• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu neden yaptı arkadaşlarım.

Valla kimse kimseyi cekemiyor ablacim bu devirde
Siz evi aldiktan sonra arkanizdan dedikodu dönmüstür sonra konusa konusa birbirlerini şişirmişlerdir ister istemez sana tavir almislardir
Eger aksi olduysa dedikoduyu birakirim :confused:
simdi bi de birbirlerinin senin hakkinda dediklerini bildikleri icin gruptan utanip canim cicim de yapamiyorlar, “bak gecen gun arkasindan ne diyodu bugun mevlute gitmeye can atiyo” dedirtmemek icin. Bak hepsiyle disarda teker teker karsilassan hepsi yuzune nasil guler
Ya umarım bu kadar değildir yani ben bu evi al ayı yıllardır istedim biliyorlar hatta bu evden gruptan bir arkadaş aldı ve en çok sevinen ben oldum içten sevindim onlardan da bunu bekledim ama o zaman bile bu evi ödeme kısmıyla vurmaya çalışanlar oldu grupta umarım arkamdan bu şekilde dönmemiştir

Birisi sorunca bir etkinliğe davet eden birinin etkinliğine ben de katılmazdım açıkçası. Yakın gördüğünüz insanlar o şekilde davet edilmez.

Bir de kimse sizin malınızı mülkünüzü kıskanmıyor gözünüzü seveyim geçin bunları. Benim çevremde de var sizin gibi düşünen insanlar. Mal mülk edindikleri ve kıskandığım için değil ama bu tavırlarından dolayı uzaklaşıyorum çoğu zaman.
Aslında şöyle yazdım daha erken bir tarih mevlüt söylemek için unutulur diye daha sonra söyleyecektim dedim. Fakat kuzenim de bu arkadaş grubunda o sorunca mecbur yazdım yoksa arayıpta söylemekti amacım ama cevapsız bırakmak olmayacaktı. He ev konusunda böyle hissetme sebebim de şu evi aldığımızı duyan bir Arkafaşım söyledi o sırada o karla yemekteydik birçoğu yemeği bıraktı ve hııı güle güle otur kaça aldın ooooo çok pahalı bu ne yaa değmez o paraya ne evler alınır hepten abartıyor değer mi o paraya neler alınmaz. Umarım rahatlıkla ödersiniz vs dendi. Bende ödedik evi kredi vs çekilmedi hazır para ile aldık şükür dedim ve birisi dönüp hee birde öyle dedi demek istediğin şu ben bu evi yılardır istedim çok beğendiğim için hep dilimdeydi aldığımı duyduklarına ya çok istiyordun hayırlı olsun vs demeleri daha uygundu paraya değer veya değmez hevesimi korumaları yanımda olmamaları garip gelmişti bana böyle düşündürdü yoksa bir insan neden birisi bir şey aldığında yerin dibine sokar destek olmak yerine

Hersey ortada olumlu olumsuz bir geri donus yapmamalari sizi ciddiye almadiklarini ya da deger vermediklerini gösterir bence ..ben bu konularda cok sessizce uzaklasirim .umrum olmaz geride kalan
Sanırım öyle yapacağım birisi birisi bir şey yazmalıydı. Hepsi okudu ama birisi yazmadı.

Ilk dogan cocuklar yeğen olsun arkadas cocugu olsun heyecanla beklenir el üstünde tutulur. Dogum ne zamam diye sorup durulur...ama gecen zamanda herkesin hayatına yeni yeni cocuklar girdigi icin insanin ilgisi azalir.
bence bundan da sebep olabilir.

