Bunu nasıl söylerim bilmiyorum

Boyke birsey gizlenmez eger sizi seviyorsa kabul eder sizi boyle
Bana da doktorlar cocuhun olmaz dedi ama 3 tane evladım oldu çok şükür
Ama bunu gizlemeyin

Bundan yıllar önce doktorum aynı şeyi bana söyledi
Eşimi tanıyınca evlilik düşüne girdiğini görünce bunu onunla paylaştım
Bana olsun sen yaşlı tonton bir nine ben yaşlı bir dede oluruz yine seni severim dediğinde onunla evlendim
Bugün tam 4 çocuk annesiyim
Allah nasip edince önünde duran olmuyor

Ne kadar yapmaciksiniz ya. Yok soylerse cok uzulecekmiş, ailesi soyleme diyormus mucize olurmuşmuş...
Evlenip cocuk olmayinca, olmadigini ogrenince uzulmeyecek mi sanki? Mucize olur olmaz orasini kimse bilemez ama sizin niyet iyi degil. Ailende dahil. Cocugu olmuyor diye kimse istemez seklinde dusunup korkuyorlar evlenemeyeceksin diye, sende bundan korkuyorsun. Oyuzden soylemeyip evleneyim oldu bitti olsun istiyorsun. Bilmiyormus gibi yapacaksin guya nasilsa evlenildi.
Seven insan cocuk icin ayrilmaz. Cocuk icin evlenen, cocuk olmayinca ayrilir zaten.

sonunda sen üzüleceksin bunu engelle,yapmazsan bu vebali öteki tarafta da ödeyemezsin ki.İnsanlar birbirine dürüst olmaı mutlaka duyulur aile içine girince sen söyle belki o herşeye tamam der.

Böyle bir şeyi gizlemeye hakkınız yok. Evet belki olabilir ama ya olmazsa? Bu çok büyük bir mesele, bunu söylemeden EVLENMEMELİSİNİZ.

Ayrıca eşimle çocuk istediğimizde ondan kaynaklanan bir sebeple olmazsa ondan ayrılmam. Ama böyle bir durum olduğunu bildiği halde benden gizlese ve kumpasa getirip evlense gözünün yaşına bakmam.

Böyle bişeyi bu zamana kadar saklaman çok büyük hata. Belki adam için çocuk dünyanın en önemli şeyi. Ailende seni söylemen için cesaretlendirmeliyken neden saklamanı söylüyo anlamadım. Evet sizin için çok üzücü ama bunu saklamamalısınız. Kandırmak oluyo.

Ne kadar yapmaciksiniz ya. Yok soylerse cok uzulecekmiş, ailesi soyleme diyormus mucize olurmuşmuş...
Evlenip cocuk olmayinca, olmadigini ogrenince uzulmeyecek mi sanki? Mucize olur olmaz orasini kimse bilemez ama sizin niyet iyi degil. Ailende dahil. Cocugu olmuyor diye kimse istemez seklinde dusunup korkuyorlar evlenemeyeceksin diye, sende bundan korkuyorsun. Oyuzden soylemeyip evleneyim oldu bitti olsun istiyorsun. Bilmiyormus gibi yapacaksin guya nasilsa evlenildi.
Seven insan cocuk icin ayrilmaz. Cocuk icin evlenen, cocuk olmayinca ayrilir zaten.
Aynen bende böyle düşündüm konu sahibi ve ailesi kendilerini düşünüyor sadece adamın uzulmesi filan hikaye

Herks söyle demiş ama sen soylemiceksin bence. Ama kendine yapılmasını istemediğin bişeyi başkasına yapmamalisin. Yinede söylemicegine eminim.

Buna benzer bi olayı bi yakınım yaşadı. Bunlar evleniyorlar 4 yıl boyunca çocukları olmuyor . Bayanda bi sıkıntı olmadığı halde süreci hızlandırmak adına bir kaç ay ilaç kullanıyor tedavi falan oluyor doktor eşini çağırdığında gerçek anlaşılıyor. Adamın çocuğu olmuyormuş. Üstelik çocuğu olmayacağını kendisi de aileside biliyormus. Kadını bunca zaman göz göre göre kandırmışlar. Sonuç ayrıldılar .

