- 5 Aralık 2011
- 1.677
- 25
- 158
Edasum sen yazdıkça ben geridim iyice.
Tıpkı benim ilk zamanlardaki halime benziyo tavırların.
aMA UFACIK ÇOCUĞA DA PAPUÇ BIRAKÇAK KADAR DEĞİL.
Hayret bişey ya..
aynen öyle canım,sesımı cıkarmadıkca yuklenıyorlar,ben bır soylerım onlar bin soyler,gunlerce uzatırlar,ondan korkuyorum,ama taktıklerınızı uygulayacagım,hersey bebegım ıcın,sonucları yazarım kızlar:)
walla mıllet horul horul uyuyo ben sabahlara kadar cocuk kucagımda pışşş pışşşş,gündüzlerıde farkım yok yemek yapamıyorum,evın işi aksıyor,uyku yok stresten sütüm azalıyor vs. aynen böyle söylucem kızlarnasıl ıyı mı:)
napıyım canım ya geçim yoluna gıtmek ıcın ugrasıyorum kendı cabalarımla,ama aynılarını bebısıme yaptırmayacagım
canım çok geçmiş olsun bebeğin iyidir inşallah
bende sinir krizine girip çocuğumu sütünden ettim
bir günde kesildi sütüm
o yüzden haklısın hiç bir şeye değmez.
kızlar eşim aradı şimdi hadi seni sinamaya götüreyim bebişide anneme bırakalım demez mi,buyrun buradan yakın,bu adam akıllanmaz nasıl olsa kendı sabahlara kadar uyuyor,ben bakıyorum ben cekıyorum,aslında gunlerdır dısarı cıkmıyorum nasıl ihtiyacım var ama bunu bebişime yapamam,bebişle sinemaya girilmez mi :) pusetıyle koysam koltuga kızlar olmaz mı:)
bİLEMİYORUM CANM.
Salonda ağlama ihtimali de var tabi.
Bence bebeği annesine bırakacaksanız gitmeyin sinemaya.
Rahat edemezsin zaten.Aklın bebekte kelır.
Başka bir yara gidin ya da
evet canım asla bebeğimi bırakmam onlarrın elıneen ıyısı evde oturmak gene cok sıkıldım ama napalım gülü seven dikenıne katlanır,bebiş uyumuşken bende temızlık yapayım bari,bak şimdi eşime sinir oldum cocugu anneme bırakalımmışşş
evet canım asla bebeğimi bırakmam onlarrın elıneen ıyısı evde oturmak gene cok sıkıldım ama napalım gülü seven dikenıne katlanır,bebiş uyumuşken bende temızlık yapayım bari,bak şimdi eşime sinir oldum cocugu anneme bırakalımmışşş
canım bak kendıne sakın stres yapma kendını yıyıp bıtırcegıne ıcındekılerı sole esın solemıyosa sen sole boswer kımse umrunda olmasın alınan alınsın benım cocugum dogum sırasında su kactı cıgerlerıne 1 hafta kuvezde kaldı sadece camdan bakabılıyodum yavruma sonra eve gelcek olanlar bebek gormeye gorumcelerım eltım fılan onların cocukları nezamn alcaz kucagımıza dıolardı cocuklar ben yuzlerıne acıkca dıodum o oyuncak bebek degıl ben bıle almıyorum o uyuycak yatıvcak analarının yanında konusuodum zaten esımde ccouck hastaneden cıkmadan hepsıne solemıs bızım ne cektıgımızı annesı bıde ben bılıorum dıe kalabalık toplanıp cıkıp cıkıp gelmeyın dıe cunku cocugun temız havaya ıhtıyacı wardı o yuzden bız basta tavrımızı koymustuk gece sabahlara kadar evden sutumu sağıp hastaneye goturuyodum cocugum benım sutumu alsın ıyılessın kendını toparlasın dıe herkes rahat rahat uyurken bız hastane ev arası mekık dokuyorduk kı benı o halımle dıkıslerımın acısıyla kımse yerımden kaldıramazdı ama ınsanın canı cıgerı olunca kendını bıle unutuyorsun canım sana bı tavsıyem daha olucak sakın kendıone stres yapma ben ole bır hata yaptım 1 haftadır sutum kesıldı gelmıyo oyuzden kendıne bak cocuguna bak gec karsılarına sole bole bole de yanı gunun sonunda cocuk senın cocugun halt etmısler
Hangi kelimeleri seçeceğinizi siz daha iyi bilirsiniz, ama tek söyleyebileceğim şey; alınırlar, kırılırlar, aramız açılır falan diye düşünmemeniz lazım. Çocuk sizin, ve sizin kurallarınızla yetişmeli.
Sizin durumunuzda olan bir arkadaşım var, sinir hastası olmak üzere. Kayınvalidesi tamamen kötü niyetle, arkadaşım sinir olsun diye zavallı çocuğu oyuncağa çevirdi. Aynen sizin gibi kucağa alıştırmalar, yaşından önce bal yedirmeye kalkmalar, ilkellikte çığır açıp "kocasına tatlı olsun" diye cinsel organına bal sürmeler, "sen bu çocuğa bakamıyorsun, sütün yetmiyor" diye psikolojisini bozmalar... Bebek büyüyünce bitiyor mu peki, hayır. Sırf annesi sinir olsun diye çocuğun Türkçesini bozmaya çalışıyor şimdi, 60 yaşından sonra yöresel ağızla konuşası gelmiş kadının, çocuğu da öyle yönlendiriyormuş, çocuk da oyun zannediyormuş.
Eşlerin duruşu da çok önemli elbette. Umarım sizin eşiniz yanınızda olur. Olması da lazım, çünkü bebeğinize yapılan şey zaten en başta bebeğinize zarar veriyor.
Allah hayırlı ömür versin bebeğinize ve size. Umarım onu istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz.
teşekkurler canım,bu msjı okuyunca sınırleırm tepeme cıktı cahıl insanlar ya resmen bılerek yapıyorlar, benımkıler resmen yamyam büyüğünden kücüğüne,o 12 yasındakı görumcemın kız bana laf carpıtıyor,teyzemın cocugunu doğduğundan berı sevıyoruz yoğuruyoruz hıcbırsey olmuyor vs. gıbısınden delırtcekler benı almasını istemediğimi biliyor,ama bus efer alsında göreyım cok sınırlıyım eşimide eve gelsın karşıma alacağım ne cabuk unuttun dıye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?