Bu arada sizinki ev mevludu mu?
Sahsen mevlut gezmeyi hic sevmem. Ama cenazedir yakin arkadasin bebegidir zorunluluktan katılırım. Ama turup da ev mevludune gitmem, bir pazarim var zaten. Bana ne onun oturacagi evden?
Belki arkadaslariniz da ev mevlududiye katilmak istememistir. İlerleyen zamanlarda cocuk dogumgunu yaparsaniz onlar da katilacaktir.
Yani siz bir haftasonunu degerlendirmek isteseniz tanimadiginiz insanlarla dolu, dualar okunan, tiklim tikiş oturulan,baklava - tavuklu pilav yenen kalabalik ev mevludune mi katilmak isterdiniz yoksa binbir cesit tatlisi-guzel suslenmis pastasi olan, rengarenk bir eve , guzel giyinmiş bebelerin ortalikta dolastigi -instagrama neseli foto atacaginiz bir dogumgunune mi gitmek isterdiniz?
Bebek mevlüdü olacak. Onları anlarım gelmek istemeyebilirler o durumda bana birkaçı bile uygun değilim diye dönüş yapmalıydı sanki hiçbirisi dönüş yapmayınca kendimi kötü hissettim. Ayrıca grupta ikinci bebeği olan arkadaşlarım var onları hepsine toplu bir şekilde doğum yapıldıktan hemen sonra gittik hepimiz

Ama siz kuzen sorunca söylemişsiniz samimi gelmemiştir sanki zoraki dilinin ucuyla davet etmişsiniz gibi

Her ev araba bı sey alan da hemen bu moda giriyor ben de bunu anlamıyorum. Evet herkes hepımızın her seyını kıskanıyor. Kıskanclıktan öluyorlar. Cunku hepımız kıskanılacak ınsanlarız.onlara da hak vermek lazım.bu kadar kıskanılası olmasaydık.

Birisi sorunca bir etkinliğe davet eden birinin etkinliğine ben de katılmazdım açıkçası. Yakın gördüğünüz insanlar o şekilde davet edilmez.

Bir de kimse sizin malınızı mülkünüzü kıskanmıyor gözünüzü seveyim geçin bunları. Benim çevremde de var sizin gibi düşünen insanlar. Mal mülk edindikleri ve kıskandığım için değil ama bu tavırlarından dolayı uzaklaşıyorum çoğu zaman.
Çok güzel demişsiniz. Belki de kuzeniniz sorduğu için çağırdı bizi diye düşündüler. Keşke kendiniz çağrıdaydınız

Kızlar benim bir arkadaş grubum var. Yaklaşık 8 9 kişiden oluşan. Bu arkadaş grubumla belli zamanlarda toplanırız. Gruptan konuşuruz görüşürüz vs severim onları iletişimini iyidir ya da ben öyle sanıyorum. İlk kızım doğduğunda bizi görmeye geldiler aradılar vs görüştük ve bana iyi geldiler. Fakat bu kez sadece doğum yaptığım ilk gün mesaj attılar sonra ne aradılar ne geldiler. Hiç hayrını bile sormadılar hatta evime gelmemeleri beni çok üzdü beni onları yanımda görmek isterdim. Mesela gruptan bir arkadaşımın kızının doğum günü varmış yazmıl gruba herkesi çağırmış. Birçok arkadaş cevap atmış geliriz diye. Bu hafta bizimde mevlüt var kuzenimde o grupta sordu mevlüdü bende bu pazar dedim ve kızlara buyrun gelin kızlar bekliyorum dedim. Hepsi görmüş ama kimse cevap yazmadı. Çok kötü hissettim kendimi. Aramızda onlarla kötü hiçbir şey yaşanmadı. Sadece biz yakın bir zamanda ev aldık ve taşındık. Bu evi aldığımızı duyduklarında çok aşırı şaşırdılar. Çünkü aldığınız ev lüks sayılacak bir ev ve yaşadığım ilçede ün yapmış bir site bunu duyduklarında bana konduramadılar givi gelmişti açıkçası çünkü ben sürekli çalışan didinen bir bayanım çok gezme tozma giyinme vs yoktur bana o zamanlar beklemiyorlardı gibi geldi. Hatta cidden o zamandan sonra benimle bazıları bir uzaklaştı gibi oldu anlam vermedim ya da bana mı öyle geldi şimdi ona cevap verip bana vermemeleri ne demek olur sizce çünkü ikimizde yazdık gördüler ama yazmadılae ki ben onlara hep gittim aradım sordum üzüldüm çok nasıl bi yol izlemeliyim görüşmeyi bile kesmeyi planlıyorum abartıyor muyum ki

