Bunu Hiç Denediniz mi?

anyone0205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
66
0
86
Sakarya
Merhaba bayanlar,
bir senelik evliyim, çalışıyorum ve akşamları ancak 18:30 gibi eve geliyorum. eşimle aynı anda geliyoruz ve malum yemek hazırla kaldır vs. herşey bana bakıyor. eşim temizliğe yardım etmiyor. üstelik bide iice dağınık, örneğin üç hafta öncesinden ütü masasına koyduğu thy bavul kartını bi dahaki sefere yine kullanırız diye hala ütü masasında bırakıyor (sanki herdakka uçağa biniyomuşuz gibi, senede bi anca biniyoruz). salonda sehpada yediği şeylerin tabakları, bardaklarını bırakıyor. temizliğe yardım edemiyorsa bari bunları kaldırsa bana da peşine çöp, dağınıklık kaldırmak yerine temizlik yapmaya vakit kalır. maddi durumum ancak iki ayda bi kadın tutmaya yetiyo, e haliyle bu arada evi temizlemek, çamaşır ütü yemek yine bana bakıyor, dün şehir dışından geldik evi dağıtmaya bi akşam yetti, bavuldan ihtiyacı olanları aldı diğerlerini saçtı ortalığa, salonda yine tabak çanak, ayağını yıkadı ıslak ıslak parkelerime bastı. bende yorgundum ardından hiç bişeyi toplamadım

biraz uzattım ama kusura bakmayın daha neler var neler...

merak ettiğim yorgunum herşeye yetişemiyorum diye artık yapmamaya başlasam sizce ne ile karşılaşırım. bunu deneyen arkadaşlar varsa lütfen bi yol göstersin.

gerçekten yoruldum ve artık eve değilde kendime bakmak istiyorum. yarı resmi bi kurumda çalışıyorum ve ütü vb. yetiştiremediğim için kot pantolon tişört giyiyorum. bundan çok sıkıldım. biraz kendimle ilgilenebilmek istiyorum.

allah aşkına bi yol gösterin :Saruboceq:

Valla benim eşimde ilk evlendiğimizde aynı senin eşin gibiydi ama söylene söylene birde rahatsızlığımın etkisiyle artık yapmıyor daha dikkatli

Benim eşimde öyleydi
bi söyledim iki söyledim şimdi bardağını tabağını topluyor
yetişemediğimde süpürge acıyor
ama illa söylemek lazım
onun kendiliğinden yapmasını beklersen yapmaz

Valla benim eşimde ilk evlendiğimizde aynı senin eşin gibiydi ama söylene söylene birde rahatsızlığımın etkisiyle artık yapmıyor daha dikkatli

canım bende çok söylendim, çok dırdır ettim, ilk başlarda güzelliklede söyledim ama bi süre sonra dırdıra döndü. hatta kavgalar bile ettik ama işe yaramadı. o yüzden bide evi kendi haline bırakma yöntemini denemek istiyorum :bbo:

Denemeden bir şey olmaz tabii ama işallah geri tepmez sonuç bu seferde senin işin çoğalır

dene bakalım ama zaten dağınıklıktan rahatsız olacak biri değilse
ya da "kadınsız, mecburen yapacaksın" mantığındaysa
çok işe yaramaz

yeni evliyseniz eğer normaldir canım zamanla alışır sende istediklerini yaptırırsın yavaş yavaş

diğer seçenekte eşini uyar tabaklarını toplama senden toplamanı bekliyorum de ne biliyim bir akşam güzel giyin süslen vs.. eve gel güzel bir yemek yiyin diğer akşamda hiç bişeye özen gösterme biraz zaman geçtikten sonra da dün akşam mı güzel geçti bu akşam mı diye konuşmaya başla dün akşamdan bahsederse sen beni nasıl böyle görmek istiyorsan bende evimde bir düzen tutturmak istiyorum diye başla gitsin devamı gelir zaten ....

a.s.

bırak o atsın ölece kalsın yarın gel işten dursun orda
yapmaaa bakalım gerçkten canı sıkılıp bişeyler dicekmi yapcakmı!yapmıorsada anlaki senin eşin dagınık ve pis:

