Bunlar gerçekten doğru mu? Bu kadar yozlaştık mı? :(

Benim eşimden yana ve o gibilerden dolayı yaram vardı gocundum ve sorunumu açtım da size ne oluyor??

Galiba sizde aynı kafadansınız ki yaranıza tuz basmışım gibi haraket edip atar yapıyorsunuz...

ve tek yere takılı kaldınız, düşündürücü gerçekten yarası olan gocunur yaranıza tuz ekmek istmezdim..!

Kusuruma bakmayın, sizin gibi düşünememişim, çünkü benim mantaliteme uymuyor.

Olaki bu mesele benim başıma gelseydi kadındır, hemcinsimdir diye kocamı yerip onları çıkartmazdım, tıpkı kocamdir diye yersiz korumalara girmeyeceğim gibi. Farkındayım ayrıca, konu sahibi eşini korumuyor şu anda.

Ama kalkıp da eşimin içine dahil olduğu mevzu hakkında tek taraflı bir konu açmazdım.Suç varsa ortak bir suç vardır. Ben kendime yakın olandan bilirdim acımın sebebini, ama yenilen halt sadece beni etkileyen bir şey değil. Çoluğumu, çocuğumu, ailemi hatta toplumu etkileyen bir suç. Kimse erkek veya kadın olduğu için sıyrılamaz.

Ayrıca son cümleniz kendi adıma duyabileceğim en çirkin laflardan biri, hatta iftira olarak kabul edebilirim. Ben burada "işyerinde evli erkekler hep bekar kızlara sarıyor, siz kocalarınızı tutup kızları suçlu çıkarıyorsunuz, suç hep sizde ve kocalarınızda" diyen bir "bekar" hanımla da tartıştığımı bilirim. Kalkıp da savunduğum mevzuyu anlayamayıp, aklınızca böyle yakıştırmalar yapmanızı hiç hoş bulmadım. Bence de cevap vermeyin, bırakın konu sahibi konuşsun, daha isabetli olur.

Nasıl yani anlayamadım ?
Ne gibi bir yaram var kiminle aynı kafadayım daha açık yazar mısınız ?

Kendinize gelin, insanların tanımadan, hayatını bilmeden bu yakıştırmaları yapmayın. Sapla samanı karıştırmayın. Kimse bahsedilen ahlaksız kadınları savunmadı burada, konu sahibinin kendi kocasının ahlaksızlığını bir tarafa bırakıp diğer insanların ahlakını sorgulaması tuhafına gitti herkesin.

Bu konu "tencere dibin kara senin ki benden kara" atasözünü destekler nitelikte...

Sen o ahlaksızlardan biriyle yatağını hayatını paylaşıyorsan, öteki insanların ahlakını sorgulaman abesle iştigal bir durumdur...

Ayrıca konuyu ilk açtığında tek taraflı konuştu, kocasının durumunu belirtince o da ahlaksız demeye başladı, ama konu ahlaksız kadınlara kızlara yönelik açıldı, o kadınlarla bu haltları yiyen adamlara yönelik bir ifade yoktu...

Son düzenleme:

Hmm ben sadece bu manasını biliyorum.
Başka cinsel vs çağrışım var ise bilmiyorum siz biliyorsunuz galiba
,anlamı bu olduğum için ekşiden yapıştırdım kullandığım anlam bu çünkü.

Sizinle artık hiçbir tartışmaya girmem ima ettiklerinizden sonra,korkarım.
Allah korusun sizin gibilerden..
Bir saniye bile karşılaştırmasın.

Konuyu iyice çirkinleştirdiniz hanımlar.

Bana yazdığınız için cevap hakkımı kullanmak durumundayım;

İftira derken?
Hayal dünyanızda mutluluklar dilerim.

Nasıl yani anlayamadım ?
Ne gibi bir yaram var kiminle aynı kafadayım daha açık yazar mısınız ?

taktınız facebook ta ki kız da kız hepsinin canı cehenneme...

Kocam karşımda muhattap ve nefretimi ona kusuyorum sözlü olarak...

burda kimse onlar laf onlara batsın ve tek ben miyim böyle düşünen bilmek anlamak istedim ama siz

sürekli bana atar yapıyorsunuz...

Lütfen..
Sana da birşey der,Allah korusun hepimizin namusuna laf etmek tek bir cümlelerinde.
Onlar için o kadar kolay.
İsterlerse her türlü iftirayı atabilirler böyle zihniyetleri benim için muhatap olma Allah korusun.
Bak bana hemen yapıştırlar yaran var,öylesin,zoruna gitti falan
Ben de çok üzüldüm bu konuya yazdığıma gece gece sinirim bozuldu.
Uzak dur,muhatap olma lütfen.

arkadaşlar, dertleşmek farklı, aldatan erkeklere partner olan kadınlara suçu atmak farklı.
o kadınları suçlamak, erkeği suçlamaktan daha kolay gelmemeli.

Allah kimsenin başına vermesin ama, öyle bir durumda önce eşimi suçlarım.
o kadını suçlamak, ona hakaretler etmek, dile dolamak yerine, öncelikle kızılacak olan kişi erkeklerdir. güvendiğiniz, aile kurduğunuz, baba yaptığınız insan sizi düşünmedikten sonra, kadını suçlayarak sadece kendinizi kandırırsınız bana göre...

bu demek değil ki, o kadınlar sütten çıkma ak kaşıktır. dünyada namussuz, kötü kişilikte birçok kişi var, ama onların hayatımda olup olmaması, onları yanımda isteyip istememek benim sorunumdur.

o kadınlara suçu atarak psikolojide 'yer değiştirme' adı verilen savunma mekanizmanızı işletmiş oluyorsunuz.
kocaya kıyamıyorsunuz ya da gücünüz yetmiyor, diğer kadını suçlayarak kendinizi rahatlatmış oluyorsunuz. böyle yaparak sadece kendinizi rahatlatırsınız, sorun öncelikle kocada.
bunun farkında olalım lütfen.

sevgili Mercaans, umarım senin ve çocukların için iyi olan bir yol çizebilirsin kendine.

Bana yazdığınız için cevap hakkımı kullanmak durumundayım;

İftira derken?
Hayal dünyanızda mutluluklar dilerim.

Neyse en azından benim hayal dünyama dokundurmuşsunuz, diğer arkadaşa yaptığınız gibi bel altı vursaydınız hoş olmazdı.

Size de konuda mutluluklar dilerim, bir el atın da o namussuz kadınları anlayın konu sahibi arkadaşla. Bakalım ne işinize yarayacak.

Son düzenleme:
Hanımlar bence bi sakin olun. Konu sahibi her seferinde eşini korunaya çalışmadığını ve hatta onuda suçlu gördüğünü belirtmiş zaten. Şimdi kadın evlenmiş, eşinin ondan önceki bir ilişkisi gündeme gelmiş. Oda anlatmış. Hayır yani anlamadığım "boşan bu adamdan" diyceksiniz resmen.
Belki merak etti ve sordu benden önce neler yaşadın, kaç sevgilin oldu diye. Adamda anlattı.
Sonuçta hepimiz bayanız ve bazı bayanlar geçmişi daha fazla bilmek ister. Eşi anlatmasaydı, başka bişey söyleseydi bu sefer konu başka biyerden patlak vercekti. Ozamanda " eşin anlatmalıydı mutlaka" diyecektiniz. Yapmayın lütfen, bu kadar acımasız olmayın.
Hanımefendi bu konuda gayet sıkıntılı. Sürekli o olay aklına geliyordur eminim. Benim konu sahibine diyeceğim; şu anda eşinle herhangi bi sıkıntın, bi güvensizliğin yada güvenini sarstığı oldumu. Eskide kaldı o olaylar, pişmanım diyormu. Eğer öyleyse amenna, Rabbim affetsin onu. Böyle şeyleri sürekli gündeme getirmekte, erkeğin aklında yoksa bile aklına getirmek demektir.

Anlıyorum ben, siz dert etmeyin.
İşimize yarıyor bazen, namusluyla namussuzu ayırt edebiliyoruz.

Son düzenleme:

Başa gelinmedikçe bilinmez allah kimsenin başına vermesin.

pişmanım dese ve allaha tövbe etse belki bir nebze rahatlarım ama kendine çeki düzen vermek şartı ile.

ama bu şekilde onu kabullenemem

Bazen bazı şeyleri affedersin ama unutmazsın düzelse ve allaha sığınsa aynen hissedeceğim budur.

Eh belki uygulayamıyorsunuz ama en azından böyle hadsiz ve terbiyesizce laf yetiştirmenize yarıyordur.

Merak ediyorum daha ne kadar hakaret etme becerisine sahipsiniz?
Hadsiz..Terbiyesiz..
Siz devam edin lütfen, ben sizin seviyenize inemiyorum.

Ekleme: bu mesajınızı sitede konuyla ilgilenen yetkililere bildirdim.Umarım gereği yapılır.

Son düzenleme:
Merak ediyorum daha ne kadar hakaret etme becerisine sahipsiniz?
Hadsiz..Terbiyesiz..
Siz devam edin lütfen, ben sizin seviyenize inemiyorum.

İnsanların namuslarına pervasızca laf edip seviyeden bahsetmeniz ne kadar hoş. Lütfen tam o seviyede kalın, zira daha da inebileceğiniz bir yer yok.

Eminim unutamazsın. Başka problerinizdemi var, yoluna giremezmi ilişkiniz yani? Hani boşanmak en son çare bana göre.

Bakın benım esım gayet efendi ve güzel ahlaklı birisidir Allah korkusunu dılınde degıl yuregınde tasıyarak hareket edenlerdendır elhamdulıllah. işyerinde biz nişandıktan sonra ortaya cıkan ve esıme karsı bıseyler hısseden bı bayan vardı herkes nısanımızı tebrık ederken o düğüne daha cok var gıbı neolcagı bellı olmaz gıbı ımalarda bulunuyormus esım askerdeyken stajerlerını esımın arkadaslarının yanına yollayıp haber almaya calısıyormus. eşime bunları ben sormadım Rabbim uydurmasın seytana herzaman soylerım bunu esıme guvenıyorum. anlatma sebebınede gelınce bayan bıraz takıntılı bı bayan facesınde engellı ama sırf huzur bozmak adına bı baska hesap acıp rahatsızlık verebılır yada işleri gereği muhatap olmak zorundalar ve tel nosunu bılıyor esımın.eşim bana bunu en basında anlattı durum bu tıksındıgım bayan tıplerınden olaki bi densizlik edepsizlik yapmaya kalkar cunku cok rahat bı bayan ben utanıyorum tavırlarından dıye.burdada bayan sucsuzmu sizce ? eşim onu tercıh edebılırdı aynı ısyerındelermıs dugundu dernektı herseydede kolay olurdu onunla olsaydı cunku ben farklı bı sehırdeydım 15 saatlık uzaklıktaydım esıme bı tartısmamıza yollara duser gelırdı gonlumu almak ıcın cok emek verdi evlenmek ıcın benımle ve o bayanın bı sacma hareketıyle kaybetmekte ıstemedı guvenımı ve anlattı anlatması sucmu? söyleyın bana ssımdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…