Bunu nasıl söylerim bilmiyorum

Kesinlikle söylemeniz gerekiyor.
Hem dini hem etik hem aklen...
Sizden saklansa kabul edebilir miydiniz?
Bu yaptığınız söylememek değil saklamak bile bile. Doktor söylemiş çünkü. Bir ihtimal olabilir elbette çocuğunuz Allah nasip etsin ama bunu da dahil ederek düşünmeye hakkı var karşınızdaki de bir insan.. en az sizin kadar aklı vicdanı var. Musade edin o karar versin uzulecek mi devam edecek mi ne yapacagina
Kendinizi kandırmayın.
Eminim bunu sonradan öğrense siz de daha kötü hissedersiniz onun da tepkisi başka türlü olur.
Çünkü su an kandırıyorsunuz. Kendinizi bu yalanla oyalamayın hemen söyleyin

Kesinlikle söylemeniz gerekiyor.
Hem dini hem etik hem aklen...
Sizden saklansa kabul edebilir miydiniz?
Bu yaptığınız söylememek değil saklamak bile bile. Doktor söylemiş çünkü. Bir ihtimal olabilir elbette çocuğunuz Allah nasip etsin ama bunu da dahil ederek düşünmeye hakkı var karşınızdaki de bir insan.. en az sizin kadar aklı vicdanı var. Musade edin o karar versin uzulecek mi devam edecek mi ne yapacagina
Kendinizi kandırmayın.
Eminim bunu sonradan öğrense siz de daha kötü hissedersiniz onun da tepkisi başka türlü olur.
Çünkü su an kandırıyorsunuz. Kendinizi bu yalanla oyalamayın hemen söyleyin

Tekrar bir kadin doğuncaya görünün belki yanlis anlatmış olabilirler kardesimin düğününe yakın kanıyla ilgili rahatsızlığı çıkmıştı hastanede kardeşime buni cocugu olmaz demişlerdi yikildik tabi dugune 1 hafta vardi simdi 5 aylık oğlu var cok şükür doktorlar tedavilerini olmazsa kan hastaligininn nedenini öğrenin cocugu olmaz bu şekilde dediler sonucta tedavide olmadi çocuğunda oldu

hanfendi sizde vicdan yok mu? boyle birsey saklanir mi gizlenir mi? Allahtan korkun yav. gizli kapakli tutulcak konu mu bu. Allah mucize gostersn bebeginiz olsun insallah ama suan boyle bi durumunuz varsa ej once nisanliniz bilmeliydi

Gercekten üzücü bi durum..Söyleyin.İleride neden solemedigin konusunda daha cok skntı olur.Belki bunu fazla dert etmez ama solememeni eder.

Bana göre vicdansızlık söylememek. Sizi seviyordur ama çocukları daha çok sevıyordur ve ayrılmak ister. Ya da taktır kader der belki olur olmasa da dünyanın sonu degıl der ve anlayışla karşılar. Ama söylemeyıp bunu ilerde duyarsa sakladıgınızı vay halınize derim çünkü bana göre yalan boşanma sebebi dir.benımde olmayacak mesela evlendikten sonra ögrendık eşimin ailesi önceden biliyorsunuz da söylemediniz tarzı bi eyler söyledi çok ağır şekilde. Saklamayın derim

Ne demek söylememek. Benim tüp tedavileri yolunda gitmezse mutlu yuvamı dagitmayi düşünüyorum bari o çoluk çocuğa karışsın. Bu saklanacak birşey değil.

Nişanlın kısır olacağı ihtimalini sana soylemeseydi ne yapardin? Nasil bir gunaha girersin bilemem de sonucta ihtimal bile olsa bilmek zorunda bence.

Bencede söylemen gerekiyor canım arkadaşın dediği gibi biraz empati yap nişanlının yerine kendini koy o senden böyle birşeyi saklasaydı kötü olmazmıydı evlendikten sonra söylese neden daha önceden söylemedin neden sakladın benden böyle birşeyi dmezmiydin bırak bilsin vazgeçecekse şimdiden vazgeçsin belki evlendikten sonra herşey için çok geç olabilir... Biran önce söyle seni kabullenecekse böyle kabullensin istemiyorsa bırak gitsin..

Durumunuz zor uzgunum fakat benden boyle bir sey saklansa cok ama cok uzulurdum. evlendikten sonra o mucize olmazsa ve esiniz bu olayi ve sizin de durumu bilip ona soylemediginizi ogrenirse yasayacagi hayal kirikligini dusunsenize. Bencil olmayin lutfen. Bence soylemelisiniz. Durustluk herseyden once gelir. Evliliginizi boyle yalanlar uzerine kurarsaniz elbet bir gun catlak verecektir. Daha cok uzulursunuz.

Benim bi bayan arkadasimin esininde gecirdigi bir hastalik yuzunden cocugu olmuyormus bekarken yasamis bu hastaligi arkadasimla evlenirkende saklamis bu durumj evlendikten bir sene sonra ogrendi kiz cocuk olmuyor doktora gidelim die israr edince.kizin psikolojisi bozuldu esine artk hic guvenmiyor herfirsatta bana soylemeliydin diye yuzune vuruyor bence asla saklamayin asla gunahina girmis olursunuz birakacak insan evlendikten sonra cocugunuz olmuyor diye birakir ama isin icinde sevgi varsa bu onu etkilemez.her kosulda yaninizda olur

Söyleme lisin mutlaka böyle bir konu saklanmaz kul hakkı var sonuçta ilerde daha büyük hüsrana uğramak istemezsen geç kalma hemen şöyle

Böyle bir şey saklanır mı? Bu bencillik. Aynısı size yapılsa ne hissedersiniz.
Bir tanıdık yaşadı bu durumu, adamın raporu varmış olmayacağına dair. Ve yıllarca kadın tedavi gördü boşu boşuna ilaçlar kullandı. En sonunda açığa çıktı. Çok yazık.

Nişanlınızın bunu bilmeye hakkı var.
Bile bile ona bu haksızlığı yapamazsınız.
Söyleyin,zaten sizi gerçekten seviyorsa vazgeçmeyecektir ve zor günlerinizde sizin yanınızda olacaktır.

Bunu nasil soylemezsin ya benimde belki olmucak cocugum bunu ben bilemem bir tek Allah bilir ama boyle bi durum olsa asla saklamazdim vicdanin rahat olcak mi???

Back
X