Sen o evi alınca birilerinin içinde bir şeyler çatırdamış galiba :D

Açıkçası, bebeğimi görmeye gelmeyen, attığım mevlüd davetine cevap bile vermeyen bir arkadaş grubunda daha fazla durmazdım. Çünkü, arkadaş olmadıkları çok aşikar...

davet şekliniz pek yerinde olmamış, belki ondan cevap vermemişlerdir.
davetinizi yineleyin bence, hanımlar geçen konu açılınca söyledim ama sanırım gözden kaçtı diye tekrarlayın.
şahsen herkese tel açar davet ederim. bilmiyorum bence usul budur.
ben uğraşamam derseniz de, üzerinde bile durmayın, ben davetimi yaptım, arzu eden buyurur deyin geçin.
aklıma bir söz geldi, pek manidardır; çağırırlarsa gitmem, çağırmazlarsa küserim.
gönülsüzlerse zaten altın varak davetiye yazsanız yine bahane bulurlar.

Son düzenleme:
Kızlar benim bir arkadaş grubum var. Yaklaşık 8 9 kişiden oluşan. Bu arkadaş grubumla belli zamanlarda toplanırız. Gruptan konuşuruz görüşürüz vs severim onları iletişimini iyidir ya da ben öyle sanıyorum. İlk kızım doğduğunda bizi görmeye geldiler aradılar vs görüştük ve bana iyi geldiler. Fakat bu kez sadece doğum yaptığım ilk gün mesaj attılar sonra ne aradılar ne geldiler. Hiç hayrını bile sormadılar hatta evime gelmemeleri beni çok üzdü beni onları yanımda görmek isterdim. Mesela gruptan bir arkadaşımın kızının doğum günü varmış yazmıl gruba herkesi çağırmış. Birçok arkadaş cevap atmış geliriz diye. Bu hafta bizimde mevlüt var kuzenimde o grupta sordu mevlüdü bende bu pazar dedim ve kızlara buyrun gelin kızlar bekliyorum dedim. Hepsi görmüş ama kimse cevap yazmadı. Çok kötü hissettim kendimi. Aramızda onlarla kötü hiçbir şey yaşanmadı. Sadece biz yakın bir zamanda ev aldık ve taşındık. Bu evi aldığımızı duyduklarında çok aşırı şaşırdılar. Çünkü aldığınız ev lüks sayılacak bir ev ve yaşadığım ilçede ün yapmış bir site bunu duyduklarında bana konduramadılar givi gelmişti açıkçası çünkü ben sürekli çalışan didinen bir bayanım çok gezme tozma giyinme vs yoktur bana o zamanlar beklemiyorlardı gibi geldi. Hatta cidden o zamandan sonra benimle bazıları bir uzaklaştı gibi oldu anlam vermedim ya da bana mı öyle geldi şimdi ona cevap verip bana vermemeleri ne demek olur sizce çünkü ikimizde yazdık gördüler ama yazmadılae ki ben onlara hep gittim aradım sordum üzüldüm çok nasıl bi yol izlemeliyim görüşmeyi bile kesmeyi planlıyorum abartıyor muyum ki

Aklıma şöyle geldi, herhangi bir ortamda bebek ziyaretine gelenlerden şikayet edici cümle kurmuş olabilir misiniz?

Paylaştığınız Whatsapptan bebek mevlütüne çağırma konusu şöyle bir izlenim bırakıyor. Sizi çağırmayacaktım-yada unutmuştum- buraya yazmış bulundum sizi de çağırayım madem. Tabi ki böyle düşünmemişsiniz ama onlar bu izlenime kapılmış olabilir mi?

