• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu aşamıyorum.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Anladığım kadarıyla kararsiz birisiniz kardesimle öyle 2 saaat bekler onu mu alsam bunu mu alsam kafasının içinde saatlerce dunusunur yani tek tavsiyem ihtiyacınız olani alin fazlası zarar herseyin

Sizin durumunuzda olan tonlarca insan gördüm. Fakat sizin kadar kendine dürüstünü görmedim. Tebrik ederim. Arada kendinizi şımartın diyeceğim de böyle de almasaydım kuruntusuyla mutlu olmak zor. Sanırım bir defa biriktirmeye başlayınca insan duramıyor. Her zaman derim Allah yedirmek nasip etsin. Biraz gevşetin bence iktisatı... Zira Müge Anlı da görüyorum ne insanlarda ne paralar var dolandırılmışlar. Kendine harcamak gibisi yok. Tabi çocuk, aile olunca onlara harcamak da güzel. Bence biraz biriktirmek biraz harcamak iyidir.

Anladığım kadarıyla kararsiz birisiniz kardesimle öyle 2 saaat bekler onu mu alsam bunu mu alsam kafasının içinde saatlerce dunusunur yani tek tavsiyem ihtiyacınız olani alin fazlası zarar herseyin
Fazla hiçbir şey almam hatta bişi almam. Yani mesela 8 10 yıl bir çantayı kullanıp sonra onun yerine yenisini alan birisiyim. Doğamda almak yok gibi fazlasını değil gerekeni almak ve ucuz almak kaliteli almak gibi olmayan düşüncelerim var

Ben de sizin gibiyim. Eşim bundan mutlu; kendisi de benim gibidir.
Eğer bu şekilde birikim yapabiliyorsaniz bence böyle devam edin.
Eğer Eşim yeseydi benim kenarw koyduğumu ben de tutmazdim belki ama gençlikte biraz sıkmak gerekiyor çok zengin değilsek

Fazla hiçbir şey almam hatta bişi almam. Yani mesela 8 10 yıl bir çantayı kullanıp sonra onun yerine yenisini alan birisiyim. Doğamda almak yok gibi fazlasını değil gerekeni almak ve ucuz almak kaliteli almak gibi olmayan düşüncelerim var
Sizinki takıntı olmuş arada değişiklik yapmak iyidir değişiklikler mutlu eder insanı

bende öyleydim aman ni gerek var diye diye umursamazdım

fakat geçen 200 tllik neye ihtilacım varsa aldım kozmetik bakım vb.

ay bi rahatladım bi rahatladım

ayda bir miktar kendinize hediye almalısınız yoksa kendinizi unutursunuz bu hayatı başkaları için yaşadığınızı düşünür beyin

Sizin durumunuzda olan tonlarca insan gördüm. Fakat sizin kadar kendine dürüstünü görmedim. Tebrik ederim. Arada kendinizi şımartın diyeceğim de böyle de almasaydım kuruntusuyla mutlu olmak zor. Sanırım bir defa biriktirmeye başlayınca insan duramıyor. Her zaman derim Allah yedirmek nasip etsin. Biraz gevşetin bence iktisatı... Zira Müge Anlı da görüyorum ne insanlarda ne paralar var dolandırılmışlar. Kendine harcamak gibisi yok. Tabi çocuk, aile olunca onlara harcamak da güzel. Bence biraz biriktirmek biraz harcamak iyidir.
Ayakkabıyı aldığımdan beri hep içimde oluşan iki düşümce arasındayım birde eşimin gözünde farklı bir noktaya gelmek sıkıntısı da var olunca iyice şiştim. Ya sen kendini buna değer görmüyor musun? Diyorum sanki pahalı bir ayakkabı alabilenden ne farkım var ikimizde insanız diyorum sonra, sakin ol o parayı tutmak daha mantıklıydı diyorum. Yani ödüyoruz aslında ama o para dursa daha rahat ederim sanki ne biçim insan oldum bilmem. Eşim belki gözümü açıyor ama zamanla onun gözünde yaa o bişi almaz zaten düşüncesi olsun istemiyorum böyle kenara itilmiş gibi bilemdim hiç

Birikim tabiki çok şart ama bişeyi giymek, yemek,içmek için en doğru zaman bence şu an yaşadığımız, içinde bulunduğumuz an. Gerçekten beğendiğiniz şeyleri ertelemeyin bence.

