Bunu aşamıyorum.

Bizim de en dar gunlerimizde bile bayramda seyranda bana kisitli da olsa butce ayirirdi esim.
Almak istemezdim,evdekilerden giyerim derdim.
Fakat biraz rahatlayinca,ilerleyen zamanda cok bir fark olmayacagini bildigim icin,simdi giymeyeceksem ne zaman giyecegim dedim,ve artik kendime gore dolabimda guzel seyler bulundururum,esim de destekler,giyince hosuna gider.
Alinmis alinmistir,en gerekli zamanda hayat kurtarir,bazen gelip gidip aldigima bakarim,bundan zevk alirim.
Alindi bitti,simdi sira giymekte demek en guzeli...

Tamam da zaten ne için çalışıyoruz? Kendimize ve ailemize harcamak için.. Kendini mutlu etmeyi bil. Eşinin değerinide bil seni düşünüyor.. Gereksiz birşey olsa haklısın. Bende sevmem gereksiz şeylere para vermeyi.. Ama ayakkabı kıyafet bunlarıda almayacaksan kendine yada eşine o zaman neden çalışıyorsun..?

Dedem 90 yaşında vefat etti
O yaşa kadar hiç birşeyin iyisini yemedi hep para biriktirdi kimseye de zırnık koklatmadı
Evler paralar arsalar büyükanneme kaldı
Ne mi oldu sonra ?
Büyükannem rahatsızlandı ve yatağa mahkum şuan
Çocugunun birine vekalet verdigi için oda tüm malını satti, bir güzel afiyetle çatır çatır yedi ve hiçbirşeyi kalmadı, koskaca bir sıfır kaldı
Bu dünyada yemeyenin malını yerler unutmayın
Kendinize değer verin,eşiniz biraz bunu söylemeye çalışmış size

900 fazla gıbı
Ama alım gucu ıle alakalı..
Bugun 300 kusure gordum..sezon yenı belkı ındırım olur beklıyım dedım..
Konu sahıbı arkadasda uzulmesın...gıyebılıyorken saglıkla
Keyfını sursun

Yani ne kadar pahalıya almış olabilirsiniz ki. Ekstra lüks marka almadıysanız? İnsan kaliteli güzel bir ayakkabıyı kendine çok görmemeli. Şu an bir spor ayakkabı bile 400-500 tl.

Çocukluğunuzda aldığınız sevdiğiniz bir şeye anneniz babanız pahalı diye kızdı mı hiç iade falan ettiniz mi? Ben de aldığımı aylarca giymez etiketi ile dolapta tutardım ve günlerce acaba daha ucuzu var mı acaba pahalıya mı aldım neyse giyöeyim belki iade ederim düşğncesi taşırdım. Eşim mağazadan gelir gelmez etiketlerini söker makineye atardı ki bekletmeyim giyeyim diye. Terapiye gittiğimde bir and gözümde bir an canlandı. Ortaokukdayken babamın çalışanı ile gittiğim (2 küçük kardeşim olduğu için annem çarşıya çıkamaz beni onunla yollarlardı) lüks bir mağazadan çok güzel bir trençkot alıp öyle bir mutlulukla eve gelmiştim ki hatta çok bependiğim için de üstümden çıkarmadım mağazada etiketini çıkarıp giyip eve geldim. Bir mutlulukla akşam babama gösterince bu çok pahalı götürün iade et dedi yarın dedi ki maddi durumumuz da iyiydi yani. Ben kem küm şeyy etiketini çıkardım dedim ve babam bana çok kızdı o zaman velhasıl o trençkot iade edildi. Meğer benim bu etiketi çıkaramayıp iade ederim ucuzunu alırım takıntım ordan geliyormuş ki yıllarca düşünsem aklıma gelmezdi terapi anında psikolog açığa çıkardı. Demem o ki sizde de böyle birşey olabilir. Ben yüzde 70 aştım ama yüzde 30 zihnimin köşesinde duruyor bu lanet his

Benim canım babam da ne istersek aldı ondan alıp duruyorum demek ki

Bence nasıl mutluysanız öyle yapın. Ayakkabıyı almasaydım diosanız gidin iade edin. Bu işlerde doğru yanlış yoktur bence. İç huzuru vardır. Kimisi 10 bin verir acımaz kimisi istemez. Oturup kimseye bu doğru bu yanlış diyemeyiz. Bence götürün iade edin,alın paranızı koyun kenara...

