- 11 Nisan 2007
- 3.076
- 2.396
- 723
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
iyi fikir :))aynı şeyi sizde onlara yapın belki o zaman anlarlar nasıl bir şey olduğunu
Benim eltim ve gorumcem sagolsun 3 sefer yaptilar bunu. Onlara neyse!Ben hamileyken gelinimizin annesi ve kaynanam rüyalarında benim çocuğumu düşürdüğümü görüp anında telefon etmişlerdi. Hem de aynı gün! Benim ne hale geldiğimi siz düşünün. Neyse ki totoları açıkta kalmış olduğu için gördükleri bir rüyaymış. Ama yani anlatılacak şey var anlatılmayacak şey var...
Ben hamileyken gelinimizin annesi ve kaynanam rüyalarında benim çocuğumu düşürdüğümü görüp anında telefon etmişlerdi. Hem de aynı gün! Benim ne hale geldiğimi siz düşünün. Neyse ki totoları açıkta kalmış olduğu için gördükleri bir rüyaymış. Ama yani anlatılacak şey var anlatılmayacak şey var...
Evet şimdi attığı saate baktım. 08:15Ben boyle insanlarin çekemeyen kiskanc insanlar olduğunu düşünüyorum.böylelikle bilinç altina yerleşip sacma ruyalar görüyorlar.iyi niyetli olan biri boyle bir ruyayi anlatmaz hadi anlatti sabahin köründe anlatmaz
Söyledim her defasında. Hayır olsun,rüyalar tersine çıkar inş falan diye.Loch, rüya ile amel edilmez de hep hayra yordur, güzel söylet. Anlatan arkadaşlara da "Hayır olsun ömrümüze ömür gelmiş" diye yoruver. İlk yorum güzel enerji olsun.
Ben çok ağır gördümse ararım arkadaşları, sabahın körü değil ama gün içinde "Nassınız iyisiniz de mi? Rüyamda gördüm sizi öyle bi merak ettim" diye, anlatmam çok kötü gördüysem, ısrar da etseler kesinlikle.
Beni rüyalar etkiler, bazılarını çok ayrıntılı hatırlar, bir süre etkisinde kalırım.
Bazen uykuya dalmadan önce, küçüklüğümden beri gördüğüm rüyaları sayarım (Biraz manyakça ama), net bi görüntü gelir, 1, bir başka rüya 2, 3, 4 vb öyle en az 30 kadar rüyayı sayarken uyuyakalım, içimi ferahlatan görüntüleri rüyalarımdaki. Ortak bir bilinç-bilinçdışı-bilinçaltı artık ne deniyorsa ona, uykuda kafaların buluştuğu bir yer olduğuna da bir tutam inanırım, hipnoz filan da buna giriyor sanırım. Yani bilgi alış-verişi uykuda, algı farklılıklarımızdan kaynaklı ortaya çıkan işaretlerle paylaşılabiliyor diye düşünmüşümdür hep.
Günlük bir şey de olabilir, bir bilgi de olabilir, tersine de tezahür edebilir, olduğu gibi ayan da işlenebilir bilinmez. O yüzden zaten rüyaya göre hareket edilmez, kumar gibi bir şey oluyor. :)
Ne kadar da düşünceli bir teyze :)benim de teyzem benim doğumda öleceğimi görüp doğumdan 2 gün önce söylemişti bana.. ne vasiyet döşemiştim hatırlıyorum.. ruh hastası mı arıyorsun gani gani..
Söyledim her defasında. Hayır olsun,rüyalar tersine çıkar inş falan diye.
Ama onlar beni rüyalarında görmeye devam ediyorlar.
Hatta biri eşimin operasyonda yaralandığını bile görmüştü.
Ki birim değiştirdi,artık operasyona da gitmiyor.
Kafama operasyonları tekrar sokmanın alemi ne?