Gün 2 : Dün eve akşam 9 gibi gidebildik, zaten dışarda bişeyler atıştırmış olduğumuz için ben toktum, o da bi şeyler daha yedi kendince,
evde her yer her yerde, ama gelişme var orta sehpadaki iki tabak, bi bardak ve sürahi mutfağa gitti, onun yerine bi sehpa daha ortaya çıkarılmış üstünde boş bi soda şişesi !!! tabi giden tabaklar mutfağı biraz daha kalabalıklaştırdı, bulaşık makinesi dolu olduğu için mutfak tezgahına bırakmış olması ihtimali üzerinde durmuyorum çünkü makinenin boş olduğu çoook zamanı da biliyorum :dilcikar:
thy bavul etiketleri hala ütü masasının üstünde, bavullar işine yarayanları (yani yiyecekleri) aldıktan sonra bıraktığı yer olan koridorda, onları alırken elime tutuşturduğu kıyafetleri dayanamadım çamaşır leğeniyle ütünün yanına bıraktım. :çok üzgünüm:
banyodaki sabunu bitirdikten sonra yenisini yerine koymayan kocam yerini bildiği halde gidip almak yerine banyo dolabından benim yosunlu güzellik sabunumu kullanmış klava:
sabah 07:30 sularında işe gelmek üzere yolda yürürken nereden konu açıldı hatırlamıyorum amirlerini iftara çağırmak istediğini belirtti. Paşam cuma günü çağıracakmış klava: ben cuma günleri 17:30 da işten çıkıp 18 civarlarında evde oluyorum. ve paşamın 9 kişilik amir takımını bide iftarda ağırlayacakmışım :1shok:
bide utanmadan hiç bi işini kendi yapmayan kocam "zaten ondan bi hafta önce kadın gelmiş olacak, bende %75 yemekleri hazırlarım" diyor !!! ah ah benim kocamın elinden her iş gelirde bi bana yapmaz
nerde o ellerini sıcak sudan soğuk suya sokturmam diyen tipler! şehir efsanesimi yoksa!!! hani o seni pamuklara sarmalar sararımlar !!! eşine kıyamayan tipler !!!
sanki iş bi yemek yapmaktı, bi hafta önce kadın geliyormuş, bi haftaya ev ne hale geliyo ben biliyorum. koltuklarda atletve boxerla oturan kıl yumağım krem rengi koltuklarımın bi güne anasını ağlatıyo klava: bi haftaya o tuvaleti ne hale getirdiğini ben biliyorum ! ıslak ayaklarıyla heryeri çamur ettiğini ben biliyorum o değil tabi! bide utanmadan ben yapcam yemekleri diyo !!!
kırk yılın başı beraber mutfağa girdiğimizde sen yemekleri ısıt masayı hazırla ben salata yapayım diyo, sonra domates getir, limonu kesip hazırla, hmm tuzunu atsana, salata tabaklarını getir, yağınıda sen döküver diyo, ben yemeği ısıtıp masayı hazırlayana kadar paşamın salata full hazır oluyo tabi ! yaptığıne salataları doğrayıp kaba koyup karıştırmak!!
çıldırmak üzereyim ! sonra surat yapıp konuşmadım mı pişkin pişkin "işte böyle sürat yapıp soğutuyosun kendinden" diyo gerizekalı yaaaa klava:

sizce durum daha ne kadar devam eder ve ben ne kadar dayanabilirim ???

Son düzenleme:
bu iş sen tedbir almadığın sürece aynen devam eder canım, kendini tükettiğinle kalırsın üstelik elinde de dağınıklıktan birbirinizi kaybedeceğiniz bir ev olur sadece ......
gel sen işe bir el at... kendine bir program yap .... ben de çalışıyorum bi de 10 aylık bir kızım var dolayısı ile istediğim gibi iş yapamıyorum .... ama temizliğe gelen kadınla haftalık anlaştım , her hafta geliyor,hafta içi ben evde yokken alıyorum ki hafta sonları kendime kalsın , bi hafta camlar kapılar, bi hafta halılar koltuklar, bi hafta dolaplar derken ev sürekli derli toplu ve temiz oluyor ... günlük dağınıklığımızı da akşamları toparlamaya çalışıyorum .... mesela haftada 3 akşam yemek yaparım ( misafir filan yoksa ) , hafta sonları dondurucuya bişeyler hazırlar atarım ki acil durumlarda elime hazır gelsin... çamaşırı hafta içi akşamları yıkar kurutur , cumartesi geç saat yattığım için gece otururken ütü işini hallederim ( gündüz ya gezmeye giderim ya da misafirim gelir )..... pazarları öğleden sonra da kendi bakımıma zaman ayırırım

birseyi 40 kere soyleyince olurmuş
ben olsam başının etini yerdim
belkı ozman sesimi duıymak yerine toplamayı tercih eder:jeyyar:

Benim eşimde Birşeye Karışmaz,Hatta üstünü başını ortalığa Atardı..
Toplamadım;Ütüsünü Dahş yapmadım,Yemekte yapmadım,Yumurta kırdım,tost yaptım..
Yoruluyorum diyede sızlanmaya Başladım..
1 ay sürdü sanırsam,sonra haftasonları evi beraber temizleme teklifinde bulundu..
Banyoyu fayanslarımı hep yıkadı süpürdü sildi.
Şimdi ise Haftasonları beraber temizlik yapıyor
Haftaiçide en azından bulaşık makinasını boşaltmama yardım ediyor,masayı kaldırıyor.