Empati yapin.surekli cocuk hayaliniz olsa ve karsinizda ki erkek cocugu olmayacigini sizden gizlese evlendiginiz zaman ogrenseniz tepkiniz ne olur?
Ailenizee bir garip soyleme ne demek. Soyleme yoksa seninle evlenmez mi demek istediler.
Dürüstlükle atilmayan temel tavsiyesi veriyor aileniz dinlemeyin

Ssence nisan atmakmi zor
Evlilikte psikolojjn bozularak evliliginin bitmesimi zor olur once onu dusun
Ikincisi boyle bir kazik atilmayi kimsenim sindirecegini sanmiyorum
Bir arkasimin annesi psikolojik hastaydi
Kiz annesinin hastaligini esinden sakladi diye suan mahkemedeler
Kiza sen nasil boyle birseyi soylemessin ben bilseydim senle evlenmezdim colum cocugum boyle olabilir dedi cocukta yapmadi is bu nokta da durum kotu
Belkide boyle kabul eder dene ama asla saklama
Ben bile olsam bu ihaneti duydugumun ertesi gun birakirim
Hakimbile sanirim bunu suc sayar ve bir celsede bosar cunku bu bir suc

Şmdi üzülecekse evlenince yıkılır. Burda esas onu üzen çocuk olayı deil kandırılmış olmak..
eşim böyle bşeyi evlendikten sonra bana söyleseydi bi ömür kandırılmış hissederdim kendimi ve hiçbir sözüne inanmazdım. Nişanlıyken söyleseydi kısmet herşey olacağına varır der Onuda teselli ederdim.
Geç olmadan konuş.

bir an önce paylaşın
yalnız bunu önceden söylemediğiniz için üzülebilir bozulabilir
herşeye hazırlıklı olun

Böyle bir gerçek saklanmaz. Tabii ki söylemelisin. Ailen nasıl saklamani ister anlamıyorum. Böyle bir yalan üzerine hayat kurulmaz demeleri gerekirken.
Daha fazla geç kalmadan şöyle. Seviyorsa yanında olur zaten sevmiyorsa evlendikten sonra da bitecek demektir.

Bunu kesinlikle bilmesi gerekiyor. Evlendikten sonra öğrendiğinde sevgisi güveni sarsılacak ve sizden çocuk yapmak için çabalar mı bilemiyorum.

En yakın zamanda bak sana söyleyememiştim ama bu durum var evlenmeden önce bilmeni isterim de istemezsen saygım var demen lazım.

Dürüst olursanız herşeye rağmen seviyorum evlenelim deme olasılığı çok yüksek. Bırak üzülsün kim üzülmez ama geçecek elbet.

Uygun bir dille ihtimalleri de katarak söyle.
Bebeği bazi eşler ve aileker cidfi sorun yapabiliyor ve sonunda evlilikler bitiyor
Simdiden söylersen duruma göre karar alirsin
Ayrilirsan da nısanlina darilma
Çunku evlat cok farkli bir duygu ve herkesin istemeye hakki var

Derdime nerden başlasam bilmiyorum kısaca şöyle söyleyim zamanında bir rahatsızlığımdan dolayı kan kaybından dolayı hasta olmam iğneyle engellenmişti ve ondan sonrada bidaha hiç olmadım vucut kendisi ilaçsız olmamaya başladı ve dr hamile kalamycagmı ömür boyu dogm kontrol hapı kullancagmı söyledi çok üzüldüm ama Allah büyük dedm soncta tıpta herşeyin çaresi var ama ya olmazsa?? Sorum şu ; bunu nişanlıma söylemelimiyim çocugumz olmayacak diye yoksa söylemeyimde belki olur diye onuda hiç üzmeyimmi çünkü direk yıkılır biliyorum hep hayal kuruyor. Ama ailemde söyleme demişti Allah bilir belkide olur bi mucize dediler bilmiyorum sizce napmalıyım? :KK43:

Bunu soylemek zorundasin.
Bu durum saklanacak bisey degil.
Cok buyuk vebalin altina girersin.
Herkesin cocugu olmak zorunda degil ama senin durumun acik ve net.
Seni boyle kabul ederse ne ala..
Ama adam cocuk isterse ve olmazsa sen onu bile isteye kandirmis olacaksin.

Derdime nerden başlasam bilmiyorum kısaca şöyle söyleyim zamanında bir rahatsızlığımdan dolayı kan kaybından dolayı hasta olmam iğneyle engellenmişti ve ondan sonrada bidaha hiç olmadım vucut kendisi ilaçsız olmamaya başladı ve dr hamile kalamycagmı ömür boyu dogm kontrol hapı kullancagmı söyledi çok üzüldüm ama Allah büyük dedm soncta tıpta herşeyin çaresi var ama ya olmazsa?? Sorum şu ; bunu nişanlıma söylemelimiyim çocugumz olmayacak diye yoksa söylemeyimde belki olur diye onuda hiç üzmeyimmi çünkü direk yıkılır biliyorum hep hayal kuruyor. Ama ailemde söyleme demişti Allah bilir belkide olur bi mucize dediler bilmiyorum sizce napmalıyım? :KK43:
Her insanın hayalî bebektir. Umarım mucize olur hamile kalabilirsin. Ama nisandan önce söylemeliydin. Bu bildiğin kul hakkı :( sonucun ne olacağını bilsen de söyle....

Back
X