• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu aşamıyorum.

Ben de sizin gibiyim. Eşim bundan mutlu; kendisi de benim gibidir.
Eğer bu şekilde birikim yapabiliyorsaniz bence böyle devam edin.
Eğer Eşim yeseydi benim kenarw koyduğumu ben de tutmazdim belki ama gençlikte biraz sıkmak gerekiyor çok zengin değilsek
Eşim gerekeni alır yemeyi içmeyi sever ama savruk değildir. Sadece çalışıyoruz istediğimiz yaşamak almak hakkımız diyor. Çok zengin değiliz ama idare ediyoruz aslında kendimize ait evimiz ve arabamız var normal halliyiz sanırım

İmkanları ölçüsünde,yiyip icip gezmeyen, üstüne başına özenmeyen sürekli kenara para koymaya odaklı insanlar bana sıkıcı geliyor açıkçası.

Birikim de gerekli ama bugünü yaşatmayan birikimin bir anlamı yok diye düşünüyorum.
İnsanlar şunu görmüyor mu
Aniden ölüp gidiyorlar
Napacaklar mezara mi koyacaklar
Yaşları gelecek 60 70 e
5 kurus harcanmadan giden ömür.

Para yaşamak için araçtır. Kölesi olmayın. Doğru yönetin.
Bunu çözümü bütçe yapmaktır.
Harcayacağınız, tasarrufunuz bellidir.
Bunu evliliğimizin başında yaptık aslında ama şuan yapmadığım için mi acaba böyle tereddüt ediyorum da diyorum yani paramız boşa gidiyor ödeme yapamayız vs gibi geliyor belki

bende öyleydim aman ni gerek var diye diye umursamazdım

fakat geçen 200 tllik neye ihtilacım varsa aldım kozmetik bakım vb.

ay bi rahatladım bi rahatladım

ayda bir miktar kendinize hediye almalısınız yoksa kendinizi unutursunuz bu hayatı başkaları için yaşadığınızı düşünür beyin
Sanırım öyle düşünüyor eşimde zaten hatta belki kendimi değersiz gördüğümü düşünüyor olabilir ima etti gibi oldu çünkü

Hayat, çalışmak bu mu gerçekten? Yani gerçekten bu şekilde mutlu yaşıyorsanız bir şey diyemeyeceğim ama eşiniz haklı.
Hayatın kenara para koymaktan ibaret olduğunu öğrendim aslında çocukluktan belki ondan bu durumum yani o zamanlardaki şeyleri aşamıyorum ben

Birikim tabiki çok şart ama bişeyi giymek, yemek,içmek için en doğru zaman bence şu an yaşadığımız, içinde bulunduğumuz an. Gerçekten beğendiğiniz şeyleri ertelemeyin bence.
1 ay önce prc pozitif çıktı ve karantinada kaldık aslında o zaman düşündüm bunu bak giymedin ne oldu almadın ne oldu işte ya bişi olsa içinde kalsa diye ama karantina bitince geçti saçma ama içim durmuyor resmen

Fazla hiçbir şey almam hatta bişi almam. Yani mesela 8 10 yıl bir çantayı kullanıp sonra onun yerine yenisini alan birisiyim. Doğamda almak yok gibi fazlasını değil gerekeni almak ve ucuz almak kaliteli almak gibi olmayan düşüncelerim var
Ben de bir şöyle olamadım, bugün alsam yarın yine almak isterim:(

Hayatın kenara para koymaktan ibaret olduğunu öğrendim aslında çocukluktan belki ondan bu durumum yani o zamanlardaki şeyleri aşamıyorum ben
Evet kesinlikle bu gibi durumlar çocukluktan geliyor, annen baban öyleyse sen De öyle oluyorsun, ama bak bunu farketmişsin yanlış mı yapıyorum diye kendini sorguluyosun, insan bazen böyle düşüncelere kapılır, tutumlu olmak da güzel bişey dozajında olduğunda, beğendiğin bir şey olur ne kadarsa verip alırsın bu seni savurgan yapmazki, ölüm var yani yarın ölsek biriktirdiğimizi öbür tarafa götüremiyoruz, o kadar çalışıp kazanıyosun biriktiriyosun da, arada tadını çıkarman da gerekir bence

