Bunu yaşayan var mı??

ilk kez duyuyorum.. ama psikolojide bi tanısı vardır kesin.. hiç arastırdın mı?

Pergelin ne olduğunu öğrendiğimden beri gözüme batması korkusu yaşarım.
Bir de aynı korku enjektör için de var.

Böyle dişlerimi sıkıp arasından derin ve sesli bir nefes alıp gözümü kaşır ve dikkatimi dağıtmaya çalışırım.

Aynısını yaşıyorum hatta ek olarak çaydanlık musluk gibi parlak metallere bakamam çaydanlıgı hep uzagıma koyarım sanki gözüme saplanacakmış gibi oluyorum

Bende de gençlik yıllarimda buna benzer şeyler olurdu. Bir çeşit takıntı bunlar.

Unuttum gitti nasıl unuttum bilmiyorum ama geçmeyecek bir şey değil. Üzerine gitmemek lazım

Komidin benimde yatağımın hemen kenarında bende kafamı vurmaktan korkuyorum uyurken beyin kanaması filan geçiririm diye bir de merdivenler önceden gözlük takardım o zaman merdivenlerden inerken ya da çıkarken düşerim gözlük camları gözüme girer kör kalırım gibi ve daha bir sürü şey zaten obsesifim düşünmemeye çalışıyorum

Obsesif olduğunuz izlenimine kapıldım bir de özellikle sol göz direk psikolojiyle alakalı benimde başıma geldi ordan biliyorum
La havle zikrinin tamamını bol bol okumanızı tavsiye ederim Allah'ın izniyle mucizeye şahit olacaksınız

Canım sende ki his şu şekilde mi acaba ; mesela diyelim ki pencereyi açtı biri uzak sana da ve birden gözünde baskı hissediyorsun sanki pencerenin sivri köşesi gözünüze batıyor gibi agrı değil ama hissettiğin baskı ve ya pencere kapanmalı yada sivri kısmın üstü örtülmeli yada ellerin ile gözlerini kapamalısın..

bende de yukseklik korkusu var. apartmanli veya biyere gidip balkondan asagi baksam yada dam'dan dusecem sanyorum geri cekilyorum.

bende de var bu. rüyalarımda hep uçurumdan birinin beni attığını görürüm. ama sadece o düşme hissini yaşarım seninki kadar ayrıntılı değil :) allah korusun düşünmemeye çalış çok fena acıyı düşünmek, düşmeyi ensende hissetmek ve kan falan

Ben merdivenlerde falan yürürken dengemi kaybedip yuvarlanacağımı düşünüyorum. Ms hastası olduğum için denge kaybım normal insanlara göre biraz daha fazla :) Ondan dolayı kaldırımda yürürken bile yola düşüp bana araba çarpacağını düşünüyorum.

canım allah acil şifalar versin inşallah

Bence siz bu duruma kendinizi odaklamışsınız böyle olur olacak oldu diye o yüzden bu endişeleriniz ile yüzleşmelisiniz yoksa çözüm bulamazsınız

iyi de hiç aklımda yokken oluyor mesela bi kaç ay hiç aklıma gelmiyor
bi gece yatarken hoop gene sivri köşeler aklımda
peki nasıl yüzleşeyim?
gidip uzun süre sivri köşeleri mi seyretsem?

ilk kez duyuyorum.. ama psikolojide bi tanısı vardır kesin.. hiç arastırdın mı?

araştırdım ingilizce bi forumda tartışılmış kimse bi sonuca ulaşamamış. Amofobi var iğnelerden falqn korkuyorlar sivri çatallardan falanama o benim durumuma uymuyor. ben korkmuyorum aslında sadece rahatsızlık hissediyorum :)

herhangi bi dine mensup değilim bende işleyeceğini sanmıyorum aslında ama teşekkürler :)
obsesif bozukluğa yakından şahit oldum yıllarca bende o yönde bir semptom yok hani aşırı bir takıntı değil ama rahatsızlık duygusu işte.
sol göz ile psikoloji arasında bir bağ olduğunu bilmiyordum araştırıcam,.

Komodini yattığın yerden kaldır da rahat bi uyku çek.

onu çeksem şifonyerin köşesi ve pencerenin köşesi rahatsız etmeye başlar muhtemelen.

aynı ya aynı
daha iyi tarif edemezdin
açık pencere köşesi de var onu konuda yazmayı unutmuşum
sende de mi var???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…