• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu aşamıyorum.

Ben size katılmıyorum , yani aşırı para harcamak elbette doğru değil ama gençken özellikle beğendiğin bişey var sa (tabi yeteri miktarda kazaniyorsaniz , para yokken de biseyler almak zaten olmaz da ) gitmek istediğin yemek istediğin ne varsa yapmalı insan, su hayata bi kere geliyoruz para biriktircez ev alacqz araba alcaz diye kendimizi bazi seyleren çok kısıtlamak lazım bütçe ölçüsünde de kendini mutlu etmeli insan...yani bir ayakkabi aldınız diye bu kadar da takmayın yahu...ilginç...

Aslında sizinki de abartı olmadığı sürece çok kötü değil. Kapitalizme karşı iyi bir yol. Tüket tüket nereye kadar. Bazen en pahalısı en ihtiyacı gideren de olmuyor. Ben en kalitelisiyi uzun süre kullanma taraftarıyım. Ve kendinize şunu da sorun birikimi ailenizin çocuklarınızın menfaatine kullanıyor musunuz? Ya da kendi konforunuz için kullanıyor musunuz ? Bu mühim. Örneğin ben müstakil bir evim olsun çocuklarım rahat hareket etsin diye sizin gibi bir süre davranabilirim. Ama bu karakter oluyorsa kendinize zulüm olur. Zaman paradan daha kıymetli. Ve bu yaşlarınız bir daha gelmeyecek. O topuklu ayakkabıyı beğendiyseniz alın giyin belki 5 sene sonra bel fıtığı olup hiç giyemeyeceksiniz. Böylesi örnekler çok fazla.
Ne kadar da üstüne geldi. Geçen halam buna benzer bişi dedi 3 ev bir araba aldım yemedim giymedim yıllarca kanser tedavisi gördüm şimdi hiç yiyemiyor giymiyorum dedi aslında her şey dozunda ama içim dursa iyi olacak

İmkanları ölçüsünde,yiyip icip gezmeyen, üstüne başına özenmeyen sürekli kenara para koymaya odaklı insanlar bana sıkıcı geliyor açıkçası.

Birikim de gerekli ama bugünü yaşatmayan birikimin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Yiyip içme gezme normal zamanda sıkıntılı değil ama konu Benim giysi almama gelince oluyor kızlarıma alıyorum eşimde alsın istiyorum ama kendime alamıyorum

Evet kesinlikle bu gibi durumlar çocukluktan geliyor, annen baban öyleyse sen De öyle oluyorsun, ama bak bunu farketmişsin yanlış mı yapıyorum diye kendini sorguluyosun, insan bazen böyle düşüncelere kapılır, tutumlu olmak da güzel bişey dozajında olduğunda, beğendiğin bir şey olur ne kadarsa verip alırsın bu seni savurgan yapmazki, ölüm var yani yarın ölsek biriktirdiğimizi öbür tarafa götüremiyoruz, o kadar çalışıp kazanıyosun biriktiriyosun da, arada tadını çıkarman da gerekir bence
Belkide bu günlerde en çok anlamamız gereken şey bu ölüm yakın ve giderken bişi götürüyoruz. Çok şükür eşimin iki evi var arabamız var maddi olarak nakittte de öyle öyle tekerleniyoruz bunları da götürmeyeceğiz şimdi rahat ettiriyor tamam aslında şimdi böyle konuşurken bakın rahatladım ama uyumaya yatarken valla ha çok pahalıydı neden aldık diyeceğim 😑

900 de çokmuş😂 üzerine biraz ekleyip 2 gr altın mı alsanız?

