Bunu grmek istemeyeceksiniz.. .:(

bir arkadaşımın da benzer şekildeydi hatta öne fırlamış haldeydi. onları kestirip porselenleri geçirtti üstüne. 3 senedir de çook rahat. konuşmasında problem vardı geçti, fotoğraflarda gülebiliyor artık : )
 
canım benim kardeşim ve de kuzenimin dişleri seninkinden beterdi.
şimdi görsen inanamazsın değişime.
muhakkak tel taktır canım- çirkinliği boş ver.
telli insanlar, tam aksine sempatik bile oluyorlar.
hem de ilerde hiç taktıramazsın.
şimdiden biraz katlanacaksın, ama ilerde çok mutlu olacaksın.
kardeşim ve de kuzenim şimdi 32 diş gülümsüyorlar :)
 
telden bukadar rahatsızsan şeffaf taktır canım.. ki o şeffaf cok belli belirsiz bişi.. benim dişlerde seninkinden biraz düzgün :)) bende şeffaf taktırcam.. artık rahatca gülmek istiorum :))))
 
kesinlikle tel taktırman gerek bi arkadaşımında boyle bır sorunu vardı tel taktırdı biras uzun sure kaldı ama sonuç çok ıyıydı şimde hiçbir sorunu yok sanada tavsıye ederım umarım sende istediğin inci gibi dişlere kavusursun:)
 
poselen diş ve çektirme köprü olayına bence girme.. ben 28 yaşındayım 4 aydır dişlerimde tel var hiç rahatsız olacağın bir durumyok. ınan yaptıracağın hiç bir diş kendi dişinin yerini tutmayacak.. belki bende büyüksün yada küçük.. sana akıl vermek tabiki bana kalmamış ama biraz uzun sürsede tel tedavisini tercih etmn senin açından çok iyi olacak..
 
canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama daha fazla geç kalmadan tedavi için ne gerekiyosa yaptır bence..tel olsa bile..belki iyi bir sonuç için yaşın da önemi vardır :s benim bi arkadaşım vardı..ortaokuldan beri tel takıyodu..çocuk şu an üniversiteden mezun..düşün yani..yazın başlarında buluştuğumuzda tel takılıydı hala..geçen iftar için görüştük teller çıkmış ve dişleri o kadar düzelmişki anlatamam :1shok: bu çocuk kendiyle dalga geçerdi..elmayı bi ısırıyorum gülen adam çıkıyo diye :roflol: sen de sorun etme teli ..sonu güzel olacaksa değer bence..
 
canım benim buna benzer sounu olan bi arkadasım vardı ki seninkine göre daha azdı sorunu (problemi ön iki dişinin simetrisinin bozuk olması sağa veya sola daha fazla mı yatıktı neydi) o da başta istemiyordu zorla ikna ettik şeffaf taktirdi sonra değişmesi gerekti ama sonradan öyle bi alışmıştı ki oyun haline getirdi artık lastiklerini vs rengarenk taktırmaya başladı :) sonuç olarak şimdi inci gibi dişlerle geziyor
 
canını hiç sıkma.tellerede öcü gibi bakma..........evet eskiden kötü bir görünüm veriyordu ama inan şimdi şeffaflar belli bile olmuyorkaydirigubbakcemile5 ve kesinlikte dişlerini kestiripte porselen yaptırayım daha zahmetsiz diye düşünme:eek:lmaz:sağlam bir dişi sadece estetik uğruna heba etme:eek:lmaz:ileride acısını çok çekersin.zaten mesleğinin hakkını veren bir dr asla sağlam olan dişe dokunmaz...............
 
tel takmaktan korkmayın inanın bana o kadar kötü bir şey değil.
dişleriniz çok çok kötü sayılmaz bunun için allaha şükr etmelisiniz çünkü bazı insanların dişleri sizinkinden daha kötü Çok üzgünüm çoook bunu tel takarak halledebilirsiniz veya isterseniz estetik açısından porselen diş yaptırabilirsiniz yada ben size bunu şöyle anlatayım.

