Bunun bir çözümü yok mu 😣

Pinkrose14141

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2018
576
244
103
İyi akşamlar kızlar çok büyük bir dert değil ama sizlerden bir tavsiye istiyorum..
Öğretmenim ve paramı har vurup harman savuruyorum resmen. Birikim de yapamıyorum bu yüzden.Çok sıkıntısını çekiyorum. Hani gereksiz şeyler almaktan bahsediyorum.
Ne yapsam acaba kendimi nasıl durdurabilirim.
Şöyle yaptım faydası oldu diyenlerden fikir bekliyorum özellikle. Lütfen yardımcı olur musunuz :KK43:
Not:Kızlar çok önemli bir detayı atladım öyle acele yazdım ki, nişanlıyım yakında evleneceğim. Bu daha kötü ya bekarlık ayrı evlilik ayrı :KK43:

Son düzenleme:
İyi akşamlar kızlar çok büyük bir dert değil ama sizlerden bir tavsiye istiyorum..
Öğretmenim ve paramı har vurup harman savuruyorum resmen. Birikim de yapamıyorum bu yüzden.Çok sıkıntısını çekiyorum. Hani gereksiz şeyler almaktan bahsediyorum.
Şöyle yaptım faydası oldu diyenlerden fikir bekliyorum özellikle. Lütfen yardımcı olur musunuz :KK43:

Ben de öyle bir insanım,artık bankadan para çekmiyorum o yüzden.Çektiğim parayı sanki son parammış gibi düşünmeye başladım,birikti biraz.Çok zor bir şey ama dayanabilirseniz birkaç ay,aldığınız sonuçla beraber daha da çok biriktirmek istiyorsunuz.

Bu dönemde nasıl bu kadar çok alışveriş yapabiliyorsunuz gerçekten merak ettim ben cesaret edemiyorum

Yatırım olsun araba al hem değer kazanır hem de bir anda elinden çıkmaz nasıl olsa borç ödüyorum diye borç yiğidin kamçısıdır 🤭

Ekonomi topiclerine bekleriz.
Yapmayin sadece ulkemiz degil dunya krizde, bu donemde 2 degil 20 kez dusunun gereksiz tuketimden kacinin

Çok güvendiğin bi arkadaşınız dan destek alabilrsiz.mesela bende sizin gibiydim daha önce ama şimdi elime para geçtiğinde ihtiyacım olanı aldıktan sonra,geri kalanı nı ona veriyorum o benim için saklıyor ve ben ona acil olduğunu söylemediğim takdirde geri vermiyor çünkü anlaşmamız böyleydi.tavsiye ederim.saolsun biriktiyor benim için huyumu bildiği için

Ben de öyle bir insanım,artık bankadan para çekmiyorum o yüzden.Çektiğim parayı sanki son parammış gibi düşünmeye başladım,birikti biraz.Çok zor bir şey ama dayanabilirseniz birkaç ay,aldığınız sonuçla beraber daha da çok biriktirmek istiyorsunuz.
Çekmiyorum ben de sizin gibi dediğiniz mantıklı ama kahretsin internetten alıyorum bu sefer :KK43:
Aslında birikim yapabilseydim şimdiye kadar keşke.

Bende ilk 6 ay tüm paramı saçma sapan yerlere kullanmıştım. Ama şimdi çok güzel biriktirebiliyorum. Bir arkadaşımi da aynı şekilde yönlendirip para biriktirmesini anlattım şimdi o da aynı yöntemi yapıyor. Kesinlikle kart kullanma harcayıp ne kadar kaldığını anlamiyosun. Mesela ben kendi maaşıma göre aylık mutfak masrafım da içinde 1000 lira ayırıyorum. Buda haftada 250 lira eder. 250 liradan fazla bir haftada harcamak yok. Param bitmiş gibi düşün. Tabi bunu siz kendi gelirinize göre ayarlayin. Aylık 1500 civarı birikim yapabilmeye başladım bu sayede. Ve yalnız yaşıyorsaniz benim gibi sürekli dışarıdan sipariş vermeyin. Evinizde yemeğinizi yapın.

bir yıl vadeli kredi çekin. paranızı altın hesabına yatırın bankada dursun. kredi cekmek istemezseniz kredi kartına otomatik ödeme talimatı vererek birikim hesabına aktarın.

maaş çok gibi dursa da hoşunuza giden bı kaç parça sey alsaniz aciliyosunuz zaten direk🤦 Allah kolaylık versin

Çekmiyorum ben de sizin gibi dediğiniz mantıklı ama kahretsin internetten alıyorum bu sefer :KK43:
Aslında birikim yapabilseydim şimdiye kadar keşke.

Ne kadar bakım eşyası/temizlik/giyim ihtiyacınız falan varsa alın.Birkaç aylığına bu ürünleri bir daha almayın..Bazı ürünler internette gör gör sürekli alınıyor,halbuki birçoğunun yüzüne bile bakmıyoruz o yüzden mesela krem aldınız diyelim bu ay,kullanma süresi ne kadarsa o bitene kadar krem türü şeylerden almayın artık.Bu söylediğim yemek dışındaki bütün ihtiyaçlarınız için geçerli,çünkü gerçekten de kullanmadığımız ürünlere dünya para gidiyor.Dolu dolu alıp ''sonra kullanırım'' dediğim şeylerin birçoğu boş boş bekliyor,biraz iradeli olmak zorundasınız.

Asla paramı boşa harcamam günübirlik yaşayamam çok güvesiz hissederim.Size tavsiyem hemen en acilinden bir borca girin yani mesela ev alın bütçenize göre ama maaşınızın cogu taksitlere gitsin biz öyle yaptık hemen ev araba aldık borca girdik evlendigimizden beri gereğinden fazla harcayamdik 8 senede hepsi bitti şükür yoksa gelen gidecekti harca savur sonu yok bunun.

Kredi kartını kapatmak en mantıklısı internet alışverişini de yapmamış olursunuz.iki hesap kullanıp birinde az miktarda bırakıp diğerine birikim yapabilirsiniz ve dokunmamak şartıyla o hesaba

Çok güvendiğin bi arkadaşınız dan destek alabilrsiz.mesela bende sizin gibiydim daha önce ama şimdi elime para geçtiğinde ihtiyacım olanı aldıktan sonra,geri kalanı nı ona veriyorum o benim için saklıyor ve ben ona acil olduğunu söylemediğim takdirde geri vermiyor çünkü anlaşmamız böyleydi.tavsiye ederim.saolsun biriktiyor benim için huyumu bildiği için
Çok mantıklı düşüneyim teşekkür ederim.

Kredi kartını kapatmak en mantıklısı internet alışverişini de yapmamış olursunuz.iki hesap kullanıp birinde az miktarda bırakıp diğerine birikim yapabilirsiniz ve dokunmamak şartıyla o hesaba
Kredi kartı taksit falan iyi oluyor, işte gereksiz şeyler almasam...

Back
X