şaka şaka gerçekten 900 tl ediyorsa olabilir. İyi değerlendiririm ben olsam. Ha yine 900 ü harcarım o ayrı ama 2 ayakkabı alabilirim gibi geldi. İndirime girmez mi ki😂
Bana da altın fikri mantıklı geldi aslında 🤣 öyle mi yapsaydım ki🤭 yeni sezon sk.. Marka daha önce daha uygun bir ayakkabıyı almıştım kafam yeni rahatlamıştı ayakkabı hakediyr aslında ama ay kötü oldu sanki yaa. İndirimr girse de 100 TL düşerdi sanırım ya da 150 bu markanın hep bu çizgide dedi eşim ama bilmiyorum kandırdı mı beni

Hayırlı olsun güle güle giyin. Onu yıllarca giyersiniz 200 liraya alsanız en fazla 1 sene sonra yamulacak, ben 6 sene önce 600 liraya ayakkabı almıştım ve çok sık giydim ona rağmen hala yepyeni duruyor, birazcık bile yamulma olmaz mı, olmadı valla. Bir de benim ayaklarım taraklı, ördek ayakları gibi, ayakkabılar da ayağımın şeklini alır normalde bu almadı. Özellikle ayakkabı çanta ve montlarda paraya tek seferde kıyıp kaliteli bir şey almak ve uzun süre kullanmak en mantıklısı. Böyle çok daha karlı. Ama günlük kıyafette falan çok önemli değil, bir sezon idare etse de yeter.
Günlükler beni çok sezon idare ediyor 🤣😂 ayakkabıya hani bende tamam diyorum bir ihtimal çok kullanırım ama değmez gibi de geliyor benşm6bu paraya bu ayakkabıyı en az 8 9 sene giymem lazım ki amorti etsin😑🤭

Sizin önceki konunuzu okuduktan sonra 5 tane orta kalite çanta 3 tane de ayakkabı aldım ki karakter olarak size benzerim hani ne gerek var ucuz alayım o kadar para verilmez vs kafasındayım ama orada verilen cevaplar inanılmaz heveslendirmişti beni size nasıl etki etmemiş anlamadım🙈
Bende o konudan sonra bir beyaz spor alıp aylarca düşündüm, birde 5 yıllık montumu değiştirip mont aldığım için 2 ay rahat uyuyamadım herkese etki etmiş ben hala kafamı vuruyorum alınca 🤭 nasıl geçecek bu yaa valla

keşke bende sizin gibi alırken biraz olsun düşünebilsem, düşünme yetimi kaybediyorum :-)
benimki de sizinki de aşırılık. biraz kendinizi de ödüllendirim
evet birikim yapmak çok güzel bir şey ama ben kenara attığım kadar kendime de bir şey alırsam ancak öyle rahat ediyorum
gerekli olan şeyleri almaktan çekinmeyin, hatta aldığınıza mutlu olun, eşiniz de destek ne güzel
rahatlayın ayol, dünya 3 günlük:-)

Arkadaşım ne diyosun kalbine inecek konu sahibinin 😁 valla şaka bi yana çok şükür doktorlara gitmemiş o para da istediğini yere harcamışsınız, bu açıdan bakmaya çalışın bi de L Love_your_life
Doktora gittiğimiz için aldık birde zaten 😂 merkeze gittik kulak rahatsızlığım için çocuklara oyuncak bakalım hazır gelmişken derken kendimi ayakkabı kavgasında buldum🤭 ama tabş kötü bir durum yerine ayakkabıya gitmesi güzel olmuş böyle bakınca

keyfini süremiyorum ya baya olmuyor yani 900 müü ooooo neler alırdım neler ne alırdım aslında yine bişi almazdım para öyle dururdu 😑
Evet neler neler alırdınız tamam doğru ama almamışsınız onun yerine ne aldıysanız onunla mutlu olun, bunu isterseniz aşabilirsiniz. Savurgan olmakla cimri olmak arasınds dengede durabilirsiniz, birikim de yapın, ama ihtiyaç ve istek ayrımını da iyi yapın. Her şey aslında hiç de ihtiyacınız değil keyfi isteğinizmiş gibi algılarsanız olmaz öyle. Aylık limitler koyun mesela kişisel harcamalarınız da olsun 😊

