- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 32
- Konu Sahibi resurrection93
-
Olabilir. :/Evet bence depresyondasiniz anksiyete bozukluğu da var gibi sanki.
Teşhis koyulması amaçlı değilde, aynı durumu yaşayan var mıdır diye sordum. Kaygı bozukluğum olduğunu ben de düşünüyorum bazen.Buradan bizim teşhis koymamız çok sağlıklı değil. Bir psikiyatre git.
Ama anlattıkların anksiyete-kaygı bozukluğu gibi. İlaç kullanman gerekebilir.
Aynı durumları yaşayan çoktur ama onlardan size fayda gelmez size ancak psikolog gibi işin uzmanı birinden fayda gelir. Psikolojik sorunları olan biri sizi doğru yönlendiremez bizde yonlendiremeyiz işin uzmanı değiliz sonuçta. Yinede tavsiye istiyorsanız youtube uzerinden durumumuza ilgili videolar izleyip tavsiye alabilirsiniz yol gösterici olması açısındanTeşhis koyulması amaçlı değilde, aynı durumu yaşayan var mıdır diye sordum. Kaygı bozukluğum olduğunu ben de düşünüyorum bazen.
Ben yıllardır anksiyete ile mücadele ediyorum. Çok mu çok zor bir rahatsızlık.. Anlatması bile zor.. Tamamen geçmez zaten. Alevlenme ve durulma dönemleri oluyor. Sadece zamanla; ilaçlı-ilaçsız başetmeyi öğreniyorsun o kadar. Denenilen hiçbir ilaç bana iyi gelmedi maalesef. Ben ilaç kullanmadığım dönemler daha iyiyim. Psikiyatrin doğru ilacı vermesi çok önemli.Teşhis koyulması amaçlı değilde, aynı durumu yaşayan var mıdır diye sordum. Kaygı bozukluğum olduğunu ben de düşünüyorum bazen.
Geçmiş olsun size de. Peki bu anlattıklarıma benzer durumlar yaşamış mıydınız? Benimki çok şiddetli mi bilmiyorum ama hayattan zevk almamı engelliyor bazen.Ben yıllardır anksiyete ile mücadele ediyorum. Çok mu çok zor bir rahatsızlık.. Anlatması bile zor.. Tamamen geçmez zaten. Alevlenme ve durulma dönemleri oluyor. Sadece zamanla; ilaçlı-ilaçsız başetmeyi öğreniyorsun o kadar. Denenilen hiçbir ilaç bana iyi gelmedi maalesef. Ben ilaç kullanmadığım dönemler daha iyiyim. Psikiyatrin doğru ilacı vermesi çok önemli.
Haklısınız, teşekkür ederim.Aynı durumları yaşayan çoktur ama onlardan size fayda gelmez size ancak psikolog gibi işin uzmanı birinden fayda gelir. Psikolojik sorunları olan biri sizi doğru yönlendiremez bizde yonlendiremeyiz işin uzmanı değiliz sonuçta. Yinede tavsiye istiyorsanız youtube uzerinden durumumuza ilgili videolar izleyip tavsiye alabilirsiniz yol gösterici olması açısından
Hepsini fazlasıyla yaşadım, yaşıyorum da.. Etkilenirsiniz diye anlatmak istemiyorum açıkçası. Çünkü anksiyete de insan çabuk etkileniyor etrafından.Geçmiş olsun size de. Peki bu anlattıklarıma benzer durumlar yaşamış mıydınız? Benimki çok şiddetli mi bilmiyorum ama hayattan zevk almamı engelliyor bazen.
Eski konulariniza biraz göz gezdirdim sanırım sizin mutsuz olma sebebiniz biten ilişkinizle ilgili yanılıyor muyumHaklısınız, teşekkür ederim.