Fazlasını beklemiyorum Artık..
Denemelisin bence.

valla tüm taktikleri deniycem artık. 25 yaşındayım ve geçen kalp damar cerrahına gittim. adam demediğini bırakmadı. bu yaşta ne bu bacak, bileklerin kapkalın olmuş dedi. bu varislerle sen doğumda çok sıkıntı çekersin, ilerki yıllardada löp löp bacakların olur dedi !!! evlenmeden önce hiç sıkıntım yoktu. doktor akşamları en az yarım saat bacakların havada dinlen dedi. bende yine bi onbeş dk uzanıp evimin işini yapıyordum, hafta içi mutfak çamaşır, haftasonuda ev temizliği derken bak ne hale geldim. ama iki gündür yatıyorum valla ! erkekler böyle işte onlar yüzünden kendine bakmıyorsun, erkeğine bakıyosun, sonra o huzurlu dinç kalıyo, sen çirkinleşip yaşlanıyorsun. sonrada seni beğenmiyo başkalarına bakıyorlar! inş ben öyle olmam artık kendime bakıp dikkat etcem!

Valla benimkide aynıı eksigi yok fazlası var o derece
3 yıllık evliyiz bornozunu kaldırmayı ögretemedim.Azimliyim ögrenene kadar söylicem.
Benim ilk yıllarda suratım asılıyordu ister istemez ama artık öyle degil sinir olsam da
ona belli etmeden 'Hayatım bornozunu asmayı unutma' dıyorum. yoksa hayattta asmaz
Yaa benimki çıktığı odanın lambasını kapısını bile kapatmıyoo deli oluyorum.
Ama ben tatlı dille yaptırıyorum.Mesela atıyorum mutfaga gidiyor Canım banada su getirirmisin diyorum
sırf susamasamda :jeyyar: alışsın sonraları sormaya başladı istedigin bişey varmı mutfaktan diye
Nedir bu erkek milletinin hükümdarlıgı ya
bunları böyle yetiştirin analara çok kızıyorum.Erkek yapmaz erkek bilmem ne
Bizim suçumuz ne ya..ondan farkımız ne çalışıyorsa bizde çalışıyoruz bizde yoruluyoruz.
Benim oglum olsun kız gibi yetiştirecem valla

aynen bende senin gibi düşünüyorum. tamamen yetiştirme meselesi. yaptıkları için kocama ne kadar kızıyorsam, içimden annesi içinde bi o kadar laf ediyorum. bekar bayanlara benden tavsiye çalışan annelerin oğulları bi nebze olsun çalışan kadının halinden anlayıp yarıdımcı olmaya çalışıyorlar. tabi istisnalar vardır mutlaka. ama benimki gibi ev hanımı oğulları paşa gibi yetiştikleri için hiç kıymet bilmiyorlar, herşeyi hazır bekliyorlar klava:

sanki hep ailesinin yanında kalmış
bekar hayatı hiç yaşamamış erkeklerde daha çok bu
en azından benim gözlemlerim öyle
bir süre bekar hayatı yaşayan erkekler dağınıklığa alışmış olsalar bile
toplamayı ve yardım etmeyi biliyorlar

yok kardeşim, benim eşim 7 yıl öğrenci evinde kalmış, evet dağınıklığa alışmış, toplamayı biliyo ama yardım etmiyo, evlendik mi köle izahura mı aldı belli diil

bu cins erkekleri ne yapsaniz degisteremezsiniz...benim ilk kocamda öleydi beni delirtiyodu resmen denemedigim bisey kalmamisti ...iyilikle söledim kizarak bagirarak yok adam yine bildigini yapiyor...en sonunda bosandik ta kurtulduk .. yapacak bisey inan yok...ikinci evliligim su an ...ve esim anlatamam yaaa herseyiyle dört dörtlük bi erkek ...insanin icinde olucak yoksa bi insani degistirmek imkansiz...

süpersin valla! kaderime bu çıkmış diyip çekmemiş atıp almışın ikinciyi helal valla! bizede "bak yavrum içkisi yok kumarı yok, karı kız peşinde diil neler var bi bilsen azcık idare et" diyip duruyolar ki bu diyen kaynananım kendisi olur, biz de çekiyoruz, tabi bakalım nereye kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…