• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunu nasil asabilirim

hicbiseybeniyildiramaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
408
250
53
35
Merhaba hanimlar ben yeni uye oldum benden buyuk ablalarimdan ve ayni seyleri yasayan tecrubeli bayanlardan yardim istiyorum...

Ben 6 senelik evliyim.. cok sukur mutlu huzurlu giden bir evliligim var... ufak tefek birazda maddi sikintilarimizin disinda.. gel gelelim 3 yasinda birde oglum var ve hic ama hic bir sekilde bir sey yediremiyorum yemek kahvalti saatleri iskenceye donusuyor.. artik cok bunaldim normal cocuklar gibi istahla sorunsuz yemek yemesini istiyorum doktor ustune gitme istemedigi surece bir yemek verme dedi vermedim tam gun ac kaldi ama bir gun daha sabredemedim anne yuregu ve gene zar zor yedirdim ... sizden tavsiye bekliyorum ben bu durumu nasil asacagim... hepinize simdiden cok tesekkur ediyorum...

Doktorunuzu dinleyin. 3 yaşında diyorsunuz artık kendi yemeli yemegini. Süt abur cubur bile vermeyin düzene girene kadar.
Örneğin kahvaltı hazırladınız ve yemedi, yiyin yemeginizi sorun yiyormusun kaldırayım mı diye, yemedi mi? Sen bilirsin deyip toplayın bir sonraki öğüne kadar vermeyin.
Öğlende aynısını yapın, gerekirse akşamda ki zaten duramaz ister. Kararli olun yemeyen çocuk çok zor. Benimde 28 aylık kızım var, elimde tabak peşinde gezerdim, oturur ağlardım bazen ama değişen birşey olmayınca ısrarı bıraktım. Şimdi az yiyor ama kendi istiyor, oturup yiyor.
Bir kaç gün zorlanırsınız sonra zaten aç kalacağıni anlayip yer merak etmeyin. Doktorumun önerisidir, bizde işe yaradı. Sizde kararli olun, buna baslarsanız pes etmeyin.

ben anne değilim yigenlerimi ben büyüttüm şuan da ben bakıyorum büyük yigenim aynen anlattıgınız gibi
bizde bunu ilk başlarda bıraktık acıkana kadar sustuk acıkınca ne olursa olsun yedi.

dediğiniz gibi içimiz yüreğimiz parçalandı ama bunu yaptık.

sonraları sanki çocuğu aç bırakıyormuşuz gibi geldi

daha sonra çizgifilm izlerken dikkatini oraya veriyordu bende yemeğini yediriyordum bunun doğru bir şey olmadığını öğrendim.

başka bir yöntem yemek öncesi meyve yedirdim.onun istediği meyveler

meyveler çocukları acıktırıyor bunu gördüm her öğün öncesi bi elme portakal yada suyu

mandalina yada suyu bunlar mıdede açlık hissi yaratıyor ve yigenim acıkmaya başladı

şükür ki şimdi ögünlerini yer ama oturupta öyle saldırıp iştahlı yemez sadece çok acıktığı zaman

yine her öğün kavgalarımız olur hadi ye şunu ye bunu derken yorulurum ama böyle yöntem bulduk.

eskisiden çok daha iyi

Doktorunuzu dinleyin. 3 yaşında diyorsunuz artık kendi yemeli yemegini. Süt abur cubur bile vermeyin düzene girene kadar.
Örneğin kahvaltı hazırladınız ve yemedi, yiyin yemeginizi sorun yiyormusun kaldırayım mı diye, yemedi mi? Sen bilirsin deyip toplayın bir sonraki öğüne kadar vermeyin.
Öğlende aynısını yapın, gerekirse akşamda ki zaten duramaz ister. Kararli olun yemeyen çocuk çok zor. Benimde 28 aylık kızım var, elimde tabak peşinde gezerdim, oturur ağlardım bazen ama değişen birşey olmayınca ısrarı bıraktım. Şimdi az yiyor ama kendi istiyor, oturup yiyor.
Bir kaç gün zorlanırsınız sonra zaten aç kalacağıni anlayip yer merak etmeyin. Doktorumun önerisidir, bizde işe yaradı. Sizde kararli olun, buna baslarsanız pes etmeyin.
Kendi istedihi zaman sadece sut ister cok zor o kadar yiprandimki oyke ozeniyorum bir bilseniz yiyen cocuklara

ben anne değilim yigenlerimi ben büyüttüm şuan da ben bakıyorum büyük yigenim aynen anlattıgınız gibi
bizde bunu ilk başlarda bıraktık acıkana kadar sustuk acıkınca ne olursa olsun yedi.

