bunu kayınvalideme nasıl söylemeliyim

aman canım sakın bırakma sen yokken kimbilir nasıl hırpalarlar çocuğu sevcez diye sonra sen uğraşırsın . bebekle gidip gezilcek yerler biraz çıkıp dolaşın sizede iyi gelir hep evde çok sıkılırsın sadece senin eşin değil erkekler hep aynı ailelerine toz kondurmaz

Yahu bi yer de kucağa alışsın diye sık sık kucağa alıyorlar demişsiniz sevdiklerinden alamazlar mı canım lütfen düşünme böyle babannesi o hissetse huzursuz olduğunu kıyabilir mi? Evet senin yavrun ama oda babanne canından can direk söyle annecim uyku düzeni bozuluyor uyutayım mı bebeği artık ufak görümcene de söyle yengecim uyutayım da huzursuz olmasın ağlıyor de.Kucağa alışsınlar diye alıyorlar gibi ince bir düşünceye sahipseniz ki benim hayatta aklıma gelmezdi böyle bir şey nasıl söyleyeceğinizi çok daha iyi bilebilirsiniz...

çocuk çok huysuzlaştı hastaneye götürdük ve doktor beni resmen azarladı diye söze başlayarak çokmu kucağa alıyorsunuz uyku düzeni bozuk dedi ve bebek uyku düzeni bozulunca yerini yadırgarmış o yüzden hoppa kucak yasaklandı diyin...hem 2.5 aylık bebeğin kucaktan kucağa dolaşması ne demek yahu hiçmi çocuk büyütmedi bu insanlar o bebek şimdi hertürlü enfeksiyona açık mıncıklamayı versinler uzaktan sewsinler siz önce bu konuya bir el atın bence....12 yaşındaki çocuk tuvalete gider elimi yıkadım der yıkamaz bellimi olur...

söyleyeceksin sonuçta çocuk bu eşya değil ki. hem kendi çocuğun hakkında neden diyemeyesin. bende ilk doğum yaptığımda diyemiyordum sonra benim bu çocuk dedim ve hoşlanmadığım davranışları dedim. kv çok kucağına alıyordu başkaları öpmek istiyordu. kv ye anne kucağa alışıyor siz gittikten sonra ben zorlanıyorum yanlış anlama sakın dedim. oda yok canım biz yokken olan sana olur doğrusun dedi. ara ara almaya başlamıştı. öpmek isteyenler oluyordu, alerjisi var öpmeyin sakın diyordum. sonuçta ufak bebeği neden öperler onuda anlamış değilim.

sonuçta önemli olan çocuğun. eşine söyle desende söylemez. boşuna ona deme. kendin güzel bir dille anlat.

birde 12 yaşındaki çocuğa nasıl güvenipte bebeği veriyorsun onu anlamadım. o daha tutmayı bile beceremez ki. ben ufaklara bile vermezdim.

Son düzenleme:
konuyu okudukça geleceğimden korkuyoum bende k.validemlerle çok yakınım.henüz çocuk yok fakat olursa biliyorum bizden çıkmazlar artık yandım ben...zırt pırt gelirler..bizimkilerde çok alınganlar bişey desen hep cevap verirler hemde moral bozarlar...k.validem bir kere bana ..çocuk olursa çocukla oyalanırız demişti sinir olmuştum bu ne yaa biz hiç rahat olamayacakmıyız

Görümcenin çocuğuna desene; "Anan bi tane yapsın onu yoğur, sev" diye. Ne demek bilmem kimin çocuğunu seviyoruz yoğuruyoruz, hamur mu bu yani. 12 yaşındakinin ettiği lafa bak hele, anan yapsın bi tane oyuncak da yoğurur musun ezer misin çiğner misin, ay sinir oldum

Sinir oldum canım ya, kayınvaliden resmen seni sinir etmek için yapıyor. Diğer konuna da baktım, kızları ve sana tavrı tamamen kıskançlık. Senin çocuğunu torun filan olarak da görmüyor, senin zayıf noktan olarak görüyor. O yüzden bebeğini kendini ezdirme. Eşini de üzmeden tatlı tatlı konuş, kendini de doldurup durma. Rabbine şükret sana sağlıklı bir emanet nasip etmiş, bol bol şükret dua et. Rabbinden dile, iste.

