bunu muhakkak paylaşmam lazımdı

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
817
289
103
34
arkadaşlar ben bir işyerinde sekreter olarak çalışıyorum ofisimi teknokent ve birde merkez ofis var deneme süresi içindeyim 1 ocakta bitecek deneme süresi ancak iş başladığım üçüncü gün insan kaynakları merkez ofisten gelip bana merkez ofisteki sekreterlin çıkacağını ileride ihtiyaç olursa beni çağıracaklarını ilettiler ben de hani iş görüşmesine bile 3 saatte ancak gelebildiğimi ve oraya vasıta bulmada aşırı zorluk yaşadığımı bildirmiştim aradan 1,5 ay geçti ve dün akşam iş çıkışı ik sorumlusu aradı beni pazartesi günü merkez ofise çekmek istediklerini söyledi ben açık açık gelemeyeceğimi söyledim buraya bile dolmuş otobüs zor buluyorum kaldı ki 3 vasıtalık yer benim için inanılmaz zor olur olamaz onun için kibar bir dille ilettim gelemeyeceğimi merkez ofiste kaç tane çalışan var ne saçma yer ya ben zaten burda yeniyim orda ne yapacaksam ne kadar süreli çağırdıklarını sordum hani bir kaç günlük ise idare ederim belki diye ama bir süresi olmadığını söyledi ben de oraya gelemeyeceğimi dürüst bir şekilde nedenleri ile ilettim kadın bozulur gibi oldu sesi çıkmadı sanki köleyim gel oraya git buraya bu ne ya değil mi hani bunun için burdaki işimden çıkartılar mı bilemiyorum yada çıkartmasalar bile ileride izin almam gereken vs benzeri durumlar olduğunda ambargo koyma gibi hani madem bizim buraya gelmedi biz de ona izin vermeyiz gibi yaptırımlar yaparlar mı bilmiyorum sizlerle paylaşmak istedim.

şu an bu iş yerinin maaş, kariyer gibi imkanları ne durumda? senin için çok mu önemli bir iş yani, vazgeçemeyeceğin kadar iyi şartları var mı onu anlamak için soruyorum. çünkü zaten çok yenisin henüz bu kadar yeni olunca hem çalışanın hem de şirketin personelden vazgeçmesi gayet kolay oluyor. eğer bu nedenle seni çıkarırlarsa hiç kafana takma. sonuçta gidemeyecek durumda isen ne yapabilirsin yani? sen merkez ofis için değil şu an çalıştığın yer için başvurunu yapmışsın sonuçta. işe alırken senin ev adresini de biliyorlardı. sen sana ilk söyledikleri zaman da durumun hakkında bilgi vermişsin yine söylediğinde yine aynı bilgiyi vermişsin. merkez ofis için senden umudu kessinler. bana çıkarırlar ya da ambargo koyarlar gibi gelmiyor yapamazlar izin mizin zaten eğer yasal hakkınsa. mesela ben şu anki işyerimde nerdeyse 3 senedir çalışıyor olacağım, ben başladığımda ofis bana 2 vasıta idi ulaşım sorunum yoktu. 2 ay sonra evden çalışmaya başladık ofisi taşıdılar ve yeni ofis bana çok uzak. evden çalışma düzeninden çıkıp hadi herkes ofiste çalışsın artık derlerse ben gidemem mesela her gün oraya. bu durumda dileyen çıkışımı verebilir dert değil yani. dürüstçe durumunu söylemen iyi olmuş. ben başladığım ilk sene inanılmaz angarya bir iş için sahaya gidiyordum ve hafta sonları gönderiyorlardı. bana da iş görüşmesinde bu durumu anlatırlarken ara sıra saha işi oluyor, genelde cumartesi falan oluyor yarım gün gibi düşün demişlerdi. ben de onlara inanıp tamam giderim demiştim ama bi girdim işin içine, ilk 1 ay 1 gün bile dinlenemeden çalışmak zorunda kaldım hafta sonu hafta içi demeden. ve bitmiştim yani. 5 gün ofis cumartesi pazar saha. ne salakmışım diyorum şimdi dönüp bakınca. öyle deseler asla kabul etmezdim.