dediğiniz gibi içimiz yüreğimiz parçalandı ama bunu yaptık.

sonraları sanki çocuğu aç bırakıyormuşuz gibi geldi

daha sonra çizgifilm izlerken dikkatini oraya veriyordu bende yemeğini yediriyordum bunun doğru bir şey olmadığını öğrendim.

başka bir yöntem yemek öncesi meyve yedirdim.onun istediği meyveler

meyveler çocukları acıktırıyor bunu gördüm her öğün öncesi bi elme portakal yada suyu

mandalina yada suyu bunlar mıdede açlık hissi yaratıyor ve yigenim acıkmaya başladı

şükür ki şimdi ögünlerini yer ama oturupta öyle saldırıp iştahlı yemez sadece çok acıktığı zaman

yine her öğün kavgalarımız olur hadi ye şunu ye bunu derken yorulurum ama böyle yöntem bulduk.

eskisiden çok daha iyi
Keske yese bende mecbur tv karsinda yediriyorum basina gelmeyen bilemez ancak oyle yer cok nadir kendisi yer meyveden de sadece muz yer elini surmez cok garip cok secici

Keske yese bende mecbur tv karsinda yediriyorum basina gelmeyen bilemez ancak oyle yer cok nadir kendisi yer meyveden de sadece muz yer elini surmez cok garip cok secici

çok zor bir çocuk

anlıyorum sizi daha bizimkisi bir de kusardı o kadar yedirdikten sonra hooooooopp

kusardı...

öyle öyle alıştık duruma ve düzene soktuk şimdilik iyi

inşallah sizinkide düzelir.

iştah şurupları var denediniz mi hiç hani balık yağlı olanlar?

çocukluğum iştahsız geçen biri olarak ellemeyin derim...
benim çok üstüme geldiler
ağlatana kadar dibimdeydilr
acıksamda daha da inadına yemiyordum...
sonra sadece sevdiğim şeyi verdiler
patates kızartması,tavuk ...hiç elkemediler..bi sürü aburcubur yiyodum,kafama göre
sonra cicibebe yi keşfettim...
öyle iştah açıyırdu ki günde 2ekmek bitiriyordum...tabi 8~9 yaşındaydım...
cici bebe yedirin..inanılmaz acıktırıyor

çok zor bir çocuk

anlıyorum sizi daha bizimkisi bir de kusardı o kadar yediridik hooooooopp

kusardı...

öyle öyle alıştık duruma ve düzene soktuk şimdilik iyi

inşallah sizinkide düzelir.

iştah şurupları var denediniz mi hiç hani balık yağlı olanlar?
Kusmasina hic girmiyim sukur daha yeni birakti kusmayi hala zirla yerse gene kusar ama pes etmem gene yediririm ne kustuysa 2 vi ye kusmaz istah surubu denedim olmadi doktorda tavsiye etmedi sadece balik yagi kullanirim soylemesi ayip hic biseyden mahrum etmez babasi ustune titrer ama cok zor yemeyince yemiyor

Kendi istedihi zaman sadece sut ister cok zor o kadar yiprandimki oyke ozeniyorum bir bilseniz yiyen cocuklara
O sütü bile vermemeniz gerek ama ciddi tok tutuyor süt.
Anlatın oğlum bak kahvaltı yapmamız gerek ama yemezsen öğlene kadar yemek yiyemeyeceksin vs diye güzelce açıklayın. Arada süt bile vermeyin inanın 1 gün zorlanırsınız, öglen yine konuşun yemek hazır hadi yiyelim vs diye. Mutlaka pes edecek , yaşadım biliyorum.
Bende hayrandım o acıktım diyen çocuklara şimdi duyuyorum artık kızımdan anne cok acıktım şunu pişirirmisin diyor, ne istiyorsa yapıp yediriyorum dünyalar benim oluyor.

çocukluğum iştahsız geçen biri olarak ellemeyin derim...
benim çok üstüme geldiler
ağlatana kadar dibimdeydilr
acıksamda daha da inadına yemiyordum...
sonra sadece sevdiğim şeyi verdiler
patates kızartması,tavuk ...hiç elkemediler..bi sürü aburcubur yiyodum,kafama göre
sonra cicibebe yi keşfettim...
öyle iştah açıyırdu ki günde 2ekmek bitiriyordum...tabi 8~9 yaşındaydım...
cici bebe yedirin..inanılmaz acıktırıyor
Zaten sutle beraber gece birde sabah erken saatelerde veririrm ama benim oglum acikmiyor acta kalsa sadece su ister

Kusmasina hic girmiyim sukur daha yeni birakti kusmayi hala zirla yerse gene kusar ama pes etmem gene yediririm ne kustuysa 2 vi ye kusmaz istah surubu denedim olmadi doktorda tavsiye etmedi sadece balik yagi kullanirim soylemesi ayip hic biseyden mahrum etmez babasi ustune titrer ama cok zor yemeyince yemiyor

bol sabırlar diliyorum yaşadım biliyorum çok zor ve eminim ki senin de psikolojin alt üst oluyordur.
inşallah düzelir.

