- 25 Ağustos 2014
- 21.113
- 50.526
- 798
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
ilk kez duyuyorum.. ama psikolojide bi tanısı vardır kesin.. hiç arastırdın mı?Benim küçüklükten beri bi problemim var arada tekrar yaşıyorum bazen azalıyor unutuyorum
Mesela yatağın yanında komidin var ya onun köşesi sivri ve yatınca göz hizama geliyor
işte o sivri köşe gözüme (özellikle sol gözüme) batacakmış hissi yaşıyorum. gözüm rahatsız oluyor. ağrı desem değil acı desem değil huzursuzluk
ben de o köşenin üstünü yumuşak bişeyle kapatıyorum
ellerimi gözlerimin üstüne koyuyorum ya da gözüme uyku bandı takıyorum
bir diğeri bıçaklar
aramızda 4-5 metre bile olsa başkasının elinde ucu bana dönük bıçak varsa yine gözlerim çok fena oluyor
şu an hayalimde canlandırdım hemen huzursuzluk hissettim mesela
bu bi çeşit fobi olmalı belki
ama her sivri şeye karşı değil
özellikle köşeli cisimlere karşı
mümkün olduğunca köşelere bakmamaya çalışırım zaten
şu sıralar tv izlerken oluyor
tv deki bazı görüntülerde rahatsız oluyorum
eşime anlattım
benim hatun iyice kaçırdı artık dedi :)
böyle olan var mı?
Hım evet deşdiğin gıbı öle olmuyorumBu olabilecek şey tedbir alıyorsunuz gelmeden önlemeye çalışıyorsunuz
Ama yerinde duran masa nasıl köşesi göze batsın
Cümleyi bağlayamadım ben afedersin.Hım evet deşdiğin gıbı öle olmuyorum
Canım sende ki his şu şekilde mi acaba ; mesela diyelim ki pencereyi açtı biri uzak sana da ve birden gözünde baskı hissediyorsun sanki pencerenin sivri köşesi gözünüze batıyor gibi agrı değil ama hissettiğin baskı ve ya pencere kapanmalı yada sivri kısmın üstü örtülmeli yada ellerin ile gözlerini kapamalısın..Benim küçüklükten beri bi problemim var arada tekrar yaşıyorum bazen azalıyor unutuyorum
Mesela yatağın yanında komidin var ya onun köşesi sivri ve yatınca göz hizama geliyor
işte o sivri köşe gözüme (özellikle sol gözüme) batacakmış hissi yaşıyorum. gözüm rahatsız oluyor. ağrı desem değil acı desem değil huzursuzluk
Haklısın demek istedim,sizin izah ettiğiniz gıbı,düşerim dıye tedbîri alıyorumCümleyi bağlayamadım ben afedersin.
Ben de hep, yüksek bir yerden mesela, balkondan düşüşümü hayal ederim hep. Ben demirlere yaslanmışım, bir anda demir yerinden çıkmış, sonra bir anlık afallama, nabzım ölümüne atıyor, karnımda rahatsız edici bir kıpırdanma, boğazımda ise son tükürüğümü yutamamanın getirdiği yanma, derken aşağı doğru serpilme, rüzgar yüzüme vuruyor, kıyafetlerim ki eğer sırt üstü düşüyorsam, yukarı doğru çekiliyor, ellerimde bir boşluk hissi çünkü hiçbir şeyi tutamıyorum, ve sonra her şey daha da hızlanıyor. Ve güm! Yere çakılıyorum, ensemin hemen üs kısmı, hafif çıkıntısı olan yer, çarpmayı en çok orada hissediyorum, sonra bir kan tadı falan derken gerisini anlatmayayım.
Rüyalarımda hep düştüğümü görürüm de. Her yüksekten aşağıya baktığımda tekrar tekrar aynı anları yaşarım.
anladım ki kk da normal hatun yok. hepimiz sıyırmışız. ben de hep yerde ucu yukarı bakan bir bıçak olduğunu ve benim o bıçağın üstüne diz kapağıma saplanacak şekilde düştüğümü hayal ediyorum.
Ben merdivenlerde falan yürürken dengemi kaybedip yuvarlanacağımı düşünüyorum. Ms hastası olduğum için denge kaybım normal insanlara göre biraz daha fazla :) Ondan dolayı kaldırımda yürürken bile yola düşüp bana araba çarpacağını düşünüyorum.
Bence siz bu duruma kendinizi odaklamışsınız böyle olur olacak oldu diye o yüzden bu endişeleriniz ile yüzleşmelisiniz yoksa çözüm bulamazsınız
ilk kez duyuyorum.. ama psikolojide bi tanısı vardır kesin.. hiç arastırdın mı?
Obsesif olduğunuz izlenimine kapıldım bir de özellikle sol göz direk psikolojiyle alakalı benimde başıma geldi ordan biliyorum
La havle zikrinin tamamını bol bol okumanızı tavsiye ederim Allah'ın izniyle mucizeye şahit olacaksınız
Komodini yattığın yerden kaldır da rahat bi uyku çek.
Canım sende ki his şu şekilde mi acaba ; mesela diyelim ki pencereyi açtı biri uzak sana da ve birden gözünde baskı hissediyorsun sanki pencerenin sivri köşesi gözünüze batıyor gibi agrı değil ama hissettiğin baskı ve ya pencere kapanmalı yada sivri kısmın üstü örtülmeli yada ellerin ile gözlerini kapamalısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?