O başlı başına bir sorun zaten benim için. Hiç değmeyen birine yıllarca zamanını harcamak, onun yüzünden giden zamana acımak, bunun sorumlusu olarak kendini görmek ve sürekli kendini suçlamak... Bunun da etkisi çok büyük aslında. Bu ilişkiyi bitirmem anksiyetem varsa eğer iyice tetikledi sanırım bu durumu.Eski konulariniza biraz göz gezdirdim sanırım sizin mutsuz olma sebebiniz biten ilişkinizle ilgili yanılıyor muyum
Çok geçmiş olsun gerçekten. Umarım daha iyi olursunuz. Bende de mesela bir şeyi çok istiyorum mesleki ya da hayati bir meselede diyelim, sonra diyorum ki “ee buna ulaşınca ne olacak ki?” diye düşünürken buluyorum kendimi. O şeyi çok istesem bile bir yandan kararsızlık yaşıyorum gerçekten bunu mu istiyorum ben emin miyim bundan diye. Asosyallik ve herkesten kaçma isteğini ben de yaşıyorum sık sık. Ve en ufak bi gerginlikten ya da eleştiriden inanılmaz rahatsız olup huzursuz oluyorum.Hepsini fazlasıyla yaşadım, yaşıyorum da.. Etkilenirsiniz diye anlatmak istemiyorum açıkçası. Çünkü anksiyete de insan çabuk etkileniyor etrafından.
Yüzeysel yazayım.
Mesela ölüm korkusu, bir başkasına zarar verirmiyim düşüncesi, yoğun kararsızlık, karamsarlık, intihara meyil, herşeyi erteleme, asosyallik, herkesten kaçma, gibi..
Burada tam olarak yapmanız gereken geçmişi silmek hic düşünmemek herkesin mutlaka olmuştur hata yaptığı bir ilişkisi benim yıllarım gitti hayatim bitti diye düşünmeyin. Sizin sevinmeniz lazim evlenmediniz en azindan. Daha kötü şeyler yasamadiniz. Her ne yasadiysaniz bunları kabullenin ve bunun için kendinizi suclamayin . Hersey yasanmasi gerektiği için yaşanmıştır ve yaşadıklarınız bir gün mutlaka fayda sağlayacaktır . Kötü bile olsa bu size deneyim oldu ve bidaha aynı hataları yapmayacaksiniz bu çok güzel birşey. Bir zaman sonra hayatınıza gerçekten düzgün ve kiymetinizi bilen aşık olabileceğiniz biri girdiği zaman sukredeceksiniz o adini anmak istemediğiniz eski sevgiliye hayatınızdan gittiği için. Ve size yaşattığı uzuntulerin psikolojik olarak yipranmaniza sebep olan her türlü şeyin canınızı hiç yakmadigini farkedeceksiniz. O insan sizin hayatınızı etkileyecek önemde olmamalı bunu düşünürseniz zaten yipranmazsinizO başlı başına bir sorun zaten benim için. Hiç değmeyen birine yıllarca zamanını harcamak, onun yüzünden giden zamana acımak, bunun sorumlusu olarak kendini görmek ve sürekli kendini suçlamak... Bunun da etkisi çok büyük aslında. Bu ilişkiyi bitirmem anksiyetem varsa eğer iyice tetikledi sanırım bu durumu.
İşte bu yoğun kararsızlıklar; insana herşeyi ertelettiriyor ve karamsarlık yaratıyor maalesef. Erteledikçe de hayatı kaçırıyorsun zamanın gidiyor. Çok düşünmemek lazım ama elde değil işte.Çok geçmiş olsun gerçekten. Umarım daha iyi olursunuz. Bende de mesela bir şeyi çok istiyorum mesleki ya da hayati bir meselede diyelim, sonra diyorum ki “ee buna ulaşınca ne olacak ki?” diye düşünürken buluyorum kendimi. O şeyi çok istesem bile bir yandan kararsızlık yaşıyorum gerçekten bunu mu istiyorum ben emin miyim bundan diye. Asosyallik ve herkesten kaçma isteğini ben de yaşıyorum sık sık. Ve en ufak bi gerginlikten ya da eleştiriden inanılmaz rahatsız olup huzursuz oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?