bunu bana ogretinn lutfenn!!!

Ffffff bunaldimm

Var

Ailem vardaa birakip gitmem icin ya dayak yemem yada aldatilmam lazim
Eeee arkadaşım senin her yoruma bir cevabın var nasıl yardımcı olacağız biz sana?
Daha eşine rest çekemiyorsun başkalarına nasıl hayır diyeceksin?
O zaman yaşa teyzeyle beraber.

Eeee arkadaşım senin her yoruma bir cevabın var nasıl yardımcı olacağız biz sana?
Bende size ne durumda oldugumu anlatmaya calisiyorummmmmmm

kabullenmiş görünüyor

Bi konu benim içinde de önemli. Hayir demeyi bende ogrenemedim öyle saf temiz biri diyerekten basliyor insanlar... Bunu kandirmak kolay hayiir diyemez diye onyargiyla karsiliyorsun düşünüyorsun neden bunu yapiyorum diye aklima gelen ilk kelime 'hayir' oluyor bende kolay kolay hayir diyemiyorum bile bile en çok kendime zarar veriyorum. Güne hayir hayir diyerekten başla sonraki evetler geliyor _

Hayır demeye alıştı r kendini bu hemen olmaz biliyo rum ama sen Hayır demezsen böyle devam edersen etrafinda seni kullanan çok olur bunun için kendini düşün biraz da Hayır de

Canım yaa eşiniz bakalım teyzenin evine çoluk çocugunu alıp yerleşsin teyze ve kocası kaç gün idare edebilirdi insan eti ağırdır taş çatlasın 1 ay sonra kokusu çıkar

hayır diyemiyorsun .eşine karşı gelemiyorsun. ailene bişey diyemiyorsun. kaç yaşındasınız merak ettim.

eliniz ayağınız tutuyorsa kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsiniz.çalışabilirsiniz. bu kadar ezik durmayın allah aşkına. bu ne ya okurken ben sıkıldım. sizin kişiliğiniz,kararlarınız, hayat görüşünüz yok mu?

millet kendi ailesiyle zor yaşıyor birde üstüne teyze mi çıktı. benim eşim böyle bir konuda bana teklif bile edemezdi heralde.

Hayır demek istediğiniz ama o diyemediğiniz zamanlarda "bir düşünmem lazım anneme, babama, eşime vs sormam lazım vs." düşüneceğinizi söyleyin ama evet de demeyin. Sonra o cesareti bulup hayır diyebiliyorsunuz.

Annen, baban yüzünden..
ezik yetiştirmişler seni maalesef.
Tedavisi çok zor, ama imkansız değil..
Kendini şartlandırmakla başla..
"Hayır" kelimesini kullan, korkma, kırılan kırılsın.

Sizi bilemem ama benim çevrem hep böyle.
Aman çevreye iyi görünsünler. Sen yapıver kızım. Kul bilmese Allah bilir.
İşte sen alttan alıver kızım, ne olacak yani.
bir de babamın şöyle bir sözü vardı. İşte o kişi düşünememiş ne olacak, siz düşünceli olun.
Tamam güzel tavsiyeler de işte kendini ezdiriyorsun o durumlarda da. Hayat geçiyor ve senin yapamadıkların içinde kalıyor.

Senden birşey istediklerinde çocuklarından çaldıgın zamanı düşün, başkalarına harcayacağın enerji ve zamanla çocukların ile neler yapabileceğini aklına getir otomatikman hayır diyeceksin

Yapacağınız şey çok basit. Madem eşiniz göndermem diyor.

Çocuklar yaramazlık yaptıkça kızın, ceza verin, dağınıklıklarını toplatın. Teyze birşey derse "kusura bakma burası benim evim benim düzenim, bundan sonra böyle olacak" diyeceksin. Teyzeye temizlik bulaşık ne varsa yükleyeceksin, yüklerken de "ehh artık misafir değilsin madem" diyeceksin. Bu arada iş yapıyor gibi başka şeylerle meşgul olmayı da unutmayacaksın. Hoşlanmadığı tv programları, yemek, düzen ne varsa yapacaksın ki kafasına göre heryere kapak atamayacağını anlayacak. Eve sevmediği tipleri (siz sevmeseniz bile) misafir edip aslında başkasının evinde neden kalınmaması gerektiğini öğreteceksin. Eşin yaklaştıkça "ev kalabalıkken olmaz" diyeceksin, ona da ev ev üstüne neden olmaz anlatmış olacaksın.

Aklıma başka bir çözüm gelmedi açıkçası.

Buna evet denir mi ya. 3 gun değil 5 gün değil. Geldiği yerden de haksız olduğu bir sebepten kavga çıkartıp gelmiş yani. Sen eşinle kötü olmaktan korkuyorsun ama 3 gun sonra stresten zaten kötü olursunuz.

Bugünden itibaren, hayır,mümkün değil,olmaz ve türevi cümlelerle cevap vermeye başlayın. Sizi yıpratan durumları sırf kırılacaklar diye göğüslemeyin yok yere.

eşiniz ve teyzesi bi aradayken kalma mevzusu açın ve benim için sıkıntı yok ama bızım her hareketimizi çocuklar üstüne alır ben adaletli olamazsam vebal alırım, incitirsem vebal alırım hem çocuklarda huzursuz olur, benim dolabımı açamazlar, banyomu kullanamazlar, kendilerini sığıntı gibi hissederler ve ezik büyürler, bize yakın bi yerden kira vermeyeceğiniz bi yerden iş bulalım, bina görevlisi gibi, her sıkıntıda biz size koşalım ama taş yerinde ağar çocuklarda huzurlu rahat ,başı dik büyüsün deyin. ya işi bulun yada ozamana kadar kardeşiyle barıştırın. böylelikle teyze anlamasa bile eşiniz o mevzudan yürür direk hayır diyemice için. hayır ın kibarcası yani:)
her daim, Hasbinallahü ve nimel vekil zikredin, faziletini biliyorsunuzdur.

Öncelikle insan kaybetmeyi göze alacaksın. Muhtemelen bu kişilerin büyük çoğunluğu sen herşeye olur dediğin için seninle iyi geçiniyor. Ben birine 2 kere Hayır dedim anında kendini hayatımdan imha etti. Gerçek yüzünü de görmüş oldum. Biri çocuk baktırmak gece gezmeye gidecekmiş hatun. Biride Ayranı yok içmeye araba alacakmış borç istedi. Ve bitti. Hiçmi hiç pişman değilim. Ben zaten insanlara yardım etmeyi severim ama yapamayacak bir durumum varsa bunu anlayabilen kişiler olsun Etrafımda.

Ben de aynıyım.ozellikle kayınvalideme hayır demek istiyorum ama yapamıyorum.kırılmasın kimse üzülmesin derken kendi kendimi paralıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…