İşte kafama takılan da son yazdığın cümle.Konuşacak bir şeyleri olmadığından, salt ne alemdesin meraktan, kendi can sıkıntılarından uydurup uydurup anlatıyor bile olabilirler ki Loch, belli mi olur? Bak bir arkadaş demiş "Şak diye sabahın körü aranmaz, anlatılmaz" diye ki tamamen katılıyorum. Bak sana örnek vereyim; çocukluk arkadaşımın babasını gördüm rüyamda, ne alaka düşünürsen. Kötü bir halde gördüm üstünü başını, içimi sıktı rüya baya bok gibi korkarak uyandım. Sabahın 6sında arasam ne diyeceğim ne saçma düşüncesiz bir hareket... Gün içinde, öğle yemeği saatini geçerken aradım kızı muhabbetine "Nasılsın iyi misiniz? Bi rüya gördüm öyle, aklıma düştün merak ettim" diyerek. "İyidir, ne gördün" filan sohbete girdi, "Bulanık bi şeydi hatırlamıyorum, sen geldin aklıma bahanesi oldu" filan geçiştirdim. Samimi de olduğumuzdan biraz sıkıntılarını dökmüştü, ona da rahatlama olmuştu bahaneyle... İyi olur, takma kafana filan dedik öyle kapattık. (Babası iflasını açıkladı birkaç ay sonraya mesela, aklıma direkt rüyam geldi) Anlatılmaz ki neyini anlatayım? Çok kötü, sıkıntılı rüyayı direkt o kişiye anlatanın da niyetini çok iyi görmem açıkçası, ya da saftiriğin önde gidenidir ne konuşacağını, nasıl hareket edeceğini bilmeyen bi tiptir.
Öyle ölüm, hastalık, düşkünlük hallerini kişiye anlatmanın bir manası yok, negatifi üzerine salmaktan başka bi şeye yaramaz. Güzel görülen rüyaları anlatırsın denk gelirsen de işte öbürü olmaz. Bi laf arayışı var gibime geldi, böyle ısrarla gördük diye sabah sabah aramalar filan... Çok samimi değiliz de demişsin, e yani nedir onlara bu kadar dokunan?
İşte kafama takılan da son yazdığın cümle.
Çok yakın olduğum bir arkadaşım var mesela. Dostum daha doğrusu.
Maddi/manevi çeşitli sıkıntıları var. Hemen hemen hergün arar beni.
Hayatıyla ilgili her ayrıntıyı biliyorum. Ama hiç rüyamda görmüyorum mesela onu.
Durumunu o kadar da içselleştirmiyorum belki de.
Konudaki arkadaşlarımla o kadar muhabbetim olmadığı halde niye rüyalarındayım? Üstelik kötü vaziyette.
Toton açıkta kalmış ört bir dahakine deseydinKızlar selam. Gününüz aydın olsun.
Daha önceleri kafama takmadığım ama artık rahatsız olduğum bir durum var.
Sabah gözünüz daha çapaklıyken şöyle bir mesaj gelirse ne yaparsınız?
"Loch Ness rüyamda X abiyi(eşimden bahsediyor) gördüm. Trafik kazası geçirmişti,ölmüştü."
Bu ilk değil.
Benim liseden 3 arkadaşım var. Hayatımdan,nasıl yaşadığımdan haberdardırlar ama dost olduğumuzu söyleyemem. Taziye,sağlık,bayram,yılbaşı vb.gibi olağanüstü durumlarda birbirimizi ararız. Senede belki 1 defa dışarıda buluşup kahve içeriz.
Yaklaşık 6 yıllık evliyim. Geçen süre zarfında 3 arkadaşım da düzensiz aralıklarla beni ve eşimi rüyalarında görürler. Her seferinde perperişan halde tabi ki... En favori rüyaları boşandığımızı görmek.
Biliyorum rüyayla amel olunmaz. Ben de yeri geldi rüyamda Çakal Carlos'u gördüm. Kuşum Aydın'ın kaza yapıp öldüğünü gördüm.
Ama süreklilik arz edemez.
Peki rüyalar biraz da bilinçaltının tezahürü değil midir?
Ayrıca siz bu tür rüyalar gördüğünüzde sabahın zırtıgında arayıp söylüyor musunuz?
Ne kadar da düşünceli bir teyze :)
Vasiyet yaz diye zaman tanımış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?