Son olarak, arkadaşım süper lüks bir siteden ev alsa ve benim sadece son dakikada haberim olsa "benimle neden bunca zaman paylaşmamış heyecanını-demek yakın bulmuyor beni" diye düşünürüm. Bu işler üç günde olmuyor çünkü.

Kısakanmış olabilirler sizde grupta sessiz olun kimseye birşey yazmayın anlarlar belki bozulduğunuzu

Şöyle birşey olabilir mi? Organizasyon filan yapılacağı zaman maddi konularda kısıtlı olduğunuzu söyleyip böyle bir ev alınca sizin yalan söylediğinizi sanmış olabilirler. Bu yüzden uzaklaşmış da olabilirler.

Kimsenin sizin evinizi kıskandığınızı sanmıyorum. Ama sizin bilmediğiniz, size normal gelen bir davranışınızdan dolayı uzaklaşmış olabilirler. Çünkü hadi biri ikisi kıskandı hepsi mi aynı tavrı aldı.

İyi güzel de kuzeniniz sormuş davet edeyim ayıp olmasın gibi olmuş. Ben de gelmezdim. Arkadaşlarınız haklı. Doğuma da benzer bir sıkıntıdan gelmemişlerdir.

Ilk dogan cocuklar yeğen olsun arkadas cocugu olsun heyecanla beklenir el üstünde tutulur. Dogum ne zamam diye sorup durulur...ama gecen zamanda herkesin hayatına yeni yeni cocuklar girdigi icin insanin ilgisi azalir.
bence bundan da sebep olabilir.

Bu arada sizinki ev mevludu mu?
Sahsen mevlut gezmeyi hic sevmem. Ama cenazedir yakin arkadasin bebegidir zorunluluktan katılırım. Ama turup da ev mevludune gitmem, bir pazarim var zaten. Bana ne onun oturacagi evden?
Belki arkadaslariniz da ev mevlududiye katilmak istememistir. İlerleyen zamanlarda cocuk dogumgunu yaparsaniz onlar da katilacaktir.
Yani siz bir haftasonunu degerlendirmek isteseniz tanimadiginiz insanlarla dolu, dualar okunan, tiklim tikiş oturulan,baklava - tavuklu pilav yenen kalabalik ev mevludune mi katilmak isterdiniz yoksa binbir cesit tatlisi-guzel suslenmis pastasi olan, rengarenk bir eve , guzel giyinmiş bebelerin ortalikta dolastigi -instagrama neseli foto atacaginiz bir dogumgunune mi gitmek isterdiniz?
Grupta kuzen soruyor mevlüt pazar mı? Konu sahibi de evet deyip kızlar sizleri de bekliyorum diyor. Bu davet değil ki? Usulen çağırma olmuş.

Valla canım ne hissediyorsan odur
Bana da sanki kiskanmislar gibi geldiler
Bırak eğer senin mal sahibi olmanı bile cekemeyecek insanlarda varsın görüşme
Kendimden biliyirum artık sadece salı gunleri olan bir toplantimiz var ona gidiyorum sıralı zaten dönüyor başkada kimseyle görünüyorum.
Hafta sonu pazarda eşimle geziyoruz
Diğer günler iki bebek ev iş derken kendim sahile gidiyorum herşeyi tek başıma yapiyorum cuku insanlar artık çok farkli

Ay iyi de resmen biri sormuş öyle çağırmışsınız bu kadar sevdiğiniz arkadaşlarınızı. Bi de bu pazar yani. Kuzeniniz sormasa çağırmayacak mıydınız mesela. Siz de bi tuhafsınız.
O kadar yakın arkadaş Mevlüt’ten önce gelir benim bildiğim hatta hastaneye.. Mevlüt’e de kırmızı halı beklemez.

Back
X