Çapraşıklık; öncelikle ortodontik tedavi seçeneğini değerlendirmek gerekir.Artık erişkinlere de yaş sınırlaması olmadan ortodontik tedavi yapmak mümkündür. Ortodonti yani tel takılır

Dişlerin biçimleri; minimal düzensizlikler ve her türlü form bozukluğunda kompozit veya porselen laminate veneerler en konservatif tedavi seçenekleridir. (Laminate veneer) yani porselen dişler.

ama ben sizin dişlerinizde o kadar bir kötülük bulmadığımdan tel takmanızı öneririm herhangi biz sorunuz olursa sorabilirsiniz yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
 
ama ne bilim zaten kimse beğenmiyor. bide tel takınca hiç sansım kalmıcak :):KK43:
 
amin cnm tsk ederim. dediğim gibi yamuk değil ama eksik. biri fazla uzamıs diğeri kısa kalmıs falan.
tel basvurmak istediğim en son care :::KK43:

canım telden uzak durmaya çalısıyorsun ama benim ablamda 29 yasında tel taktırmak istedi ama doktor garanti vermedi yani demek istediğim bi yastan sonra bazı seylerin düzelmesi zorlasıyor.
 
Benimde böyleydi tel kullandim 1.5 yilda düzeldi yas nekadar gençse okadarkısa sürede düzeliyor geçkalma bence cnm birde gece yatarken kullanabileceğin çıkmalı teller var bir ortodontist ile görüş isterrsen
 
hiç en son çare olur mu tel. ben 19 yaşındayım tam 4 yıl önce tel tedavisi görmeye başladım. köpek dişlerim çok öndeydi ağzım kapalıyken bile üst dudağım bu dişler yüzünden kötü görünüyordu. bir türlü alışamamıştım tellere ve tedaviyi yarım bırakmıştım. ama geçtiğimiz yaz kesin karar verdim tedavimi tamamlamaya ve 4 ay boyunca damaklı tellerimi(ki konuşmam bozuluyordu, ilk başlarda ağzımı tam kapatamıyordum ve her yemekte çıkartıp sonra tekrar takıyordum ve her seferinde canım yanıyordu) çok düzenli bi şekilde taşıdım ve çok büyük ilerleme kaydettim. doktorum bile çok şaşırdı çünkü bana yıllardır dil döküyordu. şimdi de sadece geceleri takıyorum veeeeee çok az kaldı. o kadar mutluyum ki anlatamam. eğer dişlerinin düzelmesini istiyorsan tellere katlanmalısın, inci gibi dişlere sahip olmak çok güzel bir duygu.
 
selam benımde benımde kopek dışerım bıraz buyukk tel taktırmanın yası varmı acaba ben 24 yasımdayım bundan sonra dışlerı duzelırmı acaba ne olur bende yardım ıstıyorummm bende gulemıyorummmmm :çok üzgünüm:
 
selam benımde benımde kopek dışerım bıraz buyukk tel taktırmanın yası varmı acaba ben 24 yasımdayım bundan sonra dışlerı duzelırmı acaba ne olur bende yardım ıstıyorummm bende gulemıyorummmmm :çok üzgünüm:

Rahatlıkla taktırabilirisin, zaman kaybetme derim canım
 
selam benımde benımde kopek dışerım bıraz buyukk tel taktırmanın yası varmı acaba ben 24 yasımdayım bundan sonra dışlerı duzelırmı acaba ne olur bende yardım ıstıyorummm bende gulemıyorummmmm :çok üzgünüm:



36 yaşındaki kuzenime bile doktor tele başlayalım demiş. :KK66: bence sende başla tedaviye. kaydirigubbakcemile5
 
benimde dişlerimde tel var 13 ay oldu 26 yaşındayım ve taktığımda bankada çalışıyordum
şuan mütüş bi ilerleme var porselen tel taktır o zman belli olmuyor
benimkini bi çok kişi görmedi bile tel var dediğimde sahidenmi diyorlar yani çok belli olmuyoz
bnece tel taktır çünkü ne kadar erken o kadar iyibuyrunnnnnnnnn
 
tel takmak çareyse neden bundan kaçıyorsun ki bende kızıma taktıracağım hemde artık tellerinde taşlı olanları var hiçde çirkin durmuyor.
 
X