keşke gelemem vs diye keskin bir dille konuşmak yerine
ne demek başım üstüne tabi ama oraya vasıta sıkıntısı var nasıl olacak diye daha da tatlılaştırsaydınız iletişimi

onun dışında yapacak bişey yok

keşke gelemem vs diye keskin bir dille konuşmak yerine
ne demek başım üstüne tabi ama oraya vasıta sıkıntısı var nasıl olacak diye daha da tatlılaştırsaydınız iletişimi

onun dışında yapacak bişey yok
yok ben zaten söylerken de tatlı bir şekilde dile getirdim ve vasıta sıkıntım olmasan gelirdim dedim

şu an bu iş yerinin maaş, kariyer gibi imkanları ne durumda? senin için çok mu önemli bir iş yani, vazgeçemeyeceğin kadar iyi şartları var mı onu anlamak için soruyorum. çünkü zaten çok yenisin henüz bu kadar yeni olunca hem çalışanın hem de şirketin personelden vazgeçmesi gayet kolay oluyor. eğer bu nedenle seni çıkarırlarsa hiç kafana takma. sonuçta gidemeyecek durumda isen ne yapabilirsin yani? sen merkez ofis için değil şu an çalıştığın yer için başvurunu yapmışsın sonuçta. işe alırken senin ev adresini de biliyorlardı. sen sana ilk söyledikleri zaman da durumun hakkında bilgi vermişsin yine söylediğinde yine aynı bilgiyi vermişsin. merkez ofis için senden umudu kessinler. bana çıkarırlar ya da ambargo koyarlar gibi gelmiyor yapamazlar izin mizin zaten eğer yasal hakkınsa. mesela ben şu anki işyerimde nerdeyse 3 senedir çalışıyor olacağım, ben başladığımda ofis bana 2 vasıta idi ulaşım sorunum yoktu. 2 ay sonra evden çalışmaya başladık ofisi taşıdılar ve yeni ofis bana çok uzak. evden çalışma düzeninden çıkıp hadi herkes ofiste çalışsın artık derlerse ben gidemem mesela her gün oraya. bu durumda dileyen çıkışımı verebilir dert değil yani. dürüstçe durumunu söylemen iyi olmuş. ben başladığım ilk sene inanılmaz angarya bir iş için sahaya gidiyordum ve hafta sonları gönderiyorlardı. bana da iş görüşmesinde bu durumu anlatırlarken ara sıra saha işi oluyor, genelde cumartesi falan oluyor yarım gün gibi düşün demişlerdi. ben de onlara inanıp tamam giderim demiştim ama bi girdim işin içine, ilk 1 ay 1 gün bile dinlenemeden çalışmak zorunda kaldım hafta sonu hafta içi demeden. ve bitmiştim yani. 5 gün ofis cumartesi pazar saha. ne salakmışım diyorum şimdi dönüp bakınca. öyle deseler asla kabul etmezdim.
yok ya asgari ücret 7.50 gibi gelip akşam 5.30 gibi çıkıyorum ve bildiğiniz sekreter iş çay,temizlik,masa tozları cumartesi pazar tatil kafa rahat olmayınca alternatiflerin bir önemi kalmıyor benim için çok aşırı cazip yer değil birde çalışanların yaptığım işe saygıları yok çok pisler ve çok ukalalar.

yok ya asgari ücret 7.50 gibi gelip akşam 5.30 gibi çıkıyorum ve bildiğiniz sekreter iş çay,temizlik,masa tozları cumartesi pazar tatil kafa rahat olmayınca alternatiflerin bir önemi kalmıyor benim için çok aşırı cazip yer değil birde çalışanların yaptığım işe saygıları yok çok pisler ve çok ukalalar.
salla gitsin o zaman sen lafını söylemişsin işlerine gelirse. hiç takma bile yani.