Ben size katılmıyorum , yani aşırı para harcamak elbette doğru değil ama gençken özellikle beğendiğin bişey var sa (tabi yeteri miktarda kazaniyorsaniz , para yokken de biseyler almak zaten olmaz da ) gitmek istediğin yemek istediğin ne varsa yapmalı insan, su hayata bi kere geliyoruz para biriktircez ev alacqz araba alcaz diye kendimizi bazi seyleren çok kısıtlamak lazım bütçe ölçüsünde de kendini mutlu etmeli insan...yani bir ayakkabi aldınız diye bu kadar da takmayın yahu...ilginç...
İşte bence de ilginç ama yapıyorum bunu yapmamak lazım ama içim durmuyor. Düşünüp duruyorum bir sonraki hedefte eşim bir şey almaya yakşaıncaya kadar takıyorum aklıma hatya

Zor bir çocukluk geçirdiniz sanırım...
Çok zor değildir sadece kısıtlı alınırdı babam işçi emeklisiydi ve eşya almak için onu haketmek lazım düşüncesi taşırdı. Yani ayakkabı konusunda beğendiğim marka ayakkabıları alırken zorlanır gibi gelirdi bana hep vazgeçerdim hep yarını düşündük yani

keşke bende sizin gibi alırken biraz olsun düşünebilsem, düşünme yetimi kaybediyorum :-)
benimki de sizinki de aşırılık. biraz kendinizi de ödüllendirim
evet birikim yapmak çok güzel bir şey ama ben kenara attığım kadar kendime de bir şey alırsam ancak öyle rahat ediyorum
gerekli olan şeyleri almaktan çekinmeyin, hatta aldığınıza mutlu olun, eşiniz de destek ne güzel
rahatlayın ayol, dünya 3 günlük:-)
Rahatlamak istiyorum başaracağım aerık inşallah yanş ilerleyen süreçte sürekli almasamda aldığımda kötü hissetmek istemiyorum

Evet neler neler alırdınız tamam doğru ama almamışsınız onun yerine ne aldıysanız onunla mutlu olun, bunu isterseniz aşabilirsiniz. Savurgan olmakla cimri olmak arasınds dengede durabilirsiniz, birikim de yapın, ama ihtiyaç ve istek ayrımını da iyi yapın. Her şey aslında hiç de ihtiyacınız değil keyfi isteğinizmiş gibi algılarsanız olmaz öyle. Aylık limitler koyun mesela kişisel harcamalarınız da olsun 😊
Bunu eşim daha önce teklif etmişti aslında her ay bir şey alsan belki aşarsın diye sonra ben eve temizlik ürünü tencere almaya başladım yine kendime almadım. Ne tuhafım ama bundan sonra deneyeyim inşallah

Rahatlamak istiyorum başaracağım aerık inşallah yanş ilerleyen süreçte sürekli almasamda aldığımda kötü hissetmek istemiyorum
benim kayınvalidem de sizin gibi, kendine bir şey almaktansa altın almayı tercih ediyor.
ama bu hayata kaç kere geliyoruz ki. eğer durumunuz müsaitse en azından aşırıya kaçmadan da olsa her ay kendinize bir şeyler alın ya da her ay bir limit koyun. yaş ileri gittiğinde belki pişman olabilirsiniz çünkü bu kadar sıktığınıza Hoppa

benim kayınvalidem de sizin gibi, kendine bir şey almaktansa altın almayı tercih ediyor.
ama bu hayata kaç kere geliyoruz ki. eğer durumunuz müsaitse en azından aşırıya kaçmadan da olsa her ay kendinize bir şeyler alın ya da her ay bir limit koyun. yaş ileri gittiğinde belki pişman olabilirsiniz çünkü bu kadar sıktığınıza Hoppa
Bunu eşim önermişti aslında daha önce bende temizik ürünleri tabak tencere almaya başladım ev için yine kendime bu parayı harcayamadm. Bu kez denemek istiyorum aslında ama başsrırı mıyım göreceğiz 😂

Back
X