O sütü bile vermemeniz gerek ama ciddi tok tutuyor süt.
Anlatın oğlum bak kahvaltı yapmamız gerek ama yemezsen öğlene kadar yemek yiyemeyeceksin vs diye güzelce açıklayın. Arada süt bile vermeyin inanın 1 gün zorlanırsınız, öglen yine konuşun yemek hazır hadi yiyelim vs diye. Mutlaka pes edecek , yaşadım biliyorum.
Bende hayrandım o acıktım diyen çocuklara şimdi duyuyorum artık kızımdan anne cok acıktım şunu pişirirmisin diyor, ne istiyorsa yapıp yediriyorum dünyalar benim oluyor.
Bir gun sabah kalkti sut istedi vermedim agladi 40 dak ellemedim icim yansada oglen oldu yemek hazirladim istemedi gene sut istedi gene vermedim aksam 11 e kadar ac kaldi sonra 1 tabak corba icti ve uyudi allah banada gostercekmi acaba yemek istedigi gunleri;(

üç yaşında benimde kızım var
o da öyle çok iştahlı degildir
yemedigi zamanlar ortalıga küçük tabaklara ceviz badem fındık fıstık koyarım
yada yere sofra kurarım
küçük tabak çorba pilav makarna tavuk çok sever az az koyarım
canı istedikçe alır yer
ama üstüne gidince yemiyor
ayrıca keçiboynuzu özü iştah açıyor denemenizi tavsiye ederim

üç yaşında benimde kızım var
o da öyle çok iştahlı degildir
yemedigi zamanlar ortalıga küçük tabaklara ceviz badem fındık fıstık koyarım
yada yere sofra kurarım
küçük tabak çorba pilav makarna tavuk çok sever az az koyarım
canı istedikçe alır yer
ama üstüne gidince yemiyor
ayrıca keçiboynuzu özü iştah açıyor denemenizi tavsiye ederim
Zaten gunluk veririm keviboynuzu dedim ya her yolu denedim ama oyle inatci ki banamasin demez

Onu markete götürüp istediği şeylerden alabilirsiniz.
Mesela onun hoşuna gidecek tabak, çatal vesaire alırsanız hoşuna gidebilir.
Onun dışında 3 yaşında ise arkadaşlarınızın çocukları ile ya da komşunun çocukları varsa tanıştırın.
Onlar yemek yedikçe o da özenir ister belki. Çünkü küçükken ben de yemezdim ve birilerinin yediğini görünce eve koşardım.
Animasyon, çizgifilm izletmeniz de iyi olabilir. Yine kendimden örnek vereyim. Atıyorum Bugs Bunny ya da Temel Reis izlediğimde canım ıspanak ve havuç çekerdi. Annemden isterdim hemen.

kendinizi çocuğunuz yerine koyun lütfen.birisi devamlı elinde kaşık sevmediğiniz yiyecekleri ,üstelik canınız istemiyorken ağzınıza tıksa....hatta kussanız bile yine yine ve yine tıksa ağzınıza..???????
bir daha yemek yemek ister miydiniz?
yapmayın böyle biraz rahat bırakın çocukları..onlar da insan..3 yaşına gelmiş üstelik..acıktıüını doyduğunu bilir...bu şekilde zorla yedirerek vitamin aldığını mı sanıyorsunuz;en azından boağazından lokma girdi diye seviniyosunuz.ama ilerisi için ciddi problem bu...
kimse açlıktan ölmez unutmayın..
rahat bırakın bir süre ,yemek konusunda üstüne düştükçe yemeyecek..emin olun..siz rahatladıkça o da rahatlayacak..
öncelikle acıktığında tabağa yemeği kendi koymasını sağlayın..yiyeceğin kadar koyalım,ama koyduğumuz akdarı bietcek diyin.
sofra kurma yı beraber yapın.eğlenceye dökün işi...renkli çocuklar için çatal kaşık alın.yemek yeme olayını eğlenceye dönüştürün. ailece sofraya oturun.ve herkes kendi yemeğiyle ilgilensin.asla ağzına tıkmayın.dediğim gibi kendi belirlesin yiyeceği kadarını..1 avuçsa bir avuç...
ayrıca tv karşısında ne yediğini bilmeden robot gibi yer..ilerde obez olur daha beter pişman olursunuz..

Back
X