benim kızımda 3 buçuk aylık malesef aynı dertten bende muzdaribim lohusalıgımı zehir ettiler 40 boyunca bir eve haftada 3 4 kez gelinirmi kv nin kız kardeşi çocukları,üstelik kv 40 gün yanımdaydı,kv nin yegeni gelir (12 yaşında çocuk buda) kucaga almak ister çocugu parmaklar emzirirken üstüme çullanır çocugunu agzının içine girer pis pis nefes verir yok çok güzel kokuyomuş bilmemne,kv gelir süt yetmiyo bu çocuk aç,açlıktan aglıyor anlatmaya kalksan bür sürü şey sinirlerim zıpladı yine,ama çocugun kalabalıktan huysuzlaştıgı ve düzeninin bozuldugu bi gerçek bunu doktorlarda sölüyor zaten küçük çocuk herşeyden mikrop kapabilir,söleyincede sen kötü olursun ben 1 aydır görüşmüyorum gidip gelmiyorum bakalım ne olucak,öle nefret ettim bu olaylardan artık burdan uzaklaşmak istiyorum,yapıcağın tek şey ya eşine sölicen kibar bir dille sölicek yada sen anlatıcaksın doktor kalabalıkta huzursuzlaşır uyku düzeni bozulur falan diye kafana takma yine üzülen biz oluyoruz

eşinize söyletin kendiniz kötü olmayın. ne de olsa o oğlu.. hem eşiniz size de hak vermiş... eşiniz derken sizde desteklervari konuşun...

valla canım şuan sana çok kızdım..yanlış anlama ama evet kızdım.. çok yanlış yapıyorsunuz.. kayınvalidenizin kırlmasını gücenmesini düşünmekten bebeğinizi hırpalıyorsunuz..o yavrucak daha 2 buçuk aylık canı ne kanı ne.. öyle elden ele gezecek çocuk değilki daha..yazık değilmi bebeğinize..benim bebeğim olsa taviz vermem küserse küssün..bebeğinizin canından kıymaetlimi kaynannın canı.. uyku onun için şuan en önemli şey gelişimi psikolojisi için şimdiden düzene sokmazsan ilerde yazık edersin yavruya.. aynen bize anlattığın gibi anlat anne böyle böyle siz gittikten sonra mahvoluyoruz hem kendi hem biz çok zor düzene sokuyorum uyku saatleri belli..o saatlerde kucağa almayın..ne varki bunu demekde.. valla canım sen daha bu kadar cümleyi söylemeye korkarsan ilerde çoookkk ezilirsin canım..nasılsa sessiz gelin diye ezerlerde ezerler haberin olsun..tavrını koymayı bil..hele ki evladın konusunda..benim evladım bi yana dünya bi yana..

Eşine söyle madem tatsızlık ıstemıyorsan tabı eşinde seni dikkate alırsa inş.

ayyyyy canım hic güleceğim yoktu kızzzz görümcem dulll hahahah,ama bu lafını dicem o cadolozz bilmiş kızaaa

çok üzüldüm bebeğine bende ilk evlendğm zamanlrda kayınvalidemden korkuyodum bikaçkere tersledim şuan o benden korkuyo çocuk doğduğunda terli terli almak istiyodu vermiyodum deneme amaçlı sert tepki göster baktın onlar senden cazgır çıkıyoo kibar olmayı dene ama çok taviz verme olabildiğince bu konuyu dikkate al en çokta çocuğa vermeleri konusunda

Konu bebeğin olduğunda isteyen küssün steyen alınsın istemediğin durum neyse açıkça söyle bence.Olan sana ve dahası bebeğine oluyor çünkü.Yalnız şu var ki kucağa alıştırma der büyükler hep.Ben aksine kızımı hep kucağımda taşıdım.O sana doysun sen ona doy.Maymun gibi geziyorduk biz Emeklemeye başlayınca zaten kucak fazla istemiyorlar.3 4 aya emekler zaten.Bence bol bol kucakla okşa bebeğini zaman çok çabuk geçiyor.Doyamadan büyüyorlar.

canım onlar gelince koyacaksın çocuğu pusete gerekirsede pusetin emniyet kemerinide takarsın.. kucaklarına almak istediklerindede ya pusetle alın kucağınıza yada olduğu yerden sevin lütfen kucağa alışmasını istemiyorum diyeceksin hem ne farkediyor anlamıyorum.. ha yanından sevmişsin ha kucakta 2,5 aylık bebe ne anlar yaa amma ilginçler.. istediği kadar kırılsın alınsınlar sonra anlayıp hak verirler merak etme kimse senin bebişinden kıymetli değil.. bende aynı sorunları yaşadım ama iki dakika tutmasına izin veriyordum sonra kibarca emzirmek için alıyordum emzirme işi bitincede pusetine koyarken bu gün kucakta çok durdun iyice alışacaksın bu günlük bu kadar yeter hadi pusetine diyordum.. kızım sana diyorum gelinim sen anla :) o zamanlar üzülüp kırılıyolardı şimdide takdir edip örnek gösteriyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…