bunaltıyorlarrrr artıkkkkkk

babammm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
129
1
26
Ankara
arkadaşlar aslında çokta büyük bir sorun diil ama eşimin ailesi.... ben 1 senelik evliyim. mutluyum da ama ailesinden iyice soğudum. evlendiğimizden beri yalnız kalamadık bi türlü. aramızda 2 saat mesafe olmasına rağmen sürekli geliyorlar. kışta yanımızda kaldılar. tmm ona amenna ama ya sonrası.. 1 hafta onlar gelse öteki hafta kaynım gil geliyo. bide yaramaz bi oğulları var 5 yaşında.dur da demiyo annesi.ben kızsam olmuyo. daha 1 sene olmuş evleneli salon takımım eskidi. halım mahvoldu. katlanamıyorum. ben 2 düşük yaptım çocuğum yok şimdi. eltim ben evlendikten sonra hamile kaldı. allahın işi işte. ama onu görünce içim bi hoş oluyo. karnını dinletiyo, anlatıyo bebeği. ama ben içten içten kahroluyorum. konuşmak, görmek bile istemiyorum. kıskançlığımdan diil. tabiki onun olabilir ben sadece benimde hamile olamadığıma üzülüyorum.ve sık evime gelmesini istemiyorum. küçük kaynım da ben evlendikten 3 ay sonra yanıma geldi. lise okuyo. ondan memnunum eşim gece çalıştığı zamanlar korkum olmuyo. yaz tatilinde oda gidiyor.eltimin kardeşinin düğünü de olsun kurtuluyorum hepsinden.yani öyle umuyorum. eşimle sıkıntılarımı paylaşamadığım için burda anlatıyorum.eşim ailesine karşı çoook hassas bişey dedirtmiyo bende öyle. ama benim ailem evime 2 kez gelmiş insanlar. zırt pırtta gelinmez.bunalıyorum. kendi kendime ağlıyorum. eşim o gün gördü niye ağlıyon dedi. kendimi yalnız hissediyorum diyebildim sadece. ben varımya dedi. ooo dedim sana karşı dahada yalnız hissediyorum dedim hüngür hüngür ağladım üzdüm . ama napıım yani. sizce çok mu abartıyorum. tabi daha detaylı anlatamıyorum.yazı uzuyo. ne yapmalıyım. içimdeki bu stresi atmak için.

canım eşinle açık açık ailesini kötülemeden kendi sıkıntılarını anlatsan belki anlar ve biraz mesafe koyar ama senin sıkıntını bilmiyorsa herşey normal gidiyo diye düşünebilir. hemen hemen aynı şeyleri yaşadım eşimin desteğiyle atlattım şimdi öyle her kafasına esen evime gelemiyor elbette gelinir gidilir ama çok fazla olunca insan bunalabiliyor hele yeni evliyse... umarım herşey yoluna girer çok korkunç olaylar değil bunlar zamanla herşey rayına oturuyo evliliğin ilk yılları böyle geçebiliyo bazen ama kimseyi kırmadan kendinde kırılmadan nasıl yaşamak istediğini sınırlarını eşinle olan ilişkilerini oturup eşinle değerlendir yoksa kendi kendine çözmen zor bunları.

anlattiklariniz inanilir gibi degil
sizin özel hayatiniz yok mu?
liseye giden kayninin ne isi var sizde
hemde ailesi o kadar yakinken

ben olsam esime derim söyle 9-10 odalo bir villa yaptiralim
sülalecek yasayalim

bunu denedim. tatlı dille söyliyim die demez olaydım aile ayrımına girdi hemen. küçük yiğenin halımı kanepemi mahvetti deyince, yiğenim canı sağolsun benim malım değil mi dedi. şok oldum. tabi millet evimin içine sçar ben temizler. yemin ederim evimin halini görseniz onlar gittikten sonra. salonum da sigara içirtmem ama kayınbabamiz içer. çocuklar ses yok zaten onlar temelli bişey. yok bari laf söyleyince bi sus ya. ben halıma çay kola dökülünce susacakmışım . sabrımı sınıyorlar. ama ben bi yerde patlarım.

sımdı sesınızı cıkartmazsanız ılerde durumlar daha da kotuye gıdebılır
su asamada cocuk ısını ertelemelısınız bence

anlattiklariniz inanilir gibi degil
sizin özel hayatiniz yok mu?
liseye giden kayninin ne isi var sizde
hemde ailesi o kadar yakinken

ben olsam esime derim söyle 9-10 odalo bir villa yaptiralim
sülalecek yasayalim

oh be duygularımın tercümanı oldunuz. ama eşimle bunları konuşamıyorum. ailesi ni hep benden önde tutuyor.

sımdı sesınızı cıkartmazsanız ılerde durumlar daha da kotuye gıdebılır
su asamada cocuk ısını ertelemelısınız bence

çooook haklısınız. zaten dokunsanız patlıycam modundayım. eltime de çok kırgınım. geçen sene kardeşinin nişanında beni oyuna kaldırdı ablası sadece kardeşler arasında oynayacaz deyince beni oracıkta bırakıp gitti. bu ay düğünleri var hiç gitmek istemiyorm ama onlar benim düğünüme geldiği için gidicem mecbur. ama oynamıycam tabi. sorarsada sütten ağzımız bi kere yandı diycem.

canım yaa çok üzüldüm inanmazsın benim eşyamıda hep mahvettiler kıskanç biri değilim ama insan üzülüyo yepyeni eşyalar ben yeni gelin daha kendim doğru dürüst kullanamadan içine ettiler dediğin gibi ama eşim anladı üzüldüğümü ve müdahale etti niyetinin gerçekten aile ayırt etmek olmadığını ve kendine ait bi yaşam alanı istemenin senin hakkın olduğunu birbirinizin mutluluğu için bazı fedakarlıklar sınırlamalar yapılabileceğini eşine anlatmak lazım ama nasıl seni çok yanlış anlamış yanlış tepki vermiş...