Ayıptır sorması ne kadardı ayakkabının fiyatı ? Ben de çok tutumluydum, bir şey alacakken kılı kırk yarardım. Hepsi aşırı cimri bir babayla büyümenin eseri. Şimdi acımıyorum, ama hala parayla ilişkim biraz sıkıntılı. Dengeli olmak lazım. Tüketim çılgınlığına kapılmadan ama kendimizden de esirgemeden davranmak lazım. Bir de hem ucuz hem kaliteli bir şey bulmak çok zor.. Evet paraya kıyıyoruz bir ayakkabıya 600-700 lira veriyoruz ama senelerce giyiyoruz ve zerre yıpranmıyor, yıkayınca yeni almışsın gibi duruyor.
Benimde aileden kaynaklı sanırım kolay kolay bişi alamazdık çok tutumlu bir ailem vardı. 900 tl 😑 uzun sürede yatırım gibi ama dimi

Benimde aileden kaynaklı sanırım kolay kolay bişi alamazdık çok tutumlu bir ailem vardı. 900 tl 😑 uzun sürede yatırım gibi ama dimi
900 de çokmuş😂 üzerine biraz ekleyip 2 gr altın mı alsanız?

şaka şaka gerçekten 900 tl ediyorsa olabilir. İyi değerlendiririm ben olsam. Ha yine 900 ü harcarım o ayrı ama 2 ayakkabı alabilirim gibi geldi. İndirime girmez mi ki😂

Hayırlı olsun güle güle giyin. Onu yıllarca giyersiniz 200 liraya alsanız en fazla 1 sene sonra yamulacak, ben 6 sene önce 600 liraya ayakkabı almıştım ve çok sık giydim ona rağmen hala yepyeni duruyor, birazcık bile yamulma olmaz mı, olmadı valla. Bir de benim ayaklarım taraklı, ördek ayakları gibi, ayakkabılar da ayağımın şeklini alır normalde bu almadı. Özellikle ayakkabı çanta ve montlarda paraya tek seferde kıyıp kaliteli bir şey almak ve uzun süre kullanmak en mantıklısı. Böyle çok daha karlı. Ama günlük kıyafette falan çok önemli değil, bir sezon idare etse de yeter.

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Sizin önceki konunuzu okuduktan sonra 5 tane orta kalite çanta 3 tane de ayakkabı aldım ki karakter olarak size benzerim hani ne gerek var ucuz alayım o kadar para verilmez vs kafasındayım ama orada verilen cevaplar inanılmaz heveslendirmişti beni size nasıl etki etmemiş anlamadım🙈

900 de çokmuş😂 üzerine biraz ekleyip 2 gr altın mı alsanız?

şaka şaka gerçekten 900 tl ediyorsa olabilir. İyi değerlendiririm ben olsam. Ha yine 900 ü harcarım o ayrı ama 2 ayakkabı alabilirim gibi geldi. İndirime girmez mi ki😂
Arkadaşım ne diyosun kalbine inecek konu sahibinin 😁 valla şaka bi yana çok şükür doktorlara gitmemiş o para da istediğini yere harcamışsınız, bu açıdan bakmaya çalışın bi de L Love_your_life

Benim görümcemin defteri aklıma geldi. Ortada unutmuş görüp şoka girmiştim. Çünkü şöyle bir liste vardı;
-20 Nisan iki ekmek, bir su 4 TL
-21 Nisan yeğenime oyuncak aldım 20 tl
-22 Nisan annem pazardan peynir istedi 25 TL

Ekmeği yazmış ekmeği. Ve evet dünyanın en sıkıcı insanı. Maksimum ki en iyi ihtimalle 100 yıl yaşanacak dünyada bu kadar zehir edemem ben kendime hayatı. Yazık günah yahu. Bu tutumlu olmak değil, yaşamayı bilmemek.

Daha önce de benzer bir konu açmıştım ama hala değişme yaşamadım. Eşimle bugün ayakkabı almadığım için tartıştık ama ben almamaya o kadar alışmışım ki birde pahalı olması beni aşırı rahatsız etti. Eşim beğendiğimi anladı zorla aldı ama kızlar ben içimden" böyle o paraya şunu alırdım ne gerek var" diye geçiriyorum ve bildiğiniz içim rahat etmedi. Eşimde başkasında görüp beğeniyorsun ama neden ilk senin ayağında olmasın düşüncesinde ama ben bunu aşamıyorum onu fark ettim yani bir şey alırken kırk kere düşünüyorum mesela sonra ya vazgeçiyorum ya da daha uygun olanını alıyorum. Geçmiyor yani bişi aldığımda ne düşünmem lazım bilmiyorum. Zaten çok zevkli değilim bulmuşken aldım aslında ama aklımdan geçen " o paraya ne kadar çalıştım acaba? Neler alırdım çocuklara o parayla ben yaa ya da kenara koyardım." gibi geçiyor ne olacak böyle
Kıtlık bilinci deniyor buna

Back
X