salla gitsin o zaman sen lafını söylemişsin işlerine gelirse. hiç takma bile yani.
eşim de aynısını söyledi ''neden insan kaynakları sen gelemeyeceğini söyleyince bozuluyor ki sonuçta senin çalışma yerin orası değildi en baştan ya söyleyeceklerdi yada adam gibi ordaki personellerle ayarlasın işini sen hiç takma bunun için sen izin işin vs olursa takma arar alırsın ambargo yapamazlar yaparlarsa da çıkarsın o zaman bunun için sana şuanda bişey diyen olmazsa çıkma en azından bir süre daha çalış öyle çık'' dedi yani zaten insan olan o saatte aramaz ik dediklerimde toy yani kelli felli adam değiller çoluk çocuk gibi akşam arıyor benim bildiğim böyle durumlarda ik gelir karşısına alır konuşur yemin ederim hepsini toplasan bir adam etmezler işlerinde aşırı acemiler aşırı

Uf yaaa birde kolay denir sekreterlik.kendini beğenmiş imsan çok maalesef

Boşver takma
3 vesait sabahın 7 sinde başlayan mesaiye nasıl yetişeceksin özel araba mı vereceklermiş
aman yok ya birde yol parası vereceğim ekstra çok aşırı ters yer hatta ben iş görüşmesi esnasında tekrar tekrar sordum dedim ki burası için ise gelemem ben dedim iş görüşmesi 13.30da idi ben evde 13.30da çıktım düşün merkez ofisin yerinin tersliğini eşim de ''onlar bir süre dediğine bakma sen bence seni kalıcı alacaklardı ''dedi yani

aman yok ya birde yol parası vereceğim ekstra çok aşırı ters yer hatta ben iş görüşmesi esnasında tekrar tekrar sordum dedim ki burası için ise gelemem ben dedim iş görüşmesi 13.30da idi ben evde 13.30da çıktım düşün merkez ofisin yerinin tersliğini eşim de ''onlar bir süre dediğine bakma sen bence seni kalıcı alacaklardı ''dedi yani
yol yapmışlar işte

yol yapmışlar işte
tabi canım ben de salak değilim eşim de ''sen en iyisini söylemişsin bir kere teknokentte çalışan diğer yazılımcılar hangi bir gün idare edecekler ki sen oraya gitsen bile adamlar üç beş gün idare eder ama sonra kendi işlerini mi yapacak senin yaptığın işleri mi salaklar '' dedi yani burda boş bol oturacağına gelsin yardım etsin dediler heralde ama o kalıcı idi hatta benim evimin ters olduğunu en başta söyledim tekrar şanslarını denemek istediler red cevabı alınca işlerine gelmedi tabi o ik sorumlusu her hafta buraya geliyor gelsin yok dedim diye ne çekincem öyle değil mi ileri geri konuşursa da saygılı bir şekilde tekrar iletirim durumu bu olur gerisini artık tınlayamam düşün düşün canıma yazık ya

O süreli buradasın diyenlere pek inanma yani 2 ay deneme süreci oluyor her iş yerinde zaten biraz seni daha fazla çalıştırıp germek için yapılan bir şey çıkarmazlar henüz çünkü hemen birini bulmak iş öğretmek gerçekten çok uzun iş o yüzden her zaman net ve dik ol insanlar ukala ise sende ukala ol dikenin yeri var şu hayatta unutma ;) :D

O süreli buradasın diyenlere pek inanma yani 2 ay deneme süreci oluyor her iş yerinde zaten biraz seni daha fazla çalıştırıp germek için yapılan bir şey çıkarmazlar henüz çünkü hemen birini bulmak iş öğretmek gerçekten çok uzun iş o yüzden her zaman net ve dik ol insanlar ukala ise sende ukala ol dikenin yeri var şu hayatta unutma :KK66: :KK70:
kesinlikşe ben net ve duruşumu bozmadan dün kibarca red cevabımı ilettim eğilip bükülmeye gerek yok tekrar arasalar yada buraya gelseler yine söylerim

Back
X