mutlaka eşinle konuşmalısın yoksa bu işin içinden çıkamazsın belki senin eşinde rahatsız oluyordur ama sen bir şey diyemediğin için o da bir şey diyemiyordur.bu yüzden eşinle konuşmalısın.

eşim hiç rahatsız olur mu? adam sabah işe gidiyo akşam eve geliyor. sabah erkenden kalkıyorum ben gece yatana kadar uğraş dur. ya bide sanki benim ailem gelmiş gibi. sohbeti pek yok. üzüldüğümün farkında bile deil. ben yengesinin hamile halini görünce bunalıma giriyorum ve o umursamıyor bile. gerçi ne yapabilir ki eve gelen adama. az gel desen olmaz. bide bizimkiler yüzsüz gene gelirler geçen hafta yolladım haftaya gene gelecekler. ben eşimle yalnız kalmak istiyorummmm

aynen öyle adamlar işine çekip gidiyo onlarla otur onlarla kalk hizmetlerini yap sana düşüyo... az gel denmez elbet ama mesela tam onların geleceği sıra sen ailene falan gitsen veya hasta falan olsan misafir kabul edemesen biz öyle yaptıkta bazen zorda kalınca anneme geçiveriyorum ay çok hastayım sınavım var psikolojim bozuk eşim anlayış gösteriyo ama bunaldığımı anlıyo kim kaldı böyle yaşayan vıcık vıcık aileler başımın üstünde ama eşimle yalnız kalmak istiyodum bende hep seninle vakit geçirmek evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum falan desen...

çat kapımı geliyolar canım ,müsait değilim de kusura bakmayın pek keyfim yok de ne bileyim onlar gelice zaman kendi ailene git hasta numarası yap eşine ,git bi doktora önceden anlat derdini Allah rızası için gün al ozaman al eşini git doktora od eşinin dinlenmesi gerekiyo sinirleri yıpranmış falan desin korkutsun eşini

bu ne be bana sinir geldi düşüncesizler yarın öbür gün hiçbişey yapmamışsın gibi olur ,sinirlerin yıprandığıyla kalırsın

öncelikle lafına katılıyorum kim kaldı böyle vıcık vıcık. ailem de uzakta yakınımda hiç akrabam filan yok keşke olsa. komşularım bile gelmiyo senin gelengidenin eksik olmuyo die bende gidemiyorum çat kapı geliveriyorlar. bide yani ne yapsam olmuyo. biri etli yemez biri sebze yemek. yok tuzu çok yok baharatı ne öyle. sanki biz onlarda nasıl yiyosak. ne pişircemi şaşıyom.eşimde bu konuda çok gaddar. ne bunaldığımı anlar ne başka yerde olduumu. kendince eşitlik yapıyo. annemlerle kayınbabamlar yakın oturur. sabah eş.k gibi çalışırım onlarda. akşam annem lere geçerim. sabah erkenden gel diye söyler hemen. ben bu adamla ne yapıcam bilmiyorum. eşimin bu huyları olmasa dört dörtlük olur ama....

Eşinizle plan yapın. Ve bunu da onlar geldiğinde söyleyin.
Şu gün şuraya gidicez. Hani gelirseniz kapıda kalmayın haberiniz olsun diyin..
Liseye giden kardeşini anladım ama diğerleri neden bu kadar sık geliyo anlamış değilim.
Ayrıyetten madem onlar bu kadar sık geliyo. Birazda siz gidin onlara.
Çat kapı gidin bakalım ne yapıcaklar..

Bir de madem eşiniz benim malım sana noluyo dediğinde, O zaman kendin temizle diye eline bezi niye tutuşturmadınız..
En çok bu lafa sinir oldum.Evin hanımı değil de maaşlı temizlikçisisiniz sanki..

hayy Allahım inan sende kendimi görür gibi oldum kbaba sebze yemez kv bahratlı 3 kuruş faydaları olmaz ne pişirsem diye düşünürdüm ufff anladım ki çokta ince düşünceli olmayacaksın kardeş olduğu kadar... eşin anlamıyosa kendin halletmeye çalış çok iyi davranma hastayım de yat işim var de dışarı çık anlasınlar huzursuz olduğunu bu kadar gelmesinler üstüne

ben bu işi anlamıyorum
mesela sizinde aileniz var sizin aileniz kalmıyor ama eşinizin ailesi gelip resmen yerleşiyor...
bazen erkek tarafı işin suyunu çıkartıyor
erkek tarafı kopamıyor ...
bu sefer evlilikler yıpranıyor doğal olarak
allah sabır versin.....

bildiğin size kamp kurmuş bunlar olmaz çok ayıp ediyorlar sana da yazık
eşinlen konuş tatlı tatlı anlat bence bak iyiler hoşlar ama ben biraz bunaldım de arada bi müsait değiliz demeyi bilsin
biraz soğuk davran eşinin ailesine belki ayakları kesilir olmadı başka çaresine bakarsın

inanamıyorum böyle başkasının evine çöreklenenlere ya
evlerinde haftanın üç günü yemek pişmez bunların onda bunda yer içer enerjilerini atarlar akraba mı akbaba mı belli değil
bi düşsünler paçanızdan aaaa

ne demek eşinin malı onlar?
siz aile değil misiniz_
böyle saçmalık olmaz ya. daha 1 yıllık evlisin. bekar kaynının sende işi ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…