Geçmişe dayalı sanırım benim sorunum düşünüyorum akşamdan beri sanırım sebep geçmiş yaşantılarım ama daha da düşünmek lazım

Buradaki konuşmalardan sonra rahatlatma geliyor sonra yine geliyor aklıma ama en azından belli süre rahatlama yaşıyorum. Bunun üzerine gideceğim bu kez inşallah aşacağım

Benim kafamda çalışmak hep para birikimi yönünde o para orada dursun kötü durum olursa diye kullanırım ya da kızlarım için iyi olur diye ama haklısınız birde dünyaya bir daha gelmeyeceğim sanırım normale dönsem şu huyumdan vazgeçersem iyi olacak

Ay bu da felaket yaaa Allah korusun hiç bu tarafı düşünmedim

Aslında kızmadılar hiç çünkü hep beraber alırdık ama annem babam ölmeden önce bana pek bişi almazdı babamda karne hediyesi olarak alırdı giysilerimi yılda 2 kez alınırdı yani o da biraz zor olurdu babam kıymet bilmemiz isterdi annem babam ölünce aldı ama pahalı dediği ya da aman boşver dediği oldu belki bende diyorum bu sebeptir akşamdan beri düşünüyorum

Sizin gibi aile büyüklerimiz var, yaşları 55i geçti hala harcamıyorlar, yani şimdi biriktireyim ileride harcarım diye düşünüyosanız cimrilik insana yapışan bişey. Bide gençlik yıllarını böyle geçirmek çok saçma. Çok üzülüyorum sizin gibi insanlara. Son bi not olarak bu tarz insanlar etrafta da farkedilip cimri diye etiketleniyor cimri olarak etiketlenmek de çok acı verici ayrıca

Ölüm diye bir şey var, biriktir biriktir nereye kadar? İş güvenceniz mi yok neyin sıkıntısı bu kadar? Hiç anlamıyorum bu kafayı kusura bakmayın.
Parayı harcamak için biriktiririm. Bana hizmet etmeyecek paranın ne anlamı var? Ha malesef çok param yok, olsaydı daha da çok harcardım. Ailemle güzel güzel yiyip içmedikten sonra, sokakta besleme gibi dolandıktan sonra kenarda milyarlarım varmış ne önemi var?
Hayata o kadar farklı yerlerden bakıyoruz ki siZi anlamam çok ama çok zor.
Bir yakınım 32 yaşında beyin tümöründen vefat etti, eşi çocuklarıyla kaldı, gitti adam başkasıyla evlendi şimdi doğal olarak. Acaba ilerde rahat ederim diye birikim yapmışlar mıydı çok merak ediyorum, yaptıysa şu an eşinin yeni karısı çok rahat ediyordur mutlaka. Bugün var yarın yokuz, bir eviniz , arabanız üstüne bir de düzenli işiniz varsa kendinize bu eziyeti etmeyin.

Benim eşim de taaa küçükken çok sıkıntı çekmiş maddi olarak. O da harcarken çok temkinli davranır , hatta iyi bir mevkide ama aynı kravatı takıp dururdu . Ben de her ay kendimize harçlık ayıralım dedim . İkimiz de 200 TL harçlığımızı harcamak zorundayız dedim eşim ilk önce çok garipsedi . Canım yaa ne gerek var diyordu her harcadığında . Şimdi biraz aştı bu durumu . Siz de kendinize böyle para ayırabilirsiniz. Çünkü insan gençken yeyip içmezse , çalıştığını keyifle harcamazsa , köleden bir farkı kalmaz bence .
Bir de ölünce arkanızdan çok bırakırsanız çok , az bırakırsanız az kavga olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…