bunu bana ogretinn lutfenn!!!

Yes Man filmini izlemenizi ısrarla öneririm. Benim söyleyeceğim şeyler yerine bu filmi izlemeniz size yeter de artar

bı kere hayır de ınsanlara en azından ıcınden soylemeye basla.. Hıc bısey kaybetmeyeceksın ..

Sert uslüple ya ben ya hiç tavrıyla bir adama bişey yaptırılamıyor malesef :/ erkeklik gururuna yediremeyip iyice tam tersine devam ediyor. Bence yumuşak bir uslüp kullansın bu adam hep çalışıyor deil ya evde baş başa kendiside kalsın bakalım o çocuklar bunun bi kaç şeyine zarar versin kaybetsin vs. Bak bakalım nereye kadar dayanıcak kendisi dicek teyze barış artık die kadıncağıza bile gerek kalmicak. Bu hanım kardeş bi kaç gün rol yapsın ama kocasının sevmeyeveği şeyler dönsün evde mesela toparlamasın evi bakmasın akşama eve bi gelcek savaş alanı sonra o dicek düzen gitti die

Nazeli, sen kaç yaşında bu Suriyeli arkadaşla evlendin?

Yanlış anlama ama Arapların kültüründe aile bizimkinden çok daha baskın. Aileler hep iç içe yaşıyorlar. Ee malum orada savaş durumları falan, şimdi insanlar hayatta kalanlarına çok daha fazla kitlendi.

Adam seni anlamayacak. Ancak kendisi de durumdan rahatsız olursa belki bir çözüm düşünür.

Muhim olan hayiri ogrenmen degilki kirmadan soylemen. Buda hemen olacak is degil. Mesela baska bir bahaneyle ters cevirsen ? Biri sende mi kalmak istiyor baska misafirim var de. Cocugunu mu birakmak istiyorlar islerim var de yada diaari cikicam de. Boyle seyler icin uzulme canim ya neler var hayatta tek derdin bu olsun. Yada daha buyuk bir mesele olursa esine durumunu anlat o sana yardim etsin mevzulari ona devret esime sorun de olabilecek mevzulari

ayy ben de öyleydim bizim gibi ne kadar insan varmış yaaa... milletten hiçbişey isteyemem utancımdan millet nasıl patır patır arzularını döküyor öncelikle onu anlayamıyordum. ne isteseler tamam olur hallederiz derdim. sonra canıma yetti benimde. resmen sömürüldüm insanlar tarafından. ve hayır demeden önce ben istekte bulunmaya başladım..

sana önerim de bu. sen iste milletten bişeyler gör bak sana nasıl da hayır diyorlar çata çat. ordan sonra artık zor gelmiyo sana zamanında hayır demiş insana hayır demek. haaaa hala kabaca söyleyemiyorum "maalesef canım mümkün değil yaaaa, keşke önceden söyleseydin ayarlardık " falan diyorum yada duymamazlığa veriyorum artık

Hayır demezsen oooo neler dayatılır neler
Ben baskın olmama rağmen arada kullanmaya çalışanlar oluyo bi de hep tamamcılardan olsam yanmıştım demek derim
İşin zor ya öğreneceksin ya çekeceksin tercih senin

Bencil ol.
Etrafindakilere kendini kullandirma.
Ve etrafindakilere kendini begendirme ve kabul ettirme amacin olmasin.
İnsanlarin 99 dedigine evet desen de 1 istegine hayir desen sen yine onlara yaranamazsin.
Bunu unutma ki bu dunyada (inananlar icin ornek veriyorum) bizi yaratan Allah'a bile nankorluk yaptigimiz durumlar oluyorken, insanlar kullara nankorluk yapmaz mi saniyorsun? Cok kolayca yapiliyor maalesef.
Kendini once kendin 'oldugun gibi' kabul etmelisin. Baskalarina kendini kabul ettirmen, 'iyi cocuk' olman, cici kiz olman 'gerekmiyor'.
Karsidaki insanin, sen hayir diyince duygu somurusu yapmasina da aldanma. Once kendini dusun. Neden herkesin her dedigini yapman gereksin?
Karsindakilerden korkma, cekinme. Varsin gelmiyor gitmiyor desinler. Sen hergun de gitsen yine bahane bulan tipler, bulacak bahane bulur, buna emin ol. Daha da ne desem bilmiyorum.

