olarak hasta etmenin yanında bir süre sonra fiziksel olarak da hasta ediyor.. Ben katlanmazdım. Hayata 1 defa geliyorum. Bir iş yüzünden bu kadar mutsuz olup, stres çekip, kazandığım parayı harcamadan yaşamazdım.
Bu arada çocuk düşünüyor musunuz yakın zamanda? Çocuktan sonra da ayrılabilirsiniz. En azından belirli süre o iyi maaşı almaya devam ederdiniz..

Emir veren pozisyondan emir alan pozisyona düşmek ve maaşın yarıya inmesi..bilemiyorum. ben ayrılmazdım sanırım. Farklı rollerin farklı dinamikleri oluyor. Aşağıdan yukarı çıkınca onun motivasyonuyla uyum sağlamak keyifli olabilirken yukarıdan aşağıya inmeye uyum sağlamak sancılı olabilir. Hayatı kaçırma kısmı göreceli. Kaçırmasak nereye yetişeceğiz? Öyle veya böyle çalışacaksınız ve yorucu dönemler hep olacak.

5 yıldan sonra tempo düşünce boşluğa düşmeyecekseniz kaliteli yaşamı tercih edin .

E zaten yönetici dediğin bu şekilde oluyor. Ekip veya personele yönetim iş verir ve takibini yapar. Bizimkinde kazanç değil ama atacağın yanlış bir imza çok kötü sonuçlar doğurabilir. Personelin yaptığı yanlışı sen düzeltirsin ve tekrar denenir vs. Artı olarak kurum müdürüsündür fakat amirin muhakkak vardır. Bazı şartları farklı ama yöneticilik böyle bir şey.

Para aynıysa daha rahat işe geçerdim. Millet benle mı yaşıyor stresi de dediklerini takacağım kafaya

Şu an iki kademeli olarak ortalama 200-250 bandını görüyorum.

Eğer istifa edip bir alt pozisyondan başlarsam 150k ları göreceğim maks.
Arada fark da çokmuş yaa. Üstlerinizle konuşup işlerinizi kolaylaştırma şansı yok mu

30 yıl özel sektörde çalıştım, tecrübemle diyebilirim ki aynı sektörün içinde alt bir pozisyona asla gitmeyin, bütün emeklerinizi yakarsınız.
Stres ve iş yükü özel sektörde tüm şirketlerde var, şekli ve şartları değişebilir ama var, belki gittiğiniz yer burayı aratacak size. Alt kadroya gitmek demek ben bu işi yapamıyorum demektir, terfi şansınız bir daha asla olmayabilir. İş hayatımın 17 yılı aynı şirkette geçti kolay değildi, benden bir şeyler gitti mi gitti ama karşılığını aldım, değdi mi değdi. Aynı sektörde farklı bir şirket aynı yolu yeniden yürümek demek, eski şirketimden ayrıldığımda sektörde denk pozisyonda çok teklif aldım ama gitmedim pozisyon denk olsa da vereceğim mücadele aynıydı. Kazançta azalacak o halde maceraya ne gerek var. Şu an ki iyi şartlarınızı olabildiğince değerlendirin derim, ülkenin hali malum, yükünüzü paylaşmanın yollarını arayın

Yani bu sorunun cevabı bence biraz değişken. Kaç yaşındasınız, evli misiniz, eviniz arabanız var mı, çocuğunuz var mı?

Ben memurum, kariyer uzmanıyım merkezde. Eşim baya büyük global bir şirkette yönetici. Eşimle ayni okuldan mezunuz, benzer bölümlerden. Eşim ve benzer niteliklerdeki okul arkadaşlarım beni maaş olarak 2'ye 3'e katliyor
Bizim maaşlar kamuya açık bilgi zaten 75-85 arasinda değişiyor kideme göre.

Sizin işinizle ilgili en kötü şey haftada 6 gün olması bence. İsterlerse 500 bin versinler ben tercih etmem eğer imkanım varsa. Hele ki yıllık izinlerinizi de istediğiniz gibi planlayamıyorsanız değmiyor bence bu strese. Benim eşim de çok yoğun çalışıyor, sık sık mesaiye kaldığı oluyor filan ama en azından haftasonları ve yıllık izinleri nispeten daha rahat.

Şu an bekar ve çocuksuzsanız çok sıkıntı değil belki ama çocuklu hayatta bu şekilde devam etmek sıkıntı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…