Cok guzel dusunuyorsun ama arada kendini simart. 👏😍

Ayıptır sorması ne kadardı ayakkabının fiyatı ? Ben de çok tutumluydum, bir şey alacakken kılı kırk yarardım. Hepsi aşırı cimri bir babayla büyümenin eseri. Şimdi acımıyorum, ama hala parayla ilişkim biraz sıkıntılı. Dengeli olmak lazım. Tüketim çılgınlığına kapılmadan ama kendimizden de esirgemeden davranmak lazım. Bir de hem ucuz hem kaliteli bir şey bulmak çok zor.. Evet paraya kıyıyoruz bir ayakkabıya 600-700 lira veriyoruz ama senelerce giyiyoruz ve zerre yıpranmıyor, yıkayınca yeni almışsın gibi duruyor.

Ayakkabıyı aldığımdan beri hep içimde oluşan iki düşümce arasındayım birde eşimin gözünde farklı bir noktaya gelmek sıkıntısı da var olunca iyice şiştim. Ya sen kendini buna değer görmüyor musun? Diyorum sanki pahalı bir ayakkabı alabilenden ne farkım var ikimizde insanız diyorum sonra, sakin ol o parayı tutmak daha mantıklıydı diyorum. Yani ödüyoruz aslında ama o para dursa daha rahat ederim sanki ne biçim insan oldum bilmem. Eşim belki gözümü açıyor ama zamanla onun gözünde yaa o bişi almaz zaten düşüncesi olsun istemiyorum böyle kenara itilmiş gibi bilemdim hiç
Aslında sizinki de abartı olmadığı sürece çok kötü değil. Kapitalizme karşı iyi bir yol. Tüket tüket nereye kadar. Bazen en pahalısı en ihtiyacı gideren de olmuyor. Ben en kalitelisiyi uzun süre kullanma taraftarıyım. Ve kendinize şunu da sorun birikimi ailenizin çocuklarınızın menfaatine kullanıyor musunuz? Ya da kendi konforunuz için kullanıyor musunuz ? Bu mühim. Örneğin ben müstakil bir evim olsun çocuklarım rahat hareket etsin diye sizin gibi bir süre davranabilirim. Ama bu karakter oluyorsa kendinize zulüm olur. Zaman paradan daha kıymetli. Ve bu yaşlarınız bir daha gelmeyecek. O topuklu ayakkabıyı beğendiyseniz alın giyin belki 5 sene sonra bel fıtığı olup hiç giyemeyeceksiniz. Böylesi örnekler çok fazla.

Tamam para kolay kazanılmıyor ama parayı biz kazanıyoruz o bizi kazanmıyor sonuçta..

İpin ucunu kaçırmadan arada kendinize para ayırıp alışveriş yapmak lazım.. Sürekli kenara at biriktir ya da hep çocuklara harca da neereye kadar.. Bunu kazanıyorsak kendi payımızı da almalıyız bence 😏☺️

Aklima esimin cimri bir akrabasi geldi..Ayda yilda bir ailesini ziyaret eder sonra herkesin icinde" keske gelmeseydim minubus parasiyla bir havlu alirdim kizlarin ceyizine "dermis
Bir oha diyesim geldi😒
Bende bunu merak.ediyorum insanlar bu kafaya nasıl geliyor.
Acaba çok mu yokluk çekmişler

İmkanları ölçüsünde,yiyip icip gezmeyen, üstüne başına özenmeyen sürekli kenara para koymaya odaklı insanlar bana sıkıcı geliyor açıkçası.

Birikim de gerekli ama bugünü yaşatmayan birikimin bir anlamı yok diye düşünüyorum.

Back
X