Bir ornek vereyim, birisi o anda benim okudugum kitabi odunc istedi. Ben de veremem cunku suan ben okuyorum dedim, olay yuzde yuz yasandi buarada. Bana kizdi, küstü, sonradan aradi, sen bana vermedin ama babam bana aldi dedi.'bunu diyen 30 yasinda. Ben de hicbir sey demedim. Sadece boyle hastalikli bir kisiye hayir diyebildigim icin kendime aferin dedim.
Hak etmeyen insanlara hak etmedigi degeri vermeyiniz...

Not: her seye hayir demeliyiz manasinda degil, sadece gerektiginde bile hayir diyemedigin icin bu sekilde yazdim.
Lakin laftan anlamayanlarin her dedigine de hayir demişligim vardir. O sekilde anliyorlar.

Bugün hayır demek için kendini şartlandığın şey neydi canım merak ettim biraz ?

evi yok mu?

kendi kendinize prova yapın. hayır kelimesi yerine düşünmüyorum istemıyorum malesef vs. cevap verebılırsın. hayır dıyemedıgınde aslında başkalarının sana saygı duymasına engel oluyorsun. gerekırse prova yap bırıyle o saçma sorular sorsun sen reddet. faydası olacaktır dıye düşünüyorum. ben ünüversitede öğrendim hayırı. o kadar suistimal edıldım ve kullanıldım ki sırf dıyemedıgım için. artık pat dıye kusura bakma hayır yapamam dıyorum. başlarda göz teması kurmadan başka yere bakarak hayır dıyebılırsın. eger evet demişsen de sonra mesaj at vazgeçtim ya da hayır dıyemedım o an ama ıstemıyorum de. çekinme

Başkasına evet,im kendime hayır ise bunu bana yaptırtmak isteyenin anlayacağı dille hayır ben bunu istemiyorum dileyebilmeliyim kendimi suçlu gibi hissetmeden ....

Bende tam tersi herşeye hayır
Ikiside kötü

Çok güzel hayır derim kesinliklede evete dönmez bir sefer hayır desen gerisi çorap söküğü gibi gelir sıkma kendini ve hiç bişey benden önemli dil hayır de gitsin sonra çok pişman olursun hayat kısa

Bizm orda bi laf vardır yüzümün yumusaklığından saçının yaşı hiç kurumaz die söz meclisten dışarı da demeyincede kendi kendini yiyo insan lırt perdeyi bende sen gibiym ama baktım zararlı çıkıyorum dilorum artık..

Bugünkü meselenizi halledebildiniz mi bilmiyorum ama iki kitap tavsiye edeceğim. Çünkü Hayır diyememek ya da ne zaman hayır diyeceğini kestirememek gerçekten üzerine eğilmeden hallolabilecek kadar kolay bir konu değil ne yazık ki.

Umarım ikisini de okur ve faydalanırsınız.

İlki: "Sınırlar - Hayatınızı Kontrol Etmek için Ne Zaman Evet, Ne Zaman Hayır Demelisiniz? Yazar: John Townsend, Henry Cloud"
linki: http://www.dr.com.tr/Kitap/Sinirlar/Henry-Cloud/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000303708

Diğeri ise "Hayır Demeyi Bilmek (Sağlıklı Sosyal İlişkiler İçin Reddetmeyi Öğrenmek) Yazar: Marie Haddou"
linki: http://www.dr.com.tr/Kitap/Hayir-De...-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000100687

En azından birini alıp okumakla başlayın derim, çünkü bu hemen hallolacak bir mesele olmayabilir. Yine de bu kaynaklar bundan sonra benzer sorunlar yaşamanızı önleyebilecek nitelikte. Fayda göreceğinize inanıyorum.

Hiç hayır diyemeyen bir insan direk hayırla başlayamaz.
Girişi kusura bakma, ayy müsait değilim, tüh bak gördün mü gibi kibar kelimelerle yap.
Sonra alıştıkça bir bakmışsın